@crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici güzel dilekleriniz için çok teşekkürler 🙏🏻 hayat bu eminim başka fırsatlar çıkaracaktır karşımıza
-
@TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
Arkadaşlar merhaba herkese bol şanslar
Şimdi yardımınıza ihtiyacım var birkaç ülkeye mail attım dosyam KCC de fiziken ülkenize gelip mülakat görüşmelerine katılabilirim, dosyamı taşıyabilirmiyim diye ve önce şu maili aldım ''We have received your email and will respond accordingly within 1 to 2 business days." ve ardından şu mail geldi "Your case has been updated, please log back into your account to view the details."
Bana pek inandırıcı gelmedi bilgisi olanlar yazarsa sevinirim devamı da aşağıdaki gibiDear Applicant,
Thank you for writing.
We understand that you need assistance regarding diversity visas.
Please visit the following website to learn more about the Diversity Visa
Please visit https://www.surveymonkey.com/s/gss_qatar to share feedback on the services we provide.
Sincerely,
Selamlar hocam, öncelikle bu sorunun başlığı burası değil, ''DV2025 Aşamaları'' başlığına geçersen harika olur.
Senin dosya numaran henüz Current olmadığı için dosya taşımak istiyorsan ülkelerdeki konoslosluklara değil direkt KCC'ye mail atarak dosyanı taşıtabilirsin. Taşıyacağın ülkeyi seçtiysen dediğim gibi diğer başlıktan durumunu açıklarsan tabii ki yardımcı olalım 🙂
-
@Gs1905 Selamlar..DV2025 talihlisi olarak bu başlıkta değil de DV2025 başlığı altında sorarsanız yada yorum yaparsanız süreci devam eden talihliler de yanıtı ve yorumlarınızı kendi takip ettikleri başlık altında görürler..😉
Sürecinizde başarılar.. -
-
arkadaşlar umut var mı dosyayı ankaradan taşımaya çalışayım mı 2025 CN 108XX
-
@mnamiz merhaba sağlık işlemlerini Bakü‘de yaptık ancak bildiğim kadarıyla Tiflis’de de yapılabiliyor ama tecrübem yok bu konuda. Randevuya iki gün kala Tiflis‘e varmıştık.
-
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@fyrnaa Bana sanki yanlış cevap göndermişler gibi geldi. Dosyanız zaten taşınmışsa şu aşamada mülakat beklemekten başka çare yok.
-
@SecilNuhnen sadece bana değil taşıyan başka arkadaşlara da aynı maili attılar
-
Sizin dosyanız taşındıktan sonra yakın zamanda herhangi bir sorunuz /iletişiminiz olmadan mı KLL bu mailleri gönderdi ? Orayı anlayamadım kusura bakmayın .
-
@Yaman-0 doğrudur
-
@Yaman-0 Dogdunuz ulkeye gore dosya tasima yapilmiyor.Ben Isvicrede dogdum ama Isvicre kabul etmedi.Ya oturumun olacak ya da o ulkenin vatandasi olacaksin.
-
@fyrnaa anladim o zaman bilemiyorum ne anlama geldigini, ben sadece su kismini yorumlamistim. We will not accept any additional Diversity Visa cases(including transfer requests) for the current fiscal year. ... ek olarak herhangi bi dosyayi ya da transfer istegini kabul etmeyecegiz. Bu durum sizin icin gecerli degil cünkü dosyayi tasimissiniz. Ama ilk cümledeki scheduling in nasil yorumlanmasi gerektigini bilmiyorum.. bence Kuala Lumpur a dosya tasimis pek cok kisi var .. biriniz bunun ne anlama geldigini e-mail yoluyla Kuala Lumpur a sormali ve digerlerini de aydinlatmali.
-
@Muratsim Viyana'ya sizin sorduğunuz gibi sormuş, dosyası Ankara'dan Viyana'ya taşınmış ancak mülakat tarihi ataması yapılmamış dosyalar için 20.08.24 Salı günü itibariyle mülakat tarihi dağıtımının durdurulduğunu ancak ileride KCC tarafından farklı bir karar alınarak vize numarası ataması yapılması halinde talihli ile tekrar irtibata geçileceğini yazılı beyan etmiş VNN
KLL'nin diğer talihliye attığı mesajda ise, bundan sonra DV2024 kapsamında dosya taşıma yapmayacağını iletmiş, mülakat atama ile ilgili bir beyanda bulunmamış
-
@ATS16 Kll'ye ben de bu haftanın başında mail atmışım, mülakat planlanacak mi diye sormuştum. Aynı mail ile dönüş yaptı. Anladığım kadarıyla ne sorulursa sorulsun aynı cevabı veriyorlar. KCC de hep aynı yanıtı veriyor. Vienna da olduğu gibi net değil yanıtlar. Bu durum halen ufak da olsa umut olduğuna inandırırken öte yandan da hayal kırıklığının büyümesine sebep verecek malesef.
-
@fyrnaa, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar. Kuala Lumpur’dan bu şekilde mail aldım. Aynısını ağustos başında baska bir arkadas daha almıştı ama kötü senaryoyu anlamak istemiyoruz sanırım. Bu mail esasen ne diyor? (1 ay önce taşıdım dosyamı bu arada)
Dear Applicant,
Thank you for contacting the immigrant visa unit. Kentucky Consular Center (KCC) has concluded the scheduling for Kuala Lumpur for September 2024 which is the last month of the fiscal year 2024.
We will not accept any additional Diversity Visa cases(including transfer requests) for the current fiscal year.
Merhaba, dosyanızı taşıdınığınızı yazmışsınız ancak henüz mülakat maili almamıştınız sanırım. Eğer bu durumdaysanız, anladığım kadarıyla artık mülakat tarihi vermeyeceklerini bildirmiş olabilirler.
-
@SecilNuhnen, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@fyrnaa anladim o zaman bilemiyorum ne anlama geldigini, ben sadece su kismini yorumlamistim. We will not accept any additional Diversity Visa cases(including transfer requests) for the current fiscal year. ... ek olarak herhangi bi dosyayi ya da transfer istegini kabul etmeyecegiz. Bu durum sizin icin gecerli degil cünkü dosyayi tasimissiniz. Ama ilk cümledeki scheduling in nasil yorumlanmasi gerektigini bilmiyorum.. bence Kuala Lumpur a dosya tasimis pek cok kisi var .. biriniz bunun ne anlama geldigini e-mail yoluyla Kuala Lumpur a sormali ve digerlerini de aydinlatmali.
Gördüğüm maillerden yola çıkarak şunu söyleyebilirim; KCC geçen yıl yaptığı hatayı yapmak istemiyor, geçen sene 55.000 vizenin üstüne 1.000’den fazla vize basıp Eylül ayında insanları vize bitti diye Konsolosluk kapısından çevirmiş, mülakatlarını maille iptal etmişlerdi.
Bu sene şu an 42.000 vize basılmışken, 17.000 hazır bekleyen (mülakat maili almış) dosya var. Ayrıca bu rakama AoS dosyaları dahil değil, geçtiğimiz sene 1.000’e yakın AoS dosyası vardı, bu sene de o civardadır.
Bu mailler, ne yazık ki korktuğum şeyin habercisi gibi görünüyor. Dilerim öyle değildir, ben ağır yanılıyorumdur.
-
@deebee, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Gördüğüm maillerden yola çıkarak şunu söyleyebilirim; KCC geçen yıl yaptığı hatayı yapmak istemiyor, geçen sene 55.000 vizenin üstüne 1.000’den fazla vize basıp Eylül ayında insanları vize bitti diye Konsolosluk kapısından çevirmiş, mülakatlarını maille iptal etmişlerdi.
Bu sene şu an 42.000 vize basılmışken, 17.000 hazır bekleyen (mülakat maili almış) dosya var. Ayrıca bu rakama AoS dosyaları dahil değil, geçtiğimiz sene 1.000’e yakın AoS dosyası vardı, bu sene de o civardadır.
Bu mailler, ne yazık ki korktuğum şeyin habercisi gibi görünüyor. Dilerim öyle değildir, ben ağır yanılıyorumdur.
Evet doğru. KCC bu sene temkinli davranıyor. O yüzden DV2024 için artık mülakat dağıtımı yapılmayacağını konsolosluklara bildirmiş. Sadece dosya taşımaktan bahsetmiyorum, dosyanız hali hazırda taşınmış olsa bile mülakat dağıtımı olmayacak. Mülakat alabilecek kişiler mülakatlarını çoktan aldılar. Bu yüzden Eylül ayı için 2 tur dağıtım yapıldı.
Bundan sonra ne olacak? Verilen vize sayılarını takip edeceğiz. Son birkaç aydır geçen seneki gibi vizelerin bitmeyeceğini ama üst sınıra yakın olacağını öngördüğümü söylüyorum. Gerçekten bu şekilde olursa KCC kararından dönmez. Eğer geçen seneki gibi vizelerin bitme durumu olursa zaten yeni mülakat dağıtımı yapılmayacak. Ama vizeler tahmin edilenden az verilirse, issued sayısı kotanın çok altında kalırsa ve bu durum kendini önceden belli ederse, KCC nin bu kararı geri çekme ihtimali var. Çok düşük bir ihtimal ama sıfır değil.
Her şey bitmiş değil ancak beklentiyi düşük tutmakta fayda var.
-
@beko Kusura bakmayın ben sizi tam anlamadım, ama benim durum taşıma değil ben Özbekistan’da doğdum ama hazırda Rusya ve Türkiye vatandaşıyım ve ilk green kard katılırken doğum yerim Özbekistan ama katılım yer Türkiye seçmişim işte bu yanlışmış. Dolayısıyla benim taşıma durumum yok. Edindiğim bilgi şöyle iki ülkede çekilişe açık ülke ikiside EU bölgesinde olduğu için yüzde 1 de olsa şansın var galiba! Ve geçmiş dönemlerde bu hatayı yapıp mülakatı elenmeden geçenler varmış. Hele Rusya’da çok oluyormuş onlarda bir çoğu farklı ülkelerde doğup yani sovletler birliğinde doğum yeri, katılım yeri Rusya seçilmişler yani. İnşallah benide geçirirler.
-
@Yaman-0 ankara özelinde çok sorun olacağını sanmıyorum onlar sormadıkça söylemeyin sorarlarsa da şüphe uyandırıcı bir şekilde anlatmayın basitçe anlatın geçin (yani 2 ülke de çekilişe katılabiliyor o yüzden sorun olmayacağını düşündüm vs diye anlatmayın onlar da biliyordur bu bilgiyi) umarım sorunsuz vizenizi alırsınız bol şans
-
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Evet doğru. KCC bu sene temkinli davranıyor. O yüzden DV2024 için artık mülakat dağıtımı yapılmayacağını konsolosluklara bildirmiş. Sadece dosya taşımaktan bahsetmiyorum, dosyanız hali hazırda taşınmış olsa bile mülakat dağıtımı olmayacak. Mülakat alabilecek kişiler mülakatlarını çoktan aldılar. Bu yüzden Eylül ayı için 2 tur dağıtım yapıldı.
Bundan sonra ne olacak? Verilen vize sayılarını takip edeceğiz. Son birkaç aydır geçen seneki gibi vizelerin bitmeyeceğini ama üst sınıra yakın olacağını öngördüğümü söylüyorum. Gerçekten bu şekilde olursa KCC kararından dönmez. Eğer geçen seneki gibi vizelerin bitme durumu olursa zaten yeni mülakat dağıtımı yapılmayacak. Ama vizeler tahmin edilenden az verilirse, issued sayısı kotanın çok altında kalırsa ve bu durum kendini önceden belli ederse, KCC nin bu kararı geri çekme ihtimali var. Çok düşük bir ihtimal ama sıfır değil.
17.000 ready, yine hesapsız iş yaptılar mı diye düşündürmüyor değil. Neyse ki Ankara mülakatları Eylülün ilk yarısına planladı, bu durumda etkilenme ihtimalleri baya azalır diye düşünüyorum. Geçen sene Eylülün ilk haftasından sonra bitirmişlerdi mülakatları.
-
17.000 ready, yine hesapsız iş yaptılar mı diye düşündürmüyor değil. Neyse ki Ankara mülakatları Eylülün ilk yarısına planladı, bu durumda etkilenme ihtimalleri baya azalır diye düşünüyorum. Geçen sene Eylülün ilk haftasından sonra bitirmişlerdi mülakatları.
Readylerin hepsinin önümüzdeki aylar için planlanan mülakatlar olduğunu düşünmüyorum. Önceki aylarda mülakat alıp gitmeyen/gidemeyen, sürece devam etmeyecek dosyalar da ready olarak görünüyorlar hala. Ayrıca mülakat alanların içinde de reddedilenler ve APye kalanlar olacak. Ya da 4 kişilik 1 aile, 4 ready olarak görünse de 1 kişi vizesini alıyor veya reddediliyor, 3ü ready olarak kalıyor. Bu gibi durumlar var.
-
Readylerin hepsinin önümüzdeki aylar için planlanan mülakatlar olduğunu düşünmüyorum. Önceki aylarda mülakat alıp gitmeyen/gidemeyen, sürece devam etmeyecek dosyalar da ready olarak görünüyorlar hala. Ayrıca mülakat alanların içinde de reddedilenler ve APye kalanlar olacak. Ya da 4 kişilik 1 aile, 4 ready olarak görünse de 1 kişi vizesini alıyor veya reddediliyor, 3ü ready olarak kalıyor. Bu gibi durumlar var.
Doğru mülakata girmeyenler ready, sayı o kadar yüksek değildir diye düşünüyorum. Bi taraftan da 500 AP ve yaklaşık 5.000 221g var, onlardan da issue olma ihtimali olanlar var. Kestirmek zor, bekleyip göreceğiz.
-
@Caner-Urker Merhaba, oncelikle hayirli olsun. Herhalde dosyanızı Filipinler’e tasimissiniz. Bir kac sorum var yardimci olursaniz cok sevinirim.
-
@Burcueses anlamadım sizi ? Başkası ile karıştırdınız galiba.
-
@Yaman-0 kuala lumpur içindi yanlış yazdım sanırım. Kusra bakmayın
-
@deebee Hazir bekleyenleri 17000 olarak gormeyin.Zira Ankarada Ocak-Mayis doneminde mulakat maili almis ama durumlari her nedense herhangi bir sonuca ulasmamis olanlar var.Bunlar ya emaillerindeki postayi gormuyorlar yada gitmekten vazgectiler.Saglik sorunlari olanlarda olabilir.Yani Ocak ayinda EU00069 vs gibi caseler hala Ankaradan vize almamissa, o zaman bu ready olanlardan bir kismini dusmek lazim.bence dunya genelinde bir 3-4 bin boyledir.o zaman 12-13 bin gibi dusunuyorum.Bunlarin arasindan red ve AP kalacak olanlarda var.Avrupa bolgesinde hala istenilen seviyede vize verilemedi.Ben son dakika surprizleri bekliyorum.
Benzer Başlıklar
103
47.1k
Users
4.7k
Topics
459.7k