DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ibrahimhalılll verdiğiniz tercüman çalıştığı notere götürecek , noter onay yapacak , siz ödemesini yapacaksınız evraklarınızı alacaksınız . sonrasında da tüm evrakları kaymakamlığa götürüp apostil yaptıracaksınız

• @ibrahimhalılll, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba,

Kuala lumpurda mülakata gireceğim için evrakları yeminli tercümandan çevirtmek için teslim ettim. Burada noter onayına gerek var mı ? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

**merhaba bende mail attım cevap alamadım siz hangi siteye mail attınız bana da yazar mısınız lütfen bende mail atayım **

• @copataxi Merhaba.Aynı gün mülakatımız var sanırım.Aşı konusunda ne yapabiliriz diye ararken denk geldim
    dediğiniz şeyi nasıl yapacağız kimden talep edebiliriz?

• @fatma-parlak Herhangi bir acil servise gidip Covid aşısı olmak istediğinizi ancak aşı bulunmadığı olamadığınızı ve bununla ilgili bir belgeye ihtiyacınız olduğunu açıklayın yardımcı olurlar. İçinde bulunduğunuz süreci de en basit haliyle anlatın anlayacaklardır (Sürece yabancı insanlar için durumumuz gerçekten karmaşık o yüzden anlayacakları şekilde basit açıklamalısınız)

• Ben kendi sürecimi kısaca anlatayım. Ben Portekiz’de yaşıyorum ve burada oturum kartım var. Bir süre önce, her sene olduğu gibi Green Card’a başvurmayı denemiştim. Bu sefer kabul edilince oldukça şaşırdım. İşlemler epey uzun sürdü; malumunuz, neredeyse bir buçuk yıl sürebiliyor. İlk formu doldururken bir danışmanlık şirketiyle çalıştım. Bence çalışmanıza hiç gerek yok, aksine daha çok hata yapmanıza neden olabiliyorlar. Süreç, randevu alacağım ülkenin Paris olmasıyla devam etti çünkü Portekiz’de bir Amerika Büyükelçiliği yok. Türkiye’de de almam mümkün değildi. Zaten biliyorsunuz, Türkiye’de sıralamalar epey gecikebiliyor. O yüzden randevu tarihine gittim, girişimizi yaptık. Gerekli belgeleri zaten toplamıştım. Bu belgeler hakkında forumlarda bir sürü bilgi var. Size sadece Portekiz’deki aşı süreci hakkında kısa bir bilgi verebilirim.

Türkiye’deki aşı kartlarını bulmak neredeyse imkansız. Edevlet üzerinden de tam olarak alamıyorsunuz. Biz bir doktor arkadaşımızdan rica ettik ve aşı kartını imzaladık. Yoksa kabakulak aşısı gibi çok eski aşılar da dahil olmak üzere tekrar yaptırmak durumunda kalacaktık. Tüm süreci tamamladıktan sonra, açıkta kalan hepatit ve yenilenecek COVID aşılarını da Portekiz’de yaptırdık ve aşıların tam olduğunu gösteren bir belge hazırladık. Ayrıca, orada ikamet ettiğimize dair belgeleri de hazır bulundurduk. Tüm belgelerle birlikte Paris’e gittik.

Paris’te klasik sıraya girdik, ücreti ödedik ve belgeleri teslim ettik. Memura yemin ettikten sonra, yaklaşık bir dakika süren mülakat sona erdi. Memur, Administrative Processing sürecine kaldığımızı söyledi. Forumdaki insanlar buna AP süreci diyor. Özel bir nedeni yok aslında, bir form doldurmanızı istiyorlar. Son 10 yıl içinde girip çıktığınız ülkeler, aile ve birinci derece akrabalarınızın isimleri gibi bilgileri ayrıntılı olarak istiyorlar ve sosyal medya hesaplarınızı soruyorlar. Sonrasında AP süreci başlıyor. Ben bu karardan iki hafta sonra formu doldurup e-posta ile onlara gönderdim. Süreç 8 ay kadar sürebiliyormuş. Benimki 4 ayda bitti çünkü sağlık raporumun geçerlilik süresi doluyordu. Sağlık raporunun geçerlilik süresi dolmasına 2 hafta kala süreci tamamladılar. Ancak 2 hafta içinde Portekiz’e pasaportu kargolamaları mümkün olmayacağı için yeniden Paris’e gittim. Tüm belgeleri aldım, yanıma ama hiçbiri gerekmedi. Sadece pasaportumu teslim ettim. Bu süreçte konsoloslukla bolca yazıştık. Sağolsunlar, düzgün yazışıyorsanız her konuda yardımcı oluyorlar. Ertesi gün pasaportu elden aldık, bu sırada en az 2-3 hatırlatma maili atıp kendimi sürekli hatırlattım ki yeniden Portekiz’e geri kargo yapmasınlar. Sonrasında sarı zarfı ve pasaportları aldık.

Şu anda New York’a gidiyoruz. En kısa sürede bu işi halletmemiz gerekiyor çünkü sağlık raporunun bitiş tarihiyle bize verilen vizenin bitiş tarihi aynı. Yani 12 Ağustos’a kadar Amerika’ya girmezsek, o vize geçersiz olacak. O yüzden bir an önce New York’a gidiyoruz. 1-2 gün kalıp geri döneceğiz. Sonrasında Amerika’ya tam olarak yerleşme sürecini planlayacağız.

Benzer süreçten geçen arkadaşlar varsa diye ayrıntılı olarak sürecimi anlatmak istedim. Türkiye’den değil, Paris’ten girdim çünkü Türkiye’de daimi yaşamıyordum, bir süre önce Portekiz’e taşınmıştım. Bu süreçten geçenlere yardımcı olabilirim. Forumdaki herkese de bu gergin ve stresli süreçte birbirimize yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@Yiğit-Konur hocam fiziksel olarak green cardlari almazsaniz vize gecersiz olur diye biliyorum.
    1 2 hafta kalin.

• @ibrahimhalılll Hayır hiç bir evrak için notere gerek yok. Islak imzalı çevirilerin olması yeterli.
    Evraklarınızı Türkçe alın ve tercümana ıslak imzalı olarak çevirtir. Noter onayı istenmiyor. Boşuna bir ton para koymayın.

• Merhabalar avrupa ülkelerinde şuan kaç bine kadar dosya taşıma yapılabildi ve hangi konsolosluklardı bu konuda detaylı bir dokümanimiz var simdiden tesekkurler

• @MERVE-SARI dosya numara sınırı yok talep edeni taşırlar

• Arkadaslar merhaba acil yardıma ihtiyacım var randevu onayı aldım form doldururken takıldığım yerler var.
    1-) form doldururken asıl talihlinin bilgileri
    Çıkmıyormu,aile fertlerimi çıkıyo?
    2-)Bu form hakkında bilgisi olan müsait olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi teşekkür ederim 🙏

• @Kamil-Demirci ne formu

• @MomisCan tercümanların vurduğu kaşeninde İngilizce olması gerekiyor dediler. Türkçe kale olursa da çeviri isteyenler varmış. Sadece yardımcı olur belkı diye yazdım

• @Tolga-Ozkan merhaba, basvurunuzu yaptiginizda evliyseniz ve cekilis basvurunuzda esinizi de eklediyseniz sorun olmaz, gondermeyi unutmus olabilirler.

Basvurudan sonra evlendiyseniz, esiniz icin DS260 doldurup, elcilige formunuzu eklemeler icin acmalarini istemelisiniz.

Evliyseniz ancak ilk basvurunuzda esinizi beyan etmeyi unuttuysaniz, konu daha detayli.

• @oguztexas MHRS’deki randevular sistemde öyle kalmış ama aşı yok hastanelerde. Unganlar da durumu biliyor. Covid eski aşı kartı ile işlem yapıyorlar.

• @MomisCan merhaba hocam , benim evrak konusunda edindiğim bilgi şöyle eğer mülakat Ankara’da ise ya Türkçe yada aslı İngilizce olucak , tercümana gerek yok ? Doğru mu? Eğer farklı dilde ise veya başka ülkede ise mülakat o zaman Ingilizce tercüme olucak? Birde noter tastik gerekli değil ?

• ⭐⭐⭐

@charon giriş yapması yeterli giriş esnasında pasaport kontrolünde 1 yıl geçerli damgası basacaklar zaten

• @fatma-parlak bir arkadaş cevap vermiş. Bu şekilde yapılabilir ya da hastane yerine il sağlık müdürlüğüne başvurulabilir diye düşünüyorum.

• Arkdaşlar merhaba,

Kuala lumpurda pasaportumu teslim alacağım yerin kaydını yapmaya çalışıyorum. Priority Date: * diye bir alan var. Burası bizim ds-260 formunu doldurduğumuz tarih mi ? @gucarslan yardımcı olabilir misiniz?

• Türkçeden herhangi bir yabancı dile çevirilen metin noter onaylı olmadığı taktirde apostil yapılmaz. Verdiğiniz yabancı kurum apostil sayesinde bunun gerçek bir evrak olduğunu anlar. Tabii ki de elinizdeki Türkçe metine apostil yaptırıp yanında çevirisini sumak bir tercih. Ama bu kadar kısa bir süre kalmışken bu sebeple ap ye kalma ihtimalini ben göze almazdım. Yine de tercih kişinin kendisine ait.

• @ibrahimhalılll tabiki gerek var çoğu konsolosluk bilgi olarak yazar zaten tercümeler noter huzurunda onaylı olacak şekilde diye ... İşinizi riske atmadan evrakları özenli götürün biraz daha para gidecek sadece . Bende tiranda girdim her evragi çeviri noter apostil yaptırdım . Çok dilli olan evraklar hariç ( çok dilli alınan evrakları sadece apostil yaptırdım)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98

47.1k
Users

4.7k
Topics

459.7k

| | | |