Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
-
@TuttoSPORT numaranız aktif olmadığı için konsolosluklarla değil KCC ile iletişime geçmeniz lazım konsolosluk ile zaman kaybetmeyin
-
@T-C-Kubilay-Dikici güzel dilekleriniz için çok teşekkürler 🙏🏻 hayat bu eminim başka fırsatlar çıkaracaktır karşımıza
-
@TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
Arkadaşlar merhaba herkese bol şanslar
Şimdi yardımınıza ihtiyacım var birkaç ülkeye mail attım dosyam KCC de fiziken ülkenize gelip mülakat görüşmelerine katılabilirim, dosyamı taşıyabilirmiyim diye ve önce şu maili aldım ''We have received your email and will respond accordingly within 1 to 2 business days." ve ardından şu mail geldi "Your case has been updated, please log back into your account to view the details."
Bana pek inandırıcı gelmedi bilgisi olanlar yazarsa sevinirim devamı da aşağıdaki gibiDear Applicant,
Thank you for writing.
We understand that you need assistance regarding diversity visas.
Please visit the following website to learn more about the Diversity Visa
Please visit https://www.surveymonkey.com/s/gss_qatar to share feedback on the services we provide.
Sincerely,
Selamlar hocam, öncelikle bu sorunun başlığı burası değil, ''DV2025 Aşamaları'' başlığına geçersen harika olur.
Senin dosya numaran henüz Current olmadığı için dosya taşımak istiyorsan ülkelerdeki konoslosluklara değil direkt KCC'ye mail atarak dosyanı taşıtabilirsin. Taşıyacağın ülkeyi seçtiysen dediğim gibi diğer başlıktan durumunu açıklarsan tabii ki yardımcı olalım 🙂
-
@Gs1905 Selamlar..DV2025 talihlisi olarak bu başlıkta değil de DV2025 başlığı altında sorarsanız yada yorum yaparsanız süreci devam eden talihliler de yanıtı ve yorumlarınızı kendi takip ettikleri başlık altında görürler..😉
Sürecinizde başarılar.. -
-
arkadaşlar umut var mı dosyayı ankaradan taşımaya çalışayım mı 2025 CN 108XX
-
@mnamiz merhaba sağlık işlemlerini Bakü‘de yaptık ancak bildiğim kadarıyla Tiflis’de de yapılabiliyor ama tecrübem yok bu konuda. Randevuya iki gün kala Tiflis‘e varmıştık.
-
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba arkadaşlar. 5 Eylül’de Hong Kong’da mülakata gireceğim, evraklarla ilgili bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Hollanda’da yüksek lisans mezunuyum fakat eğitim gördüğüm 2020-2022 döneminde COVID sebebiyle okul yüz yüze eğitime kapalı olduğu için fiziksel olarak sadece 5 ay Hollanda’da bulundum. Ankara Konsolosluğu’nun istediği belgeler arasında 1 yıldan uzun süre yurt dışında kalanlardan kaldıkları ülkeden sicil kaydı alması gerektiği belirtildiği için bu belgeyi almaya gerek görmemiştim, mülakat esnasında sadece 5 ay kaldığımı açıklarım diye düşünmüştüm. Ancak Hong Kong Konsolosluğu’nun istediği belgeler sayfasında sicil kaydı 1 yıldan uzun süre kalınan ülkeler şeklinde belirtilmemiş, sadece geçmişte yurt dışında oturumu olanların bu ülkeden sicil kaydı getirmeleri gerektiği belirtilmiş. Hollanda’da bu belgenin online olarak alınabileceği e-devlet gibi bir sistem yok, bugün sicil kaydımın Hollanda’dan postayla gönderilmesini talep ettim ama belgenin mülakata yetişeceğini sanmıyorum. Sizce mülakat esnasında sadece 5 ay Hollanda’da kaldığımı anlatsam yeterli olur mu? Başka bir öneriniz var mıdır?
Ayrıca lisans eğitimim süresinde 6 ay Portekiz’de Erasmus yaptım. Şu an Portekiz’den sicil kaydı talep etmemin bir yolu yok. Portekiz’den oturum almamıştım, öğrenci vizesiyle orada kalmıştım. Sizce bu konuda bir problem yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler. -
@mercury Merhaba, Hollanda kısmında kesin bir şey diyemem fakat Hollanda'dan belge istemeniz iyi olmuş, en fazla çok istenirse AP'ye kalıp o belge gelir gelmez iletirsiniz. Yine de orada 6 ay üzeri kalmadığınızı kanıtlarsanız sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Portekiz sorunuz da buna benziyor. Ben de Erasmus yaptım ve 6 ay kaldım. Vize memuru bana özellikle, üstüne basa basa 6 aydan uzun süre kaldığın farklı bir ülke var mı dedi. Ben Erasmusu 6 aya yakın yaptığım için sadece Türkiye'den alınan Adli Sicil Kaydı yeterli oldu. Ben problem olacağını düşünmüyorum fakat siz bu soruyu konsolosluğa sorarak ve Hollanda Adli sicil belgenizi istemediyseniz hemen isteyerek mülakata hazır olabilisiniz. Yine de diğer daha deneyimli arkadaşların yorumunu da almak yararlı olacaktır.
-
Merhabalar, Malezya ya gidiyorum, gitmeden online doldurulması gereken bir form mevcut mu
-
Cevap: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
2024 dv en son kaçıncı numaraya kadar mülakar veririler .Benim case number 6400 lerde ama umudum kırıldı dosyada taşımadım gelir diye düşündüm ama bakıyorum umutlar azalıyor.
-
@airman, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba tekrardan. Mülakat tarihi aldıktan sonra DS260 Formunda birkaç hata yaptığımı fark ettim. 2011 ve 2013 yıllarında Öğrenci değişim programıyla(Erasmus) Gidip birer yıl süreyle Polonya’da kaldım. Bunu formu doldururken yaşadığım yerlerin adres kısmına Yazmamışım. Mülakat tarihim 4 Eylül. Bu konu problem olur mu formu tekrardan açtırmalı mıyım sizce? Araştırırsan mülakat tarihimmle alakalı herhangi bir değişikliği sebebiyet verir mi? Şimdiden herkese çok teşekkür ederim
Formu açtırmanız mülakat tarihini değiştirmez. Formu açtırıp bu bilgiyi güncellemelisiniz. 6 ay üzerinde kaldığınız her yeri formda yazmanız gerekiyor.
Ayrıca Polonya’dan police record almanız ve mülakatta vermeniz lazım.
-
@Burcueses çıkışta sağ tarafta online forum var solda ise normal pasaport mührü vurulan yer var ben ordan yaptım mail atmak için
-
@Tansu-Byter teşekkürler, [email protected] adresine atmıştık
-
@İsmet-Kılınç göstermenize hiç gerek yok banka çalışanları biliyor zaten, özel bir belge de değil normal hesap hareketleriniz ve mal varlığınızı gösteren bir sayfa üzerine de imza kaşe tabi yetkisi olan bir çalışan tarafından. Yine de tatilden eve döndüğümde evraklara bakıp bulmaya çalışırım sizin için
-
@anyela öncelikle hayırlı olsun Bangkok için hangi mail adresine taşıma talebinizi gönderdiniz, teşekkürler.
-
Merhabalar, bankadan hesap dökümü ve imza sirküleri alacagım fakat hesap dökümünde imza sirkülerinde imzası bulunan kisilerin imzasının bulunması mı gerekir? Sıradan bir calısanın imzasının bulunması problem yaratabilir mi? Teşekkürler.
-
@EzgiLera cevabınız için teşekkür ederim
-
@kkaya kaşeli & imzalı nakit birikimlerinizi gösteren son 6 aylık hesap hareketlerinin aslı ve şube adına imza yetkisine haiz kişilerin imza sirküsü ibraz edilmesi gereken kesin evraklar. Uyuşmaması halinde eksik evraktan AP’ye kalmanız muhtemel.
Photoshop ile kendiniz yapmayacaksanız, bankaya gidince vize görüşmesi için son 6 aylık hesap hareketlerimi istiyorum derseniz yukarıdaki şekilde teslim edecektir banka zaten, bankadan bunu talep eden ilk kişi olmayacaksınızdır.
-
@Tansu-Byter teşekkür ederim. [email protected] bu adrese dosya taşıma için mail atmıştım
-
@kkaya bankalar bu belgeyi biliyor. Schengende de cok istendigi icin.
Otomatikman imza sirkuleriyle Ve Ingilizce verirler 5 dakikada -
@gucarslan @crazycells @lumos @fly_me_to_the_moon @ugursway @atalardankalanbirben
Merhabalar,3 Temmuz'da dosyamı FAM protokolüyle Kuala Lumpur'a taşıdım.
Bilindiği üzere geçmiş yıllarda Ankara büyükelçiliğinin performansından ötürü Türkiye'den dosya kabul eden konsolosluklar olmuştu.
Muscat, Saraybosna, Bridgetown, Hong Kong bunlara iyi birer örnekti. Yine Viyana ve Varşova dosya taşıdılar.Küçük ölçekli bir konsolosluk olarak,
Haziran 2017'de 98,
Eylül 2022'de 113,
Ağustos 2023'te 75 adet DV dosyasına bakan Kuala Lumpur bu yılın Eylül ayı için tekrar dağıtım yapabilir mi? Veya taşınan dosyanın slotu normal dağıtımdan bağımsız mıdır?Önceki yıllarda herhangi bir konsolosluğa dosya taşıyıp mülâkat maili alamayan olmuş mudur?
2022 yılında dosyasını Ankara'dan Tiflis'e taşıyan Azerbaycan talihlilerinden yalnızca bir tanesi mülâkat alamamıştı.
Olumlu olumsuz görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.
-
Bizim AP sürecimiz yaklaşık 5 gün önce tamamlanmış. Ben bugünkü e-postayla fark ettim. 12 Ağustos tarihinde sağlık raporumuz bittiği için pasaportu acilen kargolamamı, vizeyi işlemelerini ve 12 Ağustos'tan önce Amerika'ya girmemi bekliyorlar. Çünkü sağlık raporunun tarihi bize büyük bir engel oluyor.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Sağlık raporunu tekrar mı almalıyım? Tekrar almam koşuluyla 30 Eylül'e kadar bu süreyi ilerletme şansım var mı? Konsolosluk'tan gelen e-postayı aşağıda paylaşıyorum.
Dear Sir, Please note that the administrative processing in your case is complete. As your medical examination expires on 12AUG2024, please confirm that you still intend to travel to the U.S. by this date. If so, please mail us in your passport as soon as you can. Our address: XXX We remind you that the Diversity Lottery program ends on September 30, 2024 and a limited number of visas are available through the duration of the program. Postponing the issuance of your visas jeopardize the availability of visa numbers should you qualify and be eligible. Moreover, the Department informed us that visa numbers may no longer be available before September 30, 2024. Sincerely,
-
@Yiğit-Konur, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Bizim AP sürecimiz yaklaşık 5 gün önce tamamlanmış. Ben bugünkü e-postayla fark ettim. 12 Ağustos tarihinde sağlık raporumuz bittiği için pasaportu acilen kargolamamı, vizeyi işlemelerini ve 12 Ağustos'tan önce Amerika'ya girmemi bekliyorlar. Çünkü sağlık raporunun tarihi bize büyük bir engel oluyor.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Sağlık raporunu tekrar mı almalıyım? Tekrar almam koşuluyla 30 Eylül'e kadar bu süreyi ilerletme şansım var mı? Konsolosluk'tan gelen e-postayı aşağıda paylaşıyorum.
Dear Sir, Please note that the administrative processing in your case is complete. As your medical examination expires on 12AUG2024, please confirm that you still intend to travel to the U.S. by this date. If so, please mail us in your passport as soon as you can. Our address: XXX We remind you that the Diversity Lottery program ends on September 30, 2024 and a limited number of visas are available through the duration of the program. Postponing the issuance of your visas jeopardize the availability of visa numbers should you qualify and be eligible. Moreover, the Department informed us that visa numbers may no longer be available before September 30, 2024. Sincerely,
Yeniden sağlık raporu alarak tekrar 6 aylık süreye sahip olabilirsiniz veya 12 ağustostan önce Amerika’ya giriş yaparak, girişte basılan damgayla mevcuttaki vizenizi 1 yıl daha uzatabilirsiniz.
Amerika’ya giriş yapabiliyorsanız giriş yapmaya çalışın çünkü gerçekten kısıtlı süreniz var ama en azından gc ve ssn basılmış olur. Hatta geldiğinizde kredi kartı da alırsanız kredi notunuz da oluşmaya başlar.
-
Merhabalar @EzgiLera - öncelikle hızlı yanıtın için sana çok çok teşekkür ederiz. Öyleyse biz yarın hızlıca Paris'e gidiyoruz. Aynı gün içerisinde sence pasaporta vize basma olasılıkları var mı? Ya da ertesi gün? Çünkü normalde posta yoluyla ulaştırmamızı istemişler. Elden basım konusunda bir bilgin var mı? Ben yine de e-postayla onları bilgilendireceğim zaten gitmeden önce.
Bizim vize danışmanlık şirketine adres olarak göstermiştik. Kartın gönderimi için. Biz iki günlüğüne New York'tan giriş yapsak olur mu? Yani adresin olduğu gümrükten giriş yapmak zorunda mıyız? Bu bilgileri de bize sağlarsanız hızlıca planımızı yapacağız. Hızlı yanıtın için çok teşekkürler.
-
@Yiğit-Konur Paris Konsolosluğuna mail atıp pasaportu elden getirmek istediğinizi hatta gelmek üzere yola çıktığınızı, sağlık raporu tarihi nedeniyle vakit dar olduğu için vize basılı pasaportu mümkünse elden alıp ABD'ye geçmek istediğinizi yazın.
ABD'de istediğiniz şehre gidip 1-2 gün kalabilir veya aynı gün bile dönebilirsiniz. Belirtiğiniz adresin olduğu yerden girme zorunluluğu yok. Yeterki ABD sınırından geçin ve pasaporta 1 yıllık mühür basılsın. Kolay gelsin. -
Hakkınız ödenmez, ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
102
47.1k
Users
4.7k
Topics
459.7k