Arkadaşlar selamlar. Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlılar, Sabıka kaydına nasıl ve nerden alıyor, Bilgilendirebilir misiniz veya ilgilenebileceğim link paylaşabilir misiniz? Teşekkürler
-
Selamlar,
Yorucu bir koşuşturmanın ardından ancak yazabiliyoruz. Ama güzel haberlerle geldik 🙂
Bir çoğu gibi kazandığımızı öğrendiğimizde internetten araştırırken yeşilkart forumu bulduk. Geçmiş deneyimlerin ve forumdakilerin desteğiyle sürecimiz başladı.
Dosya numaramız büyük olduğu için Ankara'dan mülakat alamayacağımızdan emindik. @gucarslan Bey'in de dediği gibi Ankara'ya güven olmayacağını biliyorduk.
Dosyamızı nereye, nasıl taşıyabiliriz onları araştırmaya başladık. Yaklaşık 100'den fazla ülkeye dosya taşımak için mail atmaya başladık. Belirli aralıklarla hatırlatma mailleriyle devam ettik. Bu sırada bir çok ülkeden olumsuz dönüş aldık ya da hiç dönmeyenler oldu. O kadar çok istiyorduk ki, emek verirsek bir şekilde başaracağımızı biliyorduk. Süreç boyunca her konuda destekleyen, yönlendiren, bilgilerini bizden esirgemeyen @cebrailoz 'e ne kadar teşekkür etsek azdır.Olumlu dönüş olmadığı için, biz neler yapabiliriz onları araştırıyorduk. Karadağ'a şirket açıp, Belgrad'a taşıma şansımız vardı. Bir türlü güvenilir bir yer bulamadık ve dosya numaramız aktif olduktan sonra da bu şans bizim için kaçmış oldu. Dil okulu araştırdık, aynı zamanda @cebrailoz abinin de yönlendirmesiyle shengen vizesine başvurduk. Viyana herkes gibi bize de bir umut olmuştu. Viyana'dan olumlu dönüş almadık, shengenden de red yedik.
Kısmen olumlu denilebilecek dönüş olan ülkelerden kendimize bir rota çizdik. 9 Haziran'da yola çıkacak şekilde Filipinler,Malezya ve Tayland olarak planımızı yaptık. Filipinler'de havaalanında ülkeye giriş yaptıktan sonra pasaporttaki damga ile beraber sadece mail atıp Malezya'ya geçtik. Malezya'dan daha umutlu olduğumuz için orada 3 gün konakladık. Orada'da hemen otele geçince damga ile birlikte mail atıp beklemeye başladık. Tayland biletimizi henüz almamıştık. Bu sırada Hong Kong'a giden @Demayfo deneyimini paylaşmıştı ve @cebrailoz Hong Kong'a gidecek misiniz, oraya da gidin dedi. Hemen oraya gitmek için plan yaptık ve stresten Hong Kong'dan "Süreç tamamlanana kadar Hong Kong'da kalacağınızı teyit ederseniz değerlendirebiliriz" gibi bir mail gelmiş ama gözden kaçırdığımızı fark ettik. Hemen ilk uçakla Malezya'dan Hong Kong'a geçtik. Havaalanında kontrolden geçtikten sonra pasaportla birlikte booking üzerinden 85 günlük rezervasyon yaptık (90 güne iptalli izin vermiyordu) 13 Haziran'da mail gönderdik. Case number kimliğimiz gibi bir şey gerçekten. Her maile eklenmesi gerekiyor. Bir an önce göndereceğim diye maile eklemeyi unutmuşum. Daha sonra Hong Kong Konsolosluğu CN sordu ve tekrar maili düzenleyerek gönderdim. 1 gece havaalanında kalarak ertesi gün Tayland'a geçtik ve mail atmaya devam ettik.Aslında yakındaki diğer ülkelere de mail atıyorduk ama dönüş yapan olmamıştı. 17 Haziran'da Hong Kong'dan dosyanızı taşıdık maili aldık. Mailin gerçek olduğuna inanamadık ve defalarca okuduk. Sonunda başarmış olmanın sevinciyle hemen teşekkür maili döndük ve Türkiye'ye dönmek için biletlerimizi aldık.8 Ağustos'a mülakat tarihi verilmişti. 18 Haziran'da da Malezya dosyanızı taşıyabiliriz dedi. Hong Kong'un geçmiş deneyimlerden ne kadar sistematik çalıştığını bildiğimiz için ilk önceliğimiz zaten Hong Kong'tu. Malezya'ya dosyamızı taşıdığımızı, yardımlarından dolayı teşekkür ettiğimizi içeren mail gönderdik. Bu süreçte henüz evli olmadığımız için evlilik hazırlıklarına başladık. 1 Temmuz'da evlendik. Daha sonra istenilen belgeleri hazırlamaya başladık. @Demayfo bizden önce gittiği için bir çok kişiye öncülük etti ve dosyasını Hong Kong'a taşyanlar için bir whatsapp grubu açıldı. Oradan da bilgisini esirgemeyen, destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Hong Kong Konsolosluğu'nun anlaşmalı olduğu 2 klinikten biri olan Dr. Nicolson & Associates kliniğinden 23 Temmuz'a randevu aldık. Gitmeden önce sevgili @cebrailoz abinin de yönlendirmesiyle antikor testi yaptırıp, eksik olan aşılarımızı (korona, karma aşı ve hepatit a) yaptırdık ve aşı kartını aile hekimimizden aldık.
Sağlık Randevusu:
23 Temmuz'da kontrole girdik ve 29 Temmuz'da sonuçlarımızın çıktığı bilgisi geldi.
Röntgen,kan testi, çocuk felci aşısı yaptırdık ve eşime ekstra hepatit b aşısı yaptılar. Toplamda 4200 hkd gibi bir tutar ödedik.Mülakat için forumdan geçmiş deneyimleri okurken Mehmet abinin paylaşımını gördük ve Hong Kong'da yaşayan Tercüman Aslı Hanım'a ulaştık. Eşimin ingilizcesi yeterli olsa da riske atmak istemedik.
Mülakat Günü:
08:30'daki mülakatımıza 15 dk önceden gitmiştik ve belirttikleri saatte sırayla içeri almaya başladılar. İstenilen belgeleri verdikten sonra konsolosluk ücretini ödedik ve mülakat için vize memurunun adımızı okumasını bekledik. Belgelerimiz kontrol edildikten sonra aynı odada ki başka bir bankoda görevli, asıl vize onayını verecek olan Amerikalı vize memuru adımızı okudu ve görüşme başladı. İlk olarak vereceğimiz cevapların doğru olduğuna dair yemin etmemizi istedi, ardından henüz yeni evlendiğimiz için bu konunun üzerinde durdu. Nerede tanıştınız vs gibi sorular sordu. Böyle bir sorunun geleceğini bildiğimiz için ilişkimizi kanıtlar nitelikte fotoğraf ve bazı yazışmalarımızın olduğu ayrı bir dosya hazırlamıştık. Devamında ise Amerika'da nerede yaşamak istediğimizi sordu, arkadaşımızın adresini verdiğimiz için Georgia'ya gideceğiz dedik.
Bir diğer soru ise daha önce hiç Suriye, İran, Afganistan, Irak gibi ülkelerde bulunup bulunmadığımızdı. Eşim bir sivil toplum kuruluşunda uzun zamandır Arama Kurtarma Personeli olarak görev aldığı için Suriye'ye giriş çıkışları olmuştu ve durumu bu şekilde açıkladık. Teşekkür edip, vizemizi onayladığını söyledi. Görüşme 3-4 dakika sürdü. 2,3 gün içerisinde bir mail geleceğini bu mail doğrultusunda pasaportlarımızı teslim alabileceğimizi belirtti. Aslında evraklarımızı verdiğimiz memur yarın 14:30 gibi gelebilirsiniz demişti. Mülakata aynı gün girdiğimiz diğer arkadaşlarımıza pasaportlarını teslim alabileceğine yönelik mail gelmişti. Biz de henüz mail gelmemesine rağmen ertesi gün 14:00 civarı konsolosluğa durum hakkında bilgi almak için gittiğimizde pasaportlarımızın hazır olduğunu ve alabileceğimizi söylediler. Adımızı listeye daha sonradan küçük bir kağıtta eklemişler. İşte aylarca uğraştığımız bazı zamanlar artık bu iş olmayacak imkansız dediğimiz vizemizin basılı olduğu pasaportlarımızı almıştık.Hayallerine kavuşan herkesi çok tebrik ediyorum. Yeni hayatınız umduğunuzdan da güzel olsun.
Foruma sorduğu sorularla bize cevap olan, sorularımızı cevaplayan, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen herkese çok teşekkürler.
Özellikle @cebrailoz emeği çok bizde. İyi ki yollarımız kesişmiş. Yardımların için minnetarız.
@gucarslan Forum olmasaydı hayallerimize ulaşmak bu kadar kolay olur muydu hiç sanmıyorum. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız.Sonra ki süreçte de elimizden geldiğince, yeni kazanan arkadaşlar için burada olacağız.
Sevgilerle,
-
@kinghaze35 kcc ile taşıdım. Forum içerisinde mail örnekleri mevcut kalacağınız adresle beraber mail atabilirsiniz.
-
@Yaman-0 Eylül 2024 de foruma üye olunmuş. muhtemelen DV25 talihlisi.
-
@gucarslan dur daha keşkeleri göreceksin 🙂 Geçen seneki konuşmaları incelerken çok denk geldim. ama şunu gördüm maşallah elinden geleni yapmışsın çok insanın hayatına dokunmuşsun. belki etmeyenler olmuştur onlar adına teşekkürler 🙂
-
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
@misha90, içinde söyledi: Sayılarla DV2024
@deebee Şuan halihazır vize basılma hızına göre dünyada günde ortalama 400-500 vize basılsa, eylül sonuna kadar tam 55 bin vize denk gelecek gibi duruyor.
Aşağı yukarı evet, bu tabloda AoS yapan kişi sayısı görünmüyor, tam sayıyı bilmiyoruz geçmiş yılların rakamları 1.000 civarı olduğunu düşündürüyor, onu da eklemek lazım. Son günlerde mali dönem bitmeden AP’ye kalanların onaylarını da yetiştirmeye çalıştıkları için biraz hızlı gitmesi de normal.
-
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
-
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Redbeard Çok çok teşekkür ederim. En kısa zamanda paylaşacağım
-
@Havva-Aydın Açıkçası ben sizin yerinizde olsam böyle bir mail geldiği gün ilk uçakla Malezya’ya giderdim ve evet ülkedeyim diye de dönerdim.
Bildiğim kadarıyla Malezya’ya mail atanlar hep tek tip mail attı ve süreç sonuna kadar ülkede olacaklarını özellikle belirttiler.
Böyle bir mailden sonra ihtimale bırakmak risk içerebilir. -
@Havva-Aydın, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Mailde mümkün olan en kısa sürede gönderin yoksa gecikmeler yaşanabilir şeklinde vurgulu bir tonla bildirmişler. Belgeleri erken göndermekte fayda var.
Sizin için çok zorlayıcı bir süreç olmayacaksa şimdiden gidip orada beklemek veya en azından gidip sağlık raporunu halletmek, bu süreçte maile “evet” olarak cevap vermek ve daha sonra dönüp yeniden mülakata gitmek gibi bir seçeneği değerlendirirdim.
-
Herkese günaydın bu sabah Manila konsolosluğundan dosyamı taşıdıklarını düşündüğüm bir mail aldım umarım doğru anlamışımdır.
Dear Mr. Urker:
We are writing in response to your July 24, 2024, inquiry to the Immigrant Visa Unit concerning your Diversity Visa case.
We received your case file from the U.S. Embassy in Vienna, Austria on August 2, 2024.
To enable us to schedule your visa interview, kindly provide us with your travel dates to the Philippines.
We hope this information is helpful.
Sincerely, -
@Caner-Urker kardeşim öncelikle tebrik ediyorum en kısa sürede hazırlan şu tarihte filipinlerde olacağım de mülakat tarihi verecekler acele et zamanla yarışıyorsun ağustosta bitsin eylül ayına kalmasın
-
@Caner-Urker dediğim gibi Filipinler yardımcı oluyormuş mülakat alıp vize alamayanlara kolay gelsin
-
@salih-atilla Çok teşekkürler. Manila evrakları sadece ingilizce kabul ediyor galiba hepsini çevirmek lazım ondan tam emin olamadım Manila'da mülakata girmiş arkadaşlar evraklar konusunda tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Herkesin mülakat almasını diliyorum. Şimdiden teşekkürler.
-
@Caner-Urker forumun arama kısmına "manila" yazarak deneyimlere bakabilirsiniz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/1744
-
Herkese selamlar belge teslimat adresimi bir türlü değiştiremedim Viyana da kaldı Filipinlere taşıyamıyorum acaba nasıl yapabilirim
-
@Caner-Urker Hadiya tüh en çok korktuğum şey olmuş peki mülakat tarihi geçti katılmadınız iptal falan olmuyormu sürec nasıl ilerledi katılmadınız diye hakkınız yanmadı dimi ayrıca ne yaptınız tekrar mı mulakat talep ettiniz ve nereyi düşünüyorsunuz.
En çok korktuğum konu başınıza gelmiş inşallah çözeceksiniz bu konuyu pes etmeyin.
-
@metinbeci Merhaba Viyana'dan mülakat aldığım için Filipinler dosyamı taşıdığına dair bugün mail attı 12 Ağustos'ta oraya gidiyoruz. Süreç yeniden olumlu bir şekilde başladı çok şükür.
-
@Caner-Urker çok sevindim inşallah süreciniz olumlu bir şekilde tamamlanır.
-
@MomisCan Vizeniz kutlu olsun, emeklerinizin karşılığını almış olmanız çok mutlu etti
-
@Caner-Urker @ametin-k arkadaşın 4 Mayısta yazdığı mesajda sorununuzun çözümü yazıyor sanirim mülakat deneyimlerinde
-
@MomisCan vizeniz hayırlı olsun adınıza çok çok sevindim
-
-
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bugün Hong Kong'da mülakatım vardı ve vizeyi pazartesi alacağımı öğrendim ^^
Öyle yorucu, yıpratıcı ve zorlayıcı süreçtiki bu durumu en iyi sizler anlarsınız. Mülakat deneyimimi hemen yazmak istedim ve yazdım. (https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/1835?page=92)
Bir kez daha emeği olan her bir değerli insana teşekkür ediyorum. Sağlıcakla ve esen kalınız lütfen.
-
Merhaba,
Mülakat tarih ve yerim 14/08/2024 - Fransa. (Ben de dosyasını Ankara'dan taşıyanlardanım). Bugün büyükelçilikten DS-260 formumu güncellemem gerektiği ile ilgili bir e-mail aldım, yapmamanız durumunda görevli sizinle mülakat yapamaz ve mülakatınız ertelenmek durumunda kalır diye bir uyarı da yapılmış. Bu konuda ne yapmam gerektiği ile ilgili fikri olan var mı?
-
@Demayfo vizenin bu böyle zorluklardan geçerek alınışı çok kıymetli yapıyor abd karşına çıkacak her sıkıntıda vize almak için verdiğin emek sana güç verir tebrikler
-
@salih-atilla Çok haklısınız hocam. Çok teşekkür ederim. Ben de sizleri tebrik ederim. ^^
-
@Revolter Çok çok teşekkür ederim
Benzer Başlıklar
133
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k