@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@atibaba çok teşekkür ederiz sağ olun 🙏☺️
-
@ugurbocegi 2012'de 6 doz td adult aşısı vurunmuş görünüyorum e nabızda. Ayrıca bebekken 4 doz tdap aşısı vurulmuşum elimde çok eski bir aşı kartı var. Bunlar Nicholsan'da kabul görüyor mu bilginiz var mı? Türkiye'de hiçbir aşı yaptırmadan gidip orada yaptırmayı planlıyorum, Türkiye'deki doktorlarla uğraşmaktan gerçekten gına geldi artık. Bunlar kabul görmese bile sanırım Türkiye'de hiç aşı yaptırmadan gitmek sorun olmaz değil mi? Zaten birçoğuna antikor testinde bağışıklı çıktım sadece tdap/td ve polio için aklımda düşünceler var.
-
@gucarslan Tesekkurler. Evet, her yilin kendi dinamikleri var bu bir gercek. Ancak su da bir gercek ki ozellikle konsolosluk kapasitesi hakkinda cikarimda bulunabilmek icin baska yillarla kiyaslama yapmaktan daha iyi bir secenek yok aslinda. Konsolosluk performansi ve kapasitesini ayri tutuyorum. Performans soz konusu oldugunda islenen mulakatlara bakmak yapilabilecek en onemli sey; ama kapasite ve DOS'in bakis acisi soz konusu oldugunda yakin yillar birer proxy niteligi tasiyor. Ornegin, DOS 2024 Eylul'de cut-offu 30bin'den bir anda 50 bin'e cikardi. Bircok kisinin mulakat alamayacagini bile bile bunu yapti ki Agustos ayi itibariyle 15bin kusur vize basmisti. Demek ki kotaya ulasmak icin radikal aksiyonlar alabildigi de oluyor. Bunu 2024'e bakmasak anlamamiz mumkun degil.
Yillari birbirleriyle nasil kiyasladigimiz da onemli. X yilinda vize bulteni 15'binden 20 bin'e yukselmis demek ki bu yil da oyle olacak veya bu yil hizli ilerliyor Y yilinda da hizli ilerliyordu demek ki Eylul ayi 40bin olur gibi degerlendirmeler yanlis olur; ancak gectigimiz yillarda belli bir ayda kac case current olmus, current olan kac case issued olmus vs gibi degerlendirmeler ongorulebilir paramtereler dogrultusunda tahminde bulunmamiza yardimci olur. Gunun sonunda Trump tum konsolosluklari kapatirsa herkes ortada kalir, o ayri mesele 🙂
Bir de sunu belirtmemde fayda var: Son gonderim dikkat cekti, evet. Ancak, bu postlari tamamen kendim icin yapiyorum. Case numberim yuksek. Elimde olmayan bir surecten geciyorum. Yazip cizmek, hesap kitap yapmak sahte bir kontrol hissi veriyor bana. Bunu bir sonraki gonderimin basina yazacagim, insanlar ona gore davransin.
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
-
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
-
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com
x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@sevilt muscat a bu yıl dosya taşıyabilen oldumu. ben olumsuz dönüş almıstım, tekrar yazdım cevap alamadım
-
@Esra-Siren Sadece gectigimiz sene dosya kabulu yapan konsolosluklar ile sinirli kalmayin , gidebileceginiz tum konsolosluklara ara ara sorgu maili atmaniz faydaniza. Ayni konsolosluga kisa surelerle surekli mail atilmasi sonrasinda cevap verilmemesine sebep olabiliyor , bir muddet sonra tekrar sorgu yapabilirsiniz.
-
@sevilt geçmiş senelere ait bilgiler galiba bu verdikleriniz
-
Merhaba, dosyami tasimak icin ben de Hong Kong’a gitmeyi dusunuyorum. Sadece mail atip, cevabi aldiktan sonra da donmeyi dusunuyorum. Ilk etapta herhangi bir evrak goturmem gerekir mi ?
-
@Esra-Siren ben de bugün olumsuz bir yanıt aldim. Maili dün atmıştım
-
@Esra-Siren kusura bakmayın ise yetişmeye çalışırken not eklemeyi unutmuşum evet geçen yılın bilgisi . 2023 Muscat a dosyamı taşıyarak Abd ye gelebildim .https://evisa.rop.gov.om/home bu link üzerinden turist vizesi almıştım ardından vizem onaylanınca konsolosluğun sayfasında bulunan formu doldurdum . https://om.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/nonimmigrant-visa-inquiry-form/?_ga=2.131764746.449708818.1718200009-471668437.1718200009 Link bu vizemi pasaportumu gerekli açıklamayı yazarak formu gönderdim .dosyamı kabul etmişlerdi 22 Mayıs olmalı . Sürecinizde bol şans .
-
@Emre-Kurtulmuş yesss
-
This post is deleted! -
Dear Sir/Madame
My name is SEVIL I won the green card lottery (DV2023) from Turkey via the Europeen region.
I am writing this justification email as I wish to transfer my file from US embassy Ankara to US Embassy Oman
The US Embassy in Ankara is unfortunately backlogged by several months and my green card file will not be reviewed in time before the fiscal year is over. For this reason I would like my application file transferred to the US Embassy in Oman
ADDITIONAL INFORMATION, THE CERTIFICATE OF I GOT A VISA FOR OMAN AND MY PASSPORT DETAILS ARE ATTACHED.I REQUEST THAT THE ISSUE BE CONSIDERED AND CONSIDERED.
Regards
Arkadaşlar böyle bir mail atmışım ama öncesinde turist vizesi aldım . Konsolosluğun sitesinde başvuru formu var onu doldurdum . Direk link bulursam size atacağım .
-
@blackmamba24, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Geçmiş yıllarda Hong Kong'da mülakata girenlere 2 sorum olacak.
1- Sağlık mülakatı için 1x1.5 ölçüsünde 5 adet fotoğraf istendiği yazılmış. Acaba bu 10cm x15cm ölçülerindeki fotoğraf mı?
2- Hong Kong'da prizlerin Türkiye'dekinden farklı olduğunu gördüm. (İnternetten baktığım kadarıyla) Acaba prizler farklı mıdır? (Priz dönüştürücüsü almalı mıyım?)
Şimdiden Teşekkürler.
Sağlık kuruluşu Dr. Nicolson fotoğrafları 1x1,5 inç (yani 2,54 x 3,81 cm) ölçüsünde istiyor, biliyorum çok küçük ama böyle.
Şöyle bir priz dönüştürücü almalısınız.
-
@turanturan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamın aleyküm arkadaşlar size bir sorum olacak şuan Afrika için çok yüksek numaralar current olmuş durumda. Biz avrupa bölgesinde olanlar cn current olmadan Afrikaya taşıyabilirmiyiz?
KCC aracılığı ile taşıyabilirsiniz tabii. Eğer taşıyabilirseniz mülakat alabilmek için tek bir şansınız var o da gelecek bültenin current olarak açıklanmasını beklemek. Bol şanslar.
-
@Sezai-Çakır, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Japonya'ya dosya taşıyabiliyor muyuz? Daha önce deneyen var mı?
Daha önce deneyen olup olmadığına bakmaksızın deneyin lütfen.
-
Arkadaşlar merhaba, atlas kaydı yapmaya çalışıyorum fakat ustraveldocs hesabım Ürdün de kalmış. Bu hesabı Avusturya olarak düzenlemeleri için defalarca mail attım fakat otomatik mesajdan başka bir cevap alamadım. Normalde forumda mail atan arkadaşlara 2 gün içinde düzeltme yapmışlar. Yarın mülakatım var, DS260 ta belirttiğim ikincil mailim ile avusturya için yeni bir hesap açıp kaydı o şekilde tamamlamamda bir sakınca var mıdır?
-
@turanturan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamın aleyküm arkadaşlar size bir sorum olacak şuan Afrika için çok yüksek numaralar current olmuş durumda. Biz avrupa bölgesinde olanlar cn current olmadan Afrikaya taşıyabilirmiyiz?
Current olmadan her yere taşıyabilirsiniz, sorun yok. Hatta şimdiden KCC aracılığı ile taşıtın derim. Current olsanız bile Ankaradan mülakat alma ihtimaliniz yok denebilir çünkü.
Ancak, dosyanız her nerede olursa olsun sizin numaranız EU olduğu için EU sırasını bekleyeceksiniz. Afrika’da current olmuş numaralar AF region için.
-
@Sezai-Çakır, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Japonya'ya dosya taşıyabiliyor muyuz? Daha önce deneyen var mı?
Sizi kabul ederlerse taşıyabilirsiniz. Daha önce olumsuz döndüklerini birini biliyorum ama konsoloslukların zaman zaman kararları değişebiliyor. Özellikle sürecin sonuna doğru daha kabul edici olabiliyorlar. O yüzden önceki tecrübeleri boşverin. Sizi bile daha önce kabul etmeyen yerlere yeniden yazabilirsiniz.
-
Güncel bültenin randevu mailleri başladı mı ?
-
Arkadaşlar merhaba
Ben de 2024 grencard talihlisiyim.
Dosya taşıma konusunda Sırbistan ve bosna hersek ne durumda? Bilgi verebilecek olan var mı? Şimdiden teşekkürler -
@Baris-Erdem balkan ülkeri genelde vatandaşlık ve oturum istiyor ya da hiç dönmüyor. Bosna bize olumlu ya da olumsuz dönüş yapmadı:((
-
@Baris-Erdem Belgrad oturum istiyor.
-
@sevilt ben bu yıl olumsuz dönüş almıstım ama simdi sitedeki forma ulaşılmıyor. tekrar deneyeyim teşekkürler

Benzer Başlıklar
103
51.1k
Users
4.8k
Topics
474.9k