@canym, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Daha önce benzer bir soru sordugumu biliyorum, ama bilen var ise aydınlatmasını rica ederim, Kız arkadaşım rus vatandaşı ve kendisine 200üncü sıralardan green kart cıktı, ds260 formunu gönderdik bekar olarak ama ankara konsoloslugunu seçip gönderdik, kendisinin konsoloslugu varşova gözüküyordu, formunu doldurduk ve hemen gönderdik ama şimdi resmi nikah yapıcaz, mülakat tarihi geldiginde de benim formumu eklemeyi planlıyorduk ve eşi oldugumdan ankarada mülakata rahat rahat girip cıkmayı planlıyorduk, fakat rus birinin mülakat yerini ankara olarak seçmesinden dolayı "henüz tarafımdan eş statüsü de bulunmadığını kabul edersek" mülakat tarihi verilmeden direk red edilmesi durumu söz konusu olabilir mi? Çünkü herhangi bir mail ile de bildirim yapmadık konsolosluga, mülakat tarihi ankara konsoloslugundan gelmezse diye büyük endişe duyuyorum, mülakat tarihi alırsak ankaradan zaten problem kalmayacak ortada, tarihi alır almaz dosyamı ekleyecegiz, yardımlarınız ricasıyla...
Bunu ısrarla sormamın nedeni green kartın kendi sitesinde bulunan şu maddeye dayanıyor; "başvuruda yanlış bir ülkeye göre değerlendirlmeyi talep etmek ( örnegin geçerli bir bag oluşturmadıgınız bir ülkenin kotasından yararlanmayı talep etmek) dv2024 vizesine uygun bulunmamanıza yol açacaktır" diyor.
o bahsettiginiz uyari "cekilise uygunluk ulkesi" icin gecerli, mulakat yeri icin degil. Esinizin mektubunda uygunluk ulkesi Rusya olarak yaziyor olmali. Rus vatandasi olarak Rusya kotasindan vize alacaksiniz, ama bu vizeyi yasadiginiz yere hizmet veren ABD konsoloslugundan almanizda bir sakinca yok (hangi ulkede yasadiginiz onemli degil).