Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@minnesota kurtulma ihtmalimiz var.Ümitle bekliyoruz
@atibaba çok teşekkür ederiz sağ olun 🙏☺️
@gucarslan Tesekkurler. Evet, her yilin kendi dinamikleri var bu bir gercek. Ancak su da bir gercek ki ozellikle konsolosluk kapasitesi hakkinda cikarimda bulunabilmek icin baska yillarla kiyaslama yapmaktan daha iyi bir secenek yok aslinda. Konsolosluk performansi ve kapasitesini ayri tutuyorum. Performans soz konusu oldugunda islenen mulakatlara bakmak yapilabilecek en onemli sey; ama kapasite ve DOS'in bakis acisi soz konusu oldugunda yakin yillar birer proxy niteligi tasiyor. Ornegin, DOS 2024 Eylul'de cut-offu 30bin'den bir anda 50 bin'e cikardi. Bircok kisinin mulakat alamayacagini bile bile bunu yapti ki Agustos ayi itibariyle 15bin kusur vize basmisti. Demek ki kotaya ulasmak icin radikal aksiyonlar alabildigi de oluyor. Bunu 2024'e bakmasak anlamamiz mumkun degil.
Yillari birbirleriyle nasil kiyasladigimiz da onemli. X yilinda vize bulteni 15'binden 20 bin'e yukselmis demek ki bu yil da oyle olacak veya bu yil hizli ilerliyor Y yilinda da hizli ilerliyordu demek ki Eylul ayi 40bin olur gibi degerlendirmeler yanlis olur; ancak gectigimiz yillarda belli bir ayda kac case current olmus, current olan kac case issued olmus vs gibi degerlendirmeler ongorulebilir paramtereler dogrultusunda tahminde bulunmamiza yardimci olur. Gunun sonunda Trump tum konsolosluklari kapatirsa herkes ortada kalir, o ayri mesele 🙂
Bir de sunu belirtmemde fayda var: Son gonderim dikkat cekti, evet. Ancak, bu postlari tamamen kendim icin yapiyorum. Case numberim yuksek. Elimde olmayan bir surecten geciyorum. Yazip cizmek, hesap kitap yapmak sahte bir kontrol hissi veriyor bana. Bunu bir sonraki gonderimin basina yazacagim, insanlar ona gore davransin.
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz.
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
sevgiyle kalın..
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
Merhaba arkadaslar,sizlere aklima takilan birkac soruyu sormak istiyorum cunku hayatimizin firsati olan green card surecinde bir hata yapip olumsuz sonuc almak istemiyoruz.
Kendi DS260 formumda dikkatimi cekenler :
date of place kisminda city yazip state kismini does not apply yapmisim. Adreslerde ve is adreslerimde ise state kismini does not apply olarak secmisim.city kismina sehirleri yazmisim ilceleri adres icinde belirtmisim. Esim in dogum yerinde city sehir belirtip state ilce belirtmisim.
Ayrica 6 ay dubaide calistim fakat ikametim Turkiyede oldugu icin yasadigim yerlere orayi eklemedim.Sizce dogru mu? cunku e-devlette ikamette dubai yok.
Egitim konusunda ise University,No degree secmisim Onlisans diplomasina sahip olmam sebebiyle. Lise ve universite baslangic tarihlerinin ay,gun bilgisi olmadigi icin Eylul ayini secip rastgele gun girmisim bu problem olur mu?
Son olarak ise esimin other name used? sorusuna no demisim .yes diye cevaplayip bekarkenki soyadini girmem gerekiyor muydu ? adresler noktasinda esimde de ayni seyleri yapmisim.
Sizce formu actirip bunlari duzeltip submit mi etmeliyim? Formu actirip tekrar submit etmem mulakat almamda sikinti cikartir mi? tekrar submit edecegim icin formu gec mi doldurmus kabul edilirim ? Sizlerden destek rica ediyorum
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Birkaç sorum daha olacak. Ben avukatım ve mesleğe başladığımdan beri kendi adıma ve namıma çalışıyorum. Vergi levham adıma kayıtlı. Şimdi şunu sormak istiyorum formda yer alan çalıştığım işyeri başlığına neleri yazmalıyım? Kendi adımı soyadımı yazsam sorun olur mu ?
Ayrıca 2018-2019 yılları arasında 1 yıl süreli askerliği yedek subay olarak yapmış olduğumdan dolayı sigortam yatırıldı. Askerlikte sigortam yatırıldı diye onu da eklemeliyi miyim?
@Ahmet2023 formunuzu bunun için açtırmanıza gerek yok.
@mrt-gkce geçmiş yılların bültenlerini inceleyebilrisiniz;
@ozpirinc öncelikle her soruya birilerini etiketlemeniz gerek yok. sorularınızı görüyor ve cevaplıyoruz.
self employee olarak seçip kendinizi yazabilirsiniz. askerliğinizi yazmanız gerek yok, sizin sigortalı olup olmadığınıza bakmıyorlar.
@eray26 merhaba,
date of place kisminda city yazip state kismini does not apply yapmisim. Adreslerde ve is adreslerimde ise state kismini does not apply olarak secmisim.city kismina sehirleri yazmisim ilceleri adres icinde belirtmisim. Esim in dogum yerinde city sehir belirtip state ilce belirtmisim.
sorun olmaz.
Ayrica 6 ay dubaide calistim fakat ikametim Turkiyede oldugu icin yasadigim yerlere orayi eklemedim.Sizce dogru mu? cunku e-devlette ikamette dubai yok.
yazmalıydınız! kimse sizin ikametgah ilmuhaberinize bakmayacak çünkü. pasaportunuzda orada olduğunuz göründüğünde bunu nasıl açıklayacaksınız? bu bilgiyi mülakat aldığınızda formunuzu açtırıp güncelleyin.
Egitim konusunda ise University,No degree secmisim Onlisans diplomasina sahip olmam sebebiyle. Lise ve universite baslangic tarihlerinin ay,gun bilgisi olmadigi icin Eylul ayini secip rastgele gun girmisim bu problem olur mu?
sorun olmaz.
Son olarak ise esimin other name used? sorusuna no demisim .yes diye cevaplayip bekarkenki soyadini girmem gerekiyor muydu ? adresler noktasinda esimde de ayni seyleri yapmisim.
sorun olmaz.
@gucarslan cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Duabi giris ve cikislarim eski pasaportumda isliydi eski pasaportumda kayip oldugu icin kayip olduguna dair bir yazi verdiler yeni pasaportumu alirken.yeni pasaportumda herhangi bir giris cikis damgasi ya da vize bulumuyor.Sizce ne yapmaliyim ?
Daha önce benzer bir soru sordugumu biliyorum, ama bilen var ise aydınlatmasını rica ederim, Kız arkadaşım rus vatandaşı ve kendisine 200üncü sıralardan green kart cıktı, ds260 formunu gönderdik bekar olarak ama ankara konsoloslugunu seçip gönderdik, kendisinin konsoloslugu varşova gözüküyordu, formunu doldurduk ve hemen gönderdik ama şimdi resmi nikah yapıcaz, mülakat tarihi geldiginde de benim formumu eklemeyi planlıyorduk ve eşi oldugumdan ankarada mülakata rahat rahat girip cıkmayı planlıyorduk, fakat rus birinin mülakat yerini ankara olarak seçmesinden dolayı "henüz tarafımdan eş statüsü de bulunmadığını kabul edersek" mülakat tarihi verilmeden direk red edilmesi durumu söz konusu olabilir mi? Çünkü herhangi bir mail ile de bildirim yapmadık konsolosluga, mülakat tarihi ankara konsoloslugundan gelmezse diye büyük endişe duyuyorum, mülakat tarihi alırsak ankaradan zaten problem kalmayacak ortada, tarihi alır almaz dosyamı ekleyecegiz, yardımlarınız ricasıyla...
Bunu ısrarla sormamın nedeni green kartın kendi sitesinde bulunan şu maddeye dayanıyor; "başvuruda yanlış bir ülkeye göre değerlendirlmeyi talep etmek ( örnegin geçerli bir bag oluşturmadıgınız bir ülkenin kotasından yararlanmayı talep etmek) dv2024 vizesine uygun bulunmamanıza yol açacaktır" diyor.
@canym yaptığınız işlemde bir hata yok. resmi evliliğiniz yaptığınız ankara'da bir bağınız olacak zaten. burada dikkat etmeniz gerekn nokta şu; resmi evliliği en kısa sürede yapmak ve 1 kim'den önce ankara'ya gelmek. mesela 1 eylül gibi.. bu sayede ankara'da bulunduğunuz ve burada mülakata gireceğiniz netleşmiş olur.
ayrıca.. resmi evlilik sonrası kız arkadaşınızın formuna girip, add applicant yaparak kendinizi ekleyin. bu form sırasını etkilemez. mülakat aldığınızda da eşinizin aankara konsolosluğu'na mail atıp onun formunu güncelleyin ve mülakata katılın.
oradan gelirken birth certificate, police report almayı sakın unutmayın.
@ebya123, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
Herkese merhaba..2023EU31XXX olarak hala dosyam current olmadı. Örneğin Hong Kong konsolosluğu, current olmamış olsam da dosyamı işleme almayı kabul etti. Bu durumda dosya taşıma için KCC'ye mi mail atmam lazım?
Konsolosluk kabul etmisse kendileri KCC ile irtibata gecerse sorunsuz dosyaniz tasinacaktir ama kendiniz KCC ile irtibata gecip tasima talep ederseniz yapmazlar. Bir tur polemik hali size karsi .
@gucarslan Dubaiyi sadece calistigim yerler listesine eklemistim
@eray26 o zaman sadece police report alın ve mülakata o evrakla katılın. bu şekilde sorun olmaz..
@crazycells evet eşim.
@Summer-0 merhaba sorunu çözebildiniz mi ?
@mustafa_27, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells bir sorum daha olacak. Formu doldururken son 5 yılda yurt dışına çıkış yaptınız mı sorusuna hayır yanıtı vermiştik.Fakat aralık ayında günü birlik gürcistana gidip geldik. Evliliğimizi bildirmek için formu açtırdığımızda bu bilgiyi de güncellemeli miyiz. Bu yanlışlık elenmemize sebep olur mu?
sorun olmaz, bu sekilde kalabilir. Eger formu guncelliyorsunuz bu bilgiyi de eklersiniz.
@gucarslan polis raporu nedir acaba?
@mustafa_27, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ds-260 formunda yanlış bilgi verilmişsin denilerek mülakat tarihi verilmeme gibi bir durum olur mu?Yoksa ne kadar yanlış bilgi verilse de mutlaka mülakat tarihi verilir mi
sizin formda verdiginiz bilgilerin dogru olup olmadigini nereden bilecekler? bu bilgileri mulakat gunu gotureceginiz belgelerle teyit edebilirler sadece.
@ssoydan88, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, 6 yaşındaki oğlum için kaç yıllık pasaport başvurusu yapmam gerekir bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Her geçen gün büyüyorlar ve yüzleri değişiyor çocukların. Çok uzun vadeli bir şey mantıklı gelmedi
max 5 yil alabilirsiniz zaten:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1414/t-c-pasaport-türleri-ve-pasaport-başvurusu
Merhaba, yukarıdaki Dubai konusundan yola çıkarak bir şey sormak istiyorum. Daha önce işim gereği Almanya, Hollanda ve Belçika’da bulundum. Üç ülkeye de aynı seyahatte gittim. Vizem Almanya'dan olduğu için ilk girişim Almanya'dan olmuştu ve karayolu ile Belçika ve Hollanda'ya devam etmiştim. Dönüşüm de yine Almanya'dan olmuştu. Dolayısı ile pasaportumda Belçika ve Hollanda'dan alınmış bir vize ya da giriş çıkış yok. Doğru bilgi vermek adına formda gittiğim ülkeler arasında bu ülkeleri belirttim. 2019 yılında da balayı için İtalya’ya gitmiştim, bunu da yine doğru bilgi vermek adına belirttim ancak o eski pasaportumda kaldı. Eski pasaportum da zaten kayıp maalesef. Belirttiğim konuların problem olacağını düşünmüyorum açıkçası ama, yine de pasaportumda Belçika, Hollanda ve İtalya vize ya da giriş çıkış olmadığı için sıkıntı yaratacak bir durum olup olmadığını sormak istedim.
Bir diğer sorum da, 20K'nın üzerine randevu gelmez konusuyla alakalı. Bu konunun konsolosluğun performansına bağlı olduğunu biliyorum ancak; ilgili dokümanları incelediğimde sadece geçen sene 6-7K'larda tıkanmış Ankara. 2022'de 26k'lara kadar çıkmış, 2021'de de 31k'larda randevu alan arkadaşlar var Ankara'dan. Böyle yorumlar yapılmasının nedeninin tamamen Ankara'nın geçen sene performansı olduğunu düşünüyorum ama doğru mudur?
@eray26 bu dubai'de yaşadığınız gerçeğini değiştiriyor mu peki?