Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
@siraç Biz de sizin gibi değerli insanlarla tanıştığımız için çok mutluyuz ☺️ Umarız bi an önce büyük evladınız da aranıza katılır 🙏 Tabii ki oraya gelirsek haberdar edeceğiz , yeni kıtada görüşmek üzere ☺️
-
@boredeng Covid aşısı da isteniyormuş. Zaten birçok insana 2 doz yapılmıştı. En azından ben olmuştum. Yine de son 1 yilda covid aşısı vurulmayanlara hatırlatma dozu isteniyormuş. Ben yine de bunu vurulmak istemiyorum en kötü mecbur kalırsam Taylanddaki hastanede vurulacagim.
-
@gucarslan Tesekkurler. Evet, her yilin kendi dinamikleri var bu bir gercek. Ancak su da bir gercek ki ozellikle konsolosluk kapasitesi hakkinda cikarimda bulunabilmek icin baska yillarla kiyaslama yapmaktan daha iyi bir secenek yok aslinda. Konsolosluk performansi ve kapasitesini ayri tutuyorum. Performans soz konusu oldugunda islenen mulakatlara bakmak yapilabilecek en onemli sey; ama kapasite ve DOS'in bakis acisi soz konusu oldugunda yakin yillar birer proxy niteligi tasiyor. Ornegin, DOS 2024 Eylul'de cut-offu 30bin'den bir anda 50 bin'e cikardi. Bircok kisinin mulakat alamayacagini bile bile bunu yapti ki Agustos ayi itibariyle 15bin kusur vize basmisti. Demek ki kotaya ulasmak icin radikal aksiyonlar alabildigi de oluyor. Bunu 2024'e bakmasak anlamamiz mumkun degil.
Yillari birbirleriyle nasil kiyasladigimiz da onemli. X yilinda vize bulteni 15'binden 20 bin'e yukselmis demek ki bu yil da oyle olacak veya bu yil hizli ilerliyor Y yilinda da hizli ilerliyordu demek ki Eylul ayi 40bin olur gibi degerlendirmeler yanlis olur; ancak gectigimiz yillarda belli bir ayda kac case current olmus, current olan kac case issued olmus vs gibi degerlendirmeler ongorulebilir paramtereler dogrultusunda tahminde bulunmamiza yardimci olur. Gunun sonunda Trump tum konsolosluklari kapatirsa herkes ortada kalir, o ayri mesele 🙂
Bir de sunu belirtmemde fayda var: Son gonderim dikkat cekti, evet. Ancak, bu postlari tamamen kendim icin yapiyorum. Case numberim yuksek. Elimde olmayan bir surecten geciyorum. Yazip cizmek, hesap kitap yapmak sahte bir kontrol hissi veriyor bana. Bunu bir sonraki gonderimin basina yazacagim, insanlar ona gore davransin.
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
-
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
-
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com
x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Bende 2-3 gün önce 25 ülkeye mailler atmıştım bugün Viyana yüzümüze güldü. Dosyamı Viyanaya taşımayı onayladılar.
Schengen için bir sorum olacak, bilgili arkadaşlardan cevap verirlerse çok mutlu olurum,
Geçen ay schengen için birkaç adım atayım ve 6 ay-1yıl cebinde dursun demiştim ve almanya vize vize görüşmesine girdim,
16-19 mart arası 4 günlük multi Almanya vizesi verdiler
Bu vizem varken olası bir 16 mart öncesi başka schengen ülkesinden randevu bulursam vize almada sorun yaşar mıyım? (Senin almanya schengen var daha gitmemişsin veya vizen bitince gel gibi vb.)
-
@Sudenur-Meydan Gayet açık bir şekilde dile getirmiş arkadaşımız.
Amacınız Amerika Göçmenliği ise vizesi olmayan arkadaşlar için, Schengen vizesi başvurusunda buna dair herhangi bir şüpheye yer verilmemesi gerekir. Tabii alternatif olarak background’ınıza güveniyorsanız, Amerika göçmenliğinden bahsetmeden Schengen vize başvurunuzu yapmanızdır. Sizlere uygun olan seçenek ile ivelikle randevu işlemlerine başlamalısınız. Geçen senelerde Viyana’da mülakata giren arkadaşların deneyimleri sizlere yol gösterecektir. -
@ugursway teşekkür ederim açıklamanız için
-
@Lifepark-0 Tam olarak aynı durum değil ama kendi tecrübemi paylaşayım. Schengen başvurumda Greencard talihlisi olduğumu ve işlemleri tamamlayıp Amerika'ya gidebilmek için Türkiye'ye geri dönmek zorunda olduğumu dolayısıyla Almanya'da göçmen olmak gibi bir niyetimin olmadığını belirtmiştim. Yani Amerika'ya gidecek olmanız Avusturya'da kalmayacak olmanızı ispatlayabilir. Kendi tecrübeme dayalı, şahsi fikrimdir.
-
Vfs globalde giriş yapmaya çalışırken boş alanları doldurunuz hatası alıyorum. Yaşayıp çözümü olan var mı acaba ? Tüm yerler dolu ama sürekli boş yerleri doldurunuz diyor
-
Selamlar herkese, ben de Viyana konsolosluğundan bugün itibarıyla geri dönüş aldım. Açıkçası taşıma talep ettiğim ilk ve son konsolosluk oldu. 4 gün önce mail atmıştım başta kabul edemeyeceklerini söylemişlerdi. Aslında bana dosya taşımakla hala ilgilenip ilgilenmediğimi sordular ve tekrar dosyamı taşımak istediğimi söyledim. Şuan resmi olarak taşındı mı taşınmadı mı pek emin değilim herhalde tekrar bilgilendirirler. Hiçbir şey belli değil tabi ama en azından bu süreç için bir adım daha atmış olduk. Herkes tavsiyeleri için başta @gucarslan Bey, forum yöneticileri ve bilgi veren forum üyelerine teşekkürü borç bilirim. Şimdi asıl mesele shengen almakta. Bu konuda da burayı takipte kalıp bir gelişme olduğu taktirde kendi adıma güncel gelişmeleri aktaracağım.
-
Arkadaşlar, Schengen vizesi alamazsam dosyamı Viyana'dan taşımak mümkün mü? Geçen senelerde taşıyanlar oldu mu?
Teşekkürler.
-
@Lifepark-0 boş randevu görüyor musunuz?
-
Avusturya'ya baktığımda boşta sadece arkadaş vizesi için boşluk gördüm bir adet acaba başka ülkelerden geçiş yapan oldu mu ? Bir taraftan mülakat deneyimlerini okumaya çalışıyorum.
-
@merve26 Merhaba. Siz de mi bugün mail atıp dosya taşıdınız acaba? Mülakat gününüzü nasıl öğrendiniz mail mi geldi?
-
@melikemim hayır hepsi doluydu
-
@lumos Merhaba. Bu bahsettiğiniz Schengen vizesi için sanırım değil mi? Yeşil pasaport sahiplerinin VFS ile irtibata geçmesine gerek yok sanırım.
-
@MMT ben diş hekimliği son sınıf öğrencisiyim. Ondan dolayi geri dönüş açısından sorun olacagini sanmiyorum cunku hali hazirda hala okuyor gorunuyorum ama düzenli bir maaş gelirim olmadığı için kabulde sorun yaşayabilirim düşüncesindeyim. Daha önce reddedilmiş bir schgen başvurum var
-
@Lifepark-0 ABD göçmenliği için okurken bu işlemi yapıyorsunuz, düşündüğünüz gibi değil, sonuçta gitmek gibi bir niyetiniz var onu söylemiş oluyorsunuz. O zaman bu kişi ABD’e niye gidiyor okulu varken der, detaylara bakmaz. Garanti değil yani hiç bir şey. Mutlaka B planınız olsun Schengen için. Schengen reddiniz son 6 ay içindeyse, her hangi bir reddiniz varsa belirtmek zorundasınız bu arada, özellikle gelir ve/veya finansal kaynak sağlam olmalı…
-
burada paylaşan arkadaşlara teşekkür ederiz. biz de paylaşımı görüp, viyana'ya dosyamızı taşımış olduk. geçen sene de bu zamanlar viyana ortamı hareketlendirmişti. taşıyanlara schengen sürecinde kolaylıklar.
-
@Sudenur-Meydan Herhangi bir Schengen ülkesinden Avusturya’ya geçiş yapabilirsiniz tabii önemli olan sürenizin buna uygun olmasıdır. Bu kural bütün Schengen ülkeleri için geçerli.
-
@mamudo ben geçen haftasonu mail atmıştım 5 gibi kcc dosyamda randevu talebi aldığım ile ilgili mail attı green card sonuçlarının açıklandığı siteyi kontrol etmem söylendi baktığımda randevu tarihim görünüyordu sonrasında viyana mail attı evraklarımı paylaşacaklarını söyledi
-
@merve26 Merhaba, Size randevu tarihi ile ilgili ekstra bir email daha mı geldi? Randevu tarihini sonradan bildireceklerini söylemişler bir çok kişiye
-
@demireser Siz dosya taşıma durumunu düşünüyor musunuz?
-
@ack evet bana ayrı bir mailde randevu tarihim geldi

Benzer Başlıklar
114
51.0k
Users
4.8k
Topics
474.9k