@Claudia-J-Muslu açıklamanız için teşekkürler.
-
@duzmuhendis, içinde söyledi: Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi
Merhabalar,
4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını.
Annem ve Babam Amerikan vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri çok yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur?Sayin @duzmuhendis, bakiciniz turistik vize ile kanuni olarak calisamaz. Her ne kadar vize alma suresi kisaltilabilse de calisma hakki olmayacagi icin bu vize turu size uygun olamaz. Ona yesil kart alarak sponsor olma sansiniz olabilir, veya ev calisani vizesi sartlarini karsiliyorsa onu yaninizda ABDye goturme durumunuz olabilir. Bu linke bakiniz. B-1 Nonimmigrant Visitors for Business Who Are Personal/Domestic Servants or Employees of Foreign Airlines https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-visitors-for-business/b-1-temporary-business-visitor
-
@hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması
Merhaba sayın Muslu Avukatlık Bürosu,
J-1 olarak geldiğim bu serüvende, bir iftira ve yalan doğrultusunda bir kriminal suçla suçlandım. Kanıtlarımla kanıtladım. Karşı taraf hiçbir şeyi olmadığından 2. Duruşmaya gelmedi. Dava savcılık hatası nedeniyle düştü. Ama hakim dahi herkes kızın yalan söylediğini mahkeme salonunda bile söylediğini biliyor. Evrakları alırken katip ofisindeki kadının, kızın ofisi arayıp yalan söylediğini, şikayetini geri çekmek istediğini belirtmiş. Savcıyla da konuşmuş ama bu belgelenmemiş tabi. Avukatıma sordum bulamadı. Bana avukatım evine dönmelisin bence onu öneriyorum diyor. “Probably” diyerek üst mahkemede görülebilir diyor. Ben çoktan F-1 başvurusu yaptım 2k dolar harcadım. Merak ettiğim şu, üst mahkemeye gider mi? Giderse sonuçları nedir? Üst mahkemeye kaç günde gider? Dönmeli miyim? Zaten dava düştü.
Sayin@@hakimikucukbayral, kriminal davalar sizi hem ABD disina gonderilme hem de ABD disina ciktiginizda iceri girememe durumuna dusurebilir. Bu nedenle bu konuyu ciddiye alarak ilermenizi tavsiye ederim. Ceza avukatlari genelde gocmenlik sonuclarini bilememektedir. Davanizi incelemeden bir tavsiyede bulunulamaz. Ayrica bu durumlarda eyalet ceza kanunlarina hakim olmak, maksimum sucu bilmek, ilk kez olup olmadigini bilmek, polis raporuna bakmak gibi onemli detaylara hakim olmadan size tavsiye vermek sonrasinda buyuk problemler dogurabilir. Bu alan criminal immigration denmektedir. Ve iki alana da hakim bir avukatla veya iki ayri avukatla calismanizi gerektiren bir durumdur. -
@Banu-Çavdar, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci
@dpdemir Çook teşekkürler. Hemen bakıyorum. Uzay boşluğunda yalnız olmadığımı bilmek güzel:)
Sayin Cavdar, EB5 sureci ile ilgili USCIS sitesinde kendi basvuran icin inceleme suresine 55.5 ay vermektedir. Bu sureyi eger gecti iseniz USCISden oncelikle durum arastirmasi isteyebilirsiniz. Bunu avukatiniz yapabilir. Bunun disinda eger kosullariniz uyuyorsa hizlandirma basvurusu yapabilirsiniz. Ayni zamanda yine sureyi gecti iseniz veya USCISden cevap alamaz iseniz Ombudsman yontemi ile problemi ogrenip halletme ihtimaliniz olabilir. Bunlari avukatinizla gorusebilirsiniz.
-
@kfreeman, içinde söyledi: Selective Services Registration Kayit bulunamadi!
Merhaba,
25 yaş altında ABD‘ye(lottery green card ile) geldiğimde mülakatta 25 yaş altı olduğumu belirttim ve Selective Services System(SSS) kayıt olmak istediğimi belirttim. Bana bir form doldurtup imzalattılar. Sonrasında ne olacağımı bilmediğim için hiç sorgulamadım. 29 yaşımda N-400 formunu doldururken SSS registration number istediler. Sitesinde sorguladım kendilerini aradım fakat bir kaydımın olmadığını belirttiler. Ve bu çok önemliymiş. Konsoloslukta yapılan bir hata veya ner neydense bir türlü SSS numarama ulaşamadım. N-400 işlemleri için çok önemli. Bunu nasıl alabilirim ve ne yapabilirim bu konu hakkında?
Sayin@kfreeman, Selective Service Registrationin olup olmadigini asagidaki linkten kontrol edebilirsiniz. Yas durumunuza gore bunu yaptirmaniz gerekebilir. Vatandasliga basvurmadan once bu durumu kontrol edip halletmeniz gerekmektedir. Linke bakiniz https://www.sss.gov/verify/
-
@Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ?
Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. )
Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum.
Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.
-
@Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi
@bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi
Merhabalar,
B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız.
Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler.Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir.
Haz 12
Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz.
USCIS Expands Premium Processing for Applicants Seeking to Change into F, M, or J Nonimmigrant Status | USCIS USCIS Expands Premium Processing for Applicants Seeking to Change into F, M, or J Nonimmigrant Status | USCIS
U.S. Citizenship and Immigration Services today announced the expansion of premium processing for applicants filing Form I-539, Application to Extend/Change Nonimmigrant Status, and seeking a change of status to F-1, F-2, M-1, M-2, J-1, or J-2 nonimmigrant status. Online filing of Form I-907,...
Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
-
@sinemveomer, içinde söyledi: Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor?
Merhabalar. Böyle bir hizmet sunduğunuz için öncelikle @crazycells ve @Claudia-J-Muslu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bizim durumumuz için birçok araştırma yaptık ama sonuca ulaşamadığımız için buradan sizlere danışmak istedik.
Ben yazılım geliştirme uzmanıyım. Yurtdışında bir şirket ile beni çalışan olarak oraya davet etmesi gibi bir sürecimiz var. Ancak bu süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyoruz.
İkinci bir ihtimal ise ABD vatandaşı olan biriyle %50 hisseli olarak ortak bir şirket kurduk. Benim bir maddi yatırımım yok ancak şirketin geliştirdiği mobil uygulama ve websitesi projelerini tamamen biz üstleniyoruz. Bununla birlikte oradaki gelirler elbetteki ortak şirket banka hesabına gidiyor. Bu bilgiler ışığında sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz.
1- Özellikle bu iki case arasında hangisi daha yüksek bir ihtimal?
2- İkinci case içerisinde bizim bir yatırım göstermemiz gerekiyor mu?
3- Şirket kurulduktan sonra doğrudan vize görüşmesi için tarih mi almalıyız? Yani süreç böyle hızlı işler mi?Bu konudaki bilgi birikiminizden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz. Kısaca şartlar ve iki case içinde ihtimalleri değerlendirerek bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan bu harika hizmet için çok teşekkürler.
Sayin@sinemveomer, birinci ihtimalde bir sirket sponsorlugu gerekmektedir. Sirketin maddi durumu ve sizin bu sirkete uygunlugunuz sonucu direkt etkileyecektir. Ikinci ihtimal ise bir yatirimci vizesine benzemektedir. Detaylara hakim olmadan hanginsinin daha yuksek ihtimal oldugunu soylemek mumkun olmaz. Ikinci durum yatirimci vizesi ise yine de genelde bir yatirim gostermeniz gerekir. Bunu yapmanin alternatif yollari vardir. Surec, vize turune gore ve nereden basvuru yapildigina gore, ABD mi veya TCmi daha hizli veya daha yavas isleyebilir. Oncelikle vize turune emin olmak onemlidir.
-
@ERHAN-1, içinde söyledi: DV sürecinde çocuğumun 21 yaş problemi
dv 2024 talihlisiyim. Oğlum 24.03.2003 doğumlu kafam karıştı formu okudum fakat anlayamadım. Lütfen yardımcı olun. Vize alabilirsek oğlum bizimle gelebilir mi gelemez mi?
Sayin @ERHAN-1, eger oglunuz CSPA yani cocugun statusunu koruma kanunundan yararlanabilirse vizeyi sizinle alip gelme ihtimali vardir. Ayni zamanda oglunuzun mutlaka evlenmemis de olmasi gerekmektedir. CSPAye gore yas tesbiti biraz daha karmasik bir konudur. Ancak oglunuz sizinle vizeye hak kazanmasa bile yine de siz ABDye gittikten sonra ona basvuruda bulunabilirsiniz. Bu kategoride her ne kadar bekleme suresi uzun olsa da sureci bir an once baslatmak onemlidir. Daha sonra vatandas oldugunuzda onceden yapilmis olan basvuru ile sureci one cekebilirsiniz.
-
@suzers @Claudia-J-Muslu merhaba, bugün konsolosluktan randevu öncesi son check maili geldi.
Annem babam için (onlar applicant 1 ve applicant 2) belge listesi göndermişler ama
Applicant 3: Ege Baran SUZER
Status: Over 21 years of age, not eligible
Documents and/or Actions Required: NoneBöyle yazıyor benim için. Daha önce konsolosluktan gelen mailde ismim listede vardı ve böyle bir şey yazmıyodu. Ben vize alamayacak mıyım bu durumda, yoksa son hesaplama konsoloslukta mı yapılıp karar verilecek? CSPA hesaplamadan yaşım 25 diye böyle yazmış olabilirler mi? Bu mail fena halde umudumu kaybettirdi bana… Bir tavsiyeniz var mı?
-
@Claudia-J-Muslu verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet 2022 green card talihlisiyim 7 aydır Amerika'dayım buradan başvuru yapacağım . Yine de dediğiniz gibi konsolosluğa sorayım.
-
@Amy-Yilmaz, içinde söyledi: Naturalization için ay hesabı
Selamlar tekrar,
Peki kendimiz yapabiliyor muyuz basvururken belirtebilecegimiz bi bolge var mi? Uscis.gov Dan basvuru yapiliyor ama basvuru belgesi disinda belgeler gerekiyor mu? Yoksa sadece o formu doldurup mi gonderecegiz avukat ile? Basvuru nasil yapilir biliyorum ve sureci biliyorum sadece Covid oldugu icin eve kapandigimizdan dolayi gelemedik okul da Verdi ek olarak bunu basvuru bekgesinde yani n-400 formunda belirtmemiz gerekiyor degil mi?Sayin@Amy-Yilmaz, bu tur bir basvuruyu kendi basiniza yapmayi tavsiye etmem. Evet durumu ve kanitlari basvururken; basvuru mektubunuzda belgeleyip belirtmeniz uygun olur. Ancak durum belgelerle yeterince lehinize degil ise o zaman bir sure daha bekleyip basvurunuzu yapmaniz gerekir.
-
-
@Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var
@Fouray, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var
Sn. @Claudia-J-Muslu bu konuyada bir bakma şansınız var mı?
Sayin@Fouray, bir tek dava acmak yeterli olmaz. S vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-an-informant-s-nonimmigrant . T vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. Eger arkadasinizin durumu bunlara uygun ise yesil kart alma ihtimali olabilir. https://www.uscis.gov/i-914
Teşekkür ederim.
-
@Claudia-J-Muslu bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca bir şey daha sorabilir miyim? Formu doldururken 15. soruda Amerika vizesinin bitiş tarihini yazmamız isteniyor benimki 3 aylık turist vizesi olduğu için ( Türkmenistan vatandaşlarına 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık turist vizesi veriliyor) benimkinin tarihi bitti. Şimdi ben 15. soruyu cevaplarken I 94 belgesindeki tarihi mi ( girişte 6 aylık verildi) yoksa Pasaportumdaki Amerika vizesinin bitiş tarihini mi yazmam gerekiyor? Cevabinız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@MuratErgur, içinde söyledi: B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası
Merhaba, Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum.
Eşim ile birlikte 2023 Ekim ayında USA'e giriş yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir kalış süresi ile Haziran ayında çıkmayı düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde Amerikada ki iş fırsatlarını değerlendirmek ve çocuğumuzu dünyaya getirmek istiyoruz. Türkiye'ye geri döndükten sonra tekrar Aralık ayında (Yaklaşık 7 ay süre Türkiye'de kalmış olacağız) USA girmeye çalıştığımızda bir zorluk ile karşılaşır mıyız? Christmas zamanı için geliyoruz diyerek, vize uzatma işleminin açıklaması içinde eşimin sağlık durumlarından dolayı uzatmak zorunda kaldık dememizin bir sakıncası olur mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz.
Sayin@MuratErgur,turistik vize ile is firsatlarini degerlendirmenizi tavsiye etmem. Kisa sure ara ile tekrar turistik vize girisleri sizi zor duruma sokabilir ve giriste sizi almayabilirler de. Eger cocuk doguracaksaniz direkt once cocuk dogurmaya ve hamilelik cok ilerlemeden giris yaparak bu isi halletmeye calismanz daha uygun olur. Bu sirada is basvurusu yapmamaniz onemlidir. Bu esnada belki gerekirse surenizi bir alti ay daha uzatabilirsiniz. Kisa sure ara ile ki alti ay bile kisa sayilir, tekrar giri yapmaya calismaniz sorun cikaracaktir. Veya bundan sonraki girisinizin muhtemelen ozellikle de 6 ay olacaksa turistik yerine baska bir vize turu ile girisi daha uygun olacaktir. -
@selanik, içinde söyledi: Atölye açmak için hangi vize türü gerekiyor?
Merhaba. 2017 yılından beri seramik ve cam teknolojisi alanında seramik ve çömlekçi çarkında form yapma. ayrıca geleneksel Türk sanatı olan Çini alanında milli eğitim onaylı kurs bitirme belgelerim var. Haziran ayında da ustalık belgesi alacağım. Ayrıca geleneksel el sanatlarından ebru ve su kabağı şekillendirme belgelerim de var. Emekliyim. ABD de kızım yaşayacak. ABD ye gidip bu alanlar üzerinde ufak bir atölye açıp seramik ve Türk sanatı olan çini ve ebru sanatını tanıtmak istiyorum. Hangi vize türüne müracaat etmem gerekiyor. Teşekkür ederim.
Sayin @selanik,sizin icin O-1B vize turu uygun olabilir. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/o-1-visa-individuals-with-extraordinary-ability-or-achievement. Eger bu sanati icra eden baskasinin yaninda calisacaksaniz Q vizesi de uygun olabilir. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/q-cultural-exchange. Eger satis yaparsaniz ticari bir vize de uygun olabilir.
-
@Sencerium, içinde söyledi: ABD'de şirketimi kurup kendime vize sponsoru olabilir miyim?
Öncelikle merhaba,
Durumum şöyle Makine Mühendisiyim uzun zamandır savunma sektöründe çalıştım ve 2018 yılında kosgeb desteği ile savunma ve havacılık alanında faaliyet göstermek için şahış şirketi kurdum ve şirketim hala aktif. Fakat şirket bünyesinde daha çok danışmanlık verdiğim için ticaret hacmi düşük dolayısıyla bu şartlarda ABD'de ofis açıp kendim için L vize türünü alabilirmiyim?
Sayin @Sencerium, ticari vize almaniz zor olabilir. Butun duruma bakmadan kesin bir sey soylemek mumkun degildir. Buradan daha detayli bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager Ancak yeni ofisin bir yil icinde sizin maasinizi da cikarabilecek oldugunu gostermesi gerektiginden TCde ticari hacmi dusuk/kar marji dusuk bir sirketin bunu gostermesi mumkun olmayacaktir. Bu nedenle bu alanda basari sansinizin dusuk oldugunu varsaymaniz gerekir.
-
merhaba bu soruyu daha önce başka başlıkta sormuştum @crazycells sağolsun ilgilenip cevaplamıştı ama hem emin olmak adına hukukçulardan dinlemek daha iyi olacağı için bir de burdan @Claudia-J-Muslu hanıma sormak istedim. forumda kalabalığa sebebiyet verdiysem affola.
eşim asıl talihli. ds 260’ı ilk hafta gönderdik. fakat şöyle bir sorunumuz var görüşlerinize ihtiyacımız var. eşimin(asıl talihli) bundan 10 yıl önce çok basit bir suçtan(hakaret) adli sicil arşiv kaydı vardı. biz ds 260 doldururken malum soruya hayır şıkkını işaretledik. sonrasında bir dilekçe ile de adli sicil arşiv kaydını sildirdik. şu an arşiv kayıtlı dahil herhangi bir adli sicil kaydı görünmüyor. yine 10 yıl kadar önce üzerinde bir miktar esrarla yakalanmış. bunun da yükümlülüklerini yerine getirmiş ve ilk andan beri bu adli sicile/arşivli adli sicile yansımamış. yani özetle şu an geçmişte işlenen iki suç var birisi hiç sicile yansımamış diğeride ds 260 doldurulduktan sonra arşivden silinmiş. bizim kafamızı kurcalayan konu acaba mülakat tarihi aldıktan sonra hayır diye işaretlediğimiz soruya evet diyip değiştirmek gerekir mi? çünkü bikaç yerde okuduğumuz kadarıyla mutlaka şeffaf olunmalı diyorlar. yani mülakata gittiğimizde bize daha önce adli bir durumunuz var mı diye sorabilirler. nihayetinde o yemini boşa ettirmiyorlar. olur da değiştirdik bi yerden de ilk mahkemenin kaydını bulduk. ap’ye kaldık. bu sefer de ikinci suç karşımıza çıkmaz mı? çok karışık bi durum. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederiz -
@Claudia-J-Muslu peki ABD'ye giris engeli varsa (removal) i-212'ye basvurabilir mi?
Eger basvurabilir ise i-212 waiver onayi alirsa diversity visa islemlerini nasil devam ettirebilir?
Çünkü i-212 waiver genel olarak 24-26 ay arasinda sonuçlaniyor diye hatirliyorum ve diversity visa interviewlari bu Kadar uzun surmuyor.
@Claudia-J-Muslu

Çocuklarım için green kart almak
-
Selamlar.
Geçen aydan beri Green Kart ile Amerikaya tek başıma taşındım.
2011 doğumlu 2 çocuğum var.
Eşimden boşandım.
Çocuklarımı yaşları küçük olduğu için getiremedim şimdilik. Çocuklarım 18 yaşına girdiğinde otomatik green kartlı olurmu, öyle birşey duydum.
Çocuklar için f2a vizesi varmış fakat baya uzun sürüyormuş.
teşekkür ederim. -
@Ayhan2023, içinde söyledi: Çocuklarım için green kart almak
Selamlar.
Geçen aydan beri Green Kart ile Amerikaya tek başıma taşındım.
2011 doğumlu 2 çocuğum var.
Eşimden boşandım.
Çocuklarımı yaşları küçük olduğu için getiremedim şimdilik. Çocuklarım 18 yaşına girdiğinde otomatik green kartlı olurmu, öyle birşey duydum.
Çocuklar için f2a vizesi varmış fakat baya uzun sürüyormuş.
teşekkür ederim.Sayin@@Ayhan2023, cocuklar sizinle beraber yesil kart almadilar ise otomatik yesil kart alamiyorlar. Bazen follow to join ile siz yesil karti aldiktan sonra 6 ay icinde sizi takip vizesi ile gelebiliyorlar ve yesil kart alabiliyorlar. Ancak bosanmis oldugunuz icin velayetin sizde olmadigini dusunuyorum. Velayet sizde degilse annenin rizasi olmadan bir takim islemleri gerceklestiremezsiniz. Siz vatandas oldugunuzda cocuklarin otomatik vatandaslik kazanma ihtimalleri olabilir. Bu konu biraz karmasik olup sizin ABDde bulundugunuz sureleri tam olarak gosterebilmeniz de gerekecektir. Siz yesil kartli olarak cocuklariniza yesil kart basvurusunda bulunabilirsiniz. Bu vize bulteninde F2A kategorisidir ve genelde islemlerin tamamlanmasi TCden yapilan basvurularda 1.5 yili bulabilir. Ancak yine sonucta cocuklarin ABDye gelmesi gerekecektir ve annenin buna rizasi yoksa bunu gerceklestirmek mumkun olmayacaktir.
-
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. çocukların velayeti annesinde ama çocuklar gelmek isterse annesi izin verir.
-
admin
Benzer Başlıklar
59
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k