@abdullahyigit Bu kart size Amerika'da daimi yaşamanız için veriliyor. Senede 6 aydan uzun ABD dışında kalmamanız gerekiyor. Giriş çıkış durumları havalimanındaki polis sorgusuna bağlı diye biliyorum. ABD'de vergi ödüyor, yaşamınızı orada yürütüyorsanız kurallar dahilinde olan bahaneli giriş çıkışlar sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
@Ege-Başar-Akdağ
imzanızda green kart çekilişinde kazandıysanız anlaşılmıyor kazandıysanız benim görüşüm bankacılık finans alanında iş bulmanız kısa sürede çok zor zamana ihtiyaç var eğer oto tamircisi inşaat işleri elektrik su tesisat gibi işlerden anlamıyorsanız c1 seviye size mutlaka iş imkanı yaratır ama nitelikli işe ulaşmak için zamana ihtiyaç olacak bu sadece benim görüşüm aynı görüşte olmayanlar önerilerini yazabilirler saygılar -
-
Merhaba, ben green card için fotoğraf ayarladım ama boyutu 46 kb olmuş. https://www.greencardphotocheck.com/tr/
Bu sitede kontrol ettiğimde boyutu en az 54 kb olmalı diyor. Site yanlış mı kontrol ediyor acaba? -
@Hanhun
Türkiye’de nasıl her şeyin hem fiyatı artıp hem de kalitesi bozulmuşsa, aynı durumdan maalesef ama maalesef THY de nasibini almış. Hem bilet fiyatlarını dolar bazında acayip zamlamışlar ama ikram ve yemeklerden de kısmışlar. Temizlik ve hijyen de rezaletti son uçuşumda. Sizinle benzer bir durumu da ben geçenlerde Houston > Istanbul seferinde yaşadım.ABD hayatınızda bol şanslar.
-
@gucarslan, içinde söyledi: Greencard Başvurusunun Diğer Vizelere Etkisi
@jon-umber detayları linkte bulabilirsiniz;
Teşekkürler.Umarım benimkisinde de süreç böyle olur.
-
-
Merhaba, ben de vatandaşlık başvurusu yapma aşamasındayım, N400 gönderiyorum. Bu aşamada önüme çıkan en kafa karıştırıcı konu, doğum belgesi konusu oldu ancak soruşturarak çözüme kavuşturdum. Formül A denilen belge Avrupa için geçerli, bunu söyleyen de Konsolosluğun kendisi, bu sebeple Formül A belgesi ile bir işimiz yok. Dolayısıyla almak gereken belge, edevlet üzerindeki vukuatlı nüfus kayıt belgesi olacak. Bunu da sertifikalı ve noter onaylı olarak çeviri yaptırmak gerekiyor, çünkü belge Türkçe. Çeviri için rushtranslate'i kullanıyorum, 1-2 gün içinde email veya isterseniz 20 dolar ücret karşılığı basılı kopyaları da eve gönderiyorlar.
-
1- Kazanmadan, hatta kazandıktan sonra mülakat süresi belli olana dek herhangi bir belge istenmiyor.
2- Eşiniz 1 yıldan fazla süredir hangi ülkelerde kaldıysa o ülkelerden alacaksınız.
3- TR vatandaşları için e-devletten alınması yeterli. -
@crazycells bu durum halen geçerli mi? bizde de asıl talihli eşim ama birikimlerimiz benim hesabımda. Banka dökümü aldık ama Viyana konsolosluğu finansal proof için sadece main applican yazmış.
-
-
@gucarslan anladım çok teşekkürler. bazı avukatlar bunu asla gizlemeyin silinse dahi diyor. zira DS 260 formunda da silinse bile veya affolsa bile suç işlediniz mi diye de soruyor. Umut ile bekliyorum....
-
herkese iyi akşamlar diliyorum, forumda yeniyim kusurum olursa affola. öncelikle ilk defa bu sene greencard çekilişine başvuracağım. erkeğim ve erkek arkadaşımla başvurmak istiyoruz ama maalesef ki türkiye şartlarında resmi olarak evlenemediğimiz için sanırım ayrı ayrı bağımsız başvurular yapmamız gerekiyor. başka ülkelere (arjantin, danimarka, vb.) giderek orada evlenmek ve uluslararası evlilik cüzdanı ile aynı türkiye’deki yasal çiftler gibi başvuru yapmayı birkaç yerde okusam da bu yöntem çok meşakkatli ve pahalı bir yol. merak ettiğim, bir ilişki içerisinde olduğumuzu kanıtlayarak (fotoğraflar, kişiler) eş/partner statüsünde sayılıp heteroseksüel çiftlerin yararlandığı imkanlardan biz de yararlanabilir miyiz acaba? sanırım kanada bahsettiğim yönetimi kabul ediyordu misal. abd’de böyle bir şey var mıdır? deneyimi veya bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyoruz. şimdiden çok teşekkür ederiz 🩵
-
@keyifteyiz paylaştığınız bu bilgiler çok değerli, teşekkürler.
-
-
Merhabalar, 2024 ocak ayında vizemi aldım ve haziran ayında ülkeye giriş yapıp tekrar ayrılmam gerekti. Bu sırada kartımın ve SSN numaramın gönderilmesi için orada ikamet eden bir tanıdığımın adresini verdim. Green cardım ellerine ulaşmış olmasına rağmen SSN konusunda herhangi bir gelişme yok DS 260 formunu doldururken SSN istiyorum seçeneğini işaretlemiş olduğum halde... En azından aralığa kadar tekrar Amerika'ya gitmeyeceğim için SSN süreci ile ilgili online bir takip sistemi var mıdır onu sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.
-
@Riethian hayat o kadar sürprizlerle doluki eşimin okul arkadaşı şimdi abd vatandaşı turist vizesi almak için sponsor olmuştu vize için başvuracaktı bir kaç gün sonra green kart talihlisi olduğumu öğrendim süreç boyunca abd vatandaşı arkadaşımız bizi sürekli desdekledi ve şu an bizi almak için türkiyede zaten her yaz tatile bize gelirdi o yüzden içim rahat abd kalacak bir yerimiz ve yardımcı olacak arkadaşımız var darısı green kart kazanan kardeşlerimizin başına
-
@tolgasatir Adam avukat degil yada baska bir kurum adina konusmuyo ki, bir arkadasi ile sohbet eder sekilde program yapmis. ABC danismanlik sirketi sozcusu olsa dedigin dogru
-
@eylulb Bu 6 yıllık sürede tüm giriş ve çıkışlarınızı yaşadığınız Kanada'dan ABD'ye karayolu ile mi yaptınız?
-
-
Merhaba arkadaşlar green card için sağlıkraporu çıkarmaya gittiğimizde istenen psikolojik ilaç belgesi nedir bilen varmı örneğin mesela sadece kullandığın ilaç ve neden kullandığına dair bi belgemi yoksa gitmek için uygunluk durumunu belirtilmesi gereken bir belgemi saygılarımla
AOS Green Card başvurusu yaptıktan sonra ACİL(sağlık) izin ile Türkiye'ye gitmek
-
Merhabalar
Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
Benzer Başlıklar
120
47.1k
Users
4.7k
Topics
459.7k