Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selamlar,

    Forumda böyle bir başlık bulamayınca açıp kendi tecrübemi yazmak istedim.

    İlk defa pasaport çıkarttım ve Amerika vize randevusunda elimi güçlendirmesi adına Schengen almak istiyordum. Bu noktada en kolay alabileceğim ülkenin Yunanistan olduğunu düşünüyordum.

    Tabii daha önce yurtdışına çıkmadığım için ilk etapta turla çıkmamın hem vize alırken hem de çıkış sürecinde elimi kolaylaştıracağını düşündüm.

    Kappa Tur'dan bir tane Yunanistan turu seçtim. Sitelerinde yazan evrakları hazırladım ve acentanın yolunu tuttum.

    Acentaya gidince ilk sordukları şey daha önce yurt dışına çıktınız mı sorusu oldu.

    Hayır cevabını verince tek başınıza mı gideceksiniz diye sordular.

    Bende tek başıma gitmek istediğimi söyledim.

    Bu sefer biz size tur satamayız dediler.

    Sebebini sorduğumda ise Yunanistan'ın yurtdışına ilk kez çıkacak olanlara eğer tek başlarınalarsa yüzde 90 vize vermediğini söylediler. Boşu boşuna tur alarak paranız yanmasın dediler.

    Bende onlara o zaman pasaportumu kullanabileceğim başka bir ülkeye tur satmalarını söylediğim halde yine vize alma konusunda zorlanacağımı söylediler.

    Bunun üzerine bir kaç vize danışmanıyla görüştüm. Onlarda benzer şeyleri söylediler. Özellikle son dönemde tek başına çıkanların problem oluşturduğunu ve bu yüzden Yunanistan'ın ilk kez yurt dışına tek başına çıkmak isteyenlere vize reddi verdiğini belirttiler.

    Cebimde param, elimde evraklar öylece kala kaldım.

    Şirketten aldığım kağıtta yurtdışına çıkacağım tarih yazdığı için zamanı kaçırırsam tekrar evrak toplamak zorunda kalacaktım.

    Bende bunun üzerine gözümü kararttım, bayıldım 120 euroyu ve yunanistan vize randevularının yapıldığı Cosmos'dan randevu aldım.

    Tur satın almaya Cuma günü gitmiştim, şansıma da Pazartesi gününe randevu tarihi vardı. O randevuyu almasaydım Mayıs'a kadar randevu tarihleri doluydu.

    Pazartesi evrakları verdim.

    Tabii hiç umudum yoktu.

    Farklı kişilerden yüzde 90 retd yersin cevabını duyunca açıkçası acaba Macaristan'a falan mı gitsem, daha kolay alabilir miyim diye düşünmeye başlamıştım.

    Çarşamba günü dökümanlarınızı gelip teslim alabilirsiniz diye mesaj geldi.

    Süreç iki günde sonuçlandıysa bunlar daha evrakları kontrol etmeden ret verdiler diye düşündüm.

    Çünkü vizeyi Cosmos vermiyor. Cosmos sadece evrakları toplayıp konsolosluğa teslim ediyor.

    Yani Cosmos evrağı toplayacak, konsolosluğa teslim edecek, konsolosluk inceleyip, tekrar yollayacak.

    Ve bu da iki günde sonuçlanacak.

    Kesin ret verdiler dedim.

    Millet haklıymış diye de iç geçirdim.

    Neyse gittim Cosmos'a döküman teslim veznesinin önüne geldim.

    Önümde bir adam var.

    Veznedeki kız, adama vizeniz onaylanmış dedi. Adam teşekkür etti gitti.

    Benim de o an arkamda sıra birikmeye başladı.

    Dedim kız şimdi vizeniz onaylanmadı diyecek rezil olacağım.

    Sonra kız geldi bana da vizeniz onaylandı dedi.

    Tabii ben cool bir şekilde pasaportumu alıp çıktım.

    Şimdi de 26 Nisan'da kısmetse Yunanistan'a gideceğim.

    Hani birileri Yunanistan vizesi almak isterse benim tecrübemi okuyabilir.

    Bu arada kendimden de bahsedeyim.

    39 yaşındayım. Özel bir şirkette pazarmana yöneticiyim. 5 senedir aynı şirkette çalışıyorum.
    Neden Yunanistan'a gitmek istiyorsunuz diye sorduklarında antik yunan medeniyetinin eserlerini görmek istiyorum dedim.
    Bankada da 1500 euro para göstermiştim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @melihguney Biz ailece aldık yunanistandan schengenn i. 20 gün tek giriş 6 gün konaklama hakkı verdiler. Sizin süreler nasıl vizede?


  • @ibrahimasar bende 4 gün kalacağımı belirtmiştim. Başka bir ülkeye de geçiş yapmayacağımı belirttim.

    Bana da tek giriş 10 gün konaklamalı 30 günlük vize verdiler.


  • Merhabalar ben de dv2024 talihlisiyim. Eğer sizin yaptığınız gibi daha önceden kısa süreli de olsa schgen vizesi alırsam ileride dosya taşıma durumlarında tekrar schgen vizesi alabilmemde katkısı olur mu acaba?

  • ⭐⭐

    @Lifepark-0, içinde söyledi: Yunanistan Vizesi Hakkında

    Merhabalar ben de dv2024 talihlisiyim. Eğer sizin yaptığınız gibi daha önceden kısa süreli de olsa schgen vizesi alırsam ileride dosya taşıma durumlarında tekrar schgen vizesi alabilmemde katkısı olur mu acaba?

    Merhaba. Önceden bir Schengen vizesi alıp gidip dönmek sonraki talepler için iyi olur ancak ya red alırsanız? Bu da sonraki talep için sizi zora sokar. Profiliniz uygunsa riske girip deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @melihguney Çok iyi yapmışsınız. ABD vizesine başvurdunuz mu?


  • merhabalar ben eşim ile birlikte şubat ayında yunanistana başvuru yaptık. amerika yada kanada vizesi istiyorduk hangi vize şirketine gitsem ilk önce bi schangen yapın dediler. biz de en kolay yol olarak yunanistan bi tatil planladık hatta kendi aracımızla gidecektik. iş yerimiz var aktif olarak işlettiğimiğiz ev var araba hatta ikimizde öğrenciyiz. banka da para vs. hepsi mevuttu ama yunanistandan red yedik ve gerçekten çok üzüldük. daha önce hiç yurtdışı çıkışımız yok. ve bu sene 2024 talilisiyiz cs numberde 24 binlerde . herkes gibi bizde ankaraya güvenmeyip dosya taşıma işlemini şimdiden düşünmeye başladık tabi ama nasıl scangen alıcaz napmamız gerekiyor bilemiyorum. vize için başvurmayı düşündüğüm her yer daha önce vizeniz varmı diyor. ilk vizeyi nerden alabilirim yada nasıl alabilrim @Serap-2

  • ⭐⭐

    @mrt-gkce Hiç üzülmeyin. Bakın 2022 de dosya taşımayı kabul eden ülkeler 2023 te kabul etmedi. Bu yıl taşıyan ülkeler de gelecek yıl kabul etmeyebilir.
    Vizesiz o kadar çok ülke var ki. Gitmeyi göze aldığınız kazananı düşük performansı iyi olan bütün ülkelere mail atarsınız ve umarım bir kabul eden çıkar.


  • şuan bile göze almış durumdayım neresi olursa deneyeceğim şansımı zaten teşekkürler motiveniz için


  • @mrt-gkce Merhabalar. Şahsi düşüncem kesinlikle pasaportunuzu güçlendirmeniz. Eskiden schengen ilk adım olarak gözüküyordu artık malesef ilk adım olarak bile alamıyoruz. Bu sebeple vize İSTEMEYEN avrupa ülkelerine giriş çıkış yapıp pasaportunuzu güçlendirmenizi tavsiye ederim. Ben J1 amerika vizem sayesinde aralık ayında yunanistantandan 10 günlük vize, nisan ayında 20 günlük multi vize aldım. Haziran ayında 2024 talihlisi olmama rağmen B1/B2 aldım ve konsolos görüşmede pasaportumu didik didik etti. Şimdi temmuz ayında tekrar yunanistan schengenine gireceğim ve umarım bu sefer 3 ay gibi bir vize alacağım. Pasaportunuz ne kadar çok kullanılmışsa o kadar işinize yarar. Belki biraz maliyetli olacak ancak seneye bu zamanlar harcadığınıza değdiğini göreceksiniz zira belki o sayede dosyanızı taşıyacak ve greencardlı biri olacaksınız. Amerikaya göç ettikten sonra bu harcamalarınızı 6 ay içinde zaten çıkartırsınız. Case numberınız biraz sıkıntılı olabilir. Kesinlikle pasaportunuzu güçlendirmenizi tavsiye ediyorum.


  • tekrardan bu başlıkta merhabalar. diğer konularda gündem bi hayli yoğun olduğu için sorumu tekrar burdan iletmek istedim. daha önce bashettiğim gibi ankaraya güvenmeyip dosya taşıma düşünenledenim . ve schangen sorunum var (daha önce yunanistandan red yedim ve hiç yurtdışı çıkışım yok) @Hope-Breaker sizin de önerdeiğiniz gibi rotamı önce visesiz ülkelere çevirdim haftaya bi mısıra gidip gelicem sharm bölgesine sizce bu visesz girişlerim daha sonra başvuracığım scahngen vizesine katkısı olurmu yada pasaportta gözükoylarmı bu giriş çıkışlarım konu ile ilgili bi bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim


  • @mrt-gkce

    Pasaport ile girip çıktığınız tüm ülkeler, giriş ve çıkışta pasaporta damga basarlar. Haliyle nereye girip çıktığınız gözükür.

    Yunanistan vizenizin red sebebi neydi ?
    schengen bölgesinde görece en kolay vize veren ülkedir.
    Pasaportunuzda kıbrıs veya makedonya damgası varmıydı ?


  • merhabalar daha önce hiç yurtdışı çıkışım olmadı. bende aynı bilgiyi duyduğum için ilk schangen için yunanistana başvurdum. ama yanlış hatırlamıyorsam 10. madde idi ülkeye geri dönmeme durumumuzu varmış gibi saçma bi sebep sundular. (ev ,araç ,2 adet iş yerimiz bulunduğu ,eşim ve bende aynı zamanda öğrenci ,uzun yıllardır çalışma hayatımız olması ve banakda para göstermemize rağmen) şuan pasportu güçlendirmenın yollarını arıyorum bende schangen için faydalı olabilcek


  • @mrt-gkce geçmiş olsun. siz hem öğrenci olmanız hem de bir mekan iş yeri sahibi olmanız belki ilginç gelmiş olabilir. En kolay veren schengen ülkeleri yunanistan italya portekiz ispanya gibi ülkeler aslında. Ben öğrenci olmanızın işi karıştırdığını düşünüyorum.
    Aslında türklerin vize alamamasıın sebebi insanların gidip dönmemesi. Çoğu insanın gitmek istediği yer Almanya veya Fransa. Diğer batı avrupa ülkeleri peşinden geliyor.Çünkü bu ülkelere ilitica ediliyor ve bu ülkelerde sosyal yardım fazla. İltica için en az tercih edilen ülkeler de Portekiz İspanya İtalya ve Yunanistan. Ayrıca Dublin anlaşması diye bir anlaşma ile birbirlerine bağlılar Avrupa ülkelerine vize ile giriş yapan biri daha sonra başka bir avrupa ülkesine iltica etse ilticasını ilk giriş yaptığı, vize aldığı ya da verdiyse parmak izi verdiği ülke alıyor böylece insanlar caydırılmak isteniyor. Bu bağlamda gelişmiş batı ülkeleri diğer ülkere oranla daha zor vize veriyor çünkü her ihtimali düşünmek zorundalar. İşin kötü yanı Yunanistan dubline imzacı olsa bile bu yasayı uygulamıyor. İnsanların bir kısmı da bu açığı kullanarak yunanistan üzerinden diğer ülkelere gitmeye çalışıyor burda yunanistani bir üs olarak kullanıyorlar. Sizin durumunuzda dublin anlaşmasını sıkı sıkıya uygulayan ülkelere vize başvurusu yapmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü eğer uygulayan ülke hem dublini uygulayan hem de görece kolay vize veren bir yer ise şansınız daha yüksek olaraktır. Bu ülkelerden bazıları İtalya Portekiz ispanya Polonya. Umarım anlatabilmişimdir. Biraz karışık oldu ama affedin.


  • Kaç yıldır kadrolu öğretmen olan kardeşime bile ret verdiler. Ne alaka diyebilirsiniz ama erkek de değil, erkekler daha fazla ilticaya meyilli o bakımdan dedim. Yakında yeşil pasaport ya kaldırılır ya da esamesi okunmaz, ki şimdiden zorluk çıkarıyorlar. Devlet memuru olmanın, doktor, mühendis olmanın pek manası kalmadı güvenirlik anlamında. Çok geri kalmış ülkelerden pek farkımız kalmadı iltica potansiyeli açısından.


  • @Kekw teşekkürler cevabınız için
    Bende pek bi anlam veremedim. Şimdi ilerde lazım olucak dosya taşımak içi diye scahngen vizesi almaya çalışıyorum. O yüzden haftaya Bi mısıra giriş çıkış yapicam sonra da başka Bi ülkeye şansımı deniycem vizeli yada vizesiz amacım pasaportunu güçlendirip Bi scahngen vizesi sahip olmak . Ama dediğiniz ülkeleri bi arastitcam


  • @katafalk2 malasef söylediklerinizde cok haklısınız ülkemiz pasaportunu sahip olmak biraz zorluyor insanı


  • @mrt-gkce Evet dosya taşıma için şimdiden işinizi sıkı tutmak iyi . Zor ama isteyenin bi yüzü vermeyenin iki diyerek Abd vizesine de başvurabilirsiniz. belki abd içinde aos yaparsınız.


  • @Kek evet onu da düşünüyorum ama o en zor ihtimal gibi süreç başlasın tüm çabam bu yönde olcak gibi size ve cevap veren herkeslere teşekkürler ve bol şanslar

  • ⭐⭐

    @mrt-gkce

    Schengen vizesi almaya çalışmanızı takdir ediyorum ancak bazı bilgiler vermek isterim.

    Dosya transfer konusu her yıl farklı oluyor. Mesela gecen yıl Schengen bölgesinden hiç bir ülke transfer yapmadı. Sadece bu yıl Avusturya/Viyana yaptı. Gelecek yıl yine hiç biri yapmayabilir. DV2022'de Saraybosna, Malezya, Hindistan ve Barbados transfer isteğini kabul ederken DV2023'te Viyana, Hong Kong ve Muscat yardımcı oldular.

    Yani demem o ki Schengen vizesi almak için bu kadar uğraşmanız boşa gidebilir bir de tekrar red alırsanız o daha kötü olur. İki redden sonra vize almak iyice zorlaşır.

    Ayrıca DV2024 sürecinde hangi ülkenin yeşil ışık yakacağı belli değil.

    Her yere mail atın (biz, oğlum için konuşuyorum, 66 ülkeye mail atmıştık). Ola ki Schengen ülkelerinden biri kabul ederse, mülakat yazısını ve diğer belgelerinizi sunarak vize alabilirsiniz.

    Bol şanslar...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum