Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba ben abd de 13 yıl yaşadıktan sonra Türkiye ye döndüm ben yaklaşık ( sene oldu. Abd de ye öğrenci vizesi ile gittikten sonra vize sürem dolduğu için kaçak duruma düştüm. Geçen aylarda turist vizesi için ankara ya gittim ve red aldım bana 10 yıl gidiş yasağım olduğu söylendi.
    Şimdi abd deki kız arkadaşım ile nişanlanıp k1 fiance (nişanlı) vizesi için başvuru yapsam bana tekrar red verirlermi? Eğer red olursa nişanlı vizesi için extreme hardship waiver a başvuru yapabilirmiyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sayin @sinanpasa4 gecmis olsun. 1 yildan uzun ABD'de kacak kalmaniz durumunda "10 years bar" yiyorsunuz otomatik olarak.

    Sizin vize alma yolunuz I-601 waiver'dan geciyor, ben bu waiver hakkinda bir konu acayim, butun bilgileri orada toplayalim...

    Gecen ay forumdaki bir arkadas ayni durumla karsilasti, iki hafta once facebook grubunda yazan Iranli bir arkadasin da benzer sekilde I-212 waiver almasi gerekiyordu, dun yine forumdaki baska bir arkadas bana ulasti ABD'deki yasal kalma suresi 6 ayi gectigi icin ABD'yi terk ettigi anda 3 yil ban yiyecek ve devam eden gocmen vize basvurusu icin I-601 basvurusu gerekecek, bugun de siz ayni soruyu soruyorsunuz... Bu kadar kisiye yol gosterecek bir konu acma zamani gelmis demektir...

    Bana birkac hafta sure verin, ben I601 surecini USCIS'in sitesinden arastirayim ve konuyu oyle acayim... Su an size verecegim cevap, evet gocmen vize basvurulari icin I-601 basvurusu yapabilirsiniz ama bunu konsolosluk araciligiyla yapabilirsiniz, yani bu waiver'a eligible olup olmadiginizi konsolos size soyleyecek ve basvurunuzu kabul edip USCIS'e gonderecek. USCIS size waiver verirse, konsolosun vize vermesinin onu acilacak. Su anki bilgimle bu kadar cevap verebiliyorum, ben konuyu arastirdiktan sonra daha iyi yonlendirebilirim. Konu Gocmen Vizeleri kategorisinde acacagim, buraya da konuya yonlendirici cevap yazacagim.


  • Çok teşekkür ederim. Bekleyeceğim, iyi çalışmalar.


  • @crazycells Merhabalar. DS260 formu dolduruyorum ama eşim içinde başvuru yapıyorum fakat eşimin pasaportu yok pasaportunu sonra çıkarmayı planlıyorum . mulakattan önce pasaportu çıkardığımızda konsolosluğa bu bilgileri nasıl ileteceğiz. AİS kaydı aşamasında pasaport bilgilerini girmemiz yeterlimidir?
    Bir başka sorumda benim 2019 10. aya kadar pasaportum aktif. Ama current süresi geç olursa pasaportum skıntı yaratırmı? Birde şimdi ds260 formuna giridiğim pasaport 10 yıllık pasaport çıkarırsam bu değişikliği hangi aşamada yapmam gerekiyor. Çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mstfylmz32 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver) içinde söyledi:

    @crazycells Merhabalar. DS260 formu dolduruyorum ama eşim içinde başvuru yapıyorum fakat eşimin pasaportu yok pasaportunu sonra çıkarmayı planlıyorum . mulakattan önce pasaportu çıkardığımızda konsolosluğa bu bilgileri nasıl ileteceğiz. AİS kaydı aşamasında pasaport bilgilerini girmemiz yeterlimidir?
    Bir başka sorumda benim 2019 10. aya kadar pasaportum aktif. Ama current süresi geç olursa pasaportum skıntı yaratırmı? Birde şimdi ds260 formuna giridiğim pasaport 10 yıllık pasaport çıkarırsam bu değişikliği hangi aşamada yapmam gerekiyor. Çok teşekkürler.

    DS260 formuyla ilgili sorunuzu su konuda sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/


  • @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum