Sayın @Claudia-J-Muslu,
Bilgilendirmeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
Durumumu değerlendirip, bana vakit ayırdığınız için size minnettarım..
İyi çalışmalar.
-
Merhaba,
Bir tanidigim ABD'deye multeci olarak girecegini soyledi ve kampta eger sponsorunuz varsa erken cikabiliyormussunuz.Eger sponsor olursam beni ve yakinlarima bir zarari olur mu? Ornegin ailemden biri ileride turist vizesi almak istediginde ABD'ye gider donmez diye dusunup vize vermemezlik yapabilirler mi? Ben ABD vatandasiyim ve ailem beni ziyarete gelmedi henuz hic eger ileride ailecek gelmek isterlerse bir problem olur mu acaba diye endise ettim. Ek olarak baska bir sakincasi var midir?
Son olarak sadece telefon ile arayip taniyor musunuz diye soruyorlarmis. Dogru mudur?
-
Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz?
Teşekkür ederim. -
@Claudia-J-Muslu merhabalar cevap icin çok teşekkür ederim, yardimlariniz icin çok minnettarım.
-
@ufuk_sa, içinde söyledi: I-539 B2 Vizesi uzatma dilekcesinden sonra kacaga dusulur mu?
Merhabalar,
Ben esim uzerinden F2A vizesi icin konsolosluktan randevu bekliyorum. NVC DQ tarihi 11 Ocak 2023. Su an B2 ile Amerika'dayim. Esimin medical durumunda dolayi Ankara interview tarihi bekleyene kadar onun yaninda kalmak istiyorum. 10 Mart gunu (I-94 suremin dolmasina 20 gun kala) I-539 Extension of non immigrant visa icin basvurdum. 11 Mart tarihinde bana biometric randevusu bildirisi geldi 31 Mart tarihi icin. I-94 tarihi 1 Nisan 2023.
Ilk NOA Texas center'dan geldi ve USCIS processing times a baktigimda guncel surec 29.5 ay gorunuyor, ben 4 aylik uzatma talep ettim. Konsolosluk randevularini forumdan takip ettigim kadariyla benim randevumun Haziran veya Temmuz aylari icerisinde olmasini tahmin ediyorum.
1- Bu surece kadar Uscis karar vermezse, Amerikada kaldigim I-94 sonrasindaki 3-4 aylik sure kacak durumuna mi dusecegim?
2- Eger Uscis kisa surede Red karari verirse bu durum amerikaya konsolosluk randevusu oncesinde tekrar B2 ile girisimi etkiler mi?
3- Red karari sonrasi veya karar asamasindan once, I-94 musade suresi dolduktan sonra US'i terketmis olacagim icin F2A Interview ini etkiler mi?Simdiden cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.
Sayin@ufuk_sa, anladigim kadari ile ABDde yasal kalis sureniz 1 Nisan 2023de sona eriyor. Ondan once 11 Mart tarihinde turist vizesi uzatmasina basvurdunuz ve 31 Marta biometrics gorusmeniz geldi. USCIS karar verene kadar ve sizin basvurunuzda bir problem olmadigi takdirde sonuc olumlu veya olumsuz gelene kadar ABDde kaldiginiz surecte pending status oluyorsunuz. Yani statunuz olmuyor ancak hukuka uygun bekleme sureci icindesiniz. Kacak duruma dusmuyorsunuz. Eger kisa surede red alirsaniz hemen ABDden cikmaniz gerekir. Uzatma talep ettiginiz icin genelde kisa bir sure sonra ABDye giris yapmanizi tavsiye etmeyiz. Red karari alirsaniz hemen ABDyi terketmeniz gerekir. Karar gelmeden cikis yaparsaniz zaten basvurunuz sona ermis sayilir ancak bununla ilgili basvuruyu yaptiginizi ve karar gelmeden ciktiginizi kanitlayacak belgeleri her zaman bulundurun. Bunlari kullnamaniz gerekebilir. Red gelir gelmez cikarsaniz veya karar gelmeden cikarsaniz ( delillerinizi tasimak kaydi ile, zamaninda uzatma basvurusu ve ABDden cikis) bunlarin F2A surecinizi etkilememesi gerekir. Medical durumdan dolayi USCISden, NVCden ve Elciliktan hizlandirma (expedite) isteyebilirsiniz.
-
@ayhan-karagoz-vm, içinde söyledi: E2 Vize Başvurunda ''Ciddi Yatırım'' ve ''Yatırım Parasının Harcanması Kuralı'' Hk.
Merhaba,
2022/Mart döneminde Kentucky kuruluşlu bir LLC şirket kurdum ve şimdilik sadece Amazon.com üzerinden ağırlıklı olarak tekstil ürünleri satıyorum. Bu yılki vergi beyanımı verdim, ABD de muhasebecim ve Registered Agent hizmeti aldığım bir yer var. Kuruluş yılı olduğundan kar beyanım şimdilik yok.
1-E2 vizesi için ciddi yatırım miktarı denilen tutar, benimki gibi online satış yapan bir işletme için depo tutmak (satın almak ya da kiralamak) ve ilk yıllar için 1 kişilik depo çalışanı istihdamı yaratmak koşulları altında vize kabulünde yeterli sayılabilir mi?
2-'' Ciddi yatırım'' tutarı gerçekten her işletme özelinde mi değerlendiriliyor, mesela benim şirketim için 40k-50k tutarlı bir depo satın almak ciddi yatırım sayılabilir mi? (Satış oldukça depodan nakliyesi sağlanacak biçimde)
3- Geçen 1 Yıllık süreçte Türkiyedeki hesabımdan ABD banka hesabıma muhtelif tarihlerde, kaynağı belli olan ve ispatlayabileceğim şekilde, mal alımına ve şirket giderlerine yönelik para gönderdim/gönderiyorum. Bu tutarlarda ciddi yatırım bedeline dahil edilebilir mi? Örneğin şimdiye dek 5k gönderdiysem, vize başvuru öncesine dek 35k-45k gibi bir tutar harcama yapsam, bu harcamaların tamamı mı dikkate alınmaktadır?
4-Lisans mezuniyetleri ile yapılan ya da yapılmak istenen işle bağlantı kuruluyor mu? Ben halihazırda satışını yaptığım tekstil ürünleri dışında çok farklı bir alana yönelik şirket adına varlık satın alsam (örneğin Tır satın alıp taşımacılık işi de yapmak gibi), eğitiminiz ile satın alımını yaptığınız veyahut ilaveten yatırım yaptığınız alanların ilgisi yok şeklinde bir olumsuzlukla karşılaşır mıyım? Alınan eğitimlerin vizeye olumlu katkısı var mı? (Mali Hukuk yüksek lisans, Hukuk lisans, İktisat lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans, Felsefe Lisans mezuniyetlerim var ve hali hazırda Hukuk Doktora eğitimim devam ediyor.)
5-E2 vize mülakatında profesyonel İngilizce bilmek mi gerekiyor? (Business Plan içeriği ve geleceğe yönelik açıklamaları İngilizce yapabilmek şimdilik benim için mümkün değil.)
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.Sayin@@ayhan-karagoz-vm, sorulariniz tekrar kisaca yazarak cevapliyorum.
1-E2 vizesi için ciddi yatırım miktarı denilen tutar, benimki gibi online satış yapan bir işletme için depo tutmak (satın almak ya da kiralamak) ve ilk yıllar için 1 kişilik depo çalışanı istihdamı yaratmak koşulları altında vize kabulünde yeterli sayılabilir mi? Yeterli sayilabilir. Ozellikle bunu ABDde statu degisikligi yolu ile yaparsaniz daha az bir yatirim yeterli olabiliyor. TCden onay almak istiyorsaniz daha cok yatirim gerekiyor 250,000 USD civari gibi.
2-'' Ciddi yatırım'' tutarı gerçekten her işletme özelinde mi değerlendiriliyor, mesela benim şirketim için 40k-50k tutarlı bir depo satın almak ciddi yatırım sayılabilir mi? (Satış oldukça depodan nakliyesi sağlanacak biçimde) Evet dogru, ancak ABDde daha az yatirim yeterli iken TCden onay alirken daha cok yatirim gerekiyor. 50K yeterli olmaz.
3- Geçen 1 Yıllık süreçte Türkiyedeki hesabımdan ABD banka hesabıma muhtelif tarihlerde, kaynağı belli olan ve ispatlayabileceğim şekilde, mal alımına ve şirket giderlerine yönelik para gönderdim/gönderiyorum. Bu tutarlarda ciddi yatırım bedeline dahil edilebilir mi? Örneğin şimdiye dek 5k gönderdiysem, vize başvuru öncesine dek 35k-45k gibi bir tutar harcama yapsam, bu harcamaların tamamı mı dikkate alınmaktadır? Evet edilebilir. Eger tek yaptiginiz TC ve ABD arasi ithalat ihracat ise E1 vizesine de bakabilirsiniz.
4-Lisans mezuniyetleri ile yapılan ya da yapılmak istenen işle bağlantı kuruluyor mu? Ben halihazırda satışını yaptığım tekstil ürünleri dışında çok farklı bir alana yönelik şirket adına varlık satın alsam (örneğin Tır satın alıp taşımacılık işi de yapmak gibi), eğitiminiz ile satın alımını yaptığınız veyahut ilaveten yatırım yaptığınız alanların ilgisi yok şeklinde bir olumsuzlukla karşılaşır mıyım? Alınan eğitimlerin vizeye olumlu katkısı var mı? (Mali Hukuk yüksek lisans, Hukuk lisans, İktisat lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans, Felsefe Lisans mezuniyetlerim var ve hali hazırda Hukuk Doktora eğitimim devam ediyor.) Burada vizeye basvurdugunuzda ozgecmisinize uygun bir pozisyonda calismaniz beklenir. Yani sirketin yoneticisi olabilirsiniz hukuk okumus olarak. E2 vizesi ise degisiklik yapabilirsiniz ancak is planinizi da degistirmis olmaniz gerekecektir.
5-E2 vize mülakatında profesyonel İngilizce bilmek mi gerekiyor? (Business Plan içeriği ve geleceğe yönelik açıklamaları İngilizce yapabilmek şimdilik benim için mümkün değil.) Business plani Ingilizce yaptirmaniz gerekiyor. Bunu yapmak gayet mumkun. Siz sirketin yoneticisi olacak iseniz Ingilizce bilmeden bu isleri nasil yurutebileceginizi aciklamaniz gerekecek ornegin yanimda mutercim tercuman ve sirket personeli olacak kendisi Ingilizceye hakim gibi. -
@Selim-Ağcakaya, içinde söyledi: U4U Programi İle Evlilik Süreci
2021 yılından beri Amerikadayım ve hiç çıkış yapmadım. İçeride statü değişikliği yaptım bu sırada kız arkadaşım U4U programı ile geldi şuan beraber yaşıyoruz.
Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
Teşekkür ederim
SaygılarBu sorularınızın cevabını zaten yazmıştım, tekrar yazayım;
+Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
-siz eğer abd içindeyseniz bu programdan faydalanamazsınız, sponsor onayı akabinde TA onaylarınız da gelirse, çıkıp tekrar girmeniz, bu esnada herhangi bir TA iptali almamanız ve girişte CBP tarafından bu program kapsamında içeri alınmalısınız+Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
-şu an için bu program GC yoluna gitmiyor -
@Claudia-J-Muslu teşekkür ederim öncelikle F2A sponsorum eşim olmayacak bu durumda yinede bizi olumsuz etkiliyor mu acaba biraz tedirgin oldum daha sonuçta biz F2a için süre biraz uzun olduğu için RE entry permit almak istedik bizi daha aydınlata bilirmisiniz kolay gelsin
-
@Hakan-Kiev, içinde söyledi: 20 yıl önce out of status olmak ve vize başvurusu
Merhaba 1999-2002 yılları arasında Amerikada kaldım ve 1 yılı geçerek out of status oldum. Tabi o zamanlar parmak izi gibi uygulamalar yoktu.Yani vize alırken girerken hiç bir şekilde parmak izim alınmadı. Sorum şu 20 yıl önceki bu durumdan dolayı sorun yaşar mıyım ?? ve DS 260 formunu doldururken bu durumu belirtmeli miyim ??
Sayin @Hakan-Kiev, sizin ABDdeki kayitlariniz silinmez. Vize alirken bu bilgilerin ortaya cikmamasi cok dusuk ihtimaldir. Ancak ABDde bir yil hukuka aykriri kaldi iseniz, giris yasaginiz 10 yildir. 10 yili gecirdiginiz icin giris yasaginiz olmayacaktir. Ancak formlarda ve DS260da dogru beyanatta bulunmaniz sarttir. Aksi halde yalan yere beyandan ciddi sorunlar yasarsiniz. DS 260 formunda bu durumu belirtmeniz ve oldugunca mantikli bir sekilde aciklamaniz ve durumdan pismanlik duydugunuzu da iletmeniz gerekir.
-
@Foucault, içinde söyledi: Dini İltica Hakkında Kanıt Yardımı
Merhaba Ben Barış,
16 yaşındayım lise 2'ye gidiyorum. Okulumda hocalardan bir tanesi din ile ilgili bir soru sordu. Ve dinsiz olduğumu deist felsefesine sahip olduğumu söyledim. Derslerde başarılı bir öğrenci olduğumdan dolayı hoca bana karşı "Evet dinsiz olabilirsin ama bu ahenki göremeyecek biri değilsin." gibi bir lütufta bulundu bende hocamız ile din tartışmasına girmemek için kafa salladım ve konu kapandı. Konu kapandı kapanmasına ama bana bazı öğrenciler beni dini olarak alaylı bir halde ele aldılar. Allah'ın dinsizi, Kafir, Münafık gibi kelimeler söylediler. Ben bu konuya bir şey demememe rağmen arkadaşlarına benim dinimi söylemişler. Teneffüslerde koridorda dolaşırken bile fısıldayan "Okulda bu çocuk dinsizdi de'mi?" gibi şeyleri duyuyorum. Halbuki Allah'a söven ergence tiplemelerim yok. Müslümanlara karışmam. Çıkış diye tabir ettiğimiz okulun gün sonunda bana garip garip bakıp arkadaşlarına bakın bu da dinsiz-Allah'ı yok gibi yaftalamalar atıp muhafazakar kişileri bana karşı kışkırtmaya çalışıyorlar. Din konusunda kendi yerinde biriyim. Ve liseye gittiğim için sırf dini neticelerden sorun yaşayabileceğinden dolayı okulunu açığa alan, okul çıkışında karşılaşacağı neticeden dolayı gizlice kaçmaya çalışan arkadaşlarım dahi oldu. Eğer ben kendi dinimi açıklasaydım ne gibi olaylar olurdu, ne gibi yaftalamalar olurdu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Ben okuluma düz bir şekilde ne kadar devam etmek istesemde bu kişiler sayesinde açığa aldırma fikri aklımdan çıkmıyor. Okuduğunuz gibi çevremdeki müslüman kişilerden bıkmış durumdayım. Bu tür kişilerden nasıl uzaklaşacağımı da tam olarak bilmiyorum. Sokakta biri bana dinimi veyahut inancımı sorsa bile bana saldıracağı veya beni küçük düşüreceği için "müslümanım ağabey" gibi yalanlar atıyorum. Umarım hayatımı anlamışsınızdır. Ne yapacağımı bilemiyorum. Anneme iltica etmemi söyledim ve normal karşılayacağını söylediler. Böylece iltica konusunu 1 yıldır araştırıyorum.
Bu durumumun kanıtını nasıl izah edebilirim hiç bilmiyorum. Lütfen bu durumu nasıl izah edebileceğime yani kanıtlayacağıma dair bana bir öneride bulunun. Ne yapmam gerekiyor nasıl kayıt almam gerekiyor ne gibi kaynakları almam gerekiyor lütfen bana bir öneride bulunun.
Sayin@Foucault, ABD gocmenlik ve vatandaslik avukatlarinin TCde bulunan bir kisiye iltica bilgisi vermesi mumkun degildir. Profesyonel sorumluluk kurallari bu tur bilgilerin ancak ABD icinde iken verilebilecegini belirtir. Ancak genel bilgi paylasilabilir. ABDye gelmeden iltica talebinde bulunamazsiniz. Sizin yasiniz itibari ile ABDye degisim ogrencisi olarak gelmeniz uygun olabilir. ABD devlet liselerinde 1 yil ucretsiz okuyabilirsiniz. ABDde tanidiginiz var ise size kendi okul bolgeleri icin yardimci olabilirler ve F-1 vizesi ile ABDye gelebilirsiniz. Sonrasinda duruma gore karar verirsiniz. Umarim okuldaki durumunuz duzelir.
-
@baybora, içinde söyledi: Naturalization Basvurusu son 5 Yilda 30 Ay Ikamet Kriteri
Merhaba @Claudia-J-Muslu. Buradan sorularimiza cevaplar verdiginiz icin oncelikle tesekkurler. Ben 2013 yilindan itibaren lottery yoluyla Green Card sahibiyim. Kasim 2022 tarihinde ABD Vatandasligina basvurumu gerceklestirdim. Bir konu haric tum kriterleri fazlasiyla karsilamaktayim (selective service numaram da bulunmakta). Covid doneminde turkiye'de ikamet ettigimden, seyahat ve karantina kisitlamalari sebebiyle ABD'ye 1.5 sene giris yapamadim. Bu benim 2022 basinda ABD'ye giris yapip, temelli tasinmami etkilemedi. Fakat vatandaslik basvurumu olumsuz etkiler mi, o konuda tereddutlerim var. Ayrica Green Card'im Agustos 2023 yilinda expire olucak, bir yandan da vatandaslik surecinin sonucunu beklemeden Green Card uzatmak icin basvuru yapmami onerir misiniz? Tesekkurler.
Sayin@baybora, ABD disinda bulundugunuz 6 aydan fazla surelerde ABD ile ikamet baginizi koprattiginiz varsayilir ve bunun aksi oldugunu sizin ispat etmeniz gerekir. Vatandaslik basvurusunda son 5 yilda yaptiklariniz cok onemlidir. Eger son 5 yilda her sey normal ise daha geriye bakmazlar, ancak son 5 yilda problem var ise, yesil karti aldiginiz tarihten itibaren butun islemlerinize cok daha dikkatli olarak bakarlar. 1.5 yillik surecte ABD disinda kalisiniz vatandaslik icin olumsuz bir durumdur. Ancak niyetinizin hep donmek oldugunu ve olaganustu nedenlerden dolayi donemediginizi iddia edebilirsiniz. Delilleriniz bunun icin onemli olacaktir. Bu tur bir basvuruyu ancak avukat ile yapmanizi tavsiye ederim. Yesil kartinizi uzatmaniz uygun olur.
-
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
-
@vmature, içinde söyledi: Advance Parole ile girişte sorun olması durumunda, turist vizesi ile giriş hk?
Merhaba,
ABD'ye Uniting For Ukraine(U4U) programı kapsamında, advance parole ile, şubat başında ailecek gitmeyi düşünüyoruz, sponsor onayları, travel authorization vs. her şey tamam. ben eş durumundan, yani eşimin Ukrayna'lı olması hasebiyle bu onayı aldım. Aynı zamanda turist vizelerimiz de mevcut. ABD'ye indiğimizde olası bir problem olması durumunda (zira Ukrayna vatandaşı olmayanlara bazen sorun çıkarılabiliyormuş) turist vizem ile giriş yapmayı deneyebilir miyim/teklif edebilir miyim? turist vizesi ile girişimiz kabul edilmezse çıkıp, farklı bir eyalete(aynı eyalette belki aynı sorun yaşanır diye) bu sefer direkt turist vizesi ile girebilir miyiz?
Şimdiden teşekkürler.
Sayin@vmature, genelde advance parolu red ederlerse turist vizesi ile size ayni yerden giris izni vermezler. Ancak takdir yetkisi vardir. Turist vizenizi de iptal edilebilir. Eger iptal edilmezse ve advance parole ile giremezseniz o zaman tekrar giris yapmayi deneyebilirsiniz. NYtan giris yapmanizi tavsiye ederim. Veya esiniz advance parole ile onden girer, o ABDye girdikten sonra aile birlesimi vizesi haklarina da sahip olursunuz. Sonra siz gelirsiniz gibi. Yine de butun belgelerinize bakmadan bunlari lutfen genel degerlendirme gibi ongorun. Durumunuzu detayli incelemeden boyle yapmaniz gerekir demek dogru olmayacaktir. Bilginiz olsun.
-
@Claudia-J-Muslu cevabiniz icin tesekkurler. Evet bir hata olmus ama en azindan kotu niyet yok. Gorusmeyi yapan gorevli de bir avukata danismami soyledi. O yuzden merka ediyorum acaba tekrar degerlendirmelerini saglayacak bir itiraz veya dava gibi bir imkan var midir.
-
@money-money-money, içinde söyledi: OPT sonrasi STEM OPT basvurusu hakkinda
Merhaba Claudia Hanim,
F1 ile doktora sonrasi 1 yillik OPT aldim, 2 yillik STEM OPT uzatmasi icin basvuru yapacagim. Ama OPT'min bitmesine 2 hafta kaldi ve 2 hafta sonra su an devam ettigim isten cikacagim. Sonrasinda 60 gunluk grace period baslayacak...
Su an uc dort yer ile irtibat halindeyim ve birden fazla yerden is teklifi alacagimi dusunuyorum. Eger OPT bitmeden offer letter alirsam ama is baslangic tarihi hemen olmazsa (diyelim ki 1 ay sonra olursa) bu durum STEM OPT extension icin sorun olur mu?
Okul ile konustum, bir cesit unemployment formu doldurup bu dedigimi yapabileceklerini soylediler ama onlarin verdigi bilgiye tam guvenemedim.
Sayin@money-money-money, burada detaylar onemlidir. STEM optde iken belli bir sureden fazla issiz kalamazsiniz. Bu linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/students-and-exchange-visitors/optional-practical-training-extension-for-stem-students-stem-opt yani onceki issizlik durumlarinizi da issizlik surecine eklemeniz gerekir. Bunun disinda yeni sponsorluk gerektiren vizenizin de yetisip yetismeyecegi belirsizdir. Durumunuza detayli bakmadan sorun olmaz demek dogru olmaz.
-
@caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk.
Merhaba Claudia Hanım,
Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum.
Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum.
Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
-
@beri, içinde söyledi: Green card vizemi aldım ilk gidişimde en az kaç gün kalmalıyım?
Babam çok hasta ve onu bu süreçte uzun süreli bırakamıyorum
Sayin@beri, bu konuda kesin bir sure bulunmamakla beraber yesil kartinizla ABDde yasamayacak iseniz yesi kartinizin devamliligi icin ABD ile olan baglarinizi cok kuvvetli tutmaniz gerekir. Bunun icin belli dokumanlar delil olarak sunulur, ABD vergi beyanlari gibi. Eger TCde uzun sure kalmaniz gerekiyor ise 6 aydan fazla gibi ve babanizin hastiligi nedeni ile bu durum devam edecek ise reentry permit almaniz gerekir. O zaman yesil kartiniz gecerliligini korur ve sizin de en az iki yil sure ile ABDye giris yapmaniza gerek olmaz. Gecmis olsun ve acil sifalar dilerim.
-
@Ayşe-Bıkmaz sorunuz icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3342/abd-de-i̇ltica-hakkında-genel-konu
-
@Batuhan-X sorunuz icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3342/abd-de-i̇ltica-hakkında-genel-konu
EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz?
-
Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz?
Teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
135
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k