Konuya oldukça vakıf biri olarak soyleyebilecegim birseyler var.yazması saatler sürer ancak buradan oldugunca anlatmaya çalışayım. Şuan savunma sanayiinde evet guzel işler olmuyor değil. Fakat çok yapıyoruz ediyoruz diye toz pembe baklayalim olaya. BMC dediğimiz TMSF den devri yapılan kurum Ethem Sancak isimli beyefendiye deyim yerindeyse hibe edildi gerçek anlamda. Üstüne üstluk süper teşviklerle hibe edildi. Daha sonra bu sirket kara taşıtlarında birseyler yapmaya çalıştı. Şimdide tank palet fabrikası bu arkadasin sahibi olduğu BMC dediğimiz sanılanın aksine Türk olmayan sahibi ben arap milliyetçiliğinin diyen %49 Katar genel kurmay Başkanlığı ortakligina dahil oldu. Yani BMC %51 Ethem Sancak kalan kısmı da Katar ortaklığı. Sonra bu arkadaslara KHK ile zaten hali hazirda yerli ve milli FIRTINA OBÜSLERİNİ üreten Sakarya tank palet fabrikası özelleştirmeyle verildi. Şuan süreç devam ediyor. Daha sonra bu firma TR Motor şirketi adı altında Kale Grubu vb. Firmalarla ortaklık ile bir sirket kurarak yerli jet motoru üretmeye talip oldu .TF-X ucaginin motoru yani. Ancak şöyle bir durum oldu. Bu ortaklığa teknolojik destek verecek olan ingiliz Rolls Royce firması ani bir kararla henüz motor üretme teknolojisine sahip olamayan bu ortalıktan çıkma kararı verdi teknoloji yetersizliğinden. Yani bu işi yapabileceklerine inanclari olmadigindan yaşandı bu ayrılık . Şuan proje süreci devam ediyor. Evet projede yer alan Türk mühendisler oldukça nitelikli ancak sirket profili nedeniyle başarılı olma ihtimalleri kısa ve orta vadede mümkün görünmüyor. Tabi bu süreçler uzun süreçler gerçekten. Yani bu belirtilen uçağı yapmak ciddi bir süreye ve paraya mal olacak. Şuan sadece mock-up i yani kaportasi yapıldı onun yapim süreçleri de oldukça ilginç. O tasarımda TAİ nin Almanyada kurduğu sirket tarafından yapıldı. Yerli derseniz yerli. Uzun vadede bir proje olarak devam edecek. TAİ nin yaptığı ve hala kullanıma sunamadigimiz Hurkus egitim ucagi yerine Koreden aynı işlevde garanti süreleri bakimindan asrın kazığı olarak nitelendirilen KT-1T uçakları alindi. Şuan için Hurkus da bitirilmesi. Yani demek istediğim evet guzel bi proje ama cok uzun vadede mumkun olursa bitirilebilecek bir proje.umarım altından kalka biliriz. S400 ler için bile amerikaya kavgaya tutustugumuz süreçler göz önüne alındiginda bu proje olur da gerçekleşirse bi takım yatırımları yine görmemiz mümkün. Daha saatlerce yazabiliriz ama buradan anlatması gerçekten cor zor. Umarım bu teknolojik yatırım çöp olmaz diye diliyorum
-
@Programmer çok çok üzüldüm başınız sağolsun, ne denilebilir bilemiyorum 🙁
-
Adres beyani icin yapilmasi gereken tek sey, konsolosluga adres beyan formu ve TC kimlik kartinizla gitmek. (eger adrese tasindiktan sonra 20 is gunu gectiyse 16 dolar ceza odenmesi de gerekiyor)
adres beyan formu icin bu belgeyi inceleyebilirsiniz. fakat buradaki form cok net olmadigi icin su formu doldurabilirsiniz: https://www.ysk.gov.tr/doc/dosyalar/AdresBeyan-Yurtdisi.pdf
NY konsolosluguna formu duzeltmeleri icin email gonderdim, belki onumuzdeki gunlerde formu degistirirler.
-
MMU'nun kucuk kardesi Hurjet'in yer testleri.
-
....amerikanin icinde milyonlarca chin asilli vatandas yasiyor,balona ihtiyac kalmaz,casusluk uzerine ruslar basta gelir chinliler biraz ruslardan egitim almalidirlar.bende balonun casusuluk uzerine olacagini zannetmiyorum,ancak uzerinde dron gibi yonlendirilecek cihazlar varsa is degisir .
-
@charon Artık resmileşmiş olacak.
-
@ibrahimasar bununla ilgili ufak bir araştırma var, dogrulukpayı adlı hesap bilgi paylaşımı yapmış
https://www.instagram.com/p/CoUQGucIlG_/?igshid=YWJhMjlhZTc=
-
@crazycells Merhabalar, I-131 Re-Entry Permit ( Advance Parole değil ) başvurumuzu yapalı 10 ay olmak üzere.
9 ayda sonuçlanır diye planlamıştık ama başka bir konuda işlem sonuçlanma süresinin 15.5 aya çıktığını okudum.
Bu başvurumuzu hızlandırmanın bir yolu var mıdır?
-
-
@denizci #NormLife :))
-
@datanist yenisi gelirse paylasirim burada 🙂
-
@sir-altan O sekilde yani cash olarak paralari araclarinda saklayip Turkiye'ye goturme cabalarinin nedeni paranin kayitdisi olmasi.
Banka uzerinden gonderseler Avrupa ulkeleri vergilendirecekler parayi, vergisini odemek zorunda kalacaklar. Oysa para zaten vergisiz sekilde kazanilmis, yastik altinda biriktirilmis.
Bu durumda, bu kadar paraniz vardi madem niye issizlik, kira yardimi vb sosyal yardimlari aliyorsunuz diyecekler ve tum o yardimlari kesip birde geri odeme isteyecekler.
-
@waterman Haber kaynağında süreçleri hızlandırmak ve iş yükünü azaltmak gibi cümleler vardı. İnşallah bu şekilde olur. Forumda da çok bekleyen var çünkü.
-
@redsat2000 Redsat abim yazi icin tekrar tesekkurler cok faydali bir yazi. 2023 yilina girerken her Muslumanin ders cikarmasi gereken bir arastirma
-
HAYRİ ŞEN / Ara 17, 2022 / Spor
İnegöl’de Lionel Messi Hayrına Lokma Dağıtıldı İnegöl’de Lionel Messi Hayrına Lokma Dağıtıldı
İnegöllü Lionel Messi hayranı esnaf final maçı öncesi Messi hayrına lokma döktürdü. İnegöl'de bir esnaf Pazar günü oynanacak Dünya kupası
-
@miralam bu kadar panik yapmayın açılan tüm davalardan beraat etti mi ki bu kadar panik yapıyorsunuz. Daha mahkemeleri var ki bunlar çok ciddi konulardan açılacak ondan dolayı şimdiden strese girmeyin
-
-
@ayvalik10, içinde söyledi: 13 Kasım 2022 İstiklal Caddesi'nde Yaşanan Patlama
Kurtuluş savaşı gazisi yakup çavuşun sözü her zaman haklı çıkıyor.
MHP Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet İlhan, üzerine kayıtlı telefon hattından İstanbul’daki terör saldırısını düzenleyen terörist Ahlam Albashır ile görüşme yaptığı tespit edilerek gözaltına alındı.11.jpg
gelecek açıklama çok açık bir şekilde " bunlar chp nin amerikanın oyunları, bu adam zaten bizim üyemiz bile değil tanımıyoruz vs vs "
-
-
-
Benzer Başlıklar
121
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k