..........
-
@hope123 amerikalılar göçmenlik sistemini bilmez, zaten bilmelerine de gerek yoktur.
bu cumhuriyetçilerin ırkçı yada yabancıları sevmediği anlamına gelmez. Legalsen, işine gücüne bakıyorsan, suç vs. işlemiyorsan, ülkeye yararın dokunuyorsa kimse birşey yapmaz.
texas yıllardır cumhuriyetçilerin ve legal/illegal göçmenlerin öncelikli durağı. -
-
-
Men sentenced to jail for attacking far-right group 'after racial abuse' Men sentenced to jail for attacking far-right group 'after racial abuse'
'You walked away laughing and congratulating yourselves': Sameer Ali, 21, and Adnan Ghafoor, 31, pleaded guilty to affray after attacking a rival group of around 10 people on the streets of Leeds during unrest where teeth were broken. They were sentenced to 20 months and 18 months (+ 12 months for...
-
-
Once nabiz yoklamak icin yolunu yaparlar sonrasinda da gelen tepkiye gore devam ederler ki bizim halk kdr tepkisiz bir topluluk olmadigi icin yapar gecerler direk.
-
@Erhan-2 sorularınız için doğru başlığı kullanmalısınız;
-
Astra Zeneca covid asilarini geri toplama karari aldi. Yan etkilerden dolayi Ingilterede acilan davalar sonucunda boyle bir karar alindi.
Hanna Ziady / May 8 / business AstraZeneca withdraws Covid-19 vaccine, citing low demand | CNN Business AstraZeneca withdraws Covid-19 vaccine, citing low demand | CNN BusinessAstraZeneca is withdrawing its highly successful coronavirus vaccine, citing the availability of a plethora of new shots that has led to a decline in demand.
-
@caglaror Turkiye'den vatandaslik alan zenginler icin aciyorlardir. Bence bunda bizim dusunemedigimiz bir bit yenigi var. 🤔
-
Cevap: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Turkiye'de ofis açılıyormuş. Umarım bundan sonra Ankara hızlanır ve mulakat bekleyenlerin yüzü güler. https://www.uscis.gov/newsroom/news-releases/uscis-to-open-international-field-offices-in-qatar-and-turkey
7 Mayıs 2024'te Doha Saha Ofisi'nin, 9 Mayıs 2024'te ise Ankara Saha Ofisi'nin açılmasıyla USCIS'in 11 uluslararası saha ofisi olacak. Diğer uluslararası saha ofisleri arasında Pekin; Guangzhou, Çin; Guatemala şehri; Havana; Meksika şehri; Nairobi, Kenya; Yeni Delhi; San Salvador, El Salvador; ve Tegucigalpa, Honduras.
-
@AYSY33 Çok teşekkürler 😍
-
-
Merhabalar,
Ben de bu konuda bir araştırma ve sunum hazırlamıştım. Konuyu özet olarak anlatmak adına, hap bir bilgi paketi olarak paylaşmak isterim:
-
gecici kapanma konusunda gecen ay ortasinda yine gecici bir anlasma oldu.
https://www.washingtonpost.com/business/2024/01/18/government-shutdown-deadline-deal-2024/
Simdilik kriz 1 ve 8 Mart'a otelenmis durumda. Bakalim zaman neler gosterecek. Bekliyoruz, bunu da bekleriz.
-
@newman her geçen gün bu yıkımı daha fazla hissediyoruz umarım kısa zamanda bir değişim ve düzelme olur
-
Vizelere etkisi olur mu sizce bu durumun
-
Burada pek bir şey göremedik black friday'de
-
-
bilgi için teşekkürler
6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi
-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi
@crazycells, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi
Bu da ilginc bir karsilikli konusma... "Ulkedeki hukumet ne ise yariyor acaba?" diye sorgulatiyor...
Üst düzey yöneticiler yeterli Türksat uydusu var diyip reddetmişler diye okudum az önce.
maalesef sayin @ahmet_ 'in de belirttigi gibi hatay'da internet oldukca kotu calisiyor, GSM ile bile telefonlar her zaman dusmuyor...
Dolayisiyla uydular yoneticilerin sandiklari kadar yeterli degil.
-
Ayrica bagis gondermek isteyenler icin:
https://ahbap.org/haber/ahbap-ve-afad-arasinda-is-birligi-protokolu-imzalandi
-
@crazycells sizinle aynı fikirdeyim ama maalesef bizim iş bilmez insanlarımız bunda da çok biliyorlar (!)
-
Miami’deki Türk Konsolosluğunun gönderilecek para yardımları ile ilgili hesap numarasına ait mesajı
-
Afad daha bazı şehirlere ulaşmamış bile. Hatay’dan gelen görüntüler korkunç , Türk ordusu neden şehirlerde değil? Bu olay ABD’de olmuş olsaydı hükümet yüzbinlerce kişiyi seferber ederdi.. İnsanlar sokakta aç sussuz ve buz gibi bi ortamdalar. Ne çadır açan var ne de bi battaniye veren. Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olduğunu söylüyorlar ama yaptıklarını görünce ülkede kimsenin can güvenliği yok arkadaş…
-
@waterman maalesef ülkemizde en ucuz şey insan hayati hiç hak etmiyoruz bunları
-
@waterman benim düşüncem hala askeri şehre sokmaya korkuyorlar
-
@tolgasatir lanet olsun böyle yönetime lanet olsun böyle yetkililere diyorum sadece. Dünden beri gördüklerimiz psikoloji bırakmadı insanda
-
Ben de buraya Ahbap a bağış yapmak isteyen olursa diye link bırakıyorum. Az önce ufakta olsa bağış yaptım. Dileyen kişiler yapabilir.
https://ahbap.org/?fbclid=PAAaYc6c5LePqryu3SytBmLalclImzw-eXNq-gTRG0Uabc7aOgOYHhbEZKEeA
-
Sonra neden gitmek istiyoruz.. işte bu ülkede değerimiz bu...
-
Felaketin boyutlari cok buyuk. Ayni olay amerikada olsa, daha iyi halledilebilecegini dusunmuyorum. Ayni fikirde olmayabilirsiniz, saygi duyarim. Covid'in en siddetli zamaninda Amerikanin aciz yuzunu de gorduk. 30,000-40,000 kisinin ayni anda enkaz altinda olmasi cok korkutucu, olaganustu bir durum. Insha'Allah cogu kurtarilabilir ama maalesef olu sayisi 20 bin uzeri olacak gibi.
-
@Senay-Sirin Sanmıyorum covidle depremi kıyaslamanız gülünç. Birinde sıfırdan aşı bulundu 1.5 senede diğerinin çözümü belli sağlam binalar.
-
Malesef boyle bir felaket daha once Turkiye gormedi. Ustelik kis ve soguk hava sartlari altinda insanlar yakalandilar.
AFAD'a gelen ihbarlara gore bolgede en az 11 bin bina yikilmis. Bu binalarin buyuk bir bolumu apartman niteligindeki cok katli ve cok daireli binalar. Yani bir binada en az 8-10 daire ve her dairede ortalama 3 kisi yasadigini varsayarsak, ve ayrica etkilenen bolgedeki toplam nufusun 15 milyondan fazla oldugu goz onune alinirsa, malesef ki malesef kayip sayisi yuzbinlere ulasabilir.
Tabii ki tipki TUIK gibi AFAD da tum bu bilgileri dogru vermeyebilir!
-
-
@crazycells, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi
Ayrica bagis gondermek isteyenler icin:
https://ahbap.org/haber/ahbap-ve-afad-arasinda-is-birligi-protokolu-imzalandi
Bilgiler icin tesekkurler! Biraz once AHBAP uzerinden bir miktar gonderdim. Umarim dogru yerlere ulasir ve birilerinin yarasini sarar!!
-
@redsat2000 Hocam cok kotu goruntuler geliyor. Iki gundur haberleri surekli takip ediyorum. Twitter zaten yikiliyor yardim cigliklari ile. Insanlar o soguklarda enkaz altinda yardim bekliyorlar. Kurtulanlar ise yiyecek ve barinma ihtiyaci icerisindeler. Bu oyle boyle bir felaket degil. Goruntulere bakilirsa, 1999 Marmara depremi bunun yaninda kucuk olcekli kalir.
Dun sabahtan beri burada Amerika'da yasayan bircok arkadaslarimdan, isyerindeki eski yeni tum arkadaslardan mesajlar aliyorum. Herkes Turkiye'yi ve oradaki yakinlarimi soruyor.
Malesef, eski depremlerden hicbir ders cikartilmamis, hicbir hazirlik yapilmamis! Bunun sonucunu ve acisini ise masum insanlar hayatlari ile oduyorlar...
Yazacak cok sey var ama care yok!
-
Allah depremden etkilenen kardeslerimize yardim etsin
-
@Senay-Sirin Hanim gercekten olaganustu bir durum ve Amerika boyle bir tecrube yasamadi. Size katildigim noktalar cok... Muhtemelen burada da ciddi organizayson hatalari yasanir... Hatta yagma vs olaylari bile Turkiye'den daha fazla olabilir. Benim ise dikkat cekmek istedigim nokta farkli...
Amerika'da boyle bir riskten dolayi 20yildan fazla deprem vergisi toplansa idi, eminim ki Turkiye'den kat kat hazirlikli olurdu.
Bu acinin kimse tarafindan yasanmamasi dilegiyle
-
@semavi, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi
@Senay-Sirin Hanim gercekten olaganustu bir durum ve Amerika boyle bir tecrube yasamadi. Size katildigim noktalar cok... Muhtemelen burada da ciddi organizayson hatalari yasanir... Hatta yagma vs olaylari bile Turkiye'den daha fazla olabilir. Benim ise dikkat cekmek istedigim nokta farkli...
Amerika'da boyle bir riskten dolayi 20yildan fazla deprem vergisi toplansa idi, eminim ki Turkiye'den kat kat hazirlikli olurdu.
Bu acinin kimse tarafindan yasanmamasi dilegiyle
100% katiliyorum. Binalarin hala kum gibi ufalanmasi kabul edilemeyecek birsey. Beladan ders cikarip da gerekli duzenlemeler yapilmiyor... Ben sadece deprem sonrasi kurtarma calismalari konusundaki fikrimi belirtmistim. Yukarida cenazalerin hastane onunde siralandigi goruntu, new yorkta covidden olen binlerce kisinin balik istifi yigildigi goruntuleri hatirlatti sadece.
-
...ulkemizin hepimizin basi sag olsun,maddi ve manevi zarar cok buyuk,ne yazikki her 3-5 yilda bir boyle aci seyler yasiyoruz,her depremden sonra gerek ilgili bakanlikda, gerek televizyon kanallarinda deprem masalari kurulur,her kes bir sey soyler soyle yapilsaydi, boyle yapilsaydi,ama yapilan bir sey yok.uzak ve yakin bir cok devletlerde yardima kosuyorlar,bizim basbakanda 10 milyon dolar gondermis,onlardanda allah razi olsun,birz evvel bir tv kanalina baktim olu sayisi 5300 diyordu,hepsine allah rahmet eylesin,yaralilara acil sifalar.....
Benzer Başlıklar
71
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.6k