@Sozer merhaba sizde mi bu şekilde j1 yada f1 dan başvuru yaptınız ?
-
@Erdi-Gultekin @Nezzst Merhaba arkadaslar.Pasaportunuzdaki turist vizesi ile OWP farkli vize turleri.OWP yi zaten pasaportunuza basmiyorlar.Ayri bir evrak olarak geliyor.Pasaporttaki turist vizesi ulkeye giris cikisiniz icin gerekli olan vize turu.OWP nin turist vizesi ile bir iliskisi yok ne yazik ki.OWP niz olup turist vizeniz yoksa OWP var diye ulkeye giris yapamazsiniz.
-
@black21 PR - kalıcı oturum almak şart değil bence bu 3 yıllık oturum ve çalışma iznini süre bitiminde nasıl uzatabilirsin onun yöntemlerine bak derim. Çalışma izni oldugu sürece zaten bir çok hakka sahip oluyorsun ve ayrıca geçerli visitor vizende varsa zaten her türlü istedigin gibi kanadaya giriş çıkışta yaparsın
-
-
@mr-brad bilgisi olan var mı ?
-
@Sozer bey size cevap yazdım ama gitmemiş nedense, öncelikle çok çok teşekkür ediyorum bilgilerinizi benimle de paylaştığınız için, ve hayırlısı olsun sizin için çok sevindim 🤗🙏🏻 biz de benim üzerimden şuan bir şeyleri deniyoruz 2 tane aktif Amerika vizem var şuan siz Amerika’ya gidip oradan adres değişikliği yaptığınızdan bahsetmişsiniz. Daha hızlı sonuçlanması için mi bu yolu izlediniz acaba? Ben de aynısını düşünüp sonra maliyeti çok artacak diye vazgeçmiştim. Bir de letter yazmış mıydınız acaba ben 24-30 Aralık arasını belirten bir letter ekledim kötü mü yaptım bilmiyorum 🫣
-
-
@Yunus-Tek hali hazırda vize varsa super ama yeni bir basvuru yetişmez.
-
@kaanvercetti benim bildigim oyle birsey yok. Greencardlilar kanadaya giriyor vizesiz ama kanada permanent residencelilar giremiyor diye biliyorum.
-
@Seda-Uysal-Avcı Eğer 3 yıl sonunda uzatma imkanı verirlerse süper olur diye düşünüyorum. Bazı kişilerin kalıcı oturum (pr) şartlarına uygun profilleri olmuyor veya express entry için yeterli puan olmuyor gibi nedenler var.
Mutlaka ts2023 ile alınan 3 yıllık çalışma izninin süresi bitince değişik başvurular ile tekrar uzatılır kesin çözüm yöntemleri vardır. Çünkü herkes kalıcı oturum alacak diye bir şart yok. Zaten çalışma iznide bir nevi oturum izni gibi farkı yok. Geçerli oldugu sürece İstediğiniz gibi kanada içinde yaşanıyor ve çalışılıyor.
-
TS2023 ile 3 yıllık açık çalışma izni alınınca yıllık vergi beyanı yapılması zorunlu mu ?
Çalışmasak veya kanada içinde olmasak bile vergi ödeme yükümlülüğü var mı ?
1- Normalde bir firmada maaşlı çalışılırsak zaten bu vergi maaş ödemesinde otomatik ödeniyor mu ? Ayrıca bizim vergi beyanı yapmamıza gerek oluyor mu ?
2- UBER / DOORDASH v.b. işleri yaparsak yıl sonu vergi beyanı gerekli mi ?
Eger gerekli ise nasıl ve hangi statu ile yaplıyor.
( self-employment olarak mı yoksa bireysel olarak mı ? ) -
Bilgi olsun diye yazıyorum. Şubat 7 de cuaet'e başvurduk. Ben hala bekliyorum bugun 27.11.2023, 10 ay oldu.
-
Merhabalar forumdaşlarım
Ben temel düzeyde canada.ca sitesinde vize soru-cevaplarını ayarlayıp bunlara göre evrakları sisteme yükleyebiliyorum ancak benim durumumda farklı bişey oldu. Şimdi benim eşimin kanada vizesi var ve benim 3 yaşında da ikiz çocuğum var. Eşimin bu arada son 1 ayı kaldı vizesinin bitmesine. Şimdi 2 seçeneğim var diye sanki diye düşünüyorum. Şöyleki; 1. Sadece çocuklarıma vize talebi yapmak 2. Eşime vize uzatma talebi ve çocuklarıma vize talebi yapmak. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Benim düşüncem 1 ay içinde çocuklarıma herhalde vize çıkmaz. Bu durumda 2. seçenekteki talebi yapmak ancak şimdi canada.ca sitesinde soru cevapları nasıl yapacağım konusunda kafam karıştı...
-
@likable selamlar bilmeyenler için çok güzel açıklamışsınız. Bende de aynı yazdığınız gibi kısımlar vardı ve client information’da orda benden ne istiyorsa onu yükledim. İş yerimle ya da sgk ile ilgili bir şey yüklemek aklıma gelmedi açıkçası 😕 niyet mektubumda da çalıştığım yerden bahsettim , ilk formdaki iş yeri ve tarihler detaylarında da bahsettim ama bi iş yeri izin yazısı vs eklemedim 😕 sizce bu bir eksi olur mu? Ya da sonradan belge ekleyebiliyor mu düşününce üzüldüm biraz 😕 2 tane aktif Amerika vizem var.
-
@Henry-bloor nisan ayında gidip gören bir kişi olarak yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum
-
Hocam inşallah burdasındır sonuç neoldu
-
Merhabalar bu yıl bilgisayar programcılığı 1.sınıfa başladım.Kanada turist vizesi almak istiyorum ve abimin kanadada çalışma izni var. Ve bir iyi niyet mektubu hazırlamam gerekiyor fakat abimin çalışma iznini kullanmak istiyorum. Ve başvururken şuna dikkat et dediğiniz bir yer var mı bire iyi niyet mektubunu belge yükleme yerinde nereye yüklemeliyim ek belgeler kısmına mı eklemeliyim rica etsem birisi bana yardımcı olsun.
-
@memetderya24 puaniniz fena degil aslinda. asagidaki siteden goruldugu uzere daha dusuk puanlar ile davet alanlar olmus.
Express Entry rounds of invitations
diger sorulariniz hakkinda bilgim yok, baska arkadaslar yardimci olacaktir.
bir de son olarak vizeniz varsa yil sonuna kadar gidip 3 yillik calisma izni icin basvurma secenegi var. bunu da degerlendirebilirsiniz.
-
@Calibraturbo Hindistanlılar kokmuyor mu hocam orda?
-
@grounddreamer Merhaba. Foruma uzundur girmiyorum bildirim de gelmeyince cevap gec oldu kusura bakmayin. Ben Kanada'da ogrenciyim su an, calisma iznine basvurdum ve onay aldim. 3 yillik acik calisma iznim geldi. Yaklasik 1 ayda sonuclandi. Daha detayli bir yazi yazacaktim ama vakit bulamadim. Vakit buldugumda ogrenci olarak Kanada gocmenligi hakkinda 2 aylik surede gordugum seyleri aktaririm. selamlar
-
@Berkay-Bilgiç merhaba, siz ABD den mi Kanada'ya vize başvurusu yaptınız? ABD de oturum izniniz var mı ? Size bi sorum olacak

Kanada - Hukumet Bekleyen Vizeler Icin Devreye Girdi - Vizeler Nasil Cikacak?
-
Re: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Kanada Hukumetinin yigilmis vize basvurularini sonuclandirmak ve bundan sonraki basvuru sureclerini hizlandirmak icin aldigi tedbirler..
-
Son durum ile ilgili bir bilgi var mı? Biraz bakındım fakat yeni bir haber göremedim. Ben henüz vize başvurusu yapmadım, şuan yapsam bana bir faydası dokunur mu acaba?

Benzer Başlıklar
43
36.9k
Users
5.5k
Topics
399.6k