Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba herkese

    Şubat 2018 de gerçekleştirdiğim iki F1 vize başvurum olumsuz sonuçlandı. Tekrar başvurmak niyetindeyim. Fakat bu kez biraz kararsızım. F1 vizesine başvurmak mı yoksa B1 vizesi mi karar veremiyorum. Tekrar reddedilmek ürkütüyor açıkçası. Bu yüzden sizlerin fikrini almak istiyorum.

    Şimdi hem ilk iki vize görüşmemi kısaca anlatıcam hem de biraz kendimden bahsedicem.

    Ben 24 yaşındayım. İstanbulda bi özel üniversitede Sinema Tv bölümü 2016 mezunuyum. 4 yıldır aktif olarak dizi ve sinema filmlerinde reji asistanlığı yapıyorum. Askerlik yapmadım. Tecilliyim.

    Temmuz ayında çekilecek bi sinema filmi için hazırlık yaptık ama 5 ay gibi süreç olduğu için önümde bende bunu değerlendirmek için İngilizcemi geliştirmek belki biraz aksan kazanmak için 3 aylık bi dil eğitimi almak istedim.

    Kadıköy’deki bi eğitim kurumuyla konuştum anlaştım. Nyc de els’ e kurum aracılığı ile başvurdum. Evraklarım geldi. Vize için gereken formu yine aynı eğitim kurumunda doldurup randevu günü İstanbul’daki Amerikan konsolosluğuna gittim. Bilinen prosedürleri geçip görüşme için sıra bekledim. Sıram geldi görüşme yaptığım hanım güleryüzlü çekik gözlü birisiydi. Hep sorulan “nereye gidiyorsun,ne için gidiyorsun” sorularından sonra “senin iş hayatında İngilizcenin ne gibi bir artısı olacak” gibi bir soru sordu. Bende ona çalıştığım yabancı yönetmenler ve oyuncularla daha iyi iletişim kurabileceğimden bahsettim. Fakat yanımda getirdiğim hiç bir evrağıma bakmadı. Sadece okul için gerekli olan belgeler ve pasaportumu aldı. Kısa bi süre sonrasında da “üzgünüm şuan için durumunuz vize almaya müsait değil. Tekrar başvurabilirsiniz” minvalinde bişeyler dedi. Açıkçası durumu içerledim. Vizeyi alamamak için bi sebep bulamadım kendimde. Konsolosluktan çıkar çıkmaz tekrar başvuru yaptım. Bir sonraki hafta aynı güne randevu aldım.

    İkinci randevumda ise yine sıram geldiğinde vize memuru bey çok fazla göz teması kurmadan benzer soruları sordu bu kez biraz daha fazla açıklayıcı ve konuşmamın alt metninde sürekli olarak burada iyi bir kariyerimin olduğunu ve eğitim aldıktan sonra ülkeme geri döneceğimi vurguladım. Aynı zamanda bu memur götürmüş olduğum belgelerime de göz attı. Son sorduğu soru “kısa zaman önce reddedilmişsiniz. Neden” dedi. Bende “ o görüşmede kendimi iyi ifade edemediğimi düşündüğüm için tekrar başvurdum” dedim Fakat kısa süre sonra önceki memur ile birebir aynı cevabı verdi. Bir cümle fazla ile “durumunuzda herhangi bir değişiklik yok...”

    Bu arada ilk vize memurunun bakmadan reddettiği ve ikinci vize memurunun bakarak reddettiği götürdüğüm belgeler de maaş bordrolarımın, okul diplomamın yada transkriptimin haricinde. Sponsorum olan babamın banka hesabındaki 20,000$ ve babamın üzerine olan tapular kira sözleşmeleri de mevcuttu. Ek bilgi olarak daha önce hiç yurt dışına çıkmadım.

    İkinci olumsuz vize görüşmemden sonra yine kendimde hata görmeyip muhtemelen iki ülke arasındaki siyasi krizin mağduru olduğumu düşündüm bir süre ama takip ettiğim kadarıyla hala 10 yıllık b1 vizesi alan ya da F1 vizesi alan insanlar olduğunu görünce durumun benimle ilgili olduğunu düşündüm. Ama yine de kendim için geçerli bi sebep bulamadım.

    Şimdi ben bu yıl bitmeden tekrar başvurmayı düşünüyorum. Çünkü gerçekten içinde ukte kaldı. F1 vizesi ile eğitim alarak ya da B1 vizesi ile turistik amaçlı. Önemi yok sadece amerikaya gitmek bi kaç ay orada yaşamak istiyorum.

    En başta da yazdığım gibi sizlerin düşüncelerini ve önerilerini öğrenmek istiyorum.

    Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tedmosby cok gecmis olsun. Maalesef kisa zamanda ayni turde basvuru yapinca tekrar red almak cok sik goruluyor. Verilen genel cevap da "durumunuzda bir degisiklik yok" oluyor. Simdi siz yakin bir zamanda yeni bir basvuru yaptiginizda, sizi daha once red etmis olan bu konsoloslar sizin dosyaniza bakamayacaklar. Konsoloslukta boyle bir uygulama var, karar kisisel olmasin diye baska bir konsolos dosyanizi inceleyecek, fakat bu konsolos size vize verirken neden onceki durumlarda vize alamadiginizi, neyin degisip simdi vizeye uygun oldugunuzu da kayda gecmeli. Eger boyle bir degisiklik yoksa yeni bir F1 basvurusu yapmaniz yine bir red kararina sebep olabilir.

    Sinema ya da yonetmenlik okullarinin yaz programlari var mi? Keske bu tur yerlere basvuru yapmis olsaydiniz. En azindan profesyonel anlamda geliseceginize emin olarak karar verirlerdi.

    Dil okullarinda konsolos sunu dusunuyor, bu mesleginizi icra ederken ingilizce ne kadar gerekli? Eger gerekliyse bu ingilizceyi ogrenmek icin ABD'ye girmeniz sart mi? Eger bu iki sorunun cevap olumlu degilse genelde o dosya red aliyor. Tabii boyle tek tek siniflandirmak mumkun degil ama olayi genel anlamda dedigim sekilde gorebilirsiniz.

    Eger 5-6 ay beklemeden tekrar basvuru yaparsaniz konsolos sizin israrla ABD'ye girmeye calismanizdan kuskulanabilir ve niyetinizi yanlis anlayabilir. O nedenle size tavsiyem kendinize biraz sure vermeniz ve eger mumkunse dil okulu disinda bir yola basvurmaniz. Turist vizesine de basvuru yapabilirsiniz ama geri donecegine ikna olmalari icin dediginiz gibi belli bir tarihte baslayacaginiz projelerden hemen once gidecek sekilde tatil plani yapip basvuruyu gerceklestirebilirsiniz. (bence turist vizesine 3-4 ay basvuru yapmayin, cunku iki vize reddinden sonra almaniz biraz zor olur, en az 6 ay gecmesini tavsiye ederim)


  • @crazycells teşekkür ederim düşüncelerin ve Önerin için


  • @crazycells görüşüne katılıyorum biraz zaman ver kendine sonra tekrar başvuru yaparsın @tedmosby başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum