@knnrn Teşekkürler
-
-
Almanya aktarmalarında germany.info sitesinde aşağıdaki bilgiler var:
Nationals of above listed countries do NOT require an airport transit visa if
they hold a valid visa for the United States of America, or they hold a used valid or expired visa issued by the US, return from the US and travel
to a non-Schengen Member State within 24 hours after the visa expired, or they hold one of the following residence permits:
× Form I-551 permanent resident card (valid for 2 to 10 years),
× Form I-551 Alien registration receipt card (valid for 2 to 10 years),
× Form I-551 Alien registration receipt card (no expiry date),
× Form I-327 Re-entry document (valid for two years — issued to holders of a I-551)
× Resident alien card (valid for 2 or 10 years or no expiry date. This document
guarantees the holder’s return only if his stay outside the US has not exceeded one
year),
× Permit to re-enter (valid for two years. This document guarantees the holder’s return
only if his stay outside the US has not exceeded two years),
× Valid temporary residence stamp in a valid passport (valid for one year from the date of
issue).kaynak:
Auswärtiges Amt
Airport Transit in Germany Airport Transit in Germany
Citizens of certain countries require an airport transit visa when flying via Germany to their final destination.
-
@Aslı-Log Gümrüğe takılma gibi bir durum yok, zati eşya taşıyacaksınız yönetmeliğe uygun ürünlerin taşınmasında bir sakınca yok. yanıcı ve yasaklı maddelerin taşınmasında gümrükte problem olabilir hatta kargoya verilmeyedebilir. Global firmaların hava kargoları genelde gümrüklerde koli açılarak kontrol edilmez, denizyolu 35-40 gün ucuz, havayolu 4-5 gün pahalı şeklinde olacaktır. 1-2 koli için denizyoluna hiç bulaşmayın derim direkt havayolu ile gönderim daha sağlıklı olacaktır.
-
@misha90 @yusufalak abd dışında kalış süreleri ile ilgili konuları okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar.Forumda o başlık var.
-
Merhaba, Ağustos ayında bir aksilik olmazsa Detroit'e gideceğim. THY biletleri bir tık pahalı geldiği için alternatifleri araştırırken Royal Jordanian (Ürdün) aktarmalı biletlerle karşılaştım. Yakın zamanda bu şekilde Ürdün aktarmalı uçuşu olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
-
-
-
@Dilaraciftci Yakin zamanda , 1 kisi green cardli, 2 kisi turist vizesi, 2 kisi J1 vizesi ve 10 dan fazla H vize turu yani calisma vizesinde giris yapan arkadaslarim var. Hicbirinden asi ile ilgili bir soru ile karsilasmadilar. Bilginiz olsun
-
-
@gucarslan çok teşekkürler 🙏🙏
-
@patriot, içinde söyledi: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek
@gucarslan cok tesekkur ederim. Simdi baktim, uzerinde tc kimlik no yaziyor. 11 sayidan olusan bir numara, dogru mu?
Oldukca eski birsey. Bu resimdeki gibi.Bunu kabul ederler mi?
Ucaga binerken sorun olur mu?üzerinde TC kimlik numaranız varsa kabul edileceğini düşünüyorum.
yerinizde olsam vizemi hazır eder, bununla girmeyi dener, olmazsa hemen abd pasaportu ve vize ile giriş yapardım. -
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler. -
@charon daha önce bende hollanda ve ingiltere üzerinden aktarmalı uçtum. Fakat 2022'de bir çok ülke transit vize şartı getirdi yazıyordu haberlerde. İçerisinde belli şartlar var tabi. Abd vizesi olanlar muaf falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yine de kontrol etmekte fayda var. Şu an fransa, hollanda ve ingiltere transit vize istiyor mu abd için, bilginiz var mı?
-
@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
@Buse-0, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@waterman bir soru daha sormak isttyrm 🙈Ben green card li oldugum icin azerbayacana vize almama gerek Yok degil mi?
Zaten Türk pasaportunuz varsa Azerbaycan’a vizesiz girebilirsiniz sorun yok
-
@muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim.
evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
-
@gamefry mesaj attım sizlere
-
tamamdır teşekkürler @gucarslan
-

İki pasaport ile seyahat (Türk+ABD)
-
Merhaba,
Bu benim forumdaki ilk başlığım olacak öncelikle herkese selamlar sevgiler.
DV lotosu ile 2017'de geldiğim ABD'de 2022 yılında ABD vatandaşlığını aldım.Hem Türk hem de ABD pasaportu olan birisi için Türkiye - ABD seyahatlerinde pasaportların en doğru şekilde nasıl kullanılacağını araştırıyorum.
Örneğin ABDden uçağa binerken ABD pasaportuyla check-in yaparsam →→ Türkiye, ABD pasaportuna vize istediği için →→ sorun olacağını düşünüyorum.
Eğer Türk pasaportu ile ABD'den ayrılmak istersem de →→ ABD vatandaşlarının ABD'den ayrılırken (ve girişte) Amerikan pasaportunu gösterme zorunluluğu olduğunu okuyorum.
Daha önce bu koşullarda seyahat etmiş saygıdeğer kader-ortaklarımdan bu konuya bir ışık tutmasını rica ediyorum.
Kendime dair kısaca bilgi vermem gerekirse 5 yıldır FL'de yaşıyorum, evlendim, çocuğum oldu, kendi işimi kurdum vs.. bu gibi deneyimlerim çerçevesinde merak edilenlere kendim de cevap vermeye çalışacağım.
Yeni forum yazılarında görüşmek üzere...
-
@gufan ABD'den cikarken de geriye gelirken de ABD passport kullanmalisiniz. Turkiye'ye girerken ve sonra cikarken yine ABD passport kullanin ve beraberinde TC kimlik kartini gosterin. O zaman herhangi bir visa ucreti odemezsiniz, herhangi bir sorun da yasamazsiniz.
-
@gufan evet @MySea söylediği gibi federal kanunlara göre ABD vatandaşı olan herkes ABD pasaportunu kullanarak seyahat etmelidir. Yaptırımı nedir bilmiyorum ama çokta gerek olmayan bir durum geliyor bana.. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Türkiye pasaportunuz yanınızda olmasa bile kimlik vererek citizen kısmından geçebilirsiniz. Hiçbirşeyiniz yoksa bile TC kimlik numarasından en son çare sorgulatabiliyorlar bilginize
-
@MySea her kontrol noktasında iki pasaportu da çıkarmak en kolay yolu olurdu neden böyle yapılmıyor?
-
@gufan, içinde söyledi: İki pasaport ile seyahat (Türk+ABD)
Merhaba,
Bu benim forumdaki ilk başlığım olacak öncelikle herkese selamlar sevgiler.
DV lotosu ile 2017'de geldiğim ABD'de 2022 yılında ABD vatandaşlığını aldım.Hem Türk hem de ABD pasaportu olan birisi için Türkiye - ABD seyahatlerinde pasaportların en doğru şekilde nasıl kullanılacağını araştırıyorum.
Örneğin ABDden uçağa binerken ABD pasaportuyla check-in yaparsam →→ Türkiye, ABD pasaportuna vize istediği için →→ sorun olacağını düşünüyorum.
Eğer Türk pasaportu ile ABD'den ayrılmak istersem de →→ ABD vatandaşlarının ABD'den ayrılırken (ve girişte) Amerikan pasaportunu gösterme zorunluluğu olduğunu okuyorum.
Daha önce bu koşullarda seyahat etmiş saygıdeğer kader-ortaklarımdan bu konuya bir ışık tutmasını rica ediyorum.
Kendime dair kısaca bilgi vermem gerekirse 5 yıldır FL'de yaşıyorum, evlendim, çocuğum oldu, kendi işimi kurdum vs.. bu gibi deneyimlerim çerçevesinde merak edilenlere kendim de cevap vermeye çalışacağım.
Yeni forum yazılarında görüşmek üzere...
ABD'ye girerken ABD pasaportunuzu kullanmalisiniz, bu uygulama yasalara gore zorunlu. Turkiye'ye girerken ise ABD pasaportu + TC kimliginizi veya ABD pasaportu + TC pasaportunuzu kullanabilirsiniz.
Iki belgeyi gostermeniz sorun yaratmaz, TC gorevlileri TC pasaportunuzu kullanmayi tercih edeceklerdir.
-
@gufan Bence daha fazla yuk olur. Niye iki passport tasinsin ki?
-
@gufan, içinde söyledi: İki pasaport ile seyahat (Türk+ABD)
@MySea her kontrol noktasında iki pasaportu da çıkarmak en kolay yolu olurdu neden böyle yapılmıyor?
Ekstra sorular sorulmadigi surece Turkiye'ye girerken TC pasaportunuzu, ABD'ye girerken de ABD pasaportunuzu kullanabilirsiniz.
-
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler.
Benzer Başlıklar
133
31.6k
Users
5.1k
Topics
362.2k