Merhaba ben öğrenci vizesine başvurup öğrenci vizesini alırsam ABD ye gitmeden önce eşime ve çocuğuma da başvuru yapabilir miyim yani amacım oraya hep birlikte gitmek ve çalışma izni ssn numarası alma gibi durumlar nasıl oluyor ne kadar süreden sonra oluyor aydınlatabilir misiniz amacim legal olarak ABD'ye yerleşmek
-
-
Daha once de dedigim gibi her okul %100'unu istemiyor. Okul ile gorusurseniz ne kadarini onden odemeniz gerektegini soylerler. Or: https://www.ccny.cuny.edu/cps/international ornek internetten buldugum bir okul %50 depozito istiyor.
Okuldan okula degisir.
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
Merhabalar,
Nisan ayından bu yana F1 vizesi ile Amerika'dayim. Geçen hafta eşim de Türkiye'den F1 vizesi mülakatına girdi. Benim nerede olduğum sorulduğunda Amerika'da eğitimde olduğumu ama ay sonu döneceğimi söylemiş. (Ben de kendi mulakatımda 4 aylığına gidiyorum demistim) Konsolos da sizin vize almanına engel bir durum yok fakat eşinizin e-devletten yurda giriş çıkış belgesini bize mail atmanız gerekiyor diyip pasaportunu almış. Ben de kursumun kuru tam 18 Ağustos'ta bittiği için 20 Ağustos'a dönüş bileti aldım. Bu durumda;
Eşim Temmuz sonu dediği için aradaki 20 günlük sürede sorun olmaması için bilet görüntüsünü ön bilgilendirme olarak konsolosluğa iletmesi iyi olur mu?
En önemlisi dönüşüme istinaden eşime vizeyi vermeleri durumunda benim vizemi iptal etme ihtimalleri nedir? (Herhangi statu ihlalinde bulunmadim)
-
-
Herkese merhaba arkadaşlar J1 vize (research scholar) yenileme başvurusu ile ilgili birkaç sorum var. Ben ve eşim J1, çocuğumuz da J2 vizesi ile 2021 Ekim ayında ABD'ye giriş yaptık ve 2022 Ekim ayında vizelerimiz bitti. Bu süre zarfında ABD'den çıkış yapmadık. DS2019 belgelerimiz 2025 Temmuz ayına kadar devam ediyor.
1- J1 Vize yenileme başvurusu yaptık ve şu anda 6 haftalık sanal bekleme süresi görünüyor. Talimatlar epostasını aldıktan sonra Türkiye'ye gelip pasaportları posta yoluyla göndermeyi düşünüyoruz. Vize yenilerken herhangi birinin red olma ihtimali var mıdır?
2- 2021'de J1 vizesine başvurduğumda ben Administrative Processing'e (AP) takılmıştım ve 3 ay sürmüştü bu süreç. Beklemesi oldukça yıpratıcı olmuştu. Vize yenileme başvurusunda da tekrar AP'ye girme ihtimali var mıdır?
3- Vize yenileme başvurularında pasaportları posta yoluyla gönderenlerin gördüğüm kadarıyla 2 hafta içerisinde vizeleri geliyor. Daha uzun süren var mı? Tabii konsolosluğun tekrar görüşmeye çağırdığı senaryoda işlemler daha uzun oluyordur belki.. -
@crazycells, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan yeniden vize almak
@rkruya, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hk.
merhaba arkadaslar. ben j2 vizeye sahibim gecen yil esimin okul degisikligi sebebiyle vizemiz iptal edildi ancak sevisimiz guncellenerek Amerikada kalmaya devam ettik. onumuzdeki ay tr ye gitmeyi planliyorum ancak esim gelmeyecek. ben j1 olmadan vizemi yenileyebilir miyim?posta yoluyla yapmak icin basvuru yaptim ancak sizce j1 olmadan bir sikinti cikmasi soz konusu mu?
sorun olmamasi lazim. Eger durumunuzu vize yenilemeye uygun bulurlarsa posta ile yenilerler. Yani J1 vize sahibinin sizinle olmamasi sorun degil; ama tabii ki hem kendinize hem de esinize ait formlar yaninizda olsun.
Hocam esim ve kizim icin mulakatsiz vize yenilemesi yapiyoruz. Konsolosluktan mail geldi ve belgeleri tamamladik. Iki ayri kurye yetkilendirme sertifikasi var biri kizim biri esim icin. Yani kargolari ayri ayri mi yollamamiz gerekiyor? Ikisini beraber tek zarfta yollasak oluyor mu biliyor musunuz?
Diger sorum da kurye yetkilendirme sertifikasinda belgeleri istanbul'a gondermemiz gerektigi yaziyor fakat aciklamada ankara yaziyor. Non-immigrant vizeler istanbul'a tasindi diye hatirliyorum. Hala oyle midir? Biz eski vizeyi istanbul'dan aldigimiz icin tekrar oraya gondermek istiyorum acikcasi.
Tesekkurler -
Merhaba ben öğrenci vizesine başvurup öğrenci vizesini alırsam ABD ye gitmeden önce eşime ve çocuğuma da başvuru yapabilir miyim yani amacım oraya hep birlikte gitmek ve çalışma izni ssn numarası alma gibi durumlar nasıl oluyor ne kadar süreden sonra oluyor aydınlatabilir misiniz amacim legal olarak ABD'ye yerleşmek
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
Herkese selam , 4 ay önce yükseklisans için başvurduğum f1 vizem reddedildi. Bazı durumlarımın değişikliğinden dolayı tekrardan başvurmak istiyorum , yeni bir i20 alıp yeni bir ds160 dolduracağım şuan için Ankara 2 ay sonraya f1 randevusu veriyor fakat internette bir kişi f1 vizesinden red alma durumunda güncel olarak 2026 ocak ayına vize veriliyor , 2 ay sonraya vize almak isteyen kişilerin daha önce f1 reddi olmaması lazım demiş.Ben de bununla ilgili bir resmi yazı göremedim,yeni bir başvuru yaparken bazı ücretler ödemem gerekmekte ve sonucunda 2 yıl sonrasına randevu alacaksam tekrardan başvurmamın bir mantığı kalmıyor , bu konuda bilgisi olan var mıdır ? 2. başvurumu yaparken sistemden normal bir şekilde 2 ay sonrasına randevumu alabilir miyim ?
-
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
-
-
Ben geçen sene dil kursu için gelen karımın yanında F2 vizesi aldım beş yıllık daha sonra Türkiye’ye döndük. Malumunuz f2 vizesi olunca Amerika’dan çıktıktan sonra tekrar giriş yapamıyorsunuz aynı şartlarda girmeniz lazım. Ben de tekrar giriş yapmak için b2 turist vizesine başvuru yaptım. Aslında f2 türünde vizem hala var ama B2 içinde başvuru yaptım herhangi bir sorun olur mu veya bu başvurudan bağımsız olarak vizemi turist vizesine çevirebilir miyim
-
Merhabalar değerli forum üyeleri,
Türkiyede öğrenim görmekte olan uluslararası öğrenciyim ve bu yıl üniversitem Washington D.C. de yerleşen kampüsüne değişim programı düzenliyor.
Başvurumu yaptım ve kabul edildi. Geriye vize işlerini halletmek kaldı.
Sorularım şunlar,
Vize başvurusu için hangi belgeler gerekiyor?
Değişim 6 aylık ise kaç aylık vize alacağım?
Bu süreçte çalışabilir miyim?
Bu süreç bittikten sonra Amerikada kalabilir miyim? Çalışma izinli vize alabilmem için oradan başvurmuş olmam lehime olur mu?Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, esenlikle kalın.
-
-
@Muhtaradana merhaba, evet okul ile görüştüm i20 düzenleyebileceklerini söylediler. Teşekkür ederim bilgi için
-
Merhaba benim sorum da şu ben dil okulu için geldim. Okulum mayısta bitti ama ben çoktan ocakta evlenmiştim ve eşimle süreci başlatmıştım. Aksilikler dolayısıyla aos um kabul edilmedi. Ama 2027ye kadar f1 vizem var. Şu an herhangi bir dil okuluna başvursam veyahut master yapsam f1 güncellenir mi out of status durumu kalkar mı?
-
-
Herkese merhabalar, 18 Eylul de j1 trainee programima basladim, 19 kasimda ailevi bir durumdan dolayi Turkiye'ye dondum ve programi iptali icin sponsora mail attim.Bana programi good standing olarak sonlandiracaklarini soylediler ve sevis numaram inactive olarak gozukuyor devletin gonderdigi mailde.Sorum su eger olur da programima devam etmek istersem hàla 1 yillik vizem oldugu icin sevis numaram aktif edilip ulkeye girisim mumkun olabilir mi.Cevaplar icin simdiden tesekkurler.
F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler
-
Ben ve kız arkadaşım yakın bir zamanda F1 vizesinden red aldık. sevis I-901 Form ödemesinin yapılacağından haberimiz yoktu. Eksik belgelerle beraber istenenleri tam bir şekilde gönderip
itirazda bulunmak istiyoruz. Bunun tekrar onaylanma olasılığı nedir veya sadece ikimizden birimiz vize almak için onaylanırsak bu süreç içinde evli olmamız vize alamayan tarafın eş durumundan yararlanması mümkün olur mu? -
@Baran-Biliciler, içinde söyledi: F1 vize başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler
Ben ve kız arkadaşım yakın bir zamanda F1 vizesinden red aldık. sevis I-901 Form ödemesinin yapılacağından haberimiz yoktu. Eksik belgelerle beraber istenenleri tam bir şekilde gönderip
itirazda bulunmak istiyoruz. Bunun tekrar onaylanma olasılığı nedir veya sadece ikimizden birimiz vize almak için onaylanırsak bu süreç içinde evli olmamız vize alamayan tarafın eş durumundan yararlanması mümkün olur mu?Hangi konsoloslukta vize basvurusu yaptiniz? Ankara mi? Istanbul mu?
Red sebebi neydi? 221(g) mi verdiler? Yoksa 214(b) mi?
-
@Baran-Biliciler geçmiş olsun öncelikle..
ABD konsolosluğuna itiraz etme hakkınız vardır tabi ama bu sonucu değiştirmeyip tekrardan başvurabilirsiniz cevabı ile sonuçlanacaktır. Bence siz sürecinize tekrardan başlayın ve forumun su konusunu iyi takip edin bol şans.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri
-
@crazycells şu an Chicagodayım vize başvurusunu online yapmıştım
-
@Baran-Biliciler, içinde söyledi: F1 vize başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler
@crazycells şu an Chicagodayım vize başvurusunu online yapmıştım
Konsoloslukta F1 vizesi basvurusu mu yaptiniz? Yoksa USCIS'te F1 statusune gecis icin mi basvuru yaptiniz?
-
@crazycells red alma sebebin çalıştığım acentanın I-901 fee ödemem gerektiğini söylememesi ve sponsor fund'unun yetersiz gelmesi (16.000$)
-
@crazycells USCIS üzerinden j1 to f1 yapmıştım
-
@crazycells USCIS üzerinden j1 to f1 yapmıştım
J1 statunuz devam ediyor mu?
-
hayır, bitiş tarihini geçirdim
-
@crazycells hayır, vizenin bitiş tarihi ekimdeydi.
-
@crazycells hayır, vizenin bitiş tarihi ekimdeydi.
Onemli olan DS-2019 ustundeki tarih, vizenin tarihi degil. DS-2019 formundaki tarih de Ekim'de miydi?
-
Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler
-
@Mesut-Tonuc, içinde söyledi: F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler
Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler
Eger I-539 basvurunuz reddedilirse, ilk firsatta -mumkunse haberi aldiktan sonra birkac gun icinde- ABD'den cikmalisiniz.
Benzer Başlıklar
119
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.6k