Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selam arkadaşlar. Bu konu forumda daha önce hiç bir başlık altında değinilmediği için yeni bir başlık açarak sormak istedim.

    Mayıs ayında eşim ve 18 aylık bebeğimle beraber Amerikaya 2 haftalık bir tatil planlıyoruz. 1 haftasını bireysel gezi diğer 1 haftasını eşimin abisini ziyaret olarak planladık( Michigan-Rochester). Burada yazacağınız öneriler belkide yıllarca oraya gezi için gelecek arkadaşlara ışık olur.
    Şimdi sizlere sorum şu ;

    1.) Michigan'ı kesin olarak ziyaret edeceğimizi düşünecek olursak kalan 1 haftayı nasıl ve nerelerde değerlendirmemi önerirsiniz ? Biz New York ve Chicago yaparız diye düşündük. Birisi 9 saat diğeri 6 saat mesafede. Daha mantıklı olacak fikirlere açığım. Amerikaya gelmişken şunu da görmeden gitme, şu şehri de mutlak gör diyeceğiniz yerler var mıdır ?

    2.) Daha önce bir çok defa avrupa seyatimiz oldu ama Amerika seyahatimiz ilk defa olacak. Açıkçası orası pek avrupa gibi değil, mesafeler metro, otobüs ulaşımı vs herşey çok farklı olduğu için gözüm korkmuyor değil araç kiralamamı önerir misiniz, önerirseniz hangi rent a car firmalarını önerirsiniz ?

    3.) 18 aylık bir bebekle seyahat edeğimizi göz önünde bulundurursanız en uygun uçak biletini nasıl ve hangi siteden bulabilirim ?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @paramedik başlık çok yerinde olmuş elinize sağlık, bu konuda forumda pek az içerik var. Başlığı yakından takip edeceğim.Ayrıca internette ABD'de gezi hakkında Türkçe kaynak sıkıntısı olduğu çok açık, forum bu açığı kapatmak için uygun bir platform.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu site alternatif olabilir


  • @paramedik Merhaba, daha önce seyahat amaçlı 3 kez ABD ziyaretim oldu. Sadece New York gezecekseniz araba kiralamanıza gerek yok, Manhattan da arabayla gezmek imkansız zaten, hem trafik çok yoğun, hem de otoparklar çok pahalı. New York un 24 saat çalışan harika bir metro sistemi var, metroyla gidemeyeceğiniz hiçbir yer yok.
    Şehirler arası ulaşım da ise araba kiralamak şart. Toplu taşıma imkanları az ve pahalı, araç kirası 2 kişi toplu taşımayı kullanmaktan daha hesaplı oluyor.
    New York da gezilecek yerlerin çoğu Manhattan adasında, çoğu yeri yürüyerek bile gezebilirsiniz. Vaktiniz olursa bir gün de Brooklyn tarafına geçin, özellikle Bushwicks tarafını çok seviyorum ben, bütün mahalle grafilerle boyanmış, tam bir hipster bölgesi. Dumbo, Brooklyn Köprüsü, Greenwich Bölgesi, Grand Central Terminal, Times Meydanı (özellikle gece görün), Central Park mutlaka görün. Bir gün batımını Rockefeller Center'a çıkıp (mutlaka önceden web sayfasından biletinizi alın) oradan izleyin muhteşem Manhattan manzarasını.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum