Sayın @hpy1999,
Sorunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
Teşekkürler.
-
@waterman, içinde söyledi: E2 vizesini sahip olan biri sponsor olabilir mi?
Öncelikle herkese kolay gelsin şimdiden soruma cevap verdiğiniz için tesekkur ediyorum.
E2 vize sahibi olan biri EB vizelerine sponsor olabiliyor mu? Eğer olabiliyorsa bunun için gerekli belirli şartlar var mıdır? Sonucunda E2 göçmen olmayan bi statü , bu statüyle birine green card sponsoru olabilmesi olası mıdır?
Sayin@waterman, sorunuzu tam olarak anlayamadim. Yesil kart sponsorlugu sadece ABD vatandaslari ve yesil kartlilarin yapabilecegi bir durumdur. E2 vizesi EB kategorili daimi kalis sureclerine zor da olsa degisebilmektedir. Yani gocmen olmayan vizeden gocmen vizeye degisim mumkundur.
-
@crazycells, içinde söyledi: Green kartlı biri yurt dışında yaşayan ebeveynlerini yanına alabilir mi?
@Yusuf-Yilmaz, içinde söyledi: Green kartlı biri yurt dışında yaşayan ebeveynlerini yanına alabilir mi?
Dün okuduğum bir yazıda Amerika'da Green Card sahibi biri Türkiye dışında bir ülkede yaşayan ebeveyn ve kardeşlerini Amerika'ya yasal yollardan getirebilir çalışmalarını sağlayabilir ve onlara akrabalık bağı yoluyla Green Card almalarını sağlayabilir diyor.
Ben ailece yurt dışında yaşıyorum oğlum Amerika'ya Green Card çekilişiyle gitti. Henüz Vatandaş olmadan yurt dışında olmamız hasebiyle Yukarıdaki yazıya uygun olarak, bizi yanına alabilir mi?. Teşekkür ederim.Yusuf Bey, sanirim bir avukattan duymak istediginiz bu basligi olusturdunuz; Claudia Hanim da cevap verecektir zaten, ben de konuyla ilgili forum basligini buraya ilistireyim...
Maalesef Green Card sahipleri ebeveynlerine sponsor olamiyorlar, ancak ABD vatandasi olunca Green Card sponsoru olabilir. Fakat bu surecte turist vizesi alabilirsiniz, bilginize.
Sayin@Yusuf-Yilmaz, ABD'ye degisik yollarla gelme durumunuz olabilir. Ancak oglunuzun size yakin aile birlesimi nedeni ile yesil kart basvurusunda bulunmasi icin ABD vatandasi olmasi gerekmektedir. Kardesine basvurabilmesi icin de ABD vatandasi olmasi gerekmektedir. Ancak baska yollarla onceden ABD'ye gelmeniz mumkun olabilir, ve oglunuz ABD'li olana kadarki sureyi kopru vizelerle burada gecirmeniz mumkun olabilir ornegin yatirimci (E2), ogrenci (F), kisa sureli calisma (J), uzun surelicalisma (H1B) vizeleri vb. gibi.
-
@NGK, içinde söyledi: P1 Vizesi
P1 sporcu vizesi için ailece başvuru yapmaya çalışıyoruz acente aracılığıyla ama petition numarası diye bir şey istiyorlar.Bunun ne olduğunu bilmiyoruz.Nasıl alabiliriz bu numarayı acaba?Bir de bu başvuru için Amerika’dan avukat bulmamız gerekir mi?
Sayin @NGK, avukatla calismanizi oneririz. P1A ve P1B vizesi vardir. Sporcu oldugunuz icin P1A vizesinden bahsettiginizi dusunuyorum. Genel olarak buraya bakabilirsiniz. Ozel bir mektup almaniz gerekmektedir bunu acentaniz veya avukatiniz alabilir. Buna consultation letter deniyor. Burada listenen yerlerden almaniz gerekiyor. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/address-index-for-i-129-o-and-p-consultation-letters
Genel olarak P1A vizesi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/p-1a-athlete
-
@crazycells, içinde söyledi: A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü?
@Figen, içinde söyledi: A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü?
@Claudia-J-Muslu Gunaydinlar . Spesifik bir sorum olacak . A2 diplomatik Vize ile legal olarak Amerikada bulunan ve ayni zamanda DV kazanani olan bir kisi AOS yapabilir mi ? @gucarslan @crazycells Sizlerin hic bilgisi varmi bu konuda ?
Claudia Hanim daha aciklayici cevap verecektir, ama A diplomatik vizeleri ile gelmis kisilerin bu vizeleri ile AOS yapabileceklerini sanmiyorum.
USCIS sayfalarini da inceledim, anladigim kadariyla bu kisiler sadece ilticaya benzeyen bir basvuruyla Green Card alabiliyorlar, onun icin de hem A statulerini kaybetmis olmalari hem de ulkelerine geri donememeleri gerekiyor. Boyle bir durumda yukarida sayin @gucarslan 'in bahsettigi waiver'i alarak bir yol acilabiliyor. Ama burada DV'den bahsetmiyoruz, DV yolu ABD icinde kapali gorunuyor.
Şub 22, 2022Section 13 (Diplomat) | USCIS Section 13 (Diplomat) | USCIS
Alert: Afghan nationals may file Form I-485, Application to Register Permanent Res
Daha once forumumuzda konsolosluk calisanlarindan cekilis talihleri olmustu ve hepsi de Consular Processing ile diplomatik olmayan normal pasaportlarina gocmen vizeyi alip ABD'ye yeniden giris yaptilar.
Sayin @Figen, bunu yapmak mumkun olabilir. Adjustment of status ile beraber mutlaka I-508 ve I-566 formlarinin da istenilen adette verilmesi gerekecektir. Detayli durumunuza da bakmak gerekecektir. Size form linklerini ekliyorum. https://www.uscis.gov/i-508 ve https://www.uscis.gov/i-566. Tebrikler.
-
@sChAdOw, içinde söyledi: Vatandaşlık görüşmesinden net sonuçla çıkamamak
Merhaba,
Eşim ve ben 9 mayısta mülakata girdik, ikimizde geçen yılki tatilimizde 30 gün türkiye yazmıştık ancak ilk 2 gün yunanistan 28 gün türkiyeydi, bizde aktarma diye düşünüp 30 günü türkiye yazmıştık.
Bu hatanın düzeltilmesi için mülakatta ikimizde düzeltme istedik eşimin n400 ü güncellediler ama benimkine gerek duymadılar.
Ben mülatat sonunda tebrik alırken eşime yazılı sonuç alacaksınız kağıdı verdiler.
Eşimde halen güncelleme yok ama bana hemen ertesi günü 26 mayısa yemin töreni günü vermişlerdi.
Ancak 2 gün önce benim yemin törenini de öngörülemeyen sebepler diyerek iptal etmişler.Eşimin dosyası sonuçlanınca ikimize birden mi verecekler?
Bu aşamada ne yapmamız gerekiyor?
Sayin@sChAdOw, durumu takip etmeniz gerekmektedir. Gorusmeden 120 gun icinde size bir onay veya red vermeleri gerekmektedir. Aksi halde dava acabilirsiniz. Yerel USCIS ofisini arayip durumu sorabilirsiniz, belki sizden ekstra bilgi ve belge isteyebilirler. Esinizle sizin basvurunuz ayridir ve farkli zamanlarda ve farkli sekillerde sonuclanabilir. Aile olmaniza ragmen bu ortak bir basvuru degildir.
-
@Emre-Çınar-0 Emre bey oğlunuza yeşil kart nasıl aldınız acaba? Anlatabilirmisiniz
-
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. çocukların velayeti annesinde ama çocuklar gelmek isterse annesi izin verir.
-
Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
-
@Zeynep-Balmumcu, içinde söyledi: Lgbt birey olarak iltica talep etmek
Merhaba teşekkür ederim cevabınız için. İlticam kabul edilirse ülkeme dönebilir miyim istediğim zaman
Sayin @Zeynep-Balmumcu, iltica talep ederken ulkenize donmekte can guvenliginiz olmadigini soyluyorsunuz. Bu nedenle genelde iltica talep edenler vatandas olana kadar ulkelerine donemezler, iltica edilen ulkede ciddi sekilde bir degisiklik oldu ise ornegin ulkede rejim degisti ve bakis acisi degisti o zaman olabilir. Bir istisnaya girmedikten sonra iltica talep eden kendi ulkesine donemez ve zaten donemeyecek oldugu icin ilticaya muracaat etmistir. Eger ulkesine seyahat edebiliyorsa gercek bir iltica nedeni olmayabilir.
-
@Claudia-J-Muslu
Claudia Hanim detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. USCIS karar aciklamadan US'den cikis yaptim simdi Turkiye'de interview tarihini bekliyorum. Uzatma talebine dair belgeler yanimda, konsoloslukta sorulmasi durumunda kendilerine gosterecegim. -
@mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize
Merhaba,
Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim.
Şimdiden Teşekkürler
Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
-
-
@Mert-Berat-Arslan, içinde söyledi: J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu
Merhabalar, h2b vizesi için Mayıs ayında randevum var.3 hafta önce work and traveldan ret yemiştim. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu aldığım Ret h2b vizemi çok etkiler mi? Bu vize türünde onay ret oranları nasıl ?
Sayin@Mert-Berat-Arslan, H2B vizesi icin red oranlari work and travele gore daha dusuktur. Work and travelden red almis olmaniz H2Bden red alacaksiniz demek degildir. Ancak TCye donme niyetinizin cok net anlasilmasi gerekir. Eger ABDye gidip TCye donmeyeceginizi dusunurlerse yine red alma sansiniz vardir.
-
@emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi?
B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi?
Tesekkurler
Sayin@@emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde. -
@suzers, içinde söyledi: F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi
Merhaba,
Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?
Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim
Sayin@suzers, detayli durumunuza bakmadan kesin bir bilgi veremiyorum. Ancak genelde kardes basvurularinda, yesil kart ciktiginda kardesin kendisi ve butun ailesi yesi karta hak kazanir. Sizin basvuru yapildiginda cocuk olmaniz yeterlidir. 21 yas ustu olmaniz haklariniza zarar vermez. Evlenmeniz haklariniza zarar verir. Ayrica Child Status Protection Act, da haklariniz korumaya yardimci olabilir.
-
@Fouray, içinde söyledi: İşten ayrılmak (1099-nec)
Merhaba, yaklaşık 5 aydır bir şirkette çalışıyorum. Beni 1099-nec ile işe aldılar. Hala değiştirmediler. Sürekli oyaliyorlar. Size sorum part time göründüğüm için istediğim zaman ayrılabilir miyim yoksa belirli bir süre önce bildirim yapmam gerekir mi? Teşekkürler.
Sayin @Fouray, eger gocmen oldugunuz icin isyerinizde ayrimciliga ugradiginizi dusunuyorsaniz (sizi bundan dolayi full time a gecirmiyorlarsa ornegin) bir takim haklariniz olabilir. Bu konu ile ilgili linkten bilgi alabilirsiniz. https://www.eeoc.gov/laws/guidance/fact-sheet-immigrants-employment-rights-under-federal-anti-discrimination-laws Ayrica eyalet hukuku bu konuda onemli olacaktir. Bu nedenle de eyalet ruhsatina sahip bir avukata da danismaniz gerekecektir.
-
@natoly, içinde söyledi: Fiziksel sorun ve lise diploması olmadan Green Card (DV) alabilir miyim?
soru aklıma geldi onu da yazayım.
3- Eğer kazanırsam mülakat tarihine kadar lise diplomamı da almış olacağım ve 18 yaşında olacağım ama büyük ihtimalle askeri belgem olmayacak. Bana tebligat gelmeden sağlık muayenesi olabilir miyim? %100 muaf olacağım ama yine de DV belgesi için şart mı? İstediğim zaman sağlık muayenesi olabilecek miyim yoksa tebligatımı beklemem lazım?Sayin @natoly, her nekadar bazi saglik sorunlari yesil karta engel olusturabilse de genelde skolyoz tek basina bunlardan biri degildir. Cekilise katilma tarihinde sartlari yerine getirmiyorsaniz cekilise basvuramazsiniz. Katilim sartlarini kontrol ediniz, eger butun sartlari tasiyorsaniz basvurunuz. Ne kadar cok kere katilirsaniz kazanim sansiniz o kadar artar. ABD'ye gidis icin saglik muayenesi sadece ABD'nin tesbit ettigi doktorlarda yapiliyor. Askerlik durumunuzun ABD icin saglik muayenesi yaptirmaniza bir engeli yoktur.
-
@GYATist, içinde söyledi: Türkiye'de var olan firmanın USA da bir şubesini açmak.
Sayın Yetkili;
İstanbul'da bir tasarım firmam var. Faaliyetlere firma olarak 2022 ekimde başladık. Ama 2017 den beri bu sektörde iş yapmaktayım. Ayrıca üniversitede eğitimini aldığım işi yapmaktayım.Firmamın bir şubesini USA da açmak istersem :
1- Buradaki şirketin kuruluş tarihi önemli midir?Belirli bir süre veya iş hacmi belgelendirmem gerekli mi?
2-Orada açmak istediğim yer ile ilgili vize başvurusu yaparken adres-çalışan-eyalet bilgisi vermek zorunda mıyım?Ayrıca ne kadarlık bir bütçe göstermem gerekli?
3-Bir süre orada kalmam gerektiği için Eşim ve oğlumun da benimle gelmesini istiyorum. Onlara nasıl bir vize türü gerekli?
4-Eşimin gelmesini istememin bir diğer sebebi ingilizce seviyesi benden yüksek yani göüşmelerde bana yardımcı olacak. Bu nedenle ona da bir çalışma vizesi almam gerekli mi?
5-Çocuğum liseye gidiyor. Orada devlet okuluna gidebilir mi?Ya da eğitimine orada devam etmesinde bir sakınca var mı?
6-Bu işler için bir avukat desteği tabii ki gerekli. Bu iş için USA daki avukatlık ücretleri hangi aralıktadır?
7- Vizeyi aldıktan sonra Türkiye-USA arasında gidip gelmelerim çok olacak, malum buradaki firmayla da ilgilenmem gerek, giriş-çıkışlarda sorun olur mu?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
Sayin @GYATist, bir kac degisik vize turune bakmaniz gerekecektir. Bunlardan biri L1 vizesidir. Size bununla ilgili bilgi linkini iletiyorum. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/l-visas-l-1a-and-l-1b-for-temporary-workers L1 vizesi icin sirketin en az 3 yildir faaliyette bulunuyor olmasi gerekir. Is hacmi belgelendirmeniz gerekecektir. Ofis adresi istenir. Butce ve is plani gerekir. Esiniz ve cocugunuz size bagimili vizesi alabilirler. Esinizin de calisma vizesi almasi mumkundur ve hatta bazi durumlarda otomatik alir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-guidance-on-employment-authorization-for-e-and-l-nonimmigrant-spouses Cocugunuz burada devlet okuluna gidebilir, egitimine ozel veya devlet okulunda devam edebilir. Avukatlik ucretleri serbest piyasa ekonomisine tabiidir. Cok farkli rakamlarla karsilasabilirsiniz. ABD'ye her giris bir risktir. Eger gidis gelisleriniz cok olacaksa E1 veya E2 vizesi sizin icin daha uygun olabilir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors

DV Mülakatında Fotoğraf Hatası Yüzünden Elenmek
-
Merhaba, dv2023 talihlisiydik ama mulakatta elendik. Kazanan benim ama basvuruda resim olarak kendi yerime kizimin resmini yuklemisim. Herhangi bir art niyet yok, resim sahibi de basvuruya dahil kisilerden birisi. Bir de formu doldururken surekli teknik sorun yasaniyordu, tum formu bastan doldurmak zorunda kaliyorduk. Bu da hata ihtimalini artiriyor... bu durumda yapabilecegimiz herhangi bir sey var midir?
-
This post is deleted! -
@felemez, içinde söyledi: DV Mülakatında Fotoğraf Hatası Yüzünden Elenmek
Merhaba, dv2023 talihlisiydik ama mulakatta elendik. Kazanan benim ama basvuruda resim olarak kendi yerime kizimin resmini yuklemisim. Herhangi bir art niyet yok, resim sahibi de basvuruya dahil kisilerden birisi. Bir de formu doldururken surekli teknik sorun yasaniyordu, tum formu bastan doldurmak zorunda kaliyorduk. Bu da hata ihtimalini artiriyor... bu durumda yapabilecegimiz herhangi bir sey var midir?
Sayin @felemez, formu dogru doldurmak sizin sorumlulugunuzdur. Bu konudaki hatalar size aittir, fotograf hatalari da buna dahildir. Kendi resminizi de yukledinizmi, yoksa sadece kizinizinkini mi yuklediniz? Eger butun resimleri yuklediiseniz belki bazi argumanlar yapmak mumkun olabilir, resim eksik ise bu cok daha zordur. Yine de resimleri kabul etmek elcilik yetkililerinin takdirindedir. Ornegin kucuk cocugunuz var ise ve fotodan itibaren cok degisti ise yeni bir resim isteyebilirler veya siz foto tarihinden beri estetik ameliyati gecirdiniz veya cok kilo kaybettiniz diyelim, yine yeni foto gerekebilir.
-
@Claudia-J-Muslu cevabiniz icin tesekkurler. Evet bir hata olmus ama en azindan kotu niyet yok. Gorusmeyi yapan gorevli de bir avukata danismami soyledi. O yuzden merka ediyorum acaba tekrar degerlendirmelerini saglayacak bir itiraz veya dava gibi bir imkan var midir.
Benzer Başlıklar
98
31.6k
Users
5.1k
Topics
362.7k