Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar, pasaportum tertemiz olan biriyim. Genç olarak ilk defa yurtdışına çıkmak için hangi ülkeden başlanmalı? Turist olarak Balkanlar mı denemeliyim yoksa direkt avrupa schengen mi denemeliyim. Yada direkt farklı bir yol olan dil kursu mu?
    Bu tür konularda yedek planı olan gençler konu altında toplanırsa sevinirim.

  • Kanada ve Diğer Ülkeler bölümünden taşındı  gucarslan gucarslan 

  • @Furkan-Aydın Ben gonullu calisma kampina gitmistim finlandiyada


  • avrupa bölgesi sıkıntılı durum olmaya başladı daha önceden gitmiş kişilere dahi vize verirken sıkıntı çıkarıyorlar(ya vermiyorlar yada dalga geçer gibi bilet tarihinden sonraya vize veriyorlar) ancak gezmek istiyorsan illaki önce vizesiz balkan ülkelerini dene(onlarda ab baskısı sonucu vize uygulayacaklardır yakında) ondan sonra yunanistanı dene hem hızlı bir şekilde çıkıyor genelde 2-3 iş günü içerisinde hemde hala vize verme oranları yüksek.


  • @emreguran Mantıklı olan bencede bu. Greencard ha çıksın ha çıkacak derken zaman geçiyor. Hem sosyelleşmek hemde vize amaçlı gidilmesi taraftarıyım.En azınan bi kaç giriş çıkış görsün pasaport


  • Merhabalar.18 yaşındayım şuan. İlerde ABD'ye gelmek istiyorum hem kendimi geliştirmek için, belkide yaşamak için. Seneye Green Card'a
    başurmayı düşünüyorum. Bu arada İngilizcem iyi düzeyde .Dil bölümünde eğitim gördüm. Rahatça iletişim kurabilir ve çalışabilirim. Green Card çıkar çıkmaz şans işi fakat benim yazmamın nedeni sizin de tavsiyelerinizi merak ediyorum. Tavsiyesi veya yorumu olan varsa yazarsa sevinirim..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berkay-Bilgiç green karttan önce neden üniversitelere başvuru yapmıyorsun çok daha kolay ve hızlı gidersin. Daha sonra gelişmelere göre statünü değiştirirsin.


  • @ayvalik10 çok teşekkür ederim önerin için şuan üniversite sınavına hazırlanma aşamasındayım 6 ay kaldı 🙂


  • Aslında Green Card benim için B planı şu an. O da çekilişe az kaldığı için oluşan heyecandan dolayı. Yoksa olasılığı bu kadar düşük olan bir şeye umut bağlanmaması gerektiği düşüncesindeyim. Geçen sene Japonca çalıştım ve JLPT N5 belgesi aldım (en düşük seviyedeki Japonca Yeterlilik sınavını geçtiğime dair belge). 2024 Nisan'ında Japonya'da dil okuluna gitmeye çalışmayı düşünüyordum ama hem kişisel hem ailevi hem de Türkiye'nin içindeki bulunduğu durum nedeniyle vakit kaybetmeden aksiyon almak istedim. Temmuzda gitmek için Japonya'da bir dil okuluna başvurdum. Öğrenci vizesinin çıkıp çıkmayacağı da bu ay belli olacak. Yani bu Mayıs ayının her haftası önemli bir gelişme var benim için. İnşallah birinden biri olur. Yoksa başka yollar yöntemler bulup 2024 yılı çıkmadan ülkeyi terketmeyi kafaya koydum.

    Ek olarak bu paragrafı konuyu açan arkadaş için ve benzer düşüncelerdeki arkadaşlar için yazıyorum. Ben 2017 yılında Batum'a gitmiştim. O zaman 110 Dolar gibi para ile 3 gün gezdim, iki karton sigara ve bir kaç hediyelik eşya alıp geri dönmüştüm. Üstelik yol parası, harç pulu, kalacak yer, yemek, sigara, alışveriş her şey bu 110 Doların içindeydi. Tabii senin tercihlerin de önemli. Ben geceliği 4 dolardan bile düşük olan bir hostelde toplama kampı gibi 15 kişilik bir odada kaldım mesela. Bir kere taksiye bindim bir kere de minibüse onun dışında nereye gideceksem yürüyerek gittim. Azerbaycan'lı iki kişi ile arkadaşlık kurdum. Onlar sağolsun yemekler pazarlıkla filan Türkiye'deki fiyatların yarısına denk geldi. Ama şimdi nasıldır bilmiyorum. Eğer Gürcistan'a çok uzak bir şehirde değilseniz Gürcistan da düşünülebilir. Bir kaç sene önce kafamı dağıtmak için üç günlüğüne Makedonya veya Sırbistan'a gitmeyi düşünüyordum ama korona, aşı, test filan hiç uğraşamam düşüncesiyle iptal ettim.


  • Vize amaçlı yurtdışı seyahati yapılması taraftarıyım. Özellikle türü fark etmeksizin amerika vizesine başvuruyorsanız pasaportunuz boş gitmek büyük risk. Kendimden örnek vermek gerekirse sırf pasaportum boş kalmasın vize başvurusu yapacağım, hemde gezmek lazım abi düşüncesiyle Ankara'dan batum'a aracım ile 3 günlük bi gezi yaptım 2022 Eylül ayında. Orası şuan bizim için eskisi gibi değil, epey pahalı hale gelmiş kurdan dolayı. Mesela ben batumda kalmadım, akşama kadar gezip sınırdaki ilçe hopa'da kalmıştık otelde. Daha avantajlı olmuştu : ) Batum için diyeceğim tek şey eğer biz gibi aracınız ile girip çıkacaksanız yanınıza bol bol nakit alın. Parayıda sınırdaki dövizcilerden bozdurmayın zaten değeri düşük olan paramızı yok pahasına bozuyorlar. Orada sadece araç sigortası vs. için küçük bi miktar bozdurursunuz geri kalanını gideceğiniz kentte bozdurabilirsiniz. Trafik kurallarına uyun, polisler TR plaka görünce yapışıyor arkanıza.

    Gürcistan'dan sonra bi balkan gezisi yaptım ondan 1-2 ay sonra. Makedonya'ya uçakla inip araba kiralayarak bizden vize istemeyen küçük balkan ülkelerini bi turladık. Toplam 1200-1300 Km'de hepsini dolaşıyorsunuz tabi bu gideceğiniz şehirlere planınıza göre değişir. Ama biz gibi rush yapmayacaksanız 5-6 gün ayırmanızı tavsiye ederim. TL her yerde bozdurulabilir, 100 km sonra başka bi ülkeye geçeceğiniz için ve o ülke kendi para birimini kullandığı için tüm paranızı makedon dinarı yapmayın yani onu iyi ayarlamak gerekiyo : ) Balkan gezisinde tavsiye edeceğim en önemli şey şu olur, biz gibi araba kiralayacaksanız kesinlikle internetten ve büyük şirketlerden rezerv. yapmayın. Oraya gidince ekstra ücretler çıkartıyorlar. Mesela yeşil belge diye bi dalga var, ülkeler arası araç sigortası oluyor. Eğer o yoksa ülkeye almıyorlar sizi kapıda. Biz enterprice isimli şirketten araç rezerv. yaptırdık. Oraya gidince bizden her ülke geçişi için ekstra 25 euro ödeyeceksiniz dedi. Bizde iptal ettik tabiki rezervasyonu. Sonra üsküp merkeze inince bir şekilde yerel araç kiralama şirketlerinden sahibi türk olan birisinden yeşil belge parası dahi ödemeden uygun fiyata aracımızı aldık. Balkan gezisinde şöyle bi detay daha var, araç kiralayacak iseniz alacağınız aracın plakası diğer ülkeler ile sorunu olmayan bi ülkeden olsun : ) Yani oradaki ülkeler birbirleri ile çok kardeş değiller esasında ondan bahsediyorum. Örneğin bir arnavutluk plakası ile veya kosova plakası ile sırbistana almıyorlar sizi. Bosna plakası ile yine sırpta veya arnavutlukta sorun yaşayabiliyorsunuz. Bu bağlamda makedonya en masumları olabilir, biz yol boyunca sadece sırbistan'da durdurulduk onda da pasaportıun arasına bi miktar euro olayı çözdü (evet rüşvet orada normal bir şey), zaten adamların bizi durdurma sebebi rüşvet almak. Durdurulma nedenimiz; şerit çizgisinin üzerine tekerle çıkmak : )

    Bizden vize istemeyen ülkelere gir çık yaparak pasaportunuzu doldurabilir ve oraları bir güzel gezebilirsiniz. Hatta bu sizin sonrada eğer schengen almak isterseniz orada da faydanıza olacak. Sıfır pasaport ile schengene başvurmak da red yeme riski, başlarda onu da çok araştırdık yani. Konu başlığı gibi bi B planı arıyorsanız bunları tavsiye edebilirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum