Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada göç edilecek bir ülke mi? Sizce neden kötü?

• Banned

Immigration olayi dunya capinda zor su sezonda zaten dandik olan sistem covid ve sonrasindaki Afghan Ukrania olaylarindan sonra daha da berbat hale geldi. Mesela ha torontoda yasamisin ha istanbulda usta cagirmada yemek icmekte neredeyse aynı.su anda öyle garip bir durum ki abd de yaşayan adam aynı standard da meksikada yada başka bir 3. Dünya ulkesinde yaşamak istesin cebinden aynı para cikiyor.Bu gün kanadali ustayida gunde 150 200 dolara calisririrsin turkiyedekini de aynı paraya o zaman bu işin olayi kalmadı.Eskiden tr de ortalama ev fiyatı 10k 20k usd arasindaydi 20 25 yıl önce suanda torontoda aynı istanbulda ankarada kısacası garip bir konjektorde yasiyoruz.Herkese kolay gelsin

• @Henry-bloor her yerde fiyat algısı , zaman algısı dengeleri değişti. Ucuz fiyatlar pahalı,pahalı fiyatlar ucuz algılanmaya başlandı. 4 sene sanki 4 ay gibi hissedildi. Göçmenlik kavramı yaşam tarzı tamamen değişti. İletişim farklı boyuta geçti. Çalışarak birikim ve yatırım yapma imkansız hale geldi, Kimileri kolay para kazanırken kimileri tam tersine döndü. Elbette kanadada bundan payını aldı

• @Henry-bloor Kanada'da heryer hintli ve ülkeyi istila etmişler. Sayıları her geçen günde hızla artıyor. Toronto havalimanına indiğinizde sanki hindistana gelmiş gibi bir his oluşuyor. Torontosu vancouverı montreali calgarisi tüm şehirlerde en fazla nufusa sahipler. İş hayatında iş başvurularında heryerde gorüyorsun bunları.
    Bu arada kanadanın çöktüğü ve yaşanmaz hale geldiği ile ilgili birçok haberler artık hem belgesel hemde gündem olarak yapılıyor.

(meydanlarda)

(metrolarda)

• Banned

Para kazanmak isteyen sosyal demokrat bati devletlerine gitmesin orada copcude cerrahta ayni standardda yasar.Para kazanmak isteyen gelir adeletsizliginin oldugu yerlere gitsin kambocya filipinler vietnam afrika guney amerika falan.Gidin orada is yapin ama gelismis ulkelerde abd haricinde zengin olamazsiniz.Almanci demeyin dandik bmw mercedes le tr ye gelip aylik 3000 5000 eur la zengin olamazsiniz zavalli akrabalara hava atma olur.Zavalli ama kafasi calisan para yapmaya acik gençliğini verecek kisiler dedigimi yapsin sonra servetini batiya getirip generational wealth yapsin ayni 60 larda ilk giden gurbetcilerin su anda apartman arazi holding sahipleri olmasi gibi,ama su anda giden anca karnini doyurur

• @elevatorbird Merhaba Evim Lachine de 1570$ ödüyorum sıcak su dahil. Townhouse 2. kat. Yenilenmiş bir ev sıfır parke, mutfak dolaplarım ve kapılarım yeni. Pencerelerim yenilenmiş. Nehre 500 metre uzaktayım. Olmayan bir şeyi olmuş gibi anlatmak kişiliğime ters. Benim içinde bulunduğum koşulları yukarıda yorumlarımda bahsettim. Zorlukların her yerde olduğunu ama bunun kişisel tercih olduğunu da söyledim. Israrla "geldim ,
    yapamadım, kimse yapamaz " şeklinde yazılan yorumlardan rahatsız olduğum için bu paylaşımı tekrar yapıyorum. Buraya ne amaçla geliyorsunuz? ne bekliyorsunuz? , hayat koşullarınız Türkiyede nasıldı? Buraya gelince o koşullardan daha iyi koşullar size 1. ayda ya da 3. ayda ya da 1 yıl sonra sunulmayacak. Siz çabalayacaksınız. Gerekirse delivery yapacaksınız günde 18 saat de çalışacaksınız. Her şeyin bir bedeli var. Kendinize 3 ay süre verip yapamadım demek çok normal. 1 yılda da yapamayan olabilir. Bu kişiye beklentilerine ve içinde bulunduğu koşullara göre değişir. Ben yapamadım kimse yapamaz şeklinde bir argüman üretmek biraz komik oluyor.

• Banned

This post is deleted!
  • Banned

@johnmark23 butun anglodakson usa haricindeki ulkelerde hatta African kolonilerinde bile ciddi hintli nufusu vardir.bu insanlar 200 yildir hep bir yerlere surulmus yada goc etmişlerdir. Biz turklerle karistirmayin 1071 den sonra turkler taa 1960 yili avrupa gocune kadar anadoludadirlar.Osmanli feth ettigi yerlerde bile 1 2 koy disinda hepsi farkli irklardandi .Yani osmanli zamaninda bile goc etmemis bir toplumuz.Guayanna dan Uganda ya her yerde hintli var

• Kanada durumlar iyi değil. Ekonomi yavaş yavaş çökmeye başladı. İstifalar geliyor. Maliye göçmen yönetim kurullarında.

• Banned

Trudeau gitti yay ! To canadians, sorry for immigration!

• İstifaların geleceği belliydi kanada titanik gemisi gibi su almaya başladı gelecek zamanlar batışa geçer. Yanlış yönetim kaçak göçek sınırlardan göçmenleri alma ve önüne gelene çalışma izni vermesiyle ülkeyi batırdılar. Acilen yeni önlemler alacaklar ve buna başladılar. Kalıcı oturum ve çalışma izni ,eğitim izni konuları ilk aşama olacak. PR kalıcı oturumun önü kapandı. Turist vizelerine kısıtlama getirirler.

• @Henry-bloor daha çok istifalar olur bu başlangıç. Gemi içten içe su alıyor batmaya başladı. Kanada yanlış yönetimlerin sonucunda buz dağına çarptı. Gemi kaptanıda gemiyi terk ediyor. Hindistanın yarı nüfüsü neredeyse kanadaya göçtü buna neden oldular. Ev fiyatlarını uçurdular, iş hayatını bitirdiler.

• @Henry-bloor Trump Reis daha yemin etmeden calismalara basladi. 🙂 🙂

51- Canada
    52- Greenland
    53- Panama

• Banned

Bir tane seri eksi veren kisi var o da gidecek conservative ler gelecek .Immigration bitti

• @MySea Kanada uzun süre düzelmez. Kanadaya gelen göçmenler için çok üzücü bir durum. Ekonomi bitik, kiralar uçmuş, iş bulma sorun, pr kalıcı oturum almak olanaksız ve bir sürü eksiler. Hepside bir anda oldu herkes şokta. Bunları daha önceden tahmin edenler ilk başta terk ettiler kanadayı. Her yönden kanada ekside. İstifalar geldi çünkü düzeltilemeyeceğini anladı yönetenler. İlerleyen zamanlarda dahada çoğalacak istifalar.

• @Henry-bloor Özetle kanadanın en son tanımı
    1)Hükümet düştü, istifalar başladı.
    2)Pr kalıcı oturum alma yolları zora girdi bundan sonra Pr alma hayal oldu express entry puanlar yükseltildi.
    3) Kanada vatandaşlarının Mayıs 2025’ten itibaren schengen ülkeleri avrupaya seyahat etmek için ETIAS izni alması zorunlu oldu
    4) Ev kiraları aşırı derecede pahalandı, çalışarak ev almak imkansız. Tek başına ev kiralama çok zor.
    5) Geçim zorlaştı eski refah seviyesi yok. Heryer hintli sanki kendini bir süre sonra hindistanın bir yerinde gibi hissetme.
    6) İş bulma sorun ve zor. Aylık kazançlar çok yüksek değil
    7) İklim soğuk sürekli kar, yağış bir süre sonra sağlığı etkiliyor
    8 ) Coğrafyada dengeler değişiyor. Panama, greenland, canada üçlüsü üzerinde değişiklikler olma ihtimali.

• @iced-latte, içinde söyledi: Kanada göç edilecek bir ülke mi? Sizce neden kötü?

@Henry-bloor Özetle kanadanın en son tanımı
    1)Hükümet düştü, istifalar başladı.
    2)Pr kalıcı oturum alma yolları zora girdi bundan sonra Pr alma hayal oldu express entry puanlar yükseltildi.
    3) Kanada vatandaşlarının Mayıs 2025’ten itibaren schengen ülkeleri avrupaya seyahat etmek için ETIAS izni alması zorunlu oldu
    4) Ev kiraları aşırı derecede pahalandı, çalışarak ev almak imkansız. Tek başına ev kiralama çok zor.
    5) Geçim zorlaştı eski refah seviyesi yok. Heryer hintli sanki kendini bir süre sonra hindistanın bir yerinde gibi hissetme.
    6) İş bulma sorun ve zor. Aylık kazançlar çok yüksek değil
    7) İklim soğuk sürekli kar, yağış bir süre sonra sağlığı etkiliyor
    8 ) Coğrafyada dengeler değişiyor. Panama, greenland, canada üçlüsü üzerinde değişiklikler olma ihtimali.

Su anda Kanada ve Greenland'deki durum: 😃

FB_IMG_1736522510390.jpg

• Banned

@MySea eitas birsey değil turklere uygulanan shengen ile karistirmayin daha geçen eta aldım uk den 7. Dakika onayı geldi.Giriste adam sormadi bile 🙂 ulke yeni gelenler yada oturum vatandaşlığı olmayana berbat ama vatandas duzenini kurmus biri icin mukemmel.Sunu baştan söyleyeyim ülke yeni gelenler e berbat yerlisine değil.Avrupadan uk den 1000 kat daha iyi.Alim gucu maaslar ev kalite ve buyuklugu ila marketteki cesitlik çok iyi.Dedigim gibi time gore neye gore.

• @Henry-bloor En kötü oda kiralasan ev bile diyemiyorum sadece tek oda aylık min 1000 cad, mutfak masrafın 300, telefon ulaşım 200, dısardan bir iki gün bişeyler yapsan cay kahve yemk gibi aylık o da minimum 400, totalde 2000 en düşük daha bunun üstüne okul ödemen varsa onları ekle artık kendin eger burda iş bulup çalışamassan ki bir çok kişi bulamıyor ingilizcen yoksa zaten bulamazsın. Geçinmen zor. Neresi güzel bunun ? Anca cash iş kovalarsın o da zor. Yani kısacası realistic ol biraz artısını eksisini düşünmek şart. Bu tek kişi genç biri için bir durum birde 40 yaş üzeri olduğunu düşün. Birde kanada ingilizce kursu icin gelenlerin, visitor vizesi ile gelenlerin filan work permit almalarinin önü kapandi, universite veya kolej icin gelirsiniz okudugunuz programa gore okul bittikten sonra devlet ihtiyaca gore karar verecek cok zorlasti, su anda Kanada da 5 Milyona yakin insan okul bitirerek veya turist vizesi veya farkli vize ile buraya gelip work permit alarak devam etmek istiyorlar, ama devlet karar verdi bunlarin buyuk bir kismini kanadadan çıkaracak. Cok seyleri degistirdiler , kalici oturum almak zora girdi bu nedenle kanada ya gelmeden guncel gocmen yasalarini inceleyin şartları görün. Buraya gelip üç beş kişi iyi iş bulup bir şekilde yaşıyorsa en az bin kişide asla beklentilerini bulamıyor sonra geriye dönüyor. Kanadayı pazarlayanlara çok inanmayın hayat ne kolay nede mükemmel. İyi orta seviye bir işin güçün varsa buralara gelmeye gerek yok. Zaman ve para kaybı olur.

• Banned

@göknar ben katiliyorum size ama diyorum ben zaten kanadaliyim evim isim var burda yani yillar once duzenimi kurmusum su anda abd deyim dahada ilerletmek icin.Sizin gibi yeni gelenlere hayat zor ve su anda kapi kapali kac kisi 544 puan yapabilecek turkiyeden gelen

• @Henry-bloor düzen kurma ev alma hepsi eskindendi. Şimdi hiçbiri olmaz. Pr bile alınamıyor . Kanada pişmanlıktır diğer ismide küçük hindistandır. Pr işleri zora girince biz zaten kanadada uzun süre yaşamayı düşünmüyoruz diyenler çoğaldı. Bırak çalışmayı eğitim için bile gelinmez. İlerisi belli olmayan suni bir ülke.
    İş bulup çalışsan ortalama net aylık salary aralığı 3000-3500-4000 cad bunun altıda olabilir. Çok yuksek rakamlar degil ki. Ev kiralama 2500 cad oda kiralama 1000-1500 cad. Barınmayı ödedikten sonra geriye ne kaldı ? 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103

50.5k
Users

4.8k
Topics

473.3k

| | | |