Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@Ahmet-Demetgül her konsolosluk tercümana izin vermiyor araştırmanız gerekir taşıyacağınız konsolosluğa bağlıdır
Hala bi ses yok mahkemeden ! Şubat ayına girdik 4 ay oldu herhalde.
@sameTepecik doğrudur, benim söylemek istediğim sizin özelinizde değilde arka planda biz beklerken orda birileri dosyayı inceleyip konsolosluk görevlisinin önüne koymadan sıkıntılı bir yer var ise işaretliyordur gibi geliyor bana. Tek tek dosyaları kendileri incelemiyorlardır .
@TuRquality dosyanız DOCQ olduysa kcc yapmaz taşıma işlemini, gitmek istediğiniz konsolosluk yapmalı.
@trgt 3 haziran submit tarihi maalesef ki DV2022 süreci için kötü bir tarihti. Geçen sene bu tarih ve sonrasında submit eden bir çok kişi mülakatlarını çok geç aldı büyük bir kısmı da alamadı hatta ne yazık ki. Sırf bu yüzden bir çok kişi ülkenin 4 bir tarafına gidip oradan mülakat almaya çalıştı bu durumu yaşayan yalnız biri değilsiniz. Çok daha küçük CNye sahip kişiler bile sırf submit tarihleri nedeniyle sürecini başarılı sonuçlandıramadı
@Gökhan-Öz @hope123 dedigi gibi bunu artık kestirmek cok zor. Bakalım bu hafta nasıl bi mülakat dağılımı olucak..
Salam, bizim vizalarimiz approve alibdir, biz Amerikaya gedib green card apply edib geri donub 2-3 ay icherisinde getmek isteyirik. Legal olaraq green card goturmeden passportdaki viza ile girish cixish elemek mumkundur?
Gordugum inceledıgım kadarıyla süreci 20 den itibaren Türkiye için makaraya dönmüş bu olay , bunu bizlerde yasadık elbette
Yeni yılın yeni bir akış açısına , mantıga ve adalete vesile olmasını diliyorum tüm adaylar adına.. bu bozulan mantıgın geçici oldugunu inanmak istiyorum (3 yıl yeterli bir süre)
@Berk-Şendil en son submit tarihi.. düzeltme yapıldıysa yapıldığı tarih dikkate alınır yani.
selam ben Türkiyede okuyorum benim ingilizcem iyi deyi ben mulakat zamanı gürcüstanı diyilde Türkiyeni ankara konsolugunu secme hakım varvı cünki ben gürcüstan dili bilmediyimden igilizcemde iyi deyil eyer konsolostuk secme hakım yoksa gürcüstana gitdiyimde tercuman apara bilirmiyim ve mülakata gitmeden önce söylenmelimi nasıl söylenin yardımcı olursanız cok sevinirim . ÖNCEDEN TEŞEKÜRLER
@ayvalik10 O zaman case number konusunda da ayrıca şansa ihtiyacımız var.teşekkür ederim bilgi için.
@crazycells Merhaba hepinize, mesleğime Commercial and Industrial Designers SVP Range 2-4 years of preparation (7.0 to < 8.0) puanı vermekte. Şirket yöneticisiyim ve endüstriyel makine tasarımcısıyım, ürün geliştirme ve üretim planlamayı ben yapıyorum. Fakat lise terkim. Arge si tamamlanmış cihazların endüstriyel tasarım patentleri var 2016 den bu yana 12 adet patentin sahibi şirketim tasarımcısı benim. Türk Patent Endüstrisin patent ile ilgili evraklar da gözükmekte. Talihli olma durumunda, patent evraklarına ek yaptığım iş ile ilgili ne tip evraklar yanımızda götürmemiz gerekir? Mesela 4 ülke ile distribütör anlaşmalarımız var bu tip evraklar olması gerekir mi?
@srhnkskn hocam tebrik ediyorum. Benim adli sicil kaydıma olan soruma cevap vermişsiniz teşekkür ederim. Umarım ben de bir problem yaşamam. 🙂
Red alanlar gelmediği için neden reddedildiğini bilemiyoruzda. Başvuru formunu yanlış doldurulup doldurulmadigini mülakatta evrak kontrolünde yapıyorlar sanırım.
DV2022 de verilen vize sayısını 21 Ekim güncellemesiyle travel.state.gov da açıklamışlar. Bu sayının üzerine dv22 dava sürecinde hükümet avukatlarının açıkladığı Aos yapıp greencard alan 1440 kişiyide eklemeliyiz
Screenshot_20221101-175651_Chrome.jpg
Screenshot_20221101-195856_Twitter.jpg
Türkiye’den ayrılıp yurtdışında yaşamak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Ancak Batılı ülkelerden turist vizesi, yaşamak için oturum ve çalışma izni alabilmek oldukça zor. Seçeneklerden birisi “Amerikan rüyası.”
@gucarslan görüşmeyi kaçıranlar için ses dosyalarının olduğu linke aşağıdaki tweet üzerinden ulaşabilirsiniz ⬇️
Merhaba. Benim açıkçası en çok merak ettiğim konularda birisi. Mülakat veya sağlık sorunlarından dolayı elenen kimse oldu mu. Okuduğum kadarıyla mülakat ve unganlara giden herkes vizesini alıyor ve bunu okuyunca da mutlu oluyorum
@teqnoloq unganlarda eğer bir sorun olursa balgam testi yapıyorlar 8 haftaya kadar süren bir testtir. Mülakatta ise para yetersiz ise sana sponsor bul gel diyor Evraklarda bir eksiklik varsa evrağı tamamlaman için sana zaman tanıyorlar. Ondan dolayı konsolosluk seni senden daha çok amerikaya gitmeni istiyor
Çıktıktan sonra yeterki mülakat için mail gelsin. Geldi mi her türlü gidiyor gibisin anladığım kadarıyla
@teqnoloq evet aynen
Tabi ki elenenlerde oluyor. Başvuru formunda hata yapıp elenenler, doğum yerinin (ülke olarak) yanlış seçilmesiyle elenenler oluyor. Biz sadece olumlu kısımlarını görüyoruz red alanlar muhtemelen bir daha foruma hiç girmiyor ve yaşanan deneyimi paylaşmak istemiyor. ( @ayvalik10 ) dediğine katılıyorum konsoloslar genelde senden cok istiyor gitmeni..
Red alanlar gelmediği için neden reddedildiğini bilemiyoruzda. Başvuru formunu yanlış doldurulup doldurulmadigini mülakatta evrak kontrolünde yapıyorlar sanırım.