Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cgdm öncelikle merhaba, Amerika da mühendis olarak çalışabilmek, çalışma izni varken bil çok zor. Kendi mühendislerini bile güncel bilgi birikimlerini test etmek adına sürekli bir sınava ya da seminerlere katılmasına tabii tutuyorlar. H1B çalışma vizesi ile kendinizi bir şirkete kabul ettirerek gidebilirsiniz ama şirketler çalışma ve oturma izni olmayan kişiyle pek fazla da uğraşmak istemiyorlar. Malum AMERİKA, ellerinde sınırsız bir mühendis kaynağı varken dışarıdan alıpta hem ona hemde international employee çalıştırdıkları için devlete para ödemeyi göze almıyorlar. Tavsiyem international bir şirketle çalışarak relocation (yer değiştirme) istemeniz.


  • @cancakicitr teşekkür ederim cvp için🙏🏻


  • merhalar size sorularım olacak amerikada goldsboro adlı inşaat şirketine iş başvurusu yaptım ve bana geridönüş yapıldı ilk olarak böyle bir şirket var mı amerikada ?
    davetiye mektubu da göndermişler ingilizcem düşük seviyede orda çalışma şansım olur mu ?
    inşaat mühendisliği iş imkanları ve çalışma şartları nasıl ? bilgi verirseniz sevinirim


  • @Nesih-KORKUT merhaba. Amerika'da böyle bir şirket var mıdır sorusunun cevabını orada inşaat mühendisi olarak çalışan biri bile bilmeyebilir. Büyük bir ülke ve çok fazla inşaat şirketi vardır. Böyle bir şirket varsa şansınıza forumdan biri belki denk gelir ama sizin yerinizde olsam size verdikleri bilgilerle internetten kendim araştırırdım. Ben şu an google'a goldsboro yazdığımda North Carolina'da bir şehir olduğunu öğrendim. Elinizdeki bilgilerle bunu sizin araştırmanızı ve doğruluğundan yine sizin emin olmanızı öneririm

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Insaat Muhendisligi

    @Nesih-KORKUT https://www.youtube.com/channel/UCZyeUQz8z4upVExZ2sC2kpQ
    Bu kişiye sorabilirsin

    zaten yonlendirdiginiz kisi @Raskolnikov 'un kendisi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nesih-KORKUT, içinde söyledi: Insaat Muhendisligi

    merhalar size sorularım olacak amerikada goldsboro adlı inşaat şirketine iş başvurusu yaptım ve bana geridönüş yapıldı ilk olarak böyle bir şirket var mı amerikada ?
    davetiye mektubu da göndermişler ingilizcem düşük seviyede orda çalışma şansım olur mu ?
    inşaat mühendisliği iş imkanları ve çalışma şartları nasıl ? bilgi verirseniz sevinirim

    Su konuyu incelemelisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2575/is-teklifleri-ile-dolandiricilik-uyarisi


  • @Nesih-KORKUT, içinde söyledi: Insaat Muhendisligi

    merhalar size sorularım olacak amerikada goldsboro adlı inşaat şirketine iş başvurusu yaptım ve bana geridönüş yapıldı ilk olarak böyle bir şirket var mı amerikada ?
    davetiye mektubu da göndermişler ingilizcem düşük seviyede orda çalışma şansım olur mu ?
    inşaat mühendisliği iş imkanları ve çalışma şartları nasıl ? bilgi verirseniz sevinirim

    Foruma üye olan veya üye olmadan okuyan arkadaşlar için, gerçekte bu isimde bir şirketin olmadığı anlaşılmıştır. Konuyla ilgili sayın @FreeWoRLD 'ün paylaşımını ve ilgili başlığı okumanızı öneririm: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2575/is-teklifleri-ile-dolandiricilik-uyarisi

    Bu iletiye cevap verirken dolandırıcılık olabileceği kaygısıyla yazdığımı hatırlıyorum ancak bu kaygımı açıkça belirtmemiştim. Bundan sonra bunun gibi bir kaygım olursa daha açık yazacağım. Umarım bu iletiden etkilenerek forumdan veya dışarıdan kimse konuyla ilgili mağdur olmamıştır.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Arkadaslar selam babam 65 yasında odtuden mezun oldskool tabir ettiginiz muhendislerden 40 senelik tecubesi var 30 yıldır kendi firmasını yönetiyor. Randevu tarihi aldık. Şu son 1.5 sene çok gönülsüz geçti. Sayemde randevu alabildik. Fakat şimdi tutturdu iş bulamazsam gitmem mültecimi olacam demeye. Kendisi formwork scaffolding ve altyapı uzmanı. Kendisine iş arıyoruz. Kendimize iki hafta verdik elle tutulur bir iş teklifi olursa doktor randevumuzu alacagız. Bu aksam birkac firmaya yazı yazacagız .Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum


  • @Calibraturbo siz kaç yaşındasınız?
    babanızın önündeki süreç sizin geleceğinizden önemli mi?
    bence daha geniş düşünün
    yaşlı insanlar kendi kaprisleri için muhtemelen pek bilmeden en yakınlarının geleceklerine zararlı olabiliyorlar...


  • Öncelikle herkese merhaba.

    Sormak istediğim bir soru var bilginiz var ise yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

    Ülkemizde bildiğiniz gibi inşaat sektöründe yapı denetim diye bir alan var. Bu alanda çalışan firmalar çeşitli inşaatlara giderek beton,tesisat gibi planların projeye,yönetmeliğe uygun olup olmadığını kontrol ederek yapının denetimini sağlıyor. Merak ettiğim Amerika da böyle bir çalışma alanı var mıdır?

    Tek inşaat projesine bağlı olup çalışmak istemiyorum.Yeni mezun olacağım kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirmek istiyorum, yapı denetim ise bunun için çok güzel bir araç. Amerika'da yapı denetim nasıldır?

    Diğer bir sorumda indeed vs sitelerden iş ilanlarına baksam da sektör internet üzerinden pek öğrenilmiyor yaşadığınız yerlerde inşaat sektörüyle ilgili bilginiz var mı?
    Amerika'da inşaat sektörü nerede hareketlidir?

    California eyaletinde maaşlar daha yüksek ama bakınca kira vs giderler de daha fazla ondan dolayı sektörün hareketli olduğuna yorumlamadım.
    Florida vs iş ilanları daha çok karayolları mühendisliğine yönelikti vs.

    Sorular çok kişisel gelebilir kusuruma bakmayın. Bilgi almak için en güvenli kaynaklardan birisi olarak bu forumu görüyorum.

    Teşekkür ederim, herkese bol şans.


  • Arkadaşlar, merhaba. Ben Bakü’de yaşıyorum. Azeriyim. İnşaat sektöründe project engineer olarak çalışıyorum. 2 yıllık deneyimim var. Master eğitimim var. Greencard vasıtasıyla abd’ye gittiğimizde inşaat sektöründe iş bulmak mümkün müdür?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @quikless ve @azer her ikinizin sorunuzun cevabı da @Raskolnikov bu kişide fakat foruma ne zaman gelir soruları okur mu bilemem. Aynı zamanda kendisinin youtube kanalı var. Kendisine ulaşırsanız birinci ağızdan en sağlıklı güncel bilgiyi alabilirsiniz. Linkedin kendisine yazılan soruya hemen cevap verdiğini biliyorum bizim hayalet üyemiz var @Oktay-İbiş kendisi irtibata geçmişti onunla.


  • Arkadaslar Rusya'dan selamlar, @ayvalik10 merak etme sag olsun @crazycells benim adimin taglendigini gorunce bana cok hilzi ulasiyor, normalde girip forumu kontrol etmesemde bana bir soru gelince yanitlamaya calisiyorum. Gelelim sorulara, @azer Amerika'da insaat piyasasi gayet iyi durumda, orada is bulmaniz cok zor olmaz, ama covid19 biraz etkiledi ise alimlari. sonrasinda projeler kaldiklarin yerlerden devam edecektir, bu durum projelerde gerilemeye neden oldu, covid19 sonrasi insaat projeleri cok daha fazla adam arayisina gireceklerdir, bir cok projenin zamaninda tamamlanmasi icin ellerinden geleni yapacaklardir. @quikless yapi denetim kavrami Turkiye'deki bildiginiz anlamda yok. eyaletlerin denetcileri var fakat, yeni mezun olarak bu islerde degerlendirilme sansiniz olacagini sanmiyourm. Yorumuzdan anladigim kadari ile hem sektoru hem de Amerika'yi hatali degerlendiriyorsunuz, o bahsettiginiz evlerin Turkiye'deki gibi sahada surekli sorumlu olacak bir muhendise ihityaclari yok, hareketli piyasalar genelde alt yapi olarak gelisen sehirler ve buyuksehirlerdir, Videolarimi izleyin yardimi olacagini dusunuyorum bu videoadan baslayabilirsiniz....


  • Ayrica dun de belirtigim gibi Covid19 sonrasi biraz hareketlenme mevuct. ENR da bir hareketleme bekliyor,
    ENR a uye olanlar icin

    Haber icin.


  • @civilengineer_83 Dostum merhaba, meslektaş olduğumuzu gördüm, deneyimlerini tecrübelerini bize aktarırmısın, birkaç yıl olmuş sanırım sen gideli. İnşaat mühendisi olarak yaşadıklarını ve deneyimlerini merak ediyorum açıkcası.


  • Bir İnşaat Mühendisi olarak ve dv2021 kazananı olarak ABD deki arkadaşların ABD de nasıl bir yol izlememiz gerektiğini, önerilerini duymak isterim


  • Mühendisler olarak gördüğüm ancak bir şirket seni işe almak isterse mühendislik pozisyonunda çalışabilecegimiz onun dışında eksik dersleri tamamlama, FE sınavı ardından PE derken benim gibi 36 yaşına gelmiş bir inşaat mühendisi için zor bir süreç.

    Yani referans ve bir açık anında buradan bilgilendirme ile ancak birbirimize yardımcı olabilir.

    Yada Amerika'ya gidip elimizde CV miz ile kapı kapı inşaat şirketlerini aşındırsak bir şansımız olur mu acaba?

    Bunu deneyen oldu mu hiç?


  • @Alper-Çankaya Asagida entry level insaat muhendisi icin is ilani var. Genelde entry level icin ortalama yillik $40-60 bin ile baslatiyorlar.

    Duffield Associates, LLC is seeking an Entry Level Civil Engineer to join our team in the Wilmington, DE office.

    Duffield Associates, LLC. is an award-winning engineering and science consulting firm specializing in civil, water resources, environmental, and geotechnical engineering, construction review and testing services. Established in 1976, Duffield has grown to include a professional and technical staff of over 100 individuals. The firm s headquarters is located in a historic barn and farmhouse in Pike Creek Valley outside of Wilmington, Delaware. We have regional offices in Georgetown and Dover, Delaware, Center City Philadelphia, Pennsylvania and Bel Air, Maryland.

    POSITION DESCRIPTION:
    • Assist Project Manager with technical, civil engineering & site design
    • Perform technical engineering work on land development and/or municipal type projects:
    • stormwater management design
    • site grading
    • erosion and sediment control design
    • prepare plans for agency/municipal review
    • completion of various land development and environmental permitting applications
    • attend meetings with municipal officials, engineers, developers, and contractors.
    • Assist Project Manager with plan review services for various municipal clients.

    PREFERRED QUALIFICATIONS:
    • Bachelor s or Associate s degree in civil engineering from an ABET accredited institution.
    • Desire to pursue land development and/or municipal civil-site engineering.
    • Familiarity with AutoCAD preferred – familiarity with Civil 3D a plus.
    • Familiarity with HydroCAD or other stormwater modeling software preferred, but not required.
    • Relevant intern experience preferred, but not required.
    • Strong written and oral communication skills.
    • Candidate should be a critical thinker, be willing to learn through trial and error, be self-motivated and willing to put the full effort towards the task at hand.
    • Candidate should have a strong desire to grow and advance as an engineer or technical designer.

    Duffield Associates is proud to offer a wide variety of benefits to our eligible employees. Each employee receives a Defined Benefit Contribution to spend as he/she pleases on plans such as:
    • 5 choices of medical plans
    • Several choices of dental and vision plans
    • Ancillary benefits such as: Flexible Spending Plan, Life Insurance, critical illness, accident insurance, Teledoc, Pet insurance, Legal assistance.

    Additional benefits:
    • Company provided Short-term and Long-term Disability
    • 401k and Roth 401k with company match of 50% of employee contribution up to 6%.
    • 8 paid holidays in addition to paid vacation and sick time
    • Outreach activities such as blood drives, adopt-a-highway, fit-friendly certification, etc


  • @MySea inanın bu ilanların binlercesine başvurdum tek bir geri dönüş olmadı. Amerikada bulunmamak ve yeterli izinlere sahip olmamak en büyük sorun. Uzaktan başvurunun işe yaramadıgına inananlardanım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum