Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba, Ukraynada hazırlık öğrencisiyim, 2019 GC kurasında ilk kez başvurmama rağmen seçildim. Şimdi ise sorum şu, okul hayatım boyunca greencardı erteleyebiliyor muyum? Ya da amerikaya gittikten sonra tekrar ukrayna gelip okula devam edebiliyor muyum?


  • Bu ileti silindi!

  • @badman hiçbişey garanti değil, şubat ayında falan vize için görüşmeye çağırcaklar büyük ihtimalle. Şubata kadar 1.sınıfı bitirmiş olurum. O yüzden okulu bırakıp gc ye sırt dayamak istemiyorum çıkmazsa eğer büyük kayıp benim için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kayahan-sezen Yurtdışında okurken Greencard çıktı. içinde söyledi:

    Herkese merhaba, Ukraynada hazırlık öğrencisiyim, 2019 GC kurasında ilk kez başvurmama rağmen seçildim. Şimdi ise sorum şu, okul hayatım boyunca greencardı erteleyebiliyor muyum? Ya da amerikaya gittikten sonra tekrar ukrayna gelip okula devam edebiliyor muyum?

    evet, mumkun. su konudan ayrintili bilgi alabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

    sayin @badman , iyi niyetinizden suphem yok 🙂 ama cevaplariniz sorulan sorulari da yanitlasin lutfen 🙂 belli ki sayin @Kayahan-Sezen zaten kararini vermis ve bunun yolunu ariyor 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • Çok teşekkürler oldukça yardımcı oldunuz.


  • 4yılım daha var


  • Hayırlı olsun yıllarca başvuran var çıkmıyor brnım 6 oldu - çok sanlısın onu bilin:) Başarılar.


  • Merhaba, bende ayni durumda oldugum icin kendi sorumu buraya yazmak istedim. Ben Amerikada ogrenciyim ve greencard cikti. Suan tatile ailemin yanina geldim Turkiyeden mi basvuru yapmak daha iyi yoksa Amerikadan mi? Eger Amerikdan yaparsam Adjusment Case basvurusu seklinde yapmam gerekiyormus bunun bir zorlugu varmidir acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elifyesildal Yurtdışında okurken Greencard çıktı. içinde söyledi:

    Merhaba, bende ayni durumda oldugum icin kendi sorumu buraya yazmak istedim. Ben Amerikada ogrenciyim ve greencard cikti. Suan tatile ailemin yanina geldim Turkiyeden mi basvuru yapmak daha iyi yoksa Amerikadan mi? Eger Amerikdan yaparsam Adjusment Case basvurusu seklinde yapmam gerekiyormus bunun bir zorlugu varmidir acaba?

    @elifyesildal Amerikada ogrenciyim greencard cikti içinde söyledi:

    Merhaba arkadaslar, son 2 aydir inisli cikisli bir hayatim oldu. Amerikada hukuk masteri yaptim mezun olunca 1 yil calisma hakkim vardi. Malesef posta ofisi dokumanlarimi kaybetti ve hersey USCIS'e gec ulasti sucun bende olmadigini ispat etsemde USIC umursamadi ve sinir disi edildim. Sonra baska bir okula Turkiyeden ogrenci olarak basvuru yaptim i 20 duzenliyorlar 1 haftaya elime gecicek ve bu sekilde geri girmeye calisicam. Ogrenci vizem 2020 ye kadar gecerli oldugu icin boyle bir yontem bulmustum.Temmuzda Bar sinavina yazildigim icin bir an once geri donmeye calisiyorum.

    Bu surecte 2019 DV lottery kazandigimi ogrendim ama numaram 30 binlerde. Amerikdan mi basvursam yoksa butun planlarimi iptal edip Turkiyeden mi basvursam cok kararsizim. Bazi yorumlarda 30 bin cok yuksek sira gelmeyebilri heme turkieyden DS 260 doldur ve basvurunu yap diyorlar bu surecte turkyede beklemek zorundamiyim?

    Daha baska ayrintili bilgileriniz varise paylasirsaniz sevinirim.
    Tesekkurler

    Numaraniz DV2018 standartlarina gore cok yuksek, o nedenle DV2019'da da durum benzer olacaktir. Ben de size Turkiye'den surece devam etmenizi tavsiye ederim. Ama bu illa ki planlarinizi ertelemeniz anlamina gelmiyor. Eger I-20 alabilirseniz ABD'ye giris yapip sinavinizi alin ve okulunuzu okuyun. Mulakat zamanindan 2 hafta once Turkiye'de bulunmaniz butun gerekli belgeleri toparlamaniz icin yeterlidir. AOS sizin icin riskli olur, ben yerinizde olsaydim kesinlikle CP yapardim.


  • @crazycells Cevabiniz icin cok tesekkur edeirm. Peki CP yaptiktan sonra sira gelmedi ve alamadim diyelim Ogrenci vizem iptal olur mu bu durumda? Cunku Amerikada AOS yaparsam ve sira gelmezse ogrenci vizemin iptal olucagini duydum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elifyesildal Yurtdışında okurken Greencard çıktı. içinde söyledi:

    @crazycells Cevabiniz icin cok tesekkur edeirm. Peki CP yaptiktan sonra sira gelmedi ve alamadim diyelim Ogrenci vizem iptal olur mu bu durumda? Cunku Amerikada AOS yaparsam ve sira gelmezse ogrenci vizemin iptal olucagini duydum.

    Consular Processing'te AOS gibi sira gelmeme diye bir durum yok, eger siraniz gelmezse o durumda ABD'de yasamaya devam edeceksiniz. Mulakat tarihleri aciklandiginda size 1.5 ay oncesinden haber verilecek zaten. Siz de ucak biletini alip Turkiye'ye mulakattan 2 hafta once gelip mulakata girip vizenizi alip geri doneceksiniz.

    Eger numaraniz aktif olmadi ve mulakat sirasi gelmedi diyelim, o zaman ne CP ne de AOS yapamazsiniz zaten.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elifyesildal bu arada mulakatta gocmen vizeyi verirken ogrenci vizenizi iptal ederler ama mulakata girmeden vizeyi iptal etmezler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum