Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

1958 yılında New York'taki lise öğrencileri forumunda Türkiye'yi temsil eden Önder Güler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Önder Güler amcamızı pandeminin yasakları sırasında bu zamanı değerlendirip eski TV arşivlerini gün yüzüne çıkararak youtube'a yükleyen bir gazeteci sayesinde tanıyoruz.

    onderguler.jpeg

    Bu arşiv video'da 10. dakikadan sonra Yunan öğrenci Angeliki ile oturuma katılıyor ve oldukça seviyeli ve kibar bir şekilde kendi fikirlerini ifade ediyor. Oturumda Türklere karşı önyargılar (oturumun genel konusu önyargılar) ve Kıbrıs Barış Harekatı'ndan 16 yıl önce Kıbrıs meselesi tartışılıyor. İzlerken insana değişik duygular yaşatıyor.

    Özellikle Önder Amca'mızın Yunanistan'a karşı önyargımız sorusuna "We got bigger problems with bigger nations!" cevabı gülümsetmiştir 🙂

    Türkiye'de 1958 yılında orta halli bir ailenin 18 yaşındaki çocuğu olarak kendi çabalarıyla İngilizce öğrenip, kendini geliştirip, dünyaya açık böyle bir platformda Türkiye'yi temsil etmek gerçekten takdir edilecek önemli bir başarı.

    Video'da görünen öğrenci forumu katılımcıları daha sonra siyaset alanında ilerleyip önemli pozisyonlar almışlar. Yunan teyze Angeliki Laiou Yunanistan'da siyasetçiymiş ve daha sonra ABD'de Harvard Universitesi'nde akademisyen olarak çalışmış, İzlandalı amca Björn Fridfinnsson İzlanda'da Dışişleri Bakanı olmuş, Taylandlı amca Saroj Chavanaviraj ise önce Fransa'da Tayland büyükelçisi olarak görev yapmış, daha sonra ise Tayland'da Dışişleri Bakanlığı yapmış.

    Önder Amcamız, maddi durumu çok iyi olmasa da eğitime önem veren ailesinin teşvikiyle Eskişehir Lisesi'nden mezun olduktan sonra ABD'ye göç edip, okumuş, sonra kendi işini kurmuş ve şu an ABD'de (Ohio'da) yaşıyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    1958 yılında New York Herald Tribune gazetesinin ana sponsoru olduğu bu lise öğrencileri forumunda Türkiye'yi Önder Güler temsil etmiş.

    Önder Amcamız Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği yarışmada son 8 finalist arasından birinci olarak seçilmiş, ama bir de o yarışmanın ikincisi Rengin Hanım var. Rengin Teyzemiz ve Önder Amcamız ABD'ye gitmeden önce beraber hazırlanmışlar, lakin Rengin Teyzemiz hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadık.

    Kendisini aşağıdaki fotoğrafta kırmızı kutucukla işaretledim. Kendisinin sarışın olduğunu, 1958 yılında Erenköy Kız Lisesi'nde okuduğunu ve bu liseden mezun olduğunu, bir de İstanbul Üniversitesinde okuduğunu biliyoruz.

    Belki forumda bu liseyle bağlantıları olan birileri Rengin Teyzemize (eğer hala hayattaysa) ulaşmamıza yardımcı olabilir.

    ondeguler2.jpeg

    Türkiye'de MEB'in düzenlediği kompozisyon yarışmasında son 8'e kalan finalist öğrenciler.

  • Yakın bir süreçte bu video'ya youtube algoritması sağolsun denk gelmiştim..
    Şimdi tekrar görünce bir garip oldum,
    Nokta atışı ve tuzak sorulara verdiği sakin cevapları ile yabancıları dahi yorumlarda kendine hayran birakmisti..
    Tekrar izliyorum. Teşekkürler paylaşım için.


  • @crazycells Önder amcanın bahsettiğiniz videosuna bir kaç yıl önce instagramda karşılaşmıştım sanırım, izlediğimde çok gururlanmıştım.Çok güzel bir ingilizcesi var ve verdiği cevaplar hayran bırakmıştı. Bu konuyu foruma taşıdığınız için teşekkür ederim. Ülkemizi bçyle güzel temsil eden başarılı insanların unutulmaması lazım. Umarım Rengin teyzemizi forum vasıtasıyla bulabiliriz

  • ⭐⭐⭐

    Döneminin ötesinde bir genç. Karşısındakiler ön yargılarla tuzak sorular soruyor. Ama bizim Önder amca taşı gediğine koyuyor. Hem de gayet sakin ve vakur bir şekilde. 1-2 yıl oldu izleyeli. Çok gururlanmıştım. Yabancıların yorumları bile onu takdir ediyordu. Amerika'da olsaydım ziyaret etmek isterdim.


  • çok ilham verici birisi. işte atatürk gencligi.


  • Bu videoyu bende izlemiştim. Bu kadar detay aklımda kalmamıştı, tekrar okuyunca çok sevindim. Denk gelirsem ellerinden öpeceğim 😊 🤗


  • Sevgili Ali, Messenger bakarsan bir kaç foto gönderdim. Belki yardımcı olabilir. Eğer Rengin hanım ise kendisi hayatta. 🤗

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tugba, içinde söyledi: 1958 yılında New York'taki lise öğrencileri forumunda Türkiye'yi temsil eden Önder Güler

    Sevgili Ali, Messenger bakarsan bir kaç foto gönderdim. Belki yardımcı olabilir. Eğer Rengin hanım ise kendisi hayatta. 🤗

    hemen bakiyorum 🙂 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Kendileri okuyamamış olmasına rağmen eğitim ve öğretimin önemini bilen işçi babasının ve ev hanımı annesinin teşvikiyle ingilizce öğrenen ve 1958 yılında ülkemizi Amerika'daki Gençlik forumunda layıkıyla temsil eden Önder Güler amcamızla Florida'daki evinde yapılan güncel söyleşiye şu video'dan ulaşabilirsiniz:


  • @crazycells Hazine paylasiminiz icin sagolun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @celica, içinde söyledi: 1958 yılında New York'taki lise öğrencileri forumunda Türkiye'yi temsil eden Önder Güler

    @crazycells Hazine paylasiminiz icin sagolun.

    Video'larin devami gelecek. 👍


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum