merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi
-
@Beyrutt evet 11 ay var, polonyaya donduk
-
Herkese merhabalar, sürecim hakkında durum güncellemesi paylaşmak istiyorum. LA ofisinde 22 nisan sabah 9 da olan mülakatıma yoğunluk nedeniyle 1.5 saat gecikmeli şekilde başladık. Toplam 8 dakika süren mülakatımda sadece adımın nasıl telaffuz edildiği ve 3 adet evet hayır sorusundan sonra görevli memur şu sözleri ekleyerek; dosyan eksiksiz ve kusursuz.Benim için bir sorun bulunmamakta fakat ulusal güvenlikten gelecek olan background check in halen sistemde gözükmüyor. Bu sistemde gözüktüğü an dosyanı onaylıyacağım dedi ve 2 hafta içinde sistemi kontrol etmem gerektiğini vurgulayarak mülakatı bitirdi.
Birçok soruya hazırlanmıştım ama bu kadar kısa sürmesini açıkcası hiç beklemiyordum çünkü forumda daha önceden mülakata girenlerin deneyimleri beni korkutmuştu 🙂 . Umarım diğer arkadaşlarımızda bu süreçte zorlanmadan hayırlısıyla işlerini hallederler. İyi forumlar…
-
Arkadaşlar merhaba, eşimin greencard işlemlerini AOS yaparak başlatmak üzereyiz ve avukatların bazı yanlış yönlendirmeleri oldu, bu nedenle süreci şu an ben yönetiyorum ve her şeyi teyit etmek adına size I-864 Formu, sponsorluk özelinde danışmak isterim. Eşime ben sponsor olacağım ancak önceki avukatlar ben henüz 1 kez tax return yapmış olmama rağmen bunun yeterli olacağını belirtmişlerdi. Şu an araştırma yaptığımda gerekli belgeler arasında son 3 yılın tax returnu yazıyor her yerde. Bu aşamada benim sponsorluğum yeterli olmaz mı acaba? Ek bir joint sponsor mu bulmamız gerekir? AGI $27418 oldu benim bu sene, baktıgımda USCIS deki %125 poverty guidelinesın biraz üstünde kalmış oluyorum.
Bir de malum henüz 1,5 yıldır buradayım ve sadece applicationlar üzerinden calıstım (Uber, Rover, Grubhub gibi) bu durumda sanırım kendimi self employed olarak belirtmem gerekecek ve gelir evrakları olarak neleri eklemem yeterli olur? İş verenden son 3 aylık maaş gibi belgeler alamayacağım için biraz kafam karıştı. Önceki deneyimlerden anladığım kadarıyla her bir uygulamadan 1040 kopyaları ve IRS den transcript eklemem gerekiyor. Fakat hesabımızda pek bir birikim yok bank statement eklemek şart mıdır? Türkiye de bir evim var onun tapusunu ingilizce tercüme ettirip eklesem faydası olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Başvuru için çok az zamanımız kaldı, eşimin B2 ile kalış süresi 11 haziranda doluyor ve avukatlar tarafından çok magdur edilerek ortada bırakıldık. Bilgi verebilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.
-
@Nisa-Nur-Dinçer Teşekkür ederim cevap için. Şimdi bu linke bakarsanız eger, orada Kuzey Kıbrıstan olan sicil kayti kabul etdiklerini yaziyor. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Cyprus.html
"Temmuz 1974'ten bu yana Girne ve Mağusa Bölgeleri'nin nüfus kayıtları Kıbrıs Türk yönetimi altındadır. Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde yeni bir kayıt yapılmadığı sürece bu bölgeler için doğum, ölüm, medeni evlilik veya boşanma belgeleri veremez. Kıbrıs Cumhuriyeti polis belgeleri ayrıca Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgede ikamet süreleri için de mevcut değildir.Görevliler, Kıbrıs'ın Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgelerinde yaşamış bir başvuru sahibini ilgilendiren bireysel davalarda yardım için Lefkoşa'daki ABD Büyükelçiliği ile iletişime geçmelidir.
Kıbrıs Türkleri tarafından yönetilen bölgedeki idari ofisler:
Polis/Cezaevi Kayıtları: Lefkoşa'daki Polis Merkezi ile şu numaradan iletişime geçin:Tel: +90 392 228 34 11
-
@gucarslan teşekkürler bilgileriniz için, üzülmek yok 🙂 🙏❤️
-
@enayt, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
Merhaba evlilik yoluyla 2 yıllık greencard im 1 yıl 9’ay sürecini doldurdu şimdi I 751 formuna başvuracağız , onun sonuçlanması uzun sürüyor sanırım , sonuclanmadan ABD de 3. Yılım dolunca vatandaşlığa başvurabiliyor muyuz yoksa sonuçlanmasını beklemek zorunda mıyız
Ucuncu yiliniz dolunca vatandasliga basvurabilirsiniz. Beklemeniz gerekmiyor.
-
-
@Erdoğan-0 rica ederim yardımcı olabileceğim birşey olursa yazabilirsiniz kolaylıklar size tekrardan.
-
Uscis fee odeme. 25 Ocak 2025
ABD ye ilk giriş: 27 Ocak
Card iş being produced : 7 Nisan
Card was mailed to me :8 Nisan (eşim&ben)
10 Nisan(çocuklar)
Card was delivered: 11 Nisan(eşim &ben)
12 Nisan(çocuklar)Böylece ABD ye girisimizden 76 gün sonra kartlarimiza kavuşmuş olduk çok şükür
Bekleyen herkesinki sorunsuz bir şekilde ulaşır inşaallah -
Çok teşekkür ederim.
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
Merhaba arkadaşlar benim K1 vizem 10 ocakta onaylandı ama CEAC ta hala ready yazıyor bu durum normal mi bilgisi olan varsa yazabilir mi şimdiden teşekkürler 🙏
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
-
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@akincetin çok teşekkür ederim . sizinde aynı şekilde
-
Selamlar arkadaşlar.
14 ağustos 2024 "işlem tamamlandı" maili geldiği gün, ivedilikle evrakları hazırlayıp ais ile birlikte postaneye vermiştim.
Bugün , 20 Ağustos 2024 , CEAC statusu "Administrative Processing" olarak güncellendi -
@mehmet80 Hayırlı olsun, yeni hayatınızda yolunuz açık olsun.
-
@gucarslan Tarafıma ptt ile sms bildirimi geldi pasaportumun gönderildiğine dair ama sistemi kontrol ettiğimde administrative processing. yazıyor bir mail vb de yok acaba vize basılmadan gönderme ihtimalleri varmdıır?
-
Bu sabah sistemi kontrol ettiğimde ıssued yazısını gördüm ve bugün vizem basılmış bir şekilde pasaport elime ulaştı
7 aylık zorlu bir sürecin ardından sonunda yolun sonu mutlu bitti
Bu süreçte her türlü soru ve cevaplarıma yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim -
@Can-Uğur-0 Tebrikler, hayırlı olsun.
-
@Can-Uğur-0 tebrik ederim,
yeni maceranızda başarılar ve bol şans. -
@akincetin sizin AP'ye kalma nedeniniz eksik evrak mıydı yoksa farklı bür neden mi, söylediler mi nedenini?
-
eksik evrak değildi,
isim soyisim soruşturması nedeniyle kaldığımı tahmin ediyorum. -
@gucarslan @ATS16 bugün itibariyle CEAC “issued” olarak güncellendi ve pasaportumun yola çıktığı bilgisi geldi. İkinci Sağlık raporu yollarken ais kullanmadan bireysel ptt gönderisi yapmakta bir problem olmamış oldu böylece. Yardımlarınız için teşekkürler.
-
@oturan Tebrikler, hayırlı olsun, yeni hayatınızda yolunuz açık olsun.
-
Selamlar, İyi akşamlar arkadaşlar,
23.08.2024 tarihi itibarı ile vize basılı pasaportlarımızı teslim aldık nihayet
Süreçte yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum.
Başta; Sayın @crazycells Ali Bey'e ; böylesine harika bir yardımlaşma platformu kurduğu ve geliştirdiği için , @gucarslan uğur bey'e inanılmaz moderatörlüğü ve sabrı için@dpdemir , @Fırat Erkal , @ATS16 ( kıymetli tespitleri ve önerileri için )
ve diğer tüm forumdaşların ve AP mağduru tüm arkadaşlarımızın değerli paylaşımları ve @Gupse Hn'a : yardımcı olduğu çok değerli bilgi paylaşımları için ayrıca çok teşekkür ederim.
Zor ve yıpratıcı bir yolculuğun ilk ve en önemli aşamasını bitirdik nihayet , şimdi sıra 2.Level'da
2024 mali yıl'ın bitmesine az bir sürenin kaldığı şu son zamanlarda umarım herkes vizesine kavuşur.
yeni hikayeler yazmak dileğiyle...
Hoşçakalın. -
@serkanylmz Sonunda çok zor geçen bir süreci bitiriyorsunuz. Artık daha zor bir süreç başlıyor, umarım yeni hayatınızda güzellikler sizinle olur. Size eşiniz ve çocuklarınızla mutluluklar diliyorum. Yolunuz açık olsun.
-
@oturan tebrikler, hayırlı olsun
-
Çocuklarınızın geleceği açık, şansları bol olsun. Sizi ve ailenizi tebrik ederim, gelecek tecrübeleriniz ile önümüzdeki süreçte forumu yalnız bırakmayın lütfen
Bol şans
-
@Fırat-ERKAL çok teşekkür ederim üstadım güzel sözleriniz ve dilekleriniz için .
sizden de güzel haberleri bekliyoruz en kısa zamanda -
@ATS16 Kıymetli ve değerli sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Yeni bir macera başlıyor hepimiz içinmümkün mertebe notlar alıp kesinlikle forumda paylaşacağım.
Görüşmek dileğiyle... -
@serkanylmz vizeniz hayırlı olsun.Amerika hayatınızda mutluluklar dilerim
-
@Gupse çok teşekkür ederim Gupse Hn.
Yardım ve yol göstericiliğiniz için ayrıca minnettarım.
Size ve kıymetli ailenize de yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim. Hoşçakalın. -
Bu kadar onay olurken hala onay alamamak çok can sıkıcı . Ve en son 5 ağustosta güncelleme aldım .

Benzer Başlıklar
91
55.5k
Users
4.8k
Topics
484.1k