merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi
-
@warmgrey O konuda birsey diyemem. Bana sanki memur aslinda uyarmak istemis gibi geldi. Yada yeteri kadar bilgisi yoktu belki de.
-
merhaba. 120 gun gecmesine ragmen kartim gonderilmedi. dun abdye giris yaptim. az once uscis’i aradigimda konu ile ilgili 30 gun icinde aranacagimi ve bir randevu verilecegini soylediler. ancak isim dolayisiyla 30+ gun boyunca burada kalmam mumkun degil. bu randevuya gitmeden green cardimi almam mumkun degil mi? bir sekilde buradaki kuzenimin adresine postalanamaz mi? ilk girisim 20 ocak 2024tu. ve 20.01.25ten sonra ulkeye tekrar giremeyecegim. aslinda bu gelisimde re-entry permite basvurmayi dusunuyordum. ancak kartim olmadan nasil yapacagim ve yapmam mantikli mi bilmiyorum. randevumy uscis ankara ofisinden alsam olur mu? lutfen bir yol gosterin…
-
-
@Yasin-Cavusoglu Oncelikle Tebrikler . Avukatimiz bize surec bitip GC fiziksel olarak elimize gecene kadar F1/F2 statumuzu korumamizi tavsiye etmisti bizde bu sekilde yaptik . Benimde tavsiyem sizin icin bu dogrultudadir . Ayrica basvuru Dosyanizi da Ocak 2025 itibari ile gondermenizi tavsiye ederim . Bol Sans
-
-
selamlar
benim status en basından beri refused herhangi bir update gelmemis. esimin ve cocugumun da kontrol ettim onlar approved statusunde. -
@yasmin982 yoğunluktan kaynaklı olabilir, ilgili konsolosluk ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
-
@Mustafa-Bayram görüşme sırasında eksik belgeniz var diye ne oldu? pasaportlarınızı iade mi ettiler? eksik belgeyi tamamlamak için süre verdiler mi? yeniden mi randevu olusturacakalr? benim de mülakatım yarın ama yurtdışındna talep ettiğim adli sicil belgem 1 ay geçmesine rağmen hala ulaşmadı. Arnavutluk'tan gelecek belgeleri elden istemiyorlar. Arnavutluk'taki postaneye başvurup ordaki amerikan konsolosluğu alıyor sonrasında da Ankaradaki konsolosluğuna iletiyor. ama bu süreç uzun sürüyor ve hala ulaşmadı. yarın bu konu ile ilgili görüşmede ne derler merak ettim. sizin tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
-
Merhabalar,
Ben de 2017 talihlisiyim, 1 kez pasaporttaki ilk vize ile giriş yaptım bir hafta sonra geri döndüm. Bir daha da hiç gitmedim, green card ımı arkadaşım TR de bana teslim etti ama hiç kullanmadım, gitmeyeceğim için de bir vergi bildiriminde karışıklık olmaması için bulunmadım. Şimdi de kartımı iade edip iş gereği gideceğim için vize almak istiyorum.
Yukarıdaki iletilerin hepsini okudum fakat 2 tane bilgi bulunduğu için bazı diğer arkadaşlar gibi en kolay olan yolu seçmek üzere arada kalıyorum.
Birincisi I 407 formu çok net, ben Ankara konsolosluğuna mail üzerinden sorduğumda onlarda bu formu iletti, sanıyorum Ankara UCSIS ofis faal olduğu için bu işlem TR üzerinden artık daha rahat yapılabiliyor.
Diğeri de bazı arkadaşlarımızın turist vizesi başvurunda kartımı iade ettim vizemi aldım demesi. Bu durum için ben US deki bazı avukatlara danıştığımda 2 avukattan da benzer şekilde bu yolla yapabilirsiniz geri dönüşü aldım. Özellikle yapan veya bilgisi olan arkadaşlar bu son yol için net durumu paylaşırsa çok seviniriz.
Herkese kolaylıklar. -
@Karagoz Aynen. Ben de tesadüfen öğrenmiştim sırf meraktan 'Ya bu green card kaybolursa ne yapıyoruz?' diye araştırırken.
Oğlunuzun Green Cardı 2034'e kadar geçerli, fakat 14 yaşına girdiği günün ertesi günü USCIS web sitesinden ilgili formları doldurup başvurun. Zaten hemen randevu için size hem e-posta, hem de fiziksel posta gelecek. Bu, biyometrik için aslında.
Bu işlemi yapınca, oğlunuzun green cardı halen geçerli olacak, fakat o sırada yeni bir green card basıp gönderecekler (Bizde 16 ay süre verdiler, bekliyoruz). Sizin de öyle olur muhtemelen. Kolaylıklar dilerim.
-
@Payakan adres değişikliğini bu kadar önemsemeyin. Siz eğer başvurunuzu yaptı iseniz gerisi onların sorumluluğunda. Ben 1.5 sene önce yaptım hem de online account olmadan. Submitted email i geldi o kadar. Eğer vatandaşlık başvurusu için bu değişikliği yapmak istiyorsanız bu onaylanmama süreci uzatan ya da kesen bir durum değil.
Selamlar. -
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
Merhabalar ı130 formunu doldurduktan sonra eşimle 2023 yılı itibariyle Türkiye'de yaşadık. O yüzden son senelerdeki gelir beyanı düşük. Fakat eşimin Amerika da evi ( mortgage ödemesi devam eden ) ve arabası var . Ekstradan bunların kanıtını da belgelere ekleyeceğiz. Bunlara rağmen NVC'den RFE gelme durumu var mıdır ? Başka sponsor isterler mi ?
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@hulyarslan Rica ederim
-
@dpdemir bu arada cok sacma olacak ama isminiz unisex oldugu icin mi kafalari karisti? daha onceden de APye kaldiginizi yazmistiniz. bazen cok karmasik gozuken seylerin cok basit aciklamasi olabiliyor.
benim oglanin adi da DENIZ oradan biraz tecrubem var -
@btek14 ben de bunu dusundum. Olabilir ama beni gorusmede gorduler sonucta. Hersey sistemlerinde var aslinda. Nasil bir prosedur anlamak cok zor. Bir mantiga oturtamiyorum kafamda.
-
@dpdemir bence fazla bir mantigi yok.
bu sekilde devam ederse ileride bu AP surecine de bir guncelleme getirecekler, en azindan insanlara neden APye kalindigi belirtilse aksiyon alinir hizlica.
isim karisikligi ya da ayni isim soyad kombinasyonu en guncel sorun.
sizin bu kadar sure gecmisken daha fazla beklemeyeceginizi dusunuyorum, yeni yila kalmadan umarim hayirlisi ile olumlu sonuclanacaktir.
-
@dpdemir az önce bir avukatın konuşmasını dinledim Deniz Hanım, diyor ki; daha önce idari işleme kalmış birinin tekrar idari işleme kalması yüksek bir ihtimaldir.
-
@hulyarslan Evet maalesef oyleymis, bunu ben de duymustum. Belki daha cabuk sonuclanir diye dusunmustum. Nasilsa bir kez aklanmisim. Oyle olmadi ne yazik ki.
-
@btek14 Insallah. Cok sagolun. Ailemle birlikte yeni yila girmek tek dilegim
-
@dpdemir insallah. guzel haberlerinizi bekliyoruz forum olarak.
-
Umarım dediğiniz gibi olur teşekkür ederim @dpdemir
-
Yurtdışı geçmişim hiç olmadı ben ona yoruyorum biraz isim benzerliği muhabbetti de çok ağır basıyor dedem ve dedemin torunları içerisinde bende dahil 5 kişi var ismi soy ismi aynı olan yani kendi oğlumun ismide aynı hatta bilmiyorum herşeyi bilen Amerika’nın bence kimin kim olduğunu bilmeme gibi durumu olamaz sonuçta hepimizi kimlik numaraları var yani doğum tarihlerimiz keza ben benimle aynı günde doğan bir ALI GÖL daha olduğunu düşünmüyorum @dpdemir
-
@aligg Tesekkurler bilgi icin. Neye gore, nicin? Kendimce sebep ariyorum ben de bu anlamsiz surece.
-
@aligg Ali Bey dava açmayı düşünmediniz mi ? Mandamus?
-
@hulyarslan düşünceden ileri gitmedi henüz ama son raddelerdeyiz. Sürece zararı olmasındansa çekiniyoruz
-
@aligg bir avukattan dinlediğime göre dava açmak sonucu kesinlikle değitirmiyormuş, sadece süreci hızlandırıyormuş. Çok uzun süredir bekliyorsunuz araştırmanızı tavsiye ederim
-
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı akşamlar diliyorum.
B1/b2 vizemin ap süreci için 9 ayın üzerinde bekliyorum ve herhangi bir güncelleme dahi almadım.
Tekrardan vize başvurusu yapıp görüşmeye gitmem bir fayda sağlar mı?
Daha önce bu şekilde yapmış olup vizesini onaylatanlar var mı acaba?
Bilgisi olan var ise yardımcı olabilir mi? -
Yok mu arkadaşlar kimse de ses seda. Onay mail şu bu
-
Selamlar herkese, 2,5 aylık ap sürecim 6 kasım itibariyle sonuçlandı. Vizem çok şükür bugün elime geçti. Darısı bekleyenlerin başına. Yıpratıcı bir süreç bitti artık. Mutluluğumun tarifi yok. Süreçte yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Umarım en kısa sürede herkes sevdiklerine kavuşur
-
Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim yolunuz açık olsun @cedric
-
@cedric Hersey gonlunuzce olsun. Darısı başımıza
-
Ap durumunda herhangi bir gelişme olan ve ya güncelleme alan var mı acaba?
Benzer Başlıklar
93
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.5k