Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.
@canbolatunal, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
@crazycells 19 bin dolar civari göstermiştim fakat hesaba daha önce o boyutlarda para girmemişti muhtemelen ona dikkat ettiler görevlinin verdiği kağıtta ı134 o da var fakat ı864 formunu işaretledi diğerini işaretlemedi. bu konuda profosyonel yardımı nereden alabiliriz. Doldurma aşamasında problem çıkmaması için
gecmis olsun, neyse ki sponsorla cozulebilecek bir is bu... isterseniz suradan konsolosluga yazin tekrardan, sponsorum I-864 yerine, I-134 doldurabilir mi diye?
Merak etmeyin, gozunuz korkmasin, sorularinizi bu baslikta sorabilirsiniz...
sayın @crazycells verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
@gyesilkayaa
Merhaba,
Başlıktaki geçmiş tecrübelerden öğrendiklerimize göre, vizeyi henüz aldığınız için ilk girişten sonraki 10-11 aylık sürecin Amerika'ya taşınma hazırlığı olarak nitelendirilip makul görüleceğini düşünüyorum. Ben de sizinle çok benzer bir durumdayım .Henuz yeni göçmen olduğumuz için sorun olmayacaktır. Ama girişte size neden hala ABD'ye taşınmadığınızı sorabilirler. Bu noktada belirttiğiniz gibi öğrenim sürecinize dair belgeleri göstermek elbette elinizi güçlendirecektir. Bunun dışında amerikaya olan bağlılığınızı gösteren banka hesabı / ehliyet / düzenli kira ödemeleriniz gibi belgeleriniz var ise onlar ile de elinizi güçlendirebilirsiniz.
Girişte önemli olan husus pasaport görevlisini amerikaya kalıcı olarak geldiğinize dair ikna edebilmek. Olası bir problem çıkarmaları durumunda Amerika'ya yerleşmek için geldiğinizi ve bunun bir daha asla tekrarlanmayacağını uygun bir dil ile belirtirsiniz.
Merhabalar. Ben aralık ayında greencard işlemlerimi başlatmak için Abd’ye ilk girişimi yaptım, şu an hala Abd’deyim. Nisan ayının ortasında tekrar Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum. Şimdiden re-entry permit işlemlerine başlayayım 2 ay içinde bitiririm diye düşünürken buradaki yorumları okuduktan sonra sürecin 10-15 ay civarında sürdüğünü öğrendim maalesef. Birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1- Re-entry permit için ilk başvurudan sonra tahmini ne kadar zaman içinde biometrik randevu veriliyor? Bu süreci bir şekilde hızlandırma ve 2 ay içinde tamamlama şansım var mı?
2- Re-entry permit yapamazsam 5 ay sonra Abd’ye giriş yapıp 1-2 hafta kalıp tekrar dönsem bi sıkıntı olur mu?
3- Abd’ye yerleşememe sebebim şu: burda denklik alabilmem için belli başlı sınavları geçmem gerekiyor ve hazırlanma sürecini maddi durumlardan dolayı Abd’ye geçiremeyeceğim. Re-entry permit için bu sebebi açıklayacağım zaten. Bu sebebi yeterli sayarlar mı?
@akayavuzz biometric tarihi 1/30/23 olacakti, onu yanlis yazmisim
ben Bulgaristan vatandaşiyim şu anda 8 aydır Fransadayım Bulgar pasaportum sayesende bir firmada çalişiyorum ve k1 için beklemedeyiz şimdiden soruyorum benim adli sicil belgesi almama gerek var demi 6 aydan fazla kalmalarda istiyorlar galiba bir ikinciside Bulgaristan’dan alsam yeterli olur mu acaba üçüncüsü Fransa’dan daha önce adli sicil belgesi alan varmı polise gidip mi aliniyor veya online form doldurup adrese mi geliyor bilgi verirseniz sevinirim
@TuRquality eğer dosyada bir sorun yoksa evet, zaten in transit olmuş bir case mülakat aldığı için in transit olmuştur.
@dedefaf Telefonunuzun mobil verisini acın ödemeyi öyle yapın sorun çözülüyor
2022 dv lottery ile green card hak kazanmıştık
@Ecir-Yılmaz, içinde söyledi: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?
Merhabalar family based green card başvurusunda bulunmak istiyorum. Oğlum USA vatandaşı ve orada çalışıyor. Ben şu an Türkiyedeyim. 2023 Temmuzda bir yıllığına Amerikaya gideceğim. Başvuruyu şimdi Türkiyede iken mi yapmam yoksa USA ya varınca mı daha kolay ve avantajlı olurum. Bir de hangi tür belgeleri hazırlamam gerekiyor. Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden Teşekkür ederim.
Durumunuzla ilgili forum konusu için linki tıklayın lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi
Sevgili @crazycells cevap için teşekkürler . Yalnız şöyle bir durum var toplamda 5 yıl Amerika’da yaşanmışlığım yok . Doğum belgesi ve pasaport için ise başvuralı üç ay oldu fakat dosya hakkında bir geri dönüş alamadık . Avukatımız sorduğunda under review olduğunu söylemişler . Benim daha bekleyecek vaktim de yok biran önce Amerika’ya gitmem lazım . Ne yapılabilir acaba ?
@cannibalunicorn merhaba, hangi vize türü için job offer sunacaksınız konsolosluğa?
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
@bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu:
This site provides applicants the ability to see an estimate of the time to completion from submission of USCIS forms based on its adjudication location and subtype.
Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi
Konu çok hassas bi durum fikrimce konsolosluğa ulaşmak dışında yapabileceğiniz bişey yok. Ancak durumu Muslu hukuk bürosuna da sorabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
@crazycell USCIS in istediği saglık raporunu ofislerine postalamam için bildiri aldım. Muhurlu olan bu sarı zarfı postalarken herhangi bir ayrıntı var mı? Teredutte oldugum nokta, direk zarfın üstüne USCIS ofis adresini yazıp yollamak veya 2. bir zarfın içine koyarak yollamak? Eşimin ve kendi raporum aynı zarfta olabilir mi, ayrı ayrı mı postalamalıyım? Tesekkurler.
@gucarslan teşekkür ederim bebeğimiz türkiyede doğdu be 2 aylıkken ABD ye giriş yaptık girişteki memur Na3ve 551 mührünü pasaporta basmış fakat Anumber ve receipt number yok buyüzden randevu almakta zorlanıyoruz birde sağlık sorunu sebebiyle 1 ay sonra türkiyeye dönecek randevu için acelemiz de bu yüzden uscisden greencard başvurusunda yapıp işimizi garantiye almamız gerekiyor yardımlarınız için teşekkür ederim
@gucarslan Teşekkür ederim cevabınız için. Söylediğiniz gibi olmasını umuyorum.
@gucarslan ve @kmlcbi61 cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bu site bu süreçte kendimi yalnız hissetmememi sağladı. Umarım herkes yakında vizesini alır.
selamlar 64 günlük ap sürecim bu gün tamamlandı bekleyenlere bol şans diliyorum.
Herkese merhaba arkadaşlar bu gün itibari ile pasaportum elime ulaştı ap sürecinde burdan bilgisini ve desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ederim umarım ap bekleyen herkes en kısa ve sorunsuz bir şekilde olumlu sonuç alır
@hakankar Hayırlı olsun.
Merhaba
Vize mülakatından sonra apye kaldığımı söylediler pasaportumu ve ap kağıdını mülakatta verdiler ve mail geliceğini doldurup göndermemi ve endişe etmememi söyledi 2 hafta sürer dedi
@Hormek öncelikle bunun normal bir prosedür olduğunu unutmayın
hangi vize türünde mülakata girdiniz acaba?
bir de gelecek maildeki dökümana bu başlığın ilk iletisinde ulaşabilirsiniz. şimdiden doldurup gelir gelmez gönderin..
F2 vize yenileme sirasinda AP ye takildim. 5 Agustos dan beri bekliyorum. 10 Kasimda dosyamda guncelleme olmus ancak sonrasinda bir gelisme veya bilgilendirme olmadi. Guncelleme ne anlama geliyor olabilir?
@Burcu-1 ceac'daki güncellemeler başvuru dosyanızın konsolosluk görevlisi tarafından incelendiğini gösterir.
dosyanıza her giriş çıkış ve inceleme, ceac'a güncelleme olarak yansır.
bu elbette iyi bir şey, umarım kısa zamanda sonuç alırsınız.
@gucarslan Dv 2023 olarak girdim
Ds5535 formunu kasım 3te doldurup gönderdim kasım 8te istenen forum ulaşmıştır ve idari işlem devam etmektedir diye mail geldi.En fazla ne kadar sürer acaba?
@Hormek anladım. sizden ricam lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
AP sürelerinin belirli bir süresi yoktur genelde ama DV'de bu durum 30 eylül ile sınırlıdır. bu yüzden AP süreciniz bir hafta sonra da, 1 ay sonra da, 30 eylül 2023'te de çözümlenebilir.
sabırla beklemelisiniz.. bol şans.
@gucarslan Teşekkür ederim cevabınız için.
IV status checkte dün ve bugün update olmuş iyiye mi işaret bir de case statuste need info demesi normal mi?
@gucarslan Iv status checkte sorgulama yaptığımda case status need info diyor update dün ve bugün güncellenmişti bunlar iyiye mi işaret? Teşekkür ederim.
@Hormek aslında ceac'dan kastım, konsolosluk sitesind ki kısım değill
ilk olarka hangi vize türünde olduğunuzu bilmediğim için CEAC dedim. normalde statünüzü en sağlıklı kontrol edebileceğiniz yer bu sitedir;
ancak dv için bu site 1 ocak sonrası aktif olacağından şuan size bilgi veremez.
konsolosluk sitesindeki kızım ne yazık ki çok geç güncellenir, bu yüzden oradan değil de tavsiyem mail gelmesini bekleyin.
Merhaba arkadaşlar,
Benim sürecim nihayet tamamlandı. Forumda bİlgilendirme olarak kalması amacıyla sürecimi detaylı yazıyorum.
3 Mart tarihinde vize görüşmesine girip onaylandı denilerek ayrılmıştım.
Daha sonra pasaportumu aldığımda idari işleme kaldığımı öğrendim. 14 Mart’ta soru formunu mail attım süreç 28 Ekim de sonuçlandı. Vizemin basılması bir hafta sürdü. J1 vize türü ile bir yıllığına turizm alanında çalışmak için başvuru yapmıştım.
Umarım benim kadar beklemeden herkesin vize durumu olumlu sonuçlanır. Herkese sabır diliyorum.
@gucarslan Merhaba abicim
Benim gibi mülakata girip apye kalan var mı 2023 talihlileri içinde?
(Pasaportumu ve ap kağıdını mülakatta vermişti 3 kasımda)30 eylülü bulan örnek var mı geçmişte?
@Hormek, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
@gucarslan Merhaba abicim
Benim gibi mülakata girip apye kalan var mı 2023 talihlileri içinde?
(Pasaportumu ve ap kağıdını mülakatta vermişti 3 kasımda)30 eylülü bulan örnek var mı geçmişte?
Evet süreç 30 eylüle kadar uzayabilir. Veya hiç bir zaman sonuçlanmayabilir de ama genelde sonu mutlu bitiyor.
Cuma günü pasaportları gönderdim. Salı günü ulaşmış. Bu gün CEAC 'te güncelleme ile Refused ten Administrative Processing e değişmiş.
@Yuksel-Celik, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
Cuma günü pasaportları gönderdim. Salı günü ulaşmış. Bu gün CEAC 'te güncelleme ile Refused ten Administrative Processing e değişmiş.
Suan Şükran bayramından dolayı ve hafta sonunun araya girmesinden dolayı 3 4 güne issued olur
Merhabalar, en güncel yazışmalar burda olmasından dolayı , sizlerin fikirlerini almak isterim.
11 Agustos 2021’de F1 mülakattımda AP sürecine girdim.Tam olarak 15 ay süren AP sürecimin tamamlandığına dair mail aldım ve pasaportumu istediler. Gönderdim ve 2 hafta oldu pasaportumu geri beklerken , bugün bir mail aldım ve ‘’vize sürecinizi tamamlamak için, başka bir görüşmeye ihtiyacımız var , Randevu alınız denildi ve evraklarım postaya verildi. ‘’ beynim yandı açıkcası , olumsuz demenin başka bir tonu mudur ?