@rashcarter her ne kadar kaldırılmış olsa da, vize mülakatı önceliklerlendirme listesinde K1 vizesi tier 1'daydı.
bu da öncelikli olacaklarını gösteriyor bence.
ama elbette son bunu yüzde yüz bilemeyiz.
-
-
Nisanda 5 ay olucak ayda 4 5 mail atıyorum ama cevap yok 2 şubatta güncelleme olmuş henüz bi sonuç yok sözde 6 ay içinde sonuçlanacaktı.
-
@Muhtaradana cok tesekkurler😊
-
Cevap: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Merhaba arkadaşlar . Bizde re entry yapmayı düşünüyoruz. Ve ben şunu sormak istiyorum . Acaba biyometrık fotoğraf için 14 yaş altındaki çocukların amerikada olması ve randevuda bulunması gerekiyormu? Başvuru yaptıktan sonra onlar çıkış yaparsa amerikadan biyometrik fotoğraf için onlatında olması gerekiyor mu? Birde hepimiz aynı anda başvurmak zorundamıyız . Eşim ayrı zamanda ben ayrı zamanda başvuru yapabilirmiyiz, çocukların başında kalmak için eğer onların gelmesi zorunlu değilse biyometrik fotoğraf için?
Tesekkurler cevaplayan herkese ? -
-
@hknuysal Green kartınızın süresi dolmadıysa iade etmeyebilirsiniz. Türkiye de de işler istediğiniz gibi gitmezse 1 yıllık kurala uymayanların bile JFK den tekrar girebildiklerini okumuştum. Ben iade etmiştim. Konsolosluktan turist vizesi randevusu almıştım. Vergi konusjmda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Turist vizesi alıp green kartımı iade etmiştim.
-
Bugun ikinci extension letter'i aldim ve green card suresinin 48 ay daha uzadigi yaziyor. 48 aylik surec 2 yillik green card'in sonuna mi ekleniyor yoksa 2 yil greencard + 24 months extension'a mi ekleniyor acaba?
-
@Vildan-Bek uscis immigrant fee ödemesi yaptıysanız greencardınızı takip etmek için aşağıdaki başlıktaki bilgileri kullanabilirsiniz⬇️
Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? https://yesilkartforum.com/forum/post/49062-Banka hesabı açın
-ssn kartını alın veya numaranızı öğrenin
-Kredi kartı almaya çalışın veya küçük bir kredi borcuna girin ve bunların ödemelerini düzenli yapınki Credit history oluşsun (detaylar için aşağıdaki başlık size yardımcı olabilir⬇️)
Kredi Skoru / Credit History https://yesilkartforum.com/forum/post/85-Ehliyet alın
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
-
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.Kendi soruma kendim yanıt veriyorum 🙂
Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
-
@TuRquality Ancak mülakat aldığınızda dosyanızı taşıyabiliriz demişler sanıyorum. Bu durumda ısrar fayda etmeyecektir benim düşüncem.
-
@Duygu-0, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@knnrn
Desenize en başından itibaren yanlış yaptık 😞 Dün geceye kadar zar zor AR-11 formunu bulup adres güncellemesi yapabildik . Ama üstteki soruya evet diyerek yaptık çünkü greencardlar belirtilen adrese ulaşmayınca süreç devam ediyor sandık umarım çok sıkıntı yaratmaz 😞Çok sıkıntı olacak bir durum değil. Aşağıdaki başlığı ilk mesajdan itibaren takip etmenizi öneririm:
-
-
2022 dv lottery ile green card hak kazanmıştık
-
@cannibalunicorn merhaba, hangi vize türü için job offer sunacaksınız konsolosluğa?
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. -
@bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu:
Processing Times Processing Times
This site provides applicants the ability to see an estimate of the time to completion from submission of USCIS forms based on its adjudication location and subtype.
Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
-
merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi
-
Konu çok hassas bi durum fikrimce konsolosluğa ulaşmak dışında yapabileceğiniz bişey yok. Ancak durumu Muslu hukuk bürosuna da sorabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@crazycell USCIS in istediği saglık raporunu ofislerine postalamam için bildiri aldım. Muhurlu olan bu sarı zarfı postalarken herhangi bir ayrıntı var mı? Teredutte oldugum nokta, direk zarfın üstüne USCIS ofis adresini yazıp yollamak veya 2. bir zarfın içine koyarak yollamak? Eşimin ve kendi raporum aynı zarfta olabilir mi, ayrı ayrı mı postalamalıyım? Tesekkurler.
FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@gucarslan Teşekkür ederim cevabınız için. Söylediğiniz gibi olmasını umuyorum.
-
@gucarslan ve @kmlcbi61 cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bu site bu süreçte kendimi yalnız hissetmememi sağladı. Umarım herkes yakında vizesini alır.
-
selamlar 64 günlük ap sürecim bu gün tamamlandı bekleyenlere bol şans diliyorum.
-
Herkese merhaba arkadaşlar bu gün itibari ile pasaportum elime ulaştı ap sürecinde burdan bilgisini ve desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ederim umarım ap bekleyen herkes en kısa ve sorunsuz bir şekilde olumlu sonuç alır
-
@hakankar Hayırlı olsun.
-
Merhaba
Vize mülakatından sonra apye kaldığımı söylediler pasaportumu ve ap kağıdını mülakatta verdiler ve mail geliceğini doldurup göndermemi ve endişe etmememi söyledi 2 hafta sürer dedi -
@Hormek öncelikle bunun normal bir prosedür olduğunu unutmayın
hangi vize türünde mülakata girdiniz acaba?
bir de gelecek maildeki dökümana bu başlığın ilk iletisinde ulaşabilirsiniz. şimdiden doldurup gelir gelmez gönderin.. -
F2 vize yenileme sirasinda AP ye takildim. 5 Agustos dan beri bekliyorum. 10 Kasimda dosyamda guncelleme olmus ancak sonrasinda bir gelisme veya bilgilendirme olmadi. Guncelleme ne anlama geliyor olabilir?
-
@Burcu-1 ceac'daki güncellemeler başvuru dosyanızın konsolosluk görevlisi tarafından incelendiğini gösterir.
dosyanıza her giriş çıkış ve inceleme, ceac'a güncelleme olarak yansır.
bu elbette iyi bir şey, umarım kısa zamanda sonuç alırsınız. -
@gucarslan Dv 2023 olarak girdim
Ds5535 formunu kasım 3te doldurup gönderdim kasım 8te istenen forum ulaşmıştır ve idari işlem devam etmektedir diye mail geldi.En fazla ne kadar sürer acaba? -
@Hormek anladım. sizden ricam lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
AP sürelerinin belirli bir süresi yoktur genelde ama DV'de bu durum 30 eylül ile sınırlıdır. bu yüzden AP süreciniz bir hafta sonra da, 1 ay sonra da, 30 eylül 2023'te de çözümlenebilir.
sabırla beklemelisiniz.. bol şans. -
@gucarslan Teşekkür ederim cevabınız için.
IV status checkte dün ve bugün update olmuş iyiye mi işaret bir de case statuste need info demesi normal mi? -
@gucarslan Iv status checkte sorgulama yaptığımda case status need info diyor update dün ve bugün güncellenmişti bunlar iyiye mi işaret? Teşekkür ederim.
-
@Hormek aslında ceac'dan kastım, konsolosluk sitesind ki kısım değill
ilk olarka hangi vize türünde olduğunuzu bilmediğim için CEAC dedim. normalde statünüzü en sağlıklı kontrol edebileceğiniz yer bu sitedir;ancak dv için bu site 1 ocak sonrası aktif olacağından şuan size bilgi veremez.
konsolosluk sitesindeki kızım ne yazık ki çok geç güncellenir, bu yüzden oradan değil de tavsiyem mail gelmesini bekleyin. -
Merhaba arkadaşlar,
Benim sürecim nihayet tamamlandı. Forumda bİlgilendirme olarak kalması amacıyla sürecimi detaylı yazıyorum.
3 Mart tarihinde vize görüşmesine girip onaylandı denilerek ayrılmıştım.
Daha sonra pasaportumu aldığımda idari işleme kaldığımı öğrendim. 14 Mart’ta soru formunu mail attım süreç 28 Ekim de sonuçlandı. Vizemin basılması bir hafta sürdü. J1 vize türü ile bir yıllığına turizm alanında çalışmak için başvuru yapmıştım.
Umarım benim kadar beklemeden herkesin vize durumu olumlu sonuçlanır. Herkese sabır diliyorum. -
@gucarslan Merhaba abicim
Benim gibi mülakata girip apye kalan var mı 2023 talihlileri içinde?
(Pasaportumu ve ap kağıdını mülakatta vermişti 3 kasımda)30 eylülü bulan örnek var mı geçmişte? -
@Hormek, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
@gucarslan Merhaba abicim
Benim gibi mülakata girip apye kalan var mı 2023 talihlileri içinde?
(Pasaportumu ve ap kağıdını mülakatta vermişti 3 kasımda)30 eylülü bulan örnek var mı geçmişte?Evet süreç 30 eylüle kadar uzayabilir. Veya hiç bir zaman sonuçlanmayabilir de ama genelde sonu mutlu bitiyor.
-
Cuma günü pasaportları gönderdim. Salı günü ulaşmış. Bu gün CEAC 'te güncelleme ile Refused ten Administrative Processing e değişmiş.
-
@Yuksel-Celik, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
Cuma günü pasaportları gönderdim. Salı günü ulaşmış. Bu gün CEAC 'te güncelleme ile Refused ten Administrative Processing e değişmiş.
Suan Şükran bayramından dolayı ve hafta sonunun araya girmesinden dolayı 3 4 güne issued olur
-
Merhabalar, en güncel yazışmalar burda olmasından dolayı , sizlerin fikirlerini almak isterim.
11 Agustos 2021’de F1 mülakattımda AP sürecine girdim.Tam olarak 15 ay süren AP sürecimin tamamlandığına dair mail aldım ve pasaportumu istediler. Gönderdim ve 2 hafta oldu pasaportumu geri beklerken , bugün bir mail aldım ve ‘’vize sürecinizi tamamlamak için, başka bir görüşmeye ihtiyacımız var , Randevu alınız denildi ve evraklarım postaya verildi. ‘’ beynim yandı açıkcası , olumsuz demenin başka bir tonu mudur ?
Benzer Başlıklar
50
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.2k