Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

• merhaba,
    15.08.2024 tarihinde CEAC statusu "Administrative Processing"e geçti,
    herkesin sürecinin tamamlanması dileğiyle,

• merhaba,
    16.08.2024 tarihinde CEAC statusu "Issued"e geçti,
    7 aylık bekleme sürecinde desteğini esirgemeyen herkese özellikle sn @gucarslan'a teşekkür ederim.
    Pasaportlarımızın gelmesini heyecanla bekliyoruz 🙂

• @akincetin Sizin adınıza çok sevindim, umarım bundan sonra daha güzel günleriniz olur. Yolunuz açık olsun.

• @akincetin her şey gönlünüzce olsun . tebrikler

• @gucarslan her şey için teşekkür ederim oğlumun ap süreci ıssued döndü

• @ahmetyorulmaz Tebrikler, hayırlı olsun, umarım çok daha güzel günleriniz olur.

• Benim pasaport 6 Ağustos'ta Konsolosluğa teslim edildi. 13 Ağustos'ta Refused'den Approved'a döndü. Issue olmasını bekliyorum hala, neden bu kadar sürüyor acaba? Sağlık raporum da 20 Eylül'de bitiyor. Biraz hızlı davransalar keşke.

• @apollocon86 benimde 13 ağustosda teslim edildi. 16 ve 17 ağustosda günceleme geldi. ama hala refusud yazıyor . bir sorun mu var acaba . sizin de oldu mu öyle?

• @mehmet80 Bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Benim de 7 gün Refused'de beklemişti. Süreç yavaş işliyor biraz sanırım yoğunluk var.

• ⭐⭐⭐

@oturan dört sorunuzun da en garanti cevabı en kısa sürede pasaportunuzu bir an önce Almanya konsolosluktan iade alarak 23.08.24 Cuma günü mesai bitimine kadar ABD Ankara konsolosluğu IV (immigrant visa) birimine teslim edilecek şekilde AIS üzerinden gerekli kayıtları oluşturarak ivedilikle göndermeniz. Bu tarihten sonraki her türlü geç gönderim konsolosluğun yazılı bildiriminin aksine hareket oluyor.

Keşke demek istemiyorum ama keşke bu konuda ilk sorunuzu sorduğunuz 05.08.24 tarihinde Almanya konsolosluktan iade talebinizi başlatsaydınız veya bu tarihte ikinci TC pasaportuna başvursaydınız. Şansınız bol olsun 🙏🏻

• @ATS16 çok şükür bugün Almanya’dan geri alabildim pasaportumu ve hemen diğer istenen AP belgeleriyle birlikte PTT’ye teslim ettim Ankara ABD’ye ulaşması için. Çarşamba gibi teslim edileceği varsayımıyla expiration date gelmeden görevi tamamladım diye umuyorum. Daha önceki PTT gönderilerinde konsolosluktan verilen bir numara ile gönderim yapmıştım. Bu sefer gelen mailde öyle bir bilgi olmadığı için “bireysel gönderi” yapmış oldum. Umarım hatalı bir şey yapmamışımdır?

• ⭐⭐⭐

@oturan

Eksik evrakların konsolosluğa gönderimi yapılırken her daim AIS üzerinden kayıt oluşturarak göndermeniz gerektiği hususunda bilgi sahibiyim, sizin belirttiğiniz şekilde “bireysel gönderim” diye bir şey duymadım şimdiye kadar.

Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açarak, oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden “Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi“yi seçerek göndermeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Daha önce süreci yaşamış deneyim sahibi forum kullanıcıları veya forum yöneticileri daha doğru sizi yönlendirecektir benim bildiğimden farklı bilgisi var ise…

• @oturan merhaba ben ap süreci bitti maili geldiğinde ,sağlık raporu çıkarmak için ankaraya gittim ve diğer belgelerle ankaradaki herhangi bir ptt ile yolladım evrakları. işleme alındı hiç bir sorun görünmüyor .

• @mehmet80 teşekkürler yorum için. Siz bu son seferde ptt’de gönderim yaparken yukarıda @ATS16’nın dediği gibi önce web’den kayıt oluşturdunuz mu?

Ben AP’den önce bir eksik evrak tamamlama dönemi daha yaşamıştım. O dönem tarif edildiği gibi web’den kayıt oluşturarak yapmıştım. Ancak bu son AP’yi tamamlama mailinde o tarif yer almıyordu. Bireysel yollamış oldum.

• @oturan bende aynı şekilde eksik belge yolladım aynı şekilde farklı bir ptt den ama önceden istanbulda ppt hesabı açmıştım. konsolosluk pasaportumu oluşturduğum ppt hesabına yollamışlardı .

• @oturan @ATS16 @mehmet80 şimdi HTTPS://ais.usvisa-info.com/ ‘u kontrol ettim. Öyle bir seçenek çıkmıyor zaten hesabımda. Daha önce eşim ve oğluma kart basılırken o yöntemi kullanmıştık. O ekranda pasaportlarımızı AP sonrası teslim almışız görünüyor. Ben ek bir AP yaşadığım için sanırım tekrar ek belge yollama seçeneği çıkmıyor karşıma.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mehmet80 AIS müşteri hizmetleri ile görüşün dilerseniz, bazen güncellenmiyor sistem.

• Merhaba arkadaşlar, süreyle ilgili bir sorum olacak. 14 Ağustos'ta mülakata girdim. Sağlık raporum henüz çıkmadığı için vizem kesin olarak onaylanmadı. Sağlık raporumu ertesi gün AIS çıktıları ve pasaportumla birlikte PTT'den gönderdim. Dün, yani 19 Ağustos'ta evraklarım ptt tarafından elçiliğe teslim edildi. Şu an bekliyorum ancak normal şartlarda 23 Ağustos'ta Almanya'ya uçuşum vardı bunu ertelemem gerekiyor yeni bilet alacağım. Bilet fiyatları çok değişken olduğu için bir an önce planlamak istiyorum. Sizce 3 Eylül'e kadar işlemlerim tamamlanıp pasaportumu geri alabilir miyim?

• arkadaşlar herkese çok teşekkür ediyorum yardımlarından dolayı . bugün vize durumum issued oldu. iyi ki bu forum var .herkese iyi şanslar

• @mehmet80 merhaba,

Vizeniz hayırlı olsun,
    Yeni maceranızda huzurlu ve mutlu bir hayat dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |