Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

• ⭐⭐⭐

@mehmet80

Kabul etmezler, gitmeniz ile dönmeniz bir olur, sürecinizde gecikeceği için hakkınızı tamamen kaybetme ihtimaliniz mevcut ayrılan vize sayısı kotasının hızla tükenmesi nedeniyle.

Daha sonra tüh tüh dememek için bu konu başlığının 1 sayfasındaki ilk post’da “eksik evrak nedeniyle AP’ye kalmak” altında nasıl gönderim yapılacağı çok açık bir şekilde anlatılmış durumda.

• @mehmet80 teşekkür ederim kardeşim Nisan 5 ten beri bekliyoruz. Çocuk okula yetişsin diye uğraşıyorum ama bi sonuç yok. Bugün refused yazdığını görünce red mi oldu diye panikledim ama, sen böyle söyleyince bir nebze rahatladım. Yani aile birleşiminin red olma ihtimali varmi sence , sizce yakın zamanda sonuçlanırmı. Kaç defa mail attım en son geçen hafta bütün durumumu anlatan bir mail attım daha cevap yok.

• @gucarslan İlginiz için teşekkür ederim benzer durumda olanlar için belirteyim bana gelen mailde expiration date kısmı boştu o yüzden AP tamamlandıktan 4 ay sonra belgeleri yollayabileceğimi ve mazeretimi ispatlayan belgeleri (eğitim ve sağlık) konsolosluğa mail attım cevap olarak 1 yıl içinde belgeleri yollamazsam yeniden vize ücreti ödemem gerektiğini belirttiler yani talebim olumlu karşılandı

• @ATS16 merhaba benim durumum eksik evrak değil. Ap süreci bittiğine dair mail geldi ve benden 2 fotoğraf, sağlık raporu, pasaport göndermem yazıyor bunun için. Sağlık raporu çıkartmak için ankaraya gideceğim ve gitmişken kendimiz evrakları ileysek sorun olur mu ?

• Merhabalar Aile birleşimi için yaklaşik dört aydır idari işlemin sonuçlanmasını beklemekteyim dört aydır Administrative Processing yazan ceac.state.gov kontrol sayfasında bugün Refused yazısı yazmaya basladi Bu ne anlama geliyor acaba bilgisi olan yazabilirimi.

• ⭐⭐⭐

@mehmet80 elden evrak götüremezsiniz, içeri almazlar veya kapıdan kabul etmezler

• @serkanylmz yaşadığınız süreçleri iki sefer yaşadım. Arada nostaljik olsun diye bakıyorum.
    Bekleyenlere sabırlar dileyerek Mevlana'nın güzel bir sözünü bırakıyorum..

Bir gün gelir, açmaz dediğin çiçekler açar.
    Gitmez dediğin dertler gider.
    Bitmez dediğin zaman geçer.
    Hayat öyle bir sır ki; önce şükür, sonra sabır, sonra da inanmak gerek.

• Selamlar herkese, Processing Completed emailini alanlardan güncelleme var mı? Ben pasaportumu yollayalı tam 1 hafta oldu, perşembe günü de güncelleme olmuştu. Bir değişiklik yok bekliyorum. Issued olmak için sanırım 1-2 hafta geçiyormuş genelde.

• @apollocon86 Merhaba,

12 Ağustos olarak CEAC'da tarih güncellendi fakat hala Refused gözüküyor.

Saygılarımla,

• Referenced by  ATS16 ATS16 

• @apollocon86 merhaba banada mail geldiğinden belli hiç güncelleme olmadi. Ben dün gönderdim belgeleri

• Ben 2 ağustos’ta pasaport ve evrakları gönderdim 8 agustosa kadar refused yazıyordu 8 ağustos ogleden sobra issued oldu ve pasaportunuz yazdırılmıştır maili geldi 10 ağustos cumartesi günüde pasaport elime ulaştı.Darısı diğer bekleyen arkadaşlarıma

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. @MyLife-0 tebrikler sizin gayet hızlı Issued olmuş, hayırlı yolculuklar. Benim de bugün Approved'a döndü bakalım, hepimizin işlemi tamamlansın. AP süreci devam eden arkadaşlara da iyi şanslar diliyorum tekrardan, en kısa sürede tamamlanır umarım.

• @MyLife-0 merhaba,pasaportunuzu geri almak için daha önceki ptt kaydınızla mı göderdiler yoksa ap sonrası tekrardan ptt de işlem yaptınız mı ?

• Selamlar,
    Arka arkaya gelen bir dizi güncellemeler sonunda bugün, "İdari İşlemin tamamlandığını bildirmekten mutluluk duyduklarını" emaille bildirdiler. Sonunda idari işlemi tamamlananlar kervanına biz de katıldık.
    Şu vize basılmış pasaportları da elimize alsak, bir görsek şunları çok iyi olacak. Umarım diğer bekleyenler de çabuk haber alırlar.

• daha onceki kaydimi aisten guncellemem yeterli oldu @mehmet80

• merhaba arkadaşlar .
    14 ağustos 2024 bugün 11:08'de gelen "idari işleminiz tamamlandı" maili ile sürecin son kulvarına girmiş bulunuyorum 🙂
    bugün ais'ten aldığım evrakla beraber, diğer istenen ( pasaport- tıbbi muayene(12 ağustosta yeniledik) ve fotoğraf) belgeleri postaneden gönderdik.
    hayırlısı ile vizelerin basıldığı pasaportları teslim alabilirsek sevincimiz daha da artacak 🙂
    hangi vize türü ile farketmez ; AP'ye kalan tüm forumdaşların en kısa zamanda bu sevinci yaşamalarını dilerim , hoşçakalın.

NOT: ais'ten giriş yaptığımda büyük oğlum'un isminin bulunduğu satırda "DS-260 Durumunu Kontrol Et" diye bir ibare bulunuyor, link'e tıkladığımda ceac sayfasına yönlendiriyor .
    ds-260 girişini nerden yaptığımı hatırlayamadım ( süreçte kafa yandı sanırım :-).
    bu konuda bilgisi olan varsa ve yazabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

• Referenced by  ATS16 ATS16 

• @gucarslan @ATS16 selamlar, yukarıda bahsettiğim süreçte sizin de önerdiğiniz sıralamaya uyarak AP sonrası istenen belgeleri tamamlamak için sağlık raporunu tekrar aldım. Sıradaki adım pasaport ve yeni fotoğraflar ile birlikte Ankara’ya yollamak.

Ancak bir problemim var. 1 Ağustos’tan bu yana pasaportum Schengen için Almanya konsolosluğunda ve maalesef henüz geri gelmedi, hızlandırmanın da bir yolu yok anladığım kadarıyla.

AP tamamlandı mailinde belirtilen expiration date 25 Ağustos. Olur da pasaportum Almanya konsolosluğundan bir kaç gün daha gelmezse 25 ağustosu kaçırma riskim var.

1. 25 Ağustos pazara geliyor. Pazartesi ayın 26’sı mı sayılır sizce otomatik olarak asıl expiration date? Yoksa 23 Ağustos cuma mı aslında son?

2. expiration date’ten sadece 2-3 gün sonra belgelerim Ankara ABD konsolosluğuna ulaşsa yine de işlemlere devam edip yeşil kart vizesini basar mı Ankara?

3. yaşadığım bu gecikme riskini mail atıp önden haber vermemin bir faydası olur mu?

4. başka bir öneriniz olur mu?

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Edit: Bugün Almanya konsolosluğuna vermek için bir dilekçe hazırladım. Pazartesi günü pasaportumu Schengen çıkmasa bile geçici olarak geri alacağım ve hemen Ankara ABD konsolosluğuna ptt ile göndereceğim expiration date’i kaçırmamak için. Yine de yukarıdaki sorularıma dair bir tavsiyesi olan varsa duymayı çok isterim. Bu şekilde Almanya konsolosluğundan geri alabileceğimin de garantisi yok çünkü. Teşekkürler.

• Ben pasaportu yolladım.08.08.2024 teslim edildi.konsolosluktan hala bir mail gelmedi teslim edildiğine dair ceac kontrol ettiğimde refused yazıyor.şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

@ahmetyorulmaz bilginize...

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/9892

➡ vize başvurunuzdan / mülakatınızdan hemen sonra CEAC statünüz olumlu olsa da dosyanin durumu "red / refused" olarak görünebilir. eskiden daha sık kullanilan "idari işlem AP" statüsü artık coğunlukla "red / refused" olarak görünüyor, fakat vize basildiktan sonra statu degisip "issued" dönüşür.

bu sebeple, mülakatınız sonrası CEAC statünüzü kontrol ederken "refused" ibaresi ile karşılaşırsanız telaş yapmayın, statünüz güncellenecektir.

bu bilgiler ışığında statünüz sistemde aşağıdaki sıralama ile görülecektir;

at NVC ➡ in Transit ➡ Ready ➡ Refused ➡ AP ➡ Issued

• peki ne konuda güncelleme yaptınız çünkü ben de belgelerimi yolladım konsolosluğa benim eski ptt code görünüyor ,yeni gönderdiğim sistemde görünmüyor ben ne yapmalıyım @MyLife-0

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |