Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
@gurkankucukvar, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@deebee Bir sorum daha var. Peki adres değişikliği SSN gelme süresini yani süreci uzatır mı ?
Ülkeye giriş yapar yapmaz değiştirirseniz, bir gecikme olmaz. Ancak 3-4 gün sonra sistem üzerinden yapılan değilikliklerde, GC eski adrese gidebiliyor. Hızlıca aksiyon almak lazım, herhangi bir gecikme yaşamamak için. Bazen her şey düzgün yapıldığı halde, GC’nin gelmediği veya ilk adrese gittiği de olabiliyor. ABD kurumlarında süreçler çok yavaş ve bazen hatalı ilerleyebiliyor.
@SCK4835 eğer statünüz AP'ye döndüyse bir kaç gün içinde vizeniz basılacaktır.
bu arada sürecinizi bu başlıkta yazabilirseniz çok memnun olurum.
en azından süreçteki deneyimlerinizden herkes faydalanmış olacaktır.
@batum Merhabalar . Oncelikle Tebrikler . Genel olarak DV Dosyalarinda parmak izinden 45 gun sonra gibi Mulakat kagidi geliyor . Ama bu tabiki basvurunuzun bakildigi Field Office e , Mulakat alip almayacaginiza , is yogunluguna vb degisebiliyor . Bol Sans dilerim .
@gucarslan USCIS'in sitesinde detaylıca ifade edilmiş, kontrol ettim. Teşekkür ederim.
@crazycells Merhabalar efendim. Evlilik yolu ile 2018 de 10 yıllık uzun dönem green card aldım ama sonrasında boşandım ve 2019'da Türkiye'ye geri döndüm. 12 Kasım 2024 tarihinde I-131 Re-Entry formunu doldurdum (Türkiye'den) acaba doğru mu yaptım? Ya da şunu sormam lazım, tekrar giriş yapmam için ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
PS: Eğer doğru formu doldurduysam bekleme süresi ne kadar sürüyor?
Kolay gelsin
Cem
Merhaba arkadaşlar benim K1 vizem 10 ocakta onaylandı ama CEAC ta hala ready yazıyor bu durum normal mi bilgisi olan varsa yazabilir mi şimdiden teşekkürler 🙏
@ers amerikada sürenizle alakalı police raporu gerekmiyor onlar zaten sistemden görebiliyorlar
@hypecorn34 ABD’de hali hazırdaki her türlü aktif işleminiz ve orada yaşamaya hevesli/destekleyen kanitlayabileceginiz tüm evraklar girişiniz esnasında sürecinize destek/kanit olabilir ancak yine de son karar/takdir girişteki CBP memurunun.
@serhank Simdi ABD'ye girerken iki ana noktada kontrol yapiliyor. Birincisi ucaga binerken havalimaninda Gozen guvenligin yaptigi kontrol, digeri ise ABD'ye giriste yapilan kontrol. ABD'ye girerken hic sorun yasamazsiniz, zaten hem greencard bilgileriniz var, hem de o oval stamp'in anlamini bilen polisler var. Sorun, ucaga binerken turkiye'de Gozen guvenligin yaptigi kontroller. Ben artik oradaki isanlarin da yillardir bu iste uzmanlastigi icin sorun yasamayacaginizi dusunuyorum. Ama zaten dogum tarihi hatali bile olsa esinizin elinde bir green card var. Gozen guvenlik zaten USCIS sistemine bagli terminallere pasaportunuzu okutuyor ve green card sahibi oldugunuzu goruyorlar. Onunla zaten her turlu ucaga bindirirler. Ayrica bir I-551 bastirmaniza gerek yok.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
@Beerat merhaba, tam karsilar mi bilmiyorum ama sanirim "expedite request" yapmak istiyorsunuz.
Eki 11, 2024Immigration benefit requestors or their authorized representative may request that USCIS expedite the adjudication of their application, petition, request, appeal, or motion that is under USCIS jur
su sayfalar isinize yarayabilir, daha tecrubeli arkadaslar bilgi verene kadar belki isinize yarar.
@rezanclz posta kutularinda isim yok. Dolayisiyla isme gore yerlestirmezler kutulara. Farzedinki cocuklarin okulunda cocuklar adina bir sey geldi isim tutmuyor diye gerimi gidecek:) Biz hala evin eski sahibinin maillerini aliyoruz. 🙂
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;
FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
Teşekkür ederim
@gur-sha https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html
alt tarafta "DV2024 Raw CEAC Data" başlığının altında sağ tarafta "Search" kısmına ANK yazarsanız, son sayfayı seçtiğinizde sıralama gözüküyor.
@Fırat-ERKAL arkadaşımızın paylaşımında görüp ben de sizinle paylaşayım
Merhaba Arkadaslar, yeni fark ettigim bir bilgiyi paylasmak istedim. Surecim tamamlanip vizeli pasaportumu teslim aldiktan bir hafta sonra Lufthansa’yla Frankfurt aktarmali New York’a uctum. Aktarmali ucus oldugu icin iki tane bording pass’im vardi. Istanbul’dan Frankfurt’a olanda bir ibare yok, hersey normal. Ancak Frankfurt’tan New York’a olan bording pass’in uzerine kirmizi bir damgayla “Cleared” yazisi basilmis. Bunu Frankfurt havalimaninda New York ucagina binmeden onceki kontrolde basmislar. Gecirdigim AP sureciyle ilgili mi acaba diye dusundum.
Vizenizin üstünde farklı bir ibare varmı ? Sanırım isminizin temizlendiği ile ilgili bir mühür olabilir.
@hulyarslan merhaba hayırlı olsun tekrardan. idari işlem maili geldiğinde pasaportunuzu mu istiyorlar yoksa sağlık raporunu çıkartıp beraber mi yolladınız ? çünkü sağlık raporu hemen çıkmıyor diye biliyorum sorun olur mu ?
@gucarslan bey merhaba , bu idari işlemler sonucunda hiç vizesi iptal olan var mı ? veya böyle bir şey mümkün mü ?
@miyagisan Evet, vizemin uzerinde “Clearance Received” yaziyor. Bence de bununla ilgili olabilir.
2 mayistan bu yana ceac ta hic guncelleme olmamıştı bugun ceacta guncelleme olmuş umarım bu iyiye işarettir
@hulyarslan hayırlı olsun
Oğlumun ap süreci bitti dair mail aldık işlem tamamdı diye baştan beri devamlı bize yardımcı olan @gucarslan bey çok teşekkür ederim hakkı ödenmez her türlü sorularımıza cevap verdi bekleyenler inş en kısa sürede tamamlanır.
@ahmetyorulmaz Tebrikler, çok mutlu bir haber, aileniz ile mutlu bir gelecek diliyorum. Şansınız bol olsun, evlatlarınızın bahtı açık olsun...
@ATS16 çok teşekkür ederim
@MyLife-0 DV2024 mü bekliyorsunuz, yoksa başka bir vize mi?
Lütfen vize sürecinizi imzanıza taşıyın, hem yaşadığınız gelişmelerin hangi vize türüne ait olduğunu görebileceğiz, hem de herhangi bir sorununuz olduğunda daha iyi cevap alabileceksiniz.
İmzanızı oluşturmak için şuraya bakabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1620487789023
Evet dünkü güncelleme sonrası bizde bugun islemin tamamlandığına dair mailimizi aldik cok şükür darısı diğer bekleyen herkesin başına..
Merhaba bugün benimde processing complicated mailim geldi. Cok sukur darısı tüm bekleyenlerin başına olsun. Benden sadece pasaportumu ve gönderilen e mailin fotokopisi istenmiş ve ptt kaydı yapın diyor fakat benim ptt kaydım var ne yapmam gerekiyor acaba
@ysmguller bu konu başlığının birinci sayfasında “ Eksik Evrak Sebebiyle AP'ye Kalmak” kısmının altında spoiler’e tıklarsanız cevabı ve konsolosluğa gönderimin nasıl yapılacağı anlatılıyor. Hayırlısı olsun sizin için…
@ATS16 Hocam ben baktım da ptt kaydi yaparken talep nedeni kısımına ne yazacağım bilginiz varmi acaba yanlış bir şey yapmak istemiyorum
Her hangi bir ptt şubesiyle pasaportumuzu yolluyabiliyormuyız
@ahmetyorulmaz hayırlı olsun.yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
@ahmetyorulmaz mutlu son tebrikler
@ahmetyorulmaz Evet gonderebilirsiniz.