Merhabalar Eşim için E2 vizesi ile aile birleşimine başvuru yaptım. Nisan aayında ve mülakat sonrası yeşil kagitla pasaportumu geri verdiler. Ap ye kaldığımız söylendi. Mail geleceği söylendi. Şu anda hiç bir haber yok. Sadece geçen hafta güncelleme olduğu görülüyor. Mail atıyorum konsolosluğa cevap geliyor her zaman.Durumumuzun pending olduğu söyleniyor. Böyle bir durumla karşilaşan varmi. Veya geçen haftaki güncelleme sonrasında işlemlerin ne kadar zamanda sonuçlanma durumu hakkında düşüncesi olan varmi. Teşekkürler.
-
@Saner-Mesçioğlu Merhaba. İlk kargo gönderiminizle biometrik randevu tarihi arasında ne kadar süre var? Ben de başvuracağım, fikir olsun diye öğrenmek istedim. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Bu arada G-1145 formunu eklemiş miydiniz başvurunuza? Bu form ile bildirim alınabiliyor diye biliyorum.
-
Yakın zamanda evlilik yolu ile AOS yapmış ve evraklarla ilgili bir sorun yaşamamış bir insan olarak. Amerika’ya gelince dilerseniz konsolosluktan birth certificate olarak belge alabilirsiniz, dilerseniz de edevletten çıktı aldığınız vukuatlı nüfus kayıt örneğini apostile gerek olmaksızın certified olarak çevirtip kullanabilirsiniz. Biz benim için istenen belgeyi ilk yöntemle, eşim için istenen belgeyi de ikinci yöntemle elde edip USCIS’e ilettik ve bir sorun olmadı. Avukatımız da zaten bizi bu şekilde yönlendirdiği için ofisimize bağlı olarak şans eseri bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yine de son karar sizin tabii ki.
@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@lillyyy
Sağlık raporu kısmına hakim değilim teyit etmenizde yarar var, süreyle ilgili olabilir.Kafanız karışmasın, size demek istediğim şu, ister konsolosluktan evrağı alın, ister Türkiye'den nüfus müdürlüğünden getirin, isterseniz eDevlet'ten çekin, nüfus kayıt örneği evrağının üretildikten sonra kullanım süresi bir ay, devletimiz bunu böyle öngörmüş ve karar vermiş, yapacak bir şey yok. Eğer bir ayda dosyayı içeriye veririm diyorsanız, evrağı Türkiye'den de getirebilirsiniz. Mantık çok basit.
Yabancı devletlerde resmi kurumlara verilecek resmi evrakların apostilli ve çevrilmiş olması gerekir. Bunu daha önce başkası böyle yaptı kabul olmuş diye, sizinkisi de kabul olacak diye bir varsayım olamaz. İnşallah olur ne diyelim.
Evlilikle ilgili statü değişikliği dosyalarında USCIS evrakları daha bi titizlikle inceliyor, o yüzden size işinizi şansa bırakmayın diyorum. X ofisteki memur apostile bakmaz, Y ofisteki memur reject eder vs vs bunu biz öngöremeyiz. Öngöremediğimiz durumlar için riski minimize etmek gerekir.
-
@crazycells yaptım , uçağa 10 gün var. şimdi ödedim. ÇOK teşekkür ederim. yazıyı birebir takip ettim ve hiç problem olmadı.
-
Herkese selam bir sorum olacakti kendim amerikada yasiyorum ve turkiyede yasayan esim icin basvuru yaptim lakin bu i-864 muhabbetini tam anlayamadim anne ve babami da joint sponsor olarak gosterecegim bunun icin i-864 u onlar adina da doldurmam gerekiyor degil mi? ekstra olarak bir belge koymam gerekiyor mu? ve i-864A formunu doldurmam gerekiyor mu tesekkur ederim.
-
-
@tapsix @akmaz21213434 merhaba,
Bu maili almıştım ve Ağustos ayında Amerika'ya yerleştik. Eşimin greencard'ını Mayıs'ta geldiğimizde teslim aldığımız için ülkeye girişte hiç sorun yaşamadım ve vize süremin ekim sonuna kadar geçerli olduğunu söyleyip, hoşgeldiniz dediler. Sonra hemen Uscis ile iletişim kurup randevu talep ettim. Cuma günü gelen mailde söylenen ve sarı zarfa eklenen her detay evrak ile randevuya gittim. Maalesef ilk defa karşılaşmışlar gibi bir durum oldu. Detayları açıkladım, evrakları verdim ama hangi evrakları almaları gerektiğini bile bilmiyorlardı. Evlilik cüzdanı, fotograf, aşı kartları, adli sicil kaydı vb hepsini bunu da almalısınız diyerek teslim ettim. 5 farklı kişi gelip durumu anlamaya çalıştı, eşimin greencardına bakıp, bana senin dosyan neden kayboldu dediler 😃 bilmiyorum havalanında birlikte teslim ettik dedim. Yapılan iyi hamle olarak vize süremi direkt 1 yıl uzattılar ve pasaportta damga altına IV paketimin kaybolduğunu yazdılar. Süreci nasıl takip edeceğimi sordum ama bekleyin, online hesabınızı kontrol edin dediler, başka bilgi alamadım çok uzun konusmalara ragmen doyurucu bir bilgi gelmedi. Üzülme 1 yıl içinde gelmezse yeniden gelirsin yine 1 yıl uzatırız dediler, eşim asıl talihli olduğu için 10 yıl boyunca vize ile sorun yaşamayacagımı söylediler. İlk oluşturduğum case üzerinden devam eder diye umuyorum, şimdilik bir güncelleme olmadı, olur ise tekrar bilgi vereceğim. Umarım sizin süreçleriniz biometrik ve parmak izi ile hallolur.Ek bilgi: Doğum sertifikası ve pasaport ile ilk işleme başladılar, burada biri e-devlet üzerinden çok dilli doğum belgesi önerdiği için onu götürdüm. Önce kabul etmediler, genç bir görevli gelip inceledi ve uygun dedi, yoksa işlemlere başlamayacaklardı, ing yazan bir doğum sertifikası gerekiyor dediler.
-
@gucarslan çok teşekkür ederim.🙏🙏
-
@berkayy son kez merhaba herkese. 2 hafta oldu bugün konsolosluğu aradım ve evrak geldi gelip alabilirsin dediler.
Bütün adımları tek tek anlattım ama birşey olursa yine yazabilirsiniz. -
@sevdademirci Merhaba , eğer uscise geri gönderildiyse kartınız şuan yeni karta basvuru yapmayın. bağlantı metni bu link üzerinden bilgilerinizi doldurun , altta bulunan provide last action on your case kısmına greencardın onlara geri gönderildiğini ve ellerine ulastıgında size tekrar postalamalarını istediğini belirtin. 27 martta aynısı bana olmuştu , uscis ortalama 1 aya cevap veriyor , bana 25 nisanda cevap vermişti. Bu süre zarfında çok zorunda kalmadıkça adres değişikliği yapmayın. Bana 25 nisanda yazmıslardı geri göndericez diye , ben sonrasında adres değişikliği yapmıştım. Hem eski adrese gitti hem de usps greencardımı kaybetti. Eğer posta kutusunun üstünde isminiz yazmıyorsa isminizi yazın. Ya da eğer geri gönderileli çok olmadıysa , usps ye gitmediyseniz ve usps’de takip numaranızdan baktığınız zaman hala sadece geri gönderildi yazıyorsa usps’ye gidin kartım sizde geri göndermişsiniz diye bi sorun. Bazen bir kaç gün bekletip gönderiyorlarmıs , ama ısrarcı olun. Ben aynı gün gitmiştim usps’ye , geri gönderdik bizde yok dediler. Aynı gün geri göndereceklerine inanmadım , yalan söylediler ve 3-4 gün sonra kargo hareketlerinde gördüm 4 gün sonra gönderildiğini. O yüzden ısrar edin , olmazsa en başta anlattığım E-Requesti oluşturun. Umarım sorunsuz kısa sürede ulaşırsınız kartlarınıza🙏🏼
-
Merhaba biz Abd giriş yaparken belirttiğimiz adreste greencardlarımızı teslim aldık. Şimdi taşındık ve usciste adres güncellemesi yaptık ben ve eşim adına. 7 yaşında bir oğlumuz var. Onun için de ayrıca yapmamız gerekiyor mu bildirimi? Okula kaydı falan yapıldı adres kanıtı ile
-
@MERVE-SARI peki daha önce sokak hayvanlarına destek olmuş muydunuz hiç?
mama olsun, onları ufak bir sevme girişimi filan? -
@anlycell merhaba, oncelikle gecmis olsun. Green card hakkinizdan vazgecmek icin I407 formunu doldurmaniz lazim, detay icin su iletiyi inceleyebilirsiniz. Iletideki USCIS ofisi yerine Mayis ayinda acilan Ankara ofisi ile islemlerinizi yurutebilirsiniz.
Arkadasiniz size GC’nizi postalamali, fiziksel olarak kart sizde olmali, kart sizde degilse de USCIS Ankara Field Ofisi ile iletisime gecebilirsiniz.
Ofis bilgilerini birakiyorum; https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office
-
Merhabalar Eşim için E2 vizesi ile aile birleşimine başvuru yaptım. Nisan aayında ve mülakat sonrası yeşil kagitla pasaportumu geri verdiler. Ap ye kaldığımız söylendi. Mail geleceği söylendi. Şu anda hiç bir haber yok. Sadece geçen hafta güncelleme olduğu görülüyor. Mail atıyorum konsolosluğa cevap geliyor her zaman.Durumumuzun pending olduğu söyleniyor. Böyle bir durumla karşilaşan varmi. Veya geçen haftaki güncelleme sonrasında işlemlerin ne kadar zamanda sonuçlanma durumu hakkında düşüncesi olan varmi. Teşekkürler.
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
-
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.Kendi soruma kendim yanıt veriyorum 🙂
Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@ATS16 teşekkür ederim
-
Arkadaslar merhaba. 29 aydir bekliyorum ta ki surecin en basindan beri. Bugun esim mulakata girdi. Hersey super gecti. Beyaz kagidi da aldi. Vizeniz 5-6 gune pasaportunuza basilmis olarak teslim edilecek demisler. Suan guncellendi ve Administrative Process yaziyor. Kafayi yemek uzereyim. Sizce gecici birsey midir? Yoksa burda bazilarinizin yasadigi gibi aylar surecek bir surece mi girdik?
-
@ufukadiyaman sizin dq tarihinizle mülakat tarihi arası neden bu kadar uzun acaba ?
-
@ufukadiyaman beyaz kağıttan kastınız ne bir de onu anlayamadım. Üzerinde her hangi bir yere tik atılmış mı?
-
@hulyarslan aile birlestirme kagidi, haklarinin falan yazdigi.
-
@ufukadiyaman anladım. Vize basım aşamasında o şekilde yazması normal. Basılır basılmaz değişir merak etmeyin. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim
-
@ufukadiyaman hayırlı olsun. çok kısa zaman içinde issued'e dönecek
-
Arkadaslar suan issued oldu. Ayni gun icinde mi veriyorlar ptt ye acaba yoksa bir sonraki is gunu mu oluyor? Ben cankaya ptt den kendim alcam diye isaretledim..
-
ben 7 aydır "Approved" şeklinde bekliyorum ne pasaportumu veriyorlar pasaportumda elçilikte nede bir haber veriyorlar unuttular sanırım.
-
@ufukadiyaman postaya verildiği günün mesai saati bitiminde sms gelecek AIS'te kayıtlı olan cep telefonunuza, tahmini 17.30 civarında sms gelecektir. Yoğunluğa bağlı olarak postaya verilen gün değişebilir, bizim issued olduğunun akşamına postaya verilmişti. Tebrikler, hayırlı olsun...
-
Günaydın. Biraz geç oldu kusura bakmayın. Salı günü pasaportumu konsolosluğa götürdüm. Çarşamba günü sabah ap perşembe sabah ise issued oldu ve pasaportumu aynı gün konsolosluk önünde saat 9'da teslim ettiler. 45 günlük vize basmışlar o yüzden ay sonuna uçak biletimi aldım kısmetse gidiyorum. Sürekli forumda aktif olcam, bu süreci benim gibi yaşayan olursa bilgim dahilinde cevaplayacağım. Hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
-
@kutaykc hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar
-
@ahmetyorulmaz teşekkürler
-
Sevgili forum ailesi,
9 Nisan tarihinde Viyana 'da yapmış olduğumuz mülakat sonrası AP ye kalmam ile devam eden süreç, 13 Haziran tarihinde vizemin basılması ile sonlandı.
Dileğim hiçkimsenin AP sürecine girmeden vizesini alması. AP sürecimi , AP ye kalan arkadaşlara ışık olması açısından yazmak istiyorum9 Nisan Viyana - mülakat / eşimin ve kızımın vizeleri onaylandı.
11 Nisan - eşim ve kızım issued - ben refused
12 Nisan - güncelleme
15 Nisan - güncelleme
4 Haziran - güncelleme
5 Haziran - konsolosluk onay maili
12 Haziran - konsolosluğa pasaportu bıraktıktan 2 saat sonra gelen mailde vizemin basılamadığını , ileri bir AP süreci gerektiğini belirttiler.Ne kadar süreceğini bilmiyorlardı.Kabus tekrar başlamıştı.Neyseki 24 saat geçmeden 13 Haziran sabahı vizemin gün içersinde basılacağı mailini aldım.Vize basılı pasaportum artık elimdeydi.AP de bekleyen herkese bol sabırlar diliyorum.Umarım hepiniz tez vakitte vizelerinize kavuşursunuz.
** Ailemde yada ben de herhangi bir adli sicil kaydı vs bulunmamaktadır. Sıkca yurt dışı giriş çıkışlarım var.Name check mi nedir sorun hepiniz gibi bende neden AP ye kaldığımı bilmiyorum.
-
gözünü aydın olsun stresli süreçi atlattınız hayırlı olsun
-
bir şeyi merak ettim bu güncellemeler ne anlama geliyor
-
@ahmetyorulmaz güncellemeler dosyanızın açıldığı anlamına geliyor.acilip işlem yapilmis olabilir,bir aşamayı geçmiş olabilirsiniz yada sadece açıp dosyanızı kapatmış olabilirler
-
Bu belirttiğiniz güncellemeler CEAC üzerinden olanlar değil mi?
-
@ysmguller evet
-
Bu gün sistemi kontrol ettiğimde güncelleme oldu
Benzer Başlıklar
159
46.2k
Users
4.6k
Topics
454.8k