@MERVE-SARI peki daha önce sokak hayvanlarına destek olmuş muydunuz hiç?
mama olsun, onları ufak bir sevme girişimi filan?
-
@Saner-Mesçioğlu Merhaba. İlk kargo gönderiminizle biometrik randevu tarihi arasında ne kadar süre var? Ben de başvuracağım, fikir olsun diye öğrenmek istedim. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Bu arada G-1145 formunu eklemiş miydiniz başvurunuza? Bu form ile bildirim alınabiliyor diye biliyorum.
-
Yakın zamanda evlilik yolu ile AOS yapmış ve evraklarla ilgili bir sorun yaşamamış bir insan olarak. Amerika’ya gelince dilerseniz konsolosluktan birth certificate olarak belge alabilirsiniz, dilerseniz de edevletten çıktı aldığınız vukuatlı nüfus kayıt örneğini apostile gerek olmaksızın certified olarak çevirtip kullanabilirsiniz. Biz benim için istenen belgeyi ilk yöntemle, eşim için istenen belgeyi de ikinci yöntemle elde edip USCIS’e ilettik ve bir sorun olmadı. Avukatımız da zaten bizi bu şekilde yönlendirdiği için ofisimize bağlı olarak şans eseri bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yine de son karar sizin tabii ki.
@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@lillyyy
Sağlık raporu kısmına hakim değilim teyit etmenizde yarar var, süreyle ilgili olabilir.Kafanız karışmasın, size demek istediğim şu, ister konsolosluktan evrağı alın, ister Türkiye'den nüfus müdürlüğünden getirin, isterseniz eDevlet'ten çekin, nüfus kayıt örneği evrağının üretildikten sonra kullanım süresi bir ay, devletimiz bunu böyle öngörmüş ve karar vermiş, yapacak bir şey yok. Eğer bir ayda dosyayı içeriye veririm diyorsanız, evrağı Türkiye'den de getirebilirsiniz. Mantık çok basit.
Yabancı devletlerde resmi kurumlara verilecek resmi evrakların apostilli ve çevrilmiş olması gerekir. Bunu daha önce başkası böyle yaptı kabul olmuş diye, sizinkisi de kabul olacak diye bir varsayım olamaz. İnşallah olur ne diyelim.
Evlilikle ilgili statü değişikliği dosyalarında USCIS evrakları daha bi titizlikle inceliyor, o yüzden size işinizi şansa bırakmayın diyorum. X ofisteki memur apostile bakmaz, Y ofisteki memur reject eder vs vs bunu biz öngöremeyiz. Öngöremediğimiz durumlar için riski minimize etmek gerekir.
-
@crazycells yaptım , uçağa 10 gün var. şimdi ödedim. ÇOK teşekkür ederim. yazıyı birebir takip ettim ve hiç problem olmadı.
-
Herkese selam bir sorum olacakti kendim amerikada yasiyorum ve turkiyede yasayan esim icin basvuru yaptim lakin bu i-864 muhabbetini tam anlayamadim anne ve babami da joint sponsor olarak gosterecegim bunun icin i-864 u onlar adina da doldurmam gerekiyor degil mi? ekstra olarak bir belge koymam gerekiyor mu? ve i-864A formunu doldurmam gerekiyor mu tesekkur ederim.
-
-
@tapsix @akmaz21213434 merhaba,
Bu maili almıştım ve Ağustos ayında Amerika'ya yerleştik. Eşimin greencard'ını Mayıs'ta geldiğimizde teslim aldığımız için ülkeye girişte hiç sorun yaşamadım ve vize süremin ekim sonuna kadar geçerli olduğunu söyleyip, hoşgeldiniz dediler. Sonra hemen Uscis ile iletişim kurup randevu talep ettim. Cuma günü gelen mailde söylenen ve sarı zarfa eklenen her detay evrak ile randevuya gittim. Maalesef ilk defa karşılaşmışlar gibi bir durum oldu. Detayları açıkladım, evrakları verdim ama hangi evrakları almaları gerektiğini bile bilmiyorlardı. Evlilik cüzdanı, fotograf, aşı kartları, adli sicil kaydı vb hepsini bunu da almalısınız diyerek teslim ettim. 5 farklı kişi gelip durumu anlamaya çalıştı, eşimin greencardına bakıp, bana senin dosyan neden kayboldu dediler 😃 bilmiyorum havalanında birlikte teslim ettik dedim. Yapılan iyi hamle olarak vize süremi direkt 1 yıl uzattılar ve pasaportta damga altına IV paketimin kaybolduğunu yazdılar. Süreci nasıl takip edeceğimi sordum ama bekleyin, online hesabınızı kontrol edin dediler, başka bilgi alamadım çok uzun konusmalara ragmen doyurucu bir bilgi gelmedi. Üzülme 1 yıl içinde gelmezse yeniden gelirsin yine 1 yıl uzatırız dediler, eşim asıl talihli olduğu için 10 yıl boyunca vize ile sorun yaşamayacagımı söylediler. İlk oluşturduğum case üzerinden devam eder diye umuyorum, şimdilik bir güncelleme olmadı, olur ise tekrar bilgi vereceğim. Umarım sizin süreçleriniz biometrik ve parmak izi ile hallolur.Ek bilgi: Doğum sertifikası ve pasaport ile ilk işleme başladılar, burada biri e-devlet üzerinden çok dilli doğum belgesi önerdiği için onu götürdüm. Önce kabul etmediler, genç bir görevli gelip inceledi ve uygun dedi, yoksa işlemlere başlamayacaklardı, ing yazan bir doğum sertifikası gerekiyor dediler.
-
@gucarslan çok teşekkür ederim.🙏🙏
-
@berkayy son kez merhaba herkese. 2 hafta oldu bugün konsolosluğu aradım ve evrak geldi gelip alabilirsin dediler.
Bütün adımları tek tek anlattım ama birşey olursa yine yazabilirsiniz. -
@sevdademirci Merhaba , eğer uscise geri gönderildiyse kartınız şuan yeni karta basvuru yapmayın. bağlantı metni bu link üzerinden bilgilerinizi doldurun , altta bulunan provide last action on your case kısmına greencardın onlara geri gönderildiğini ve ellerine ulastıgında size tekrar postalamalarını istediğini belirtin. 27 martta aynısı bana olmuştu , uscis ortalama 1 aya cevap veriyor , bana 25 nisanda cevap vermişti. Bu süre zarfında çok zorunda kalmadıkça adres değişikliği yapmayın. Bana 25 nisanda yazmıslardı geri göndericez diye , ben sonrasında adres değişikliği yapmıştım. Hem eski adrese gitti hem de usps greencardımı kaybetti. Eğer posta kutusunun üstünde isminiz yazmıyorsa isminizi yazın. Ya da eğer geri gönderileli çok olmadıysa , usps ye gitmediyseniz ve usps’de takip numaranızdan baktığınız zaman hala sadece geri gönderildi yazıyorsa usps’ye gidin kartım sizde geri göndermişsiniz diye bi sorun. Bazen bir kaç gün bekletip gönderiyorlarmıs , ama ısrarcı olun. Ben aynı gün gitmiştim usps’ye , geri gönderdik bizde yok dediler. Aynı gün geri göndereceklerine inanmadım , yalan söylediler ve 3-4 gün sonra kargo hareketlerinde gördüm 4 gün sonra gönderildiğini. O yüzden ısrar edin , olmazsa en başta anlattığım E-Requesti oluşturun. Umarım sorunsuz kısa sürede ulaşırsınız kartlarınıza🙏🏼
-
Merhaba biz Abd giriş yaparken belirttiğimiz adreste greencardlarımızı teslim aldık. Şimdi taşındık ve usciste adres güncellemesi yaptık ben ve eşim adına. 7 yaşında bir oğlumuz var. Onun için de ayrıca yapmamız gerekiyor mu bildirimi? Okula kaydı falan yapıldı adres kanıtı ile
-
@MERVE-SARI peki daha önce sokak hayvanlarına destek olmuş muydunuz hiç?
mama olsun, onları ufak bir sevme girişimi filan? -
@anlycell merhaba, oncelikle gecmis olsun. Green card hakkinizdan vazgecmek icin I407 formunu doldurmaniz lazim, detay icin su iletiyi inceleyebilirsiniz. Iletideki USCIS ofisi yerine Mayis ayinda acilan Ankara ofisi ile islemlerinizi yurutebilirsiniz.
Arkadasiniz size GC’nizi postalamali, fiziksel olarak kart sizde olmali, kart sizde degilse de USCIS Ankara Field Ofisi ile iletisime gecebilirsiniz.
Ofis bilgilerini birakiyorum; https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office
-
Merhabalar Eşim için E2 vizesi ile aile birleşimine başvuru yaptım. Nisan aayında ve mülakat sonrası yeşil kagitla pasaportumu geri verdiler. Ap ye kaldığımız söylendi. Mail geleceği söylendi. Şu anda hiç bir haber yok. Sadece geçen hafta güncelleme olduğu görülüyor. Mail atıyorum konsolosluğa cevap geliyor her zaman.Durumumuzun pending olduğu söyleniyor. Böyle bir durumla karşilaşan varmi. Veya geçen haftaki güncelleme sonrasında işlemlerin ne kadar zamanda sonuçlanma durumu hakkında düşüncesi olan varmi. Teşekkürler.
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
-
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.Kendi soruma kendim yanıt veriyorum 🙂
Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
Merhaba 12 şubatta AP ye kalmıştım o tarihten bu yana bende hiçbir güncelleme olmadı bir sorun mu var acaba ??
-
Merhaba gren card vize başvurusunda da idari işleme kalma oluyor mu
-
@ahmeterol1912 Oluyor tabii.
-
@ahmeterol1912 Evet, maalesef DV süreçlerinde de İdari İşleme Kalınabiliyor. Şu an itibariyle DV2024 için Ankara'da EU bölgesinden 23 kişi Toplamda 249 kişi, Dünya genelinde de 4964 kişi İdari İşlemlerinin sonuçlanmasını bekliyor.
-
@Fırat-ERKAL ben geçen yaz work and travel yaptım idari işleme kalmadım ama en cekindiğim olay umarım öyle bir engele takılmam daha önceden takılmayıp sonrasında takılma da oluyormuş sanırsam
-
@Biyolog Merhaba, en son guncelleme mulakat gununuz mu? DS-5535 formu doldurmaniz istendi mi? Ayrica IV Status Check sayfasini kontrol ettiginizde statunuzde ne yaziyor?
-
@dpdemir Merhaba statüm refused olarak görünüyor. Mülakat tarihim 12 şubattı DS-5535 formunu istediler 20 Şubatta yolladım ve 27 şubatta teyit için mail attım dönüş yapmadılar ancak son güncelleme bilgisi olarak uzun zamandır
"Case Last Updated: 29-Feb-2024" ibaresi var. Herkes günelleme oldu yazınca merak ettim. -
@Biyolog Anladim. DS-5535 formunuzu isleme koymadilar mi acaba? diye dusundum ama 29 Subat’ta guncellendiyse isleme almislardir. Bazi dosyalarda mulakattan sonra bir-iki guncelleme oluyor sonrasinda duruyor ve birkac ay beklemeden sonra sureciniz tamamlandi maili geliyor. Umarim oyle olur sizin de.
-
@dpdemir Umarım hepimiz güzel haberler alırız hocam teşekkürler
-
Günaydın sevgili forum.
Bu sabah ceac'ta bi güncelleme almıştım ve devamında mail geldi. İdari sürecimin tamamlandığı ve göçmen vizesi verebilmeleri için pasaportumu postayla yada şahsımın getirmesini istemişler. Önümüzde ki hafta gideceğim. Gelişmeleri tek tek burdan yazacağım. -
@kutaykc tebrik ederim. Bizler için de umut oldu yeni hayatınızda mutluluklar dilerim şimdiden
-
@hulyarslan teşekkürler. en kısa zamanda sizinde olumlu cevap almanız dileğiyle
-
@MyLife-0 merhaba benim içinde aynı şekilde hiç bir cevap ve geri dönüt almadım. 9 haziranda benim sağlık dosyamın süresi bitiyor. ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.
-
@mehmet80 sanırım tekrar sağlık randevusu alıp aynı işlemleri yaptiracaksiniz
-
@hsn-kartal merhaba onlar bana bildirir mi gidip ne zaman almam gerektiğini sağlık raparunu yoksa sağlık raporunu ap süreci bitene kadar hazır mı etmeliyim
-
@mehmet80 emin değilim yanlış bilgi vermek istemiyorum, konu hakkında bilgisi olanlar eminim yanıt vereceklerdir
-
@mehmet80 merhaba. Ap süreciniz tamamlandığında size sağlık raporunuzu da yenilemeniz gereken bir email gönderecekler.
-
Dün 3 kisım ready bu gün refused oldu ne anlama geliyor 3 kısım oğlum galiba Dün Ds-5535 formu istenmisti -
Mart ayından beri AP deyim (K-1 vizesi), ilk güncellemem mülakattan 1 hafta sonra olmuştu, 2.5 ay sonra 2. güncellememi aldım bugün. Başka güncelleme alan var mı?
-
@gucarslan bu iletide yukarıdaki bilgiyi vermişti, kendisi sizin gönderdiğiniz ekran görüntüsüne istinaden tekrar yorumlayabilir belki, sabırla beklemeniz yararınıza olacaktır.
Benzer Başlıklar
131
46.2k
Users
4.6k
Topics
454.8k