merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi
-
@gurkankucukvar, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@deebee Bir sorum daha var. Peki adres değişikliği SSN gelme süresini yani süreci uzatır mı ?
Ülkeye giriş yapar yapmaz değiştirirseniz, bir gecikme olmaz. Ancak 3-4 gün sonra sistem üzerinden yapılan değilikliklerde, GC eski adrese gidebiliyor. Hızlıca aksiyon almak lazım, herhangi bir gecikme yaşamamak için. Bazen her şey düzgün yapıldığı halde, GC’nin gelmediği veya ilk adrese gittiği de olabiliyor. ABD kurumlarında süreçler çok yavaş ve bazen hatalı ilerleyebiliyor.
-
@SCK4835 eğer statünüz AP'ye döndüyse bir kaç gün içinde vizeniz basılacaktır.
bu arada sürecinizi bu başlıkta yazabilirseniz çok memnun olurum.
en azından süreçteki deneyimlerinizden herkes faydalanmış olacaktır. -
-
@batum Merhabalar . Oncelikle Tebrikler . Genel olarak DV Dosyalarinda parmak izinden 45 gun sonra gibi Mulakat kagidi geliyor . Ama bu tabiki basvurunuzun bakildigi Field Office e , Mulakat alip almayacaginiza , is yogunluguna vb degisebiliyor . Bol Sans dilerim .
-
@gucarslan USCIS'in sitesinde detaylıca ifade edilmiş, kontrol ettim. Teşekkür ederim.
-
@crazycells Merhabalar efendim. Evlilik yolu ile 2018 de 10 yıllık uzun dönem green card aldım ama sonrasında boşandım ve 2019'da Türkiye'ye geri döndüm. 12 Kasım 2024 tarihinde I-131 Re-Entry formunu doldurdum (Türkiye'den) acaba doğru mu yaptım? Ya da şunu sormam lazım, tekrar giriş yapmam için ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
PS: Eğer doğru formu doldurduysam bekleme süresi ne kadar sürüyor?
Kolay gelsin
Cem -
Merhaba arkadaşlar benim K1 vizem 10 ocakta onaylandı ama CEAC ta hala ready yazıyor bu durum normal mi bilgisi olan varsa yazabilir mi şimdiden teşekkürler 🙏
-
@ers amerikada sürenizle alakalı police raporu gerekmiyor onlar zaten sistemden görebiliyorlar
-
@hypecorn34 ABD’de hali hazırdaki her türlü aktif işleminiz ve orada yaşamaya hevesli/destekleyen kanitlayabileceginiz tüm evraklar girişiniz esnasında sürecinize destek/kanit olabilir ancak yine de son karar/takdir girişteki CBP memurunun.
-
@serhank Simdi ABD'ye girerken iki ana noktada kontrol yapiliyor. Birincisi ucaga binerken havalimaninda Gozen guvenligin yaptigi kontrol, digeri ise ABD'ye giriste yapilan kontrol. ABD'ye girerken hic sorun yasamazsiniz, zaten hem greencard bilgileriniz var, hem de o oval stamp'in anlamini bilen polisler var. Sorun, ucaga binerken turkiye'de Gozen guvenligin yaptigi kontroller. Ben artik oradaki isanlarin da yillardir bu iste uzmanlastigi icin sorun yasamayacaginizi dusunuyorum. Ama zaten dogum tarihi hatali bile olsa esinizin elinde bir green card var. Gozen guvenlik zaten USCIS sistemine bagli terminallere pasaportunuzu okutuyor ve green card sahibi oldugunuzu goruyorlar. Onunla zaten her turlu ucaga bindirirler. Ayrica bir I-551 bastirmaniza gerek yok.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
-
@Beerat merhaba, tam karsilar mi bilmiyorum ama sanirim "expedite request" yapmak istiyorsunuz.
Eki 11, 2024Expedite Requests | USCIS Expedite Requests | USCIS Eki 30, 2024
Chapter 5 - Expedite Requests Chapter 5 - Expedite Requests
Immigration benefit requestors or their authorized representative may request that USCIS expedite the adjudication of their application, petition, request, appeal, or motion that is under USCIS jur
su sayfalar isinize yarayabilir, daha tecrubeli arkadaslar bilgi verene kadar belki isinize yarar.
-
@rezanclz posta kutularinda isim yok. Dolayisiyla isme gore yerlestirmezler kutulara. Farzedinki cocuklarin okulunda cocuklar adina bir sey geldi isim tutmuyor diye gerimi gidecek:) Biz hala evin eski sahibinin maillerini aliyoruz. 🙂
-
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@dpdemir bu durumu sormak için 2 tane email yazmama rağmen cevap alamadım bende. Bu durumu sormak için email yazıp cevap alabilen var mı ? Yine En net cevabı onlar verecektir.
-
@hulyarslan Cevap almak ne mumkun? Hele biz eskiler mimlendik herhalde. Hic cevap verilmiyor. Belki yeni Ap’ye kalanlara bir cevap yazilir.
-
@dpdemir malesef bizdede durum aynı hiçbir maile cevap yok ama az once kontrol ettiğimde 30 nisan yani bugün yine bir güncelleme olmus ama değişen bir şey yok hala refused görünüyor 221g koduyla
-
Selamlar,
Dosyamın durumunu sorguladığım üç yöntemde (Göçmen vize soru formu, konsolosluğa email ve Immigrant Visa Navigator) aldığım gördüğüm mesajların birisi şöyle;
“Dosyanızdaki gelişmeler ile ilgili yazışmalar için epostanızı düzenli olarak kontrol ediniz. İşlemler tamamlandığı zaman size eposta atarak yönlendirmelerde bulunacağız; bu konuda eposta ile göndereceğiniz sorularınıza bireysel olarak cevap verilmeyecektir.”
Bir diğeri de şöyle;
“Dosyanız şu anda bir idari işlem için bekliyorsa, güncellemelerle ilgili bilgilendirmeler için lütfen e-postanızı düzenli olarak kontrol edin. İşlem tamamlandığında size e-posta yoluyla daha fazla bilgi vereceğiz. Bu konuyla ilgili e-posta sorularına bireysel bir yanıt almayacaksınız.”
Emailin otomatik cevabı da;
“Bu e-posta adresine gönderilen soruların takip edilmeyeceğini veya doğrudan yanıtlanmayacağını lütfen dikkate alınız. Sorunuza yanıt bulmak için Göçmen Vize Kılavuzunu ziyaret etmeniz gerekir.”
Bundan anladığım “AP işleminizle uğraşıyoruz, arayıp sormayın. Biz sizinle işimiz bitince arayacağız. Bizden email alınca görürsünüz.” diyorlar. -
@MyLife-0 Hepimizde bugun tarih guncellemesi oldu. Ankara Buyukelciligindeki tum dosyalarda ayni gun guncelleme oluyor. Durumumuz ayni simdilik.
-
@Fırat-ERKAL Evet aldigim cevaplar hep boyle 11 aydir. Son 3 aydir hic cevap vermiyorlar. Her ne kadar aldigimiz cevaplar ayni olsa da bir umut, yine de sormak istiyor insan. Completed mailini bir an once almak umidiyle…
-
@dpdemir Dosyalar, üzerlerinde işlem olsa da, olmasa da aynı anda güncelleniyor herhalde, durumlarında değişiklik olanların "Case status" kısmındaki ifadeyi değiştiriyorlar gibi anladım ben. Denk geldiğim dosyalardan yaptığım çıkarım böyle.
-
@Fırat-ERKAL Dogru tespit etmissiniz.
-
@dpdemir çok teşekkür ederim . çok panikledim . benim durumumda olanların varlığından haberim olmadığı için bilemedim herkese selamlar
-
@gucarslan bey çok sağ olun ,size yazmadan önce paylaşımınızı okumuştum. ama anlamadım ne demek istiyor. orada bir sıralamamı var onu anlamadım. çünkü benim durumum check status de proses pendindi,sonra refused 221g olunca ired oldu sandım. ama aydınlatığınız için çok teşekkür ederim
-
@Fırat-ERKAL merhaba benim ceac update 8 şubatta takılı kaldı 2 aydır. ama staus check geçen 26 nisanda processing pending yazıyordu 29 nisanda refused221g olduç ama hala check status sayfa update olur her hafta. gerçekten dipsiz bir kuyudayız sanki.
-
@mehmet80 Benim CEAC da 29 Şubatta kaldı en son. Öteki tarafta Processing Pending bende de Refused 221g ye döndü. Bekliyoruz bakalım ne olacak.
-
Ceac tan kontrol ettiğimde 02.05 tarihinde yine güncelleme olmus en son 30 nisanda güncellenmişti iki günde bir tarih yenileniyor güncelleniyor ama hala refused görünüyor neden bi değişiklik olmuyor anlamıyorum
-
Ds5535 ten başka birseyde istemediler neyi inceliyor neye bakıyorlar anlam veremedim qitti
-
@MyLife-0 çünkü AP süreciniz bitmedi.
bu güncellemelerin olması iyi ve normal. sabırla sonuçlanmasını beklemelisiniz.. -
@MyLife-0 DS5535'de verdiğimiz bilgiler var. Mesela bu hafta çalıştığınız yerlerden birine bakarlar, sistemde incelerler. Gelecek ay çalıştığınız yerlerden diğerine bakarlar. 3 ay sonra mesela ziyaret ettiğiniz ülkelerden birine bakarlar. Vsvsvs Böylece bu idari işlemin bitmesi aylarca, yıllarca sürer. Benim tahminim bu.
-
@SUV2019 Başka ABDdeki kurumlardan görüş vs de beklerler, onların cevapları sürer aylarca. Yoksa bu idari işlemler neden yıllarca sürsünki.
-
herkese merhaba, mülakattan sonra bana gelen mesajda 31 eylül den sonra her hangi bir şekilde green kart vizesi verilmeyecekmiş. bir çoğumuz ap'de olduğumuz için 31 eylüle kadar mı şansımız var ? bu doğru mu acaba. bu konuda bilgisi olana arkadaşlar cevaplarsa iyi olur ..
-
@mehmet80 aynen doğru 1 ekim yeni mali yıl demek 2025 lottety süreci başlar 1 ekimde ,zaten böyle olmasa yıllar yılı biriken mülakat görüşmeleri olur ve süreç aile birleşimi kardeş vizesi gibi 20 yıl sürerdi.AP malesef çok berbat bir süreç, inşallah sure dolmadan sonuçlanır
-
Herkese merhaba. Cr-1 mülakatım için bu sabah konsolosluktaydım. Mülakatım çok iyi geçti, görevli her şeyin iyi gözüktüğünü, harika olduğunu vs söyledi. Tamam dedim kesin vizeyi alıyorum herhalde
Ama sonra sarı kağıdı çıkardı verdi ne için olduğunu sorduğumda önemli bir şey olmadığını, birkaç ay sürecek administrative process dedi ve beni yolladı. Mülakatımdan 1 saat sonra mail geldi, d 5535 formunu doldurup yollamam gerekiyormuş. İsim benzerliğinden olduğunu düşünmüyorum, vermediğim tek bilgi I-130 belgesini yollayıp cr-1 sürecini başlattıktan sonra yaptığımız avrupa turu. Bundan dolayı sarı kağıt almış olabilir miyim? Ve cr-1 için ne kadar sürer bu süreç bilgisi olan veya aynı şeyi yaşamış olan biri yardım edebilirse çok mutlu olurum

Benzer Başlıklar
78
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.6k