Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ilk kez başvuru yapacağım. Boşanmış, 12 yasinda çocuğun velayeti diğer eşte, başvuru yaparken belirtmek zorundayız anladığım kadarıyla, onunda fotosunu yüklemek gerekiyormu ilerde olurda bana çıkarsa, yanıma gelmek isterse benden dolayı hakkı oluyormu, teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ersel-EsEs evet, çocuğunuzu belirtmek zorundasınız ve elbette fotoğrafını da eklemelisiniz.
    çocuğunuz 21 yaşına kadar sizin üzerinizden green card hakkı kazanabilir, F2A vizesi ile.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ersel-EsEs başvuruda verdiğin bilgileri sen kazandığın zaman senden ds260 formunu doldurmanı ve evrak isteyecekler. İşte bu 3 durumda da her bilgin doğru olması gerekiyor. Herhangi birinde yanlış bilgi olursa ret sebebidir. Sen çocuğunu yazmadın ancak vukuatlı nüfus örneğinde yazacak ozaman neden yazmadın diye sorun olacak ondan dolayı evet çocuk var ve de resmini yüklemelisin. Daha sonra senle birlikte gelecek ise ozaman vekaleti almak zorundasın eğer senle gelmeyecek ise ds260 formunda benimle gelmeyecek dersin ozamana kadar çok var mayıs ayında bu form dolacak. Şimdilik resmini ele geçirmeye bakın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ersel-EsEs, içinde söyledi: Boşanmış Çocuklu Ebeveynlerin Başvurusu

    Ilk kez başvuru yapacağım. Boşanmış, 12 yasinda çocuğun velayeti diğer eşte, başvuru yaparken belirtmek zorundayız anladığım kadarıyla, onunda fotosunu yüklemek gerekiyormu ilerde olurda bana çıkarsa, yanıma gelmek isterse benden dolayı hakkı oluyormu, teşekkür ederim.

    Hem siz, hem de resmi esiniz; oz, uvey veya evlatlik edinilmis tum cocuklari (21 yas alti ve bekar olmalari durumunda) basvuruya eklemelisiniz.

    Velayeti eski es de olsa dahi, ABD'ye gelmek istemeseler bile belirtilmeli 👍


  • Çok teşekkür ederim


  • Merhabalar bende benzer bir durumdayım. Bende boşandım ve boşandığım eşimden 1 çocuğum var sonra tekrar evlendim. ancak başvuru formunda bununla ilgili bir bilgi girmemi istemiyor eşimin ve çocuğun resmini istiyor. yapmam gereken şuan ki eşimin resmi ve çocuğumun resmi ile bilgilerini girmem yeterli olacak mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hlltek, içinde söyledi: Boşanmış Çocuklu Ebeveynlerin Başvurusu

    Merhabalar bende benzer bir durumdayım. Bende boşandım ve boşandığım eşimden 1 çocuğum var sonra tekrar evlendim. ancak başvuru formunda bununla ilgili bir bilgi girmemi istemiyor eşimin ve çocuğun resmini istiyor. yapmam gereken şuan ki eşimin resmi ve çocuğumun resmi ile bilgilerini girmem yeterli olacak mı?

    hayir, onceki cocuklariniz da sizin hala resmi olarak cocugunuz. Dolayisiyla eger 21 yasindan kucuklerse onlari da basvurunuza ekleyin. Tabii ki bosanmis oldugunuz esinizin bilgilerini girmeyeceksiniz, ama cocuklarinizin bilgilerini girmeniz gerekiyor.


  • cevabınız çok teşekkürler. kazanmamız durumunda velayeti annesinde olduğu için bizimle gelemeyeceğini sanırım bir sonraki aşamada belirtebiliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hlltek evet annesinden izin alamayacaksanız ozaman kazandığınız zaman onun için DS260 formu doldurmayıp onun için işlemleri yürütmeyeceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hlltek, içinde söyledi: Boşanmış Çocuklu Ebeveynlerin Başvurusu

    cevabınız çok teşekkürler. kazanmamız durumunda velayeti annesinde olduğu için bizimle gelemeyeceğini sanırım bir sonraki aşamada belirtebiliyoruz.

    Sadece Green Card alacak kisiler icin surece devam ediyorsunuz, cocugunuz icin form doldurmazsiniz, yeterlidir.


  • Merhaba bende eşimle boşandım 2 ay önce ancak başvuru sırasında yasal olarak ayrı kısmını seçtim yanlışlıkla sizce başvurum iptal edilirmi? Zaten boşandığım eşim benim üzerimden vize alamayacağı için sorun olurmu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arslan1st, içinde söyledi: Boşanmış Çocuklu Ebeveynlerin Başvurusu

    Merhaba bende eşimle boşandım 2 ay önce ancak başvuru sırasında yasal olarak ayrı kısmını seçtim yanlışlıkla sizce başvurum iptal edilirmi? Zaten boşandığım eşim benim üzerimden vize alamayacağı için sorun olurmu?

    sorun yok, esinizin bilgilerini yazmadiniz degil mi?

    bosanmis secenegi ile yasal olarak ayri secenegini konsolosluk beraber degerlendiriyor, daha once forumda sizin gibi isaretleme yapip vize alan kisiler oldu, o nedenle bunun bir problem olmadigini biliyoruz.


  • Merhaba,Konsolosluğa nasıl evrak vermek gerekiyor araştırdım bulamadım.Boşanma 10 yıl önce resmi olarak gerçekleşti. Nüfus kayıt örneğinde Boşanma tarihi ve dosya numaraları yazıyor.Fakat gerekçeli karar vb evrak yada başka bir evrak ibraz etmek gerekiyor mu?

    Bilgisi veya tecrübesi olan yardımcı olabilir mi

    teşekkürler


  • merhaba nufus kayıt örneği ile birlikte boşanma karar belgenizide götürmeniz gerekecektir unutmayın karar belgesi (İNGİLİZCE TERCÜMELİ) olması gerekmektedir.

  • ⭐⭐⭐

    @BuroSulu, içinde söyledi: Boşanma Evrağı

    Merhaba,Konsolosluğa nasıl evrak vermek gerekiyor araştırdım bulamadım.Boşanma 10 yıl önce resmi olarak gerçekleşti. Nüfus kayıt örneğinde Boşanma tarihi ve dosya numaraları yazıyor.Fakat gerekçeli karar vb evrak yada başka bir evrak ibraz etmek gerekiyor mu?

    Bilgisi veya tecrübesi olan yardımcı olabilir mi

    teşekkürler

    O zamanlar var mıdır bilmiyorum , ama boşanma tescillendiği zaman boşanmanın kesinleştiğine dair bi belgeyi aile mahkemelerinden alabiliyorsunuz. Bunu konsolosluğa sunabilirsiniz ıslak imzalı olması yeterli olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BuroSulu, içinde söyledi: Boşanmış Çocuklu Ebeveynlerin Başvurusu

    Merhaba,Konsolosluğa nasıl evrak vermek gerekiyor araştırdım bulamadım.Boşanma 10 yıl önce resmi olarak gerçekleşti. Nüfus kayıt örneğinde Boşanma tarihi ve dosya numaraları yazıyor.Fakat gerekçeli karar vb evrak yada başka bir evrak ibraz etmek gerekiyor mu?

    Bilgisi veya tecrübesi olan yardımcı olabilir mi

    teşekkürler

    mahkeme kararini ibraz edin. Ilgili mahkemeden bu belgeyi tekrar cikartmaniz mumkun.


  • @rebul59 bilgi için teşekkürler.Karar belgesi kesinleşme şerhi belgesi mi oluyor.Yoksa açıklamalı gerekçeli belge mi. Konu hakkında fazla bilgim olmadığı için soruyorum.Kusura bakmayın.Ayrıca bu belgeyi dilekçe verip temin edebilme şansım var mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BuroSulu, içinde söyledi: Boşanmış Çocuklu Ebeveynlerin Başvurusu

    @rebul59 bilgi için teşekkürler.Karar belgesi kesinleşme şerhi belgesi mi oluyor.Yoksa açıklamalı gerekçeli belge mi. Konu hakkında fazla bilgim olmadığı için soruyorum.Kusura bakmayın.Ayrıca bu belgeyi dilekçe verip temin edebilme şansım var mı

    Evet, bu belgeleri yeniden cikartabiliyor olmaniz lazim. Bosanma isleminin gerceklestigi mahkeme ile iletisime gecmeniz yeterli.

    Belgenin ismi "Boşanma İlamı" olarak geciyor ABD Disisleri Bakanligi sitesinde ve sag ust tarafta "Karar" diye yaziyor olmali. Isterseniz ikisini de cikartin, hangisi bu tanima uyuyorsa onu goturursunuz.


  • @crazycells Bilgilendirme için teşekkür ederim. Avukatımdan Gerekçeli Karar ve kesinleşme şerhi evraklarını dün aldım. Bu evrakları mahkemeye gidip mühürleteceğim ardından tercüme ettirmem gerekiyor sanırım.


  • Sorum hakkında güncelleme.
    -Duruşmanın görüldüğü mahkemenin özel kalemine gittim. Gerekçeli karar ve Kesinleşme şerhi belgelerinin Asıllarının fotokopilerini çektirdim. Vezneye 55,8 TL harç yatırdım. Özel kalem'den uyarmışlardı 'veznede Tasdik mühürü vurmasınlar, APOSTİL alacağını belirt dediler.
    -Fotokopileri Özel kalem odasında Müdür mühürledi ve imzaladı.
    -Daha sonra Adliye'de Anayasa Komisyon Başkanlığı katında Apostil verilen yere gidip hazır dilekçeyi doldurdum. Yaklaşık 1 saat sonrada evrağın üzerinde Yabancı dil ve Türkçe olarak bana ait bilgilerin tasdik olduğu belgeyi teslim aldım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

50
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum