Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar merhaba California da ücretsiz dil kursları hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

• @kayaomerrrr, içinde söyledi: California

Arkadaşlar merhaba California da ücretsiz dil kursları hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Santa Monica koleji vardı orası da ücretsiz dil kursu veriyor. Bakabilirsiniz Bundy campüsünde

• @kayaomerrrr Merhaba, size en yakin City College' e sitesinden veya yuzyuze gidip sorarsaniz, kredisiz ingilizce dersleri genelde ucretsiz ve egitimi gayet iyi.

• ⭐⭐⭐

@kayaomerrrr

Herhalde ABD'ye ilk girişinizi yaptınız, doğru mudur? Bu doğrultuda imzanızı güncellemek ve diğer kullanıcıların da bilgi sahibi olması adına ilk giriş tecrübenizde neler yaşadığınızı "Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş" başlığında paylaşmak ister misiniz forumdaki diğer kullanıcıların da gelecekte sizin tecrübelerinizden yararlanması için?

İlk gözlemleriniz nasıl California ile ilgili, barınma, bölge ve yaşam maliyetleri ile ilgili, bu yılın ilk kazananlarından birisi olarak ilk geri bildirimleriniz kıymetli olacaktır forum kullanıcıları için, forumun amacı karşılıklı fayda sağlama bu platformdan elde edilen bilgiler doğrultusunda. Kolaylıklar...

• @yenihayaletadam merhaba bende sizden linki rica edebilirmiyim ev arayışı hala devam ediyor bizimde

• Arkadaşlar merhaba Los angelestayım 1 ay önce geldim Los angelesta ikametgah eden arkadaşlar varsa ulaşabilir mi arkadaş olmak amaçlı bilgi paylaşım amaçlı gurbet tek başına cekilmiyor teşekkür ederim 🙏🥹

• @kayaomerrrr Umarım herşey gönlünzce olur pahalı bir eyalet tercih etmişiniz iş bulma süreciniz nasıl gidiyor ingilizce seviniyeniz nasıldı ev bulma süreciniz geliriniz giderlerinizi karşılıyor mu biraz bilgi verirseniz sizden sonra geleceker için yardım olur

• Arkadaşlar Merhaba,
    Los Angeles ta bir iş teklifi gelecek. Daha önce hayat pahalılığından dolayı hiç düşünmediğim bir lokasyondu ama iş teklifi uygun olursa ilk amerika iş deneyimi için değerlendirmeyi planlıyoruz. 2 çocuklu bir aile için hangi bölgeleri önerirsiniz?

• @Mustafa-Bayram Los Angeles metro cok genis bir bolge. Is yerinizin nerede olduguna gore tavsiyeler degisecektir.

• @erenist gercekci olmakta yarar var. CA AB 1955 yururluge girdigi gunden (bugun) itibaren tum egitim kurumlarini etkileyecektir. Kaliforniya politik ilericiligin bayrak tasiyicisidir (trailblazer diyebiliriz). Bazen dogruyu bulmak ilk atista mumkun olmuyor, hatalardan ders alinip gelistiriliyor (Proposition 47 buna guzel bir ornek)

Bu kafa yapisi kisilere uymuyorsa genellikle daha tutucu eyaletlerin tercih edilmesi oneriliyor

• ⭐⭐

@razorjimmy california ilk önce cinsiyetlere karar versin sonra ilericiliğine bakarız 🙂

• @charon insanlarin cinsiyetleri kendilerini ilgilendirir, onlarin adina karar vermek bize dusmez

• ⭐⭐

@razorjimmy iste bundan dolayi California bosaldi.
    En son walmarttan urun calinca dokunmuyorlardi. Devam ediyor mu o?

• @razorjimmy Ofis downtown da görünüyor. O nedenle max 45 dk civarı yerlere bakıyorum. tam olarak kesin bir bölge belirleyemedim.

• @Mustafa-Bayram sizin adiniza heyecanlandim. Cok guzel gunler sizi bekliyor.

Ofisinizin downtown'da olmasi seceneklerinizi arttiriyor. Los Angeles City ilk bakista gorsel olarak dokuntu gorunecektir, beklentinizi buna gore ayarlamanizi oneririm. Bunun sizi hayal kirikligina ugratmasina izin vermeyin cunku zamanla bolgenin zenginlerini gordukce cok sevmeye baslayacaginizdan eminim.

Haftada kac gun ofise gideceginiz commute'unuz icin onemli. Eger 3 gun gidecekseniz, Akdeniz iklimi seviyorsaniz (gunesli, sicak, ama nispeten kuru) downtown'a 45dk mesafede Riverside County'de yasam maliyeti California standartlarina gore hesapli secenekler bulabilirsiniz.

Google Maps'in commute simulator'ini kullanarak hangi gun ve saatlerde trafik sartlarinin nasil oldugunu inceleyebilirsiniz.

Gelir durumunuza bagli olarak gorece daha pahali ama kaliteli sahile yakin West LA bölgelerinde yasayip ofise metro ile de gidebilirsiniz. Ama mesafeler uzun. Santa Monica - LA downtown arasi 1 saat surer.

Bekarsaniz ve yeni cevre edinmek istiyorsanız WeHo, Echo Park, Silver Lake, Los Feliz'e bakabilirsiniz.

LA'de dogmus buyumus, aile baglari olan ve orada yasamaya devam etmeyi hedefleyen arkadaslarimin San Fernando Valley (kisaca valley), East LA'i tercih ettigini goruyorum. Ilk bakistaki albenisi cok yuksek olmadigi icin ilk defa yasayacak kisilere cok tavsiye edemiyorum.

• @razorjimmy detaylı anlatımınız için çok teşekkürler. Çocuklu bir aile olduğumuz için önceliğimiz çocuklar ve onların eğitimi olacak. Bütçemiz çok yüksek olmayacaktır ilk zamanlar ama commute time minimum olmasını her zaman tercih ederim. Sadece LA de çok sıkıntılı yerler olduğu kadar çok güzel yerler olduğunu da araştırmalarımdan gördüm. O nedenle diğer yerlerde de önemli olsa da sanki LA de neighborhood çok daha önemli gibi geldi.

• LA'da yasayanlar, yangin hala devam ediyor, cok gecmis olsun!

• ...dun aksam haberlerde izliyordum,allah allah diyorum ocak ayi kis mevsimi bu mevsimde yangin cikmasi cok garibime gitti,hayatlarini kaybedenlere allah rahmet eylesin yakinlarina sabirlar versin,olenler icinde galiba birde australyali hanim var.buyuk yanginlari onlemek gercekten cok zor.

• @sir-altan Buyuk ihtimalle bu yanginlar bir sabotaj sonucu basladi. Aylardir yagmur yagmadigi ve kurak gectigi icin ve de daglardan denize dogru esen siddetli ruzgarlar nedeni ile kontrol altina almak zorlasiyor. Hayatini kaybedenler var, simdiden $60 milyar uzerinde zarar var. Bazi sigorta sirketleri birkac ay once sigortalari iptal etmisler. Yangin sondurmek icin gerekli su depolari bosmus. Yanginla mucadele icin ayrilan butce, valilik ve belediye tarafindan azaltilmis...Ve ustelik demokratlarin kalesi olan bir bolge!!!

• @MySea Kesinlikle...Baskan ofise gecmeden once ellerinden gelen kotulugu yapacaklardir bunu bekliyorduk zaten biliyorsun bu nedenle sasirmadik.dronlar vs ile basladi yanginla devam ediyor 'Baskan bir gelsin bakalim neler olacak..Yangin kontrol mudurunu gordun mu? siyah bir kadin ve ne soyledigini duydun mu bir cumle yuzunden isten atmislar cok sukur onu meger hic hak etmemis orada olmayi zaten kime calistigi belli oldu..Biri olmus yanginda olen kisi icin yanlis zamanda yanlis yerde bulundugu icin kendini tehlikeye atmis demisti..Saka gibi ve evet hepsi planli..

Benzer Başlıklar

• 10
  • 117
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |