@Claudia-J-Muslu Size çok teşekkürlerimi iletiyorum..Detaylı açıklamalarınız İçin sağolun
Sanıyorum bundan sonrası İçin sabırla bekleyecek
İşlerinizde başarılar ve bol sağlıklı günleriniz olsun inşallah.
Bir de şunu sorabilir miyim: extension süresi Aralık 2020’de biteceği için yeni bir extension göndermeleri gerekiyor değil mi?
Çok teşekkür ederim
-
-
@cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis
Merhaba,
2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur.
Tesekkurler,
Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.
-
@Claudia-J-Muslu Cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum, bir suredir yazisiyorduk ve randevu tarihi gonderdiler dun en sonunda.
-
@ATS16 Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
İlgili başlığı inceleyeceğim. Saygılar. -
@Claudia-J-Muslu merhaba 2009 mart ayında eşimin abisi bizim için I 130 a başvurdu. yaklaşık 15 sene oldu. süreç ortalama ne kadar sürüyor? birde bunu hızlandırabileceğimiz durum var mı? kontrolleri uscis ve travelstate.gov dan yapıyoruz. başka bir siteden check etmemiz gerekiyor mu? şimdiden teşekkürler
-
@taha-gözütok, içinde söyledi: ABD'de açılacak ofis sonrası L1 vizesine başvuru yapmak
Merhaba Claudia Hanım, öncelikle vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
Çalışmış olduğum şirkette Dış ticaret müdürü olarak görev yapmaktayım. Şirketimizin bir Amerika ofisi açma düşüncesi bulunmakta ve bu oluşumu sağlayarak başında bulunacak kişi ben olacağım.
Şu an halihazırda Turist vizem mevcut ve şirket kuruluşu ve araştırma yapmak için önden bir ziyaretimiz olacak. Konu ile alakalı araştırma yaptım forumu da inceledim bayağı ancak aşağıda soracağım sorulara net olarak bir yanıt bulamadım. Yarcımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1- Bu başvuru yapılırken orada kurumluş olan şirketin %100 sahibi çalıştığım firmamı olmalıdır veya %51, %50, %25 gibi daha düşük oranlarda ortağı olması yeterli midir?
2- Orada kurulmuş olan firmada bir ortaklığımın olması herhangi bir sorun teşkil eder mi?
3- Başvuru sürecinde eşim için de aynı anda mı başvuruda bulunuluyor yoksa benim L1 vizem çıktıktan sonra başvurup ayrıca mı gelmeleri gerekli?
4- Şirket kuruluşu yeni olacağı için 1 yıllık ilk vize süresi veriliyor bildiğim kadarı ile. Bunun uzatılmasında şirketin büyüme ve istihdam oranı dışında bir etken var mı? Şirkette 1 yıl içerisinde istihdam olmaması ancak ticaret oranının yeterli düzeyde yükselmiş olması yeterli olacak mıdır?Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.
Sayin@@taha-gözütok, L1 vizesi icin iki sirket iliskisini gosterirken bir sirketin diger sirketin en az %50sine sahip olmasi gerekir. Ayni zamandatranfer oldugunuz sirketin ofisinde son 3 yilda en az 1 tam yil calismis olmaniz gerekir. Hem ortak hemde sirket calisani iseniz sorumluluklarinizin iyi tesbit edilmesi ve birbiri ile celiskili durumlar olusturmamasi gerekecektir. Esiniz icin ayni zamanda ( L1 dependent olarak ) veyaL1 vizesi size ciktiktan sonra basvuru yapilabilir. Genelde yeni sirketler icin bir yillik bir izin verilir, sirketin satislari, durumu, calisanlari bir yil sonunda degerlendirilecektir. Bunlar olumlu olursa bir problem yasanmamasi beklenir.
-
@saladino, içinde söyledi: B1/B2 Extension Financial Resources Evidence
Merhaba,
E2 statü değişikliğine başvuruyorum. Eşim ve çocuğum için B1/B2 extension talep ettik. Mektup göndererek B2 Financial Resources talep ettiler.
USCIS'ten gelen mektup:
USCIS'ten gelen mektupson 3 aylık banka ekstresi istemiş, eşimin ABD'deki banka hesabını gönderirsek turist statüsüyle çelişeceğini düşünüyorum.
Soru 1: ABD banka hesabı göndermem de bir sorun var mı? Yoksa türk banka hesabı mı göndermeliyim?
Soru 2: 6 aylık uzatma için hesapta ne kadar para görünüyor olmalıdır.
Soru 3: Nakit varlık da yazıyor listede. Sadece nakit var diye nasıl beyan edebiliriz?Teşekkürler
Sayin@saladino, mektubunuzu goremedim, ancak sorulariniz tamamen size ozel durum oldugu icin cevaplayamiyorum. Bunun icin danismanlik hizmeti almak gerekmektedir.
-
@Bilgi-Öndeş, içinde söyledi: K1 vizesi ile ABD'ye girdikten sonra statü değişikliği yapilabilir miyim?
Merhaba
3 buçuk yıl beraberlik sonunda k1 vizem onaylandı ve ben ABD'ye geldim. Burada pek anlasamadigimizi gördük ve evlenmiyoruz, ben de Türkiye'ye dönüyorum karari verdik. Bu kadar gelmişken... K1 vizesi başka bir statüye dönebilir mi?. Nisanlım yine benimle iletişimde, onunla sorunumuz yok. Başka statü ile burada kendi başıma kalabilir miyim diye merak ediyorum.
Ayrıca varsayalım döndümö, ve bir gün B1 E2 veya yine K1 vizesine başvurum oldu diyelim... bu başvurularda sorun yaşar mıyım?Sayin@Bilgi-Ondes, K1 nisanli vizesi ile girdikten sonra nisanliniz ile 90 gun icinde evlenip yesil karta basvurmaniz gerekir. K1den baska vizeye gecmek ise cok istisnai durumlarda mumkun olabilmektedir ornegin Temporary Protected Status gibi. https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status Yoksa genelde K1 ile geldi iseniz ve nisanliniz ile evlenmiyor iseniz, en dogrusu ulkenize donup sonra yeni vize turune basvurup ABDye tekrar oyle gelmektir.
-
@eire, içinde söyledi: N-400 formu ve Minor Underage Drinking
Iyi gunler;
ABD vatandasligina basvurma vaktim geldi. Durumum tek bir konu disinda cok basit ama bir konuda bilgi almak istiyorum;
2008 yilinda 19 yasimda iken Alaska’da Work and Travel ile calisiyorum. Calistigim otelde bira icerken yakalandim. Polis mahkeme icin “ticket” yazdi - tutuklanma olmadi.
Daha sonra ticket’da belirtilen gun ve saatte mahkemeye ciktim. Yargic ingilizcemin yeterli olmamasi nedeniyle davayi bir kac hafta erteledi ve bir avukat ile anlasmamizi istedi. Eyaletin sagladigi bir “free public defender” davami ustlendi ve sonraki mahkemeye kendisi katildi, bizi savundu (ben bu ikinci durusmaya telekonferans ile katildim)
Ikinci durusmada da karar verilmedi ve ileri bir tarihe ertelendi, bu arada benim ABD’den ayrilma surem gelmisti (WaT vizeleri sureli malum) ve Turkiye’ye dondum. Email uzerinden free public defender ile mahkeme surecini takip etmeye calistim. Kendisinin bana en son soyledigi “conviction almadin, mahkeme iptal edildi, ne suclusun ne sucsuz, endiselenmene gerek yok” gibi birseydi - malum 16 sene gecmis ustunden ve o zamanlar ingilizcem suanki gibi degildi.
Ben daha sonra Alaska court record’a online olarak baktigimda adim soyadimla arattigimda benim “Case”in closed oldugunu ve warranty issue edilmedigini gormustum.
Yani kisacasi davam sonucunda bir sonuc cikmadi, suclu ya da sucsuz bulunmadim ve dava kapandi.
Suanda ayni sisteme girip adim soyadim ile arattigimda artik hic bir sey cikmiyor. Eskiden google’a adimi soyadimi yazdigimda google’da bile gorunuyordu ama artik hic bir sey gorunmuyor (adim ve soyadim sadece bende var, soyadim nedense sadece bizim ailede var). Malesef avukat ile butun yazismalarim eski email adresimdeydi ve o adres inaktivite yuzunden kapatilmis yani mahkeme ile ilgili hic bir bilgiye sahip degilim artik. Ticket no ya da case no’yu da bilmiyorum artik bu sebepten (dedigim gibi 16 yil gecti ustunden).
Kisacasi; Alaska’da underage drinking yuzunden mahkemeye ciktim; be suclu ne de sucsuz bulundum ve mahkeme kapandi. Kayitlara ya da herhangi bir bilgiye online olarak da ulasamiyorum.
Bu durumda N-400 formunda daha once hic suc islediniz mi kismina ne yazmam, nasil bir belge sunmak gerekir?
Tesekkur ederim yardimlariniz icin.
Sayin@@eire, cezai kayitlariniza bakmadan bu konuda gorus belirtmek uygun olmaz. Cok eski suc ve cezalar bile ABDden gonderilmeye neden olabilir. Yesil karti aldiginizda bu konulara bakilmis oldugunu dusunuyorum, ancak yine de vatandaslikta her seye bir daha bakiliyor, o nedenle cezai kayitlara bakmadan bu konuda gorus bildiremiyorum. Kayitlarin gorunmuyor olmasi veya hatta kapatilmis olmasi gocmenlik acisindan sona erdigi anlamina gelmez. Mutlaka oncelikle mahkeme sonucu kayitina ulastiktan sonra bu konuyu degerlendirmenizi tavsiye ederim. Bu kayitlara kendinizin veya baska bir avukat araciligi ile ulasabilmeniz gerekir. -
@lastvect, içinde söyledi: Hep Türkiye'de Yaşamış Amerikalı Nişanlıyla K1 Vize başvurusu
Merhaba
Kız arkadaşım Amerikalı (babası Amerikalı) ama 6 yaşından beri Türkiye'de yaşıyor. Bu yıl annesi ve babası amerikaya taşındı ve biz de hayatımıza Amerika'da devam etmek istiyoruz. O yüzden kız arkadaşım da bu yıl sonuna doğru Amerika'ya taşınıp k1 işlemlerini başlatacak. Ekstra bilgi babası emekli Amerikan askeri.
Ancak bu k1 süreciyle alakalı şöyle bir sıkıntımız var. Kız arkadaşım daha önce Amerika'da yaşamadığı ve çalışmadığı için orada bir kredi puanı yok. Gittiği gibi iş bulup çalışmaya başlayacak.
K1 başvuru sürecinde tek sıkıntımız Amerikalı nişanlının geliri olacak sanırım. Benim sorularım şunlar:
1- Kız arkadaşım daha Amerika'ya gitmeden bu K1 vize sürecini başlatabilir mi?
2- Babasını sponsor olarak göstersek gelirinin yeterli olması için San Antonio'da ne kadar yıllık gelirinin olması gerekir? (Hesaplamanın Annesi - Babası - Ben ve Kız arkadaşım için olması gerekiyor sanırım)
3- Kız arkadaşım süreci başlatıp sonradan iş bulsa problem olur mu ya da iş bulduktan ne kadar süre sonra başvuruyu yapabilir?
4- Babası emekli asker olduğu için süreçleri hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir yöntem var mıdır?
5- Gelir beyanında araba ya da mülk gibi şeyler de etkili olur mu?Şimdiden cevaplarınız ve yardımınız için teşekkür ederim.
Sayin@@lastvect, sorularinizi kopyalayip altina cevaplari yaziyorum.
1- Kız arkadaşım daha Amerika'ya gitmeden bu K1 vize sürecini başlatabilir mi? Evet baslatilabilir.
2- Babasını sponsor olarak göstersek gelirinin yeterli olması için San Antonio'da ne kadar yıllık gelirinin olması gerekir? (Hesaplamanın Annesi - Babası - Ben ve Kız arkadaşım için olması gerekiyor sanırım). Babasinin federal vergi beyaninda kac kisiyi vergi yukumlusu olarak belirttigine bagli olarak degisir. Buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-864p 1. rakama bakacaksiniz.
3- Kız arkadaşım süreci başlatıp sonradan iş bulsa problem olur mu ya da iş bulduktan ne kadar süre sonra başvuruyu yapabilir? Hayir sorun olmaz, gelirinin olmasi sizin icin daha iyi olur.
4- Babası emekli asker olduğu için süreçleri hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir yöntem var mıdır? Evet olabilir, durumunuza detayli bakmak gerekir.
5- Gelir beyanında araba ya da mülk gibi şeyler de etkili olur mu? ABDde gayrimenkul ve araba ekstra gelir olarak kullanilablir. TCdekiler kullanilamaz. -
@Claudia-J-Muslu Cevabınız için çok teşekkür ederim.
-
@Claudia-J-Muslu Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ediyorum : Hukuka aykiri bir kalma suresi olmadi hep statum vardi
-
@karakuso, içinde söyledi: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu
Merhaba Claudia Hanım ,öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Waiver süreci başlatabilmem için hangi koşulları sağlamam gerekiyor ? Waiver süreci olumlu sonuçlansa dahi tekrardan vize başvurusu yaptığım takdirde olumsuz sonuçlanması muhtemel olmuyor mu çünkü canceled visa sonrası sadece waiver süreciyle yasak kaldırmış olan birisi olmuş oluyorum .
Ayrıca ;
Canceled olan vizem pasaportumda durduğu için diğer ülke vize başvurularımda sorun oluşturacağını düşünüyorum.Bu sebeple pasaportumu yenilemeyi düşünüyorum.Pasaportumu yenilemem abd konsolosluğu ile olan ilişkilerim için bir sorun teşkil eder mi ? (Waiver süreci için) veya yapmam gereken bir işlem var mıdır ?Sayin @karakuso, bazen waiver surecini baslatabilirsiniz bazen ise beklemeniz gerekebilir. Durumunuza detayli bakmadan waiveri tavsiye etmiyoruz. Waiverdan olumsuz sonuc alirsaniz yine zaman gecince tekrar basvuru yapmaniz mumkundur. Pasaportunuzu degistirebilirsiniz. Butun kayitlar elektronik oldugu icin ABD acisindan pasaportta degistirme yapip yapmamaniz sonucu olumsuz etkilemez. ABDye basvurmdan once Schengen vizesi alip seyahat yapmaniz ABDden olumlu sonuc alma ihtimalinizi artiracaktir.
-
@ugur62, içinde söyledi: Ertelenen cezalar ve adli sicil kaydının Green Card sürecine etkisi
Merhaba
2016 yılında bana bağlı bir elemanın yaptığı evrakta sahtecilik ve zimmet suçu nedeniyle ben de suçlu bulundum, hapis cezası ve para cezası ertelendi, Yargıtay süreci de yeni sonuçlandı evrakta sahtecilik suçu onandı, arşivli adli sicil kaydıma yeni yansıdı, oğlum Abd vatandaşı ve benim için green card talep edecek, red edilme ihtimalin varmı? yardımınızı rica ediyorumSayin @ugur62, bu suc ABDye gelisinize engel olabilir. Elcilikte veya ABDde ( statu degisikligi yolunu kullaniyorsaniz) waiver basvurusuna hazirlikli olmaniz gerekecektir. Konu ile ilgili elcilik araciligi ile basvuracaksaniz buraya bakiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/waivers.html Avukat kullanmanizi tavsiye ederim.
-
@Oya-Serra-Gül, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji
@Claudia-J-Muslu Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.
Suan Subat ayindan beri bir Amerikan sirketinde calismaktayim ve bordrolarimi da eklemeye devam ediyorum NVC'ye, bunun yani sira Amerikan bankasinda da belli bir miktar gostermistim.
Ancak suan joint sponsor bulabilme sansim yok, eger mulakat gununde officer gostermis oldugum evraklari yetersiz gorurse en basa mi donuyoruz yoksa NVC bize yeni bir mulakat tarihi mi veriyor?
Tesekkurler
Size tavsiyem durumu inceletip sorunu gorusmeden once cozmeniz olur. Herhangi bir ABD vatandasi veya yesil kartli size joint sponsor olabilir. Is yerinden maasiniz gosteren mektup, bankada para vs.nin de belli miktari gosteriyor ise yeterli olmasi gerekir. Size is yerinden de yardimci olabilirler. Eger gorusmede imkaniniz yeterli bulunmaz ise size genelde sure verilip duzeltmeniz beklenir. Eger verilen surede de durumu cozemez iseniz, muhtemelen esiniz public charge olarak gorulecegi icin gocmen vizesi red edilecektir.
-
Merhabalar gecen yaz j1 vizesi ile amerikaya geldim ve j1 sonrasi turist vizesi ile amerika da kaliyorum. Turist vizemin suresi 13 temmuz da bitiyor. Bende ulkeme geri donmeyi dusunuyorum fakat yaz mevsimi suresince bir kac ay daha kalip oyle donmeyi istiyorum yani eylul ayi gibi. Turist vizesine bir kez daha basvurup sonuclanana kadar sure kazanabilirim fakat bir yandan da avukat ucreti odemek istemiyorum. O yuzden sorum eger ki turkiyeye statum olmadan donersem ne gibi sorunlarla karsilasabilirim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
-
@ysnngull, içinde söyledi: evlilik sonrası green card işlemleri beklenenden uzun sürdüğü için hızlandırma başvurusu yapabilir miyim?
merhabalar, abd vatandaşı eşimle mart 2022 yılından beri evliyiz.kansas eyaletinde evlendik ve green card başvurumu eylül 2022 yılında gönderdim (medical examination hariç) sonra uscisden rfe geldi eşimin geliri yeterli olmadı ve kasım 2022 yılında eşimin ailesinin sponsorluk belgelerini gönderdik. ondan bir kaç ay sonra çalışma ve seyahat iznim elime ulaştı. mart ayında I-130 formu onaylandı ve o esnada biz tennessee eyaletine taşındık ve şu anda burada ikamet ediyoruz. ama hala I-485 formunda bir ilerleme yok. durumla ilgili herhangi bir güncelleme yok ve işlemlerin çok uzun sürdüğünü düşünüyorum ve aksiyon almak istiyorum. süreci nasıl hızlandırabilirim? uscis ile nasıl iletişime geçebilirim? processing times kontrol ettiğimde eski yaşadığım yeri mi baz almam lazım yoksa şu an yaşadığım yeri mi? yardımcı olursanız sevinirim.
Sayin@ysnngull, hizlandirma talebi, davanizda karar verilmedigi surece, her asamada sartlariniz uygun ise yapilabilir. Esinizin sponsorluk belgelerinde sorun var ise ve hatta hala sorun var ise bunu cozmeden sonuca ulasamazsiniz. Sorunu dogru tesbit edebilirseniz cozumunuz hizlanir. Bunun icin davanizin bir avukat tarafindan incelenmesi yararli olacaktir. USCIS ile contact centerden veya online inquiry yolu ile temasa gecebilirsiniz.
-
@kovgar, içinde söyledi: "Operasyon Uzmanı" pozisyonu için hangi çalışma vizesi uygun?
Merhaba. Öncelikle çalışma vizesi altında tüm başlıkları okudum fakat bana uygun hangi vize karar veremedim. Amerika'da bir firma ile görüştüm, onaylandım ve vize işlemleri konusunda bana yardımcı olabileceklerini söylediler. İş ünvanı "Operasyon Uzmanı" olarak geçiyor. Ve benim 6 yıllık iş tecrübem var. 23 yaşındayım. Lise mezunuyum. Benim için hangi vize türü uygundur?
Sayin@kovgar, ABDde cok degisik is vizeleri vardir. Sizin ozgecmisinize bakmadan ve pozisyona bakmadan, vizenin size uygun olup olmadigini belirlemek mumkun degildir. Ancak eger sizi direkt olarak yesil karta sponsor ediyorlar ise EB-3 olma ihtimali olabilir. Buraya bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-third-preference-eb-3
-
@hope34, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı
@Claudia-J-Muslu Hn merhabalar, benim durumum da yukarıdaki bilgilerinize göre vatandaşlık başvuru yapmama engel değil gibi gözüküyor sanırım.
8 Ağustos 2020-ilk Abd’ye geliş ve 20 gün kaldık.
21 Temmuz 2021’de ABD’ye temelli taşınma. Buradaki durum endişelendiriyor sadece ilk çıkış tarihinden sonra 6 aydan fazla and dışında kalmış olmak ama mecburdum hem eşimin vizesini bekliyorduk hem covid zamanı idi aşı bile yoktu. Sonra aşıları olarak 4 yaşındaki kızım ile taşınma planı yapabilmiştik.
11 ay Abd’de kaldıktan sonra sonra;
1 Temmuz 2022 Türkiye’ye gittik ve 12 Eylül 2022’de ABD’ye döndük. ( 70 gün kaldık ) 2023 yılında full ABD içinde kaldık. 12 ay 👍 2024’te 6 ay 7 gün kaldıktan sonra ; 7 Haziran 2024 Türkiye -5 Ağustos 2024 ABD 6 Ağustos 2024’ten -8 Mayıs 2025’e kadar ABD’de inşallah olmuş olacağız. Yani 9 ay daha Abd içinde kalmış olacağız.9 Ağustos 2025’te 5 yıl olacak ancak 90 gün önceden başvuru yapacağım diye planlıyorum bir yanlışlık yok değil mi?🙏 bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ☺️ Saygılar
Sayin @hope34, ABDdisinda her 6 aydan fazla kaldiginiz sure ikametgah baginin ispat yukunu size gecirir. Bu durumu anlatmaya delilleri ile beraber hazirlikli olmaniz gerekecektir ve vatandas olana kadar ABD disinda yeni bir 6 aydan fazla kalis yapmamaniz gerekir. Sureleri bu sekilde kontrol etmiyoruz. Giris cikis ve gumruk kayitlari ve pasaport kayitlariniza baktiktan sonra basvuru icin yeterli zamani tamamladiniz diyoruz. Bunun icin gorusme almaniz gerekiyor. Bilginize sunar bol sanslar dilerim. Durumu uygun olup vatandaslik basvurusunda bulunmayi dusunenler icin simdi cok iyi bir zamandir cunku secim oncesi vatandaslik islemleri cok hizli ilerler ve hizlica ABD vatandasi olursunuz.
CP surecini AOS'a cevirmek
-
Merhabalar,
Green Card sahibiyim ve esimle birlikte Mayis 2022 de Consular Processinge basladik. Esim bu arada yuksek lisans egitiminin son asamasini da tamamlayip Turkiye'den yanima geldi. ilk dusuncemiz okul tezler bitene kadar bu surecleri tamamlayip Amerikada GC ile devam etmekti. Ancak I-130 basvurlarinin bu Fiscal year da 6 aya dusurulecek denmesine ragmen hala 22 aylarda. Esimin B2 vizesi mevcut ve onumuzdeki sene icin amerikada ki okullarla gorusme halinde ve olumlu sonuclanmasini beklediklerimiz var. Ancak burada bir belirsizlik icerisinde kaybolmaya basladik.
Ilk olarak suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?-
Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari burada da sikca goruyorum.
-
Esimin B2 vizesi oldugu icin burada dikkat edilmesi gereken hususlar tam olarak nedir? Malumunuz uzere B2 vizesi bu is icin biraz kritik. AOS surecine dondurebilirsek burada out of status olmamasi icin I-485 in I-94 formundaki (6 aylik) sureden once mi onaylanmasi gerekiyor? Yoksa birlikte iletilen Advance Parolun onaylanmasi giris cikis izni kazandiracagindan durumu cozer mi?
-
Giris yaptiktan sonra 90 gunluk bekleme suresi bulunmakta bunu beklememiz gerekiyor mu? Bizim surecimiz zaten CP olarak basladigi icin direk surec icin basvuru yapabilir miyiz?
-
Son olarak CP ye baslarken basvuru ucretlerini odemistik, AOS a cevirdigimizde ornegin I-130 basvurusu icin gereken ucretleri tekrar odememiz mi gerekir?
-
-
@bionicks, içinde söyledi: CP surecini AOS'a cevirmek
Merhabalar,
Green Card sahibiyim ve esimle birlikte Mayis 2022 de Consular Processinge basladik. Esim bu arada yuksek lisans egitiminin son asamasini da tamamlayip Turkiye'den yanima geldi. ilk dusuncemiz okul tezler bitene kadar bu surecleri tamamlayip Amerikada GC ile devam etmekti. Ancak I-130 basvurlarinin bu Fiscal year da 6 aya dusurulecek denmesine ragmen hala 22 aylarda. Esimin B2 vizesi mevcut ve onumuzdeki sene icin amerikada ki okullarla gorusme halinde ve olumlu sonuclanmasini beklediklerimiz var. Ancak burada bir belirsizlik icerisinde kaybolmaya basladik.
Ilk olarak suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?-
Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari burada da sikca goruyorum.
-
Esimin B2 vizesi oldugu icin burada dikkat edilmesi gereken hususlar tam olarak nedir? Malumunuz uzere B2 vizesi bu is icin biraz kritik. AOS surecine dondurebilirsek burada out of status olmamasi icin I-485 in I-94 formundaki (6 aylik) sureden once mi onaylanmasi gerekiyor? Yoksa birlikte iletilen Advance Parolun onaylanmasi giris cikis izni kazandiracagindan durumu cozer mi?
-
Giris yaptiktan sonra 90 gunluk bekleme suresi bulunmakta bunu beklememiz gerekiyor mu? Bizim surecimiz zaten CP olarak basladigi icin direk surec icin basvuru yapabilir miyiz?
-
Son olarak CP ye baslarken basvuru ucretlerini odemistik, AOS a cevirdigimizde ornegin I-130 basvurusu icin gereken ucretleri tekrar odememiz mi gerekir?
Sayin @@bionicks, sorulariniz cevaplari su sekildedir:
Ilk olarakl suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?
Hizlandirma talep edebilirsiniz, eger kabul gorurse 22 aylik sure 11 ay veya daha aza iner.Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari burada da sikca goruyorum.
Detayli durumunuza bakmadan bir tavsiyede bulunmak mumkun degildir. Ancak CPyi AOSa cevirmek mumkundur. AOS sureleri de ABDde basvurdugunuz yere gore degismektedir. Bu nedenle surecte kisalma mi uzatma mi saglayacagina bakmak gerekecektir.Giris yaptiktan sonra 90 gunluk bekleme suresi bulunmakta bunu beklememiz gerekiyor mu? Bizim surecimiz zaten CP olarak basladigi icin direk surec icin basvuru yapabilir miyiz? Beklemeniz gerekecektir. Zaten girisinizde de problem yasama ihtimaliniz olabilir. Esiniz ogrenci olacak ise ve burs vs. durumu var ise ogrenci vizesi ile gelmesi daha uygun olabilir.
B2 vizesi bu is icin biraz zor ve cok uygun olmayan bir vize turudur. Dikkat edilecek konulara cok uzun oldugu icin deginemeyecegim. AOS surecine esiniz ABDye giris yapmadan donus yaptirmamaniz uygun olur. I-485 vize statusu icinde yapildiktan sonra problem olmaz, onaylanma zamani degil basvuru zamaninin statu icinde iken yapilmis olmasi gerekir. Advance parole sadece seyahat izni ile ilgilidir.Giris yaptiktan sonra 90 gunluk bekleme suresi bulunmakta bunu beklememiz gerekiyor mu? Bizim surecimiz zaten CP olarak basladigi icin direk surec icin basvuru yapabilir miyiz?
Girdiginiz vize B2 vizesi veya F1 vizesi icin 90 gunu beklemek daha iyi olur ve riski azaltir. Bazi vizelerde beklemeye gerek yoktur.Son olarak CP ye baslarken basvuru ucretlerini odemistik, AOS a cevirdigimizde ornegin I-130 basvurusu icin gereken ucretleri tekrar odememiz mi gerekir?
I-130 basvuru ucretini tekrar odemenize gerek yoktur. Ancak I-485 ucretini odemenize gerek olacaktir. -
-
Sayin Muslu,
Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Izninizle sizin de bahsettiginiz bi kac nokta icin daha sorularim olacak.
1- "Ogrenci vizesi ile gelmesi uygun olur." Ancak esimle CP surecine basladik. Suan immigrant surecinde oldugun icin ogrenci vizesi alma ihtimali bulunuyor mu?
2-B2 ile "AOS vize statusu icinde yapilmasinda sorun olmaz" derken I-94 de yazan sureden once basvuru yapilmasi yeterli midir? Basvuruyu yapmak ve Notice of Actionu almak I-94 suresi gecse bile ABD de kalmayi sagliyor mu? Yoksa ABD kalma suresinin uzatilmasi icin ayrica bir talepte bulunulmasi gerekir mi?
3-CP yi AOS a cevirmek icin sadece I-485 i ek olarak gondermek yeterlidir diye anliyorum. I-130 ile ilgili herhangi bir duzenlemeye ihtiyac bulunmuyor. Dogru mudur?
4-Son olarak Florida'da yasiyorum. Sanirim ortalama AOS icin 16 aylik bir surec gozukuyor. AOS basvurularinda, seyahat ve calisma izinlerinin onden onaylanma ihtimali var (COMBO card) diye biliyorum. Surec tam olarak tamamlanmasa bile esimin doktoraya devam edebilmesi icin calisma izninin onaylanmasi yeterli midir?
iyi calismalar -
Benzer Başlıklar
56
46.8k
Users
4.6k
Topics
458.4k