@ismailayaz Supersiniz. Bilgiler icin çok teşekkür ederim.
-
-
green cardi olan herkesin real id alması mantıklı zaten aynı belgeler isteniyor.
Eğer ki vizeli gelmiş iseniz ehliyet vizenin bitimine göre veriliyor ki bu 4-6 ay falan olabilir. Mantığı yok. Böyle durumlarda bazı eyaletler(mesela nevada) ehliyet veriyor sadece pasaport ve adres proof ile 3 sene geçerli. Her eyalette olmayabilir bu.
Ben bu tür ehliyeti heryerde kullandım banka hariç. Genelde sağ üst kısımda not valid for id yazar ama kimse sallamıyor pratikte 🙂 -
-
@ridetowild Bu biraz hangi şubede kime denk geldiğinizle alakalı. Ben Turist olarak gittiğimde içeri girip hesap açmıştım. Adres ve telefon olarak da arkadaşımın bilgilerini sözel olarak vermiştim. Herhangi bir belge istememişlerdi. Özellikle Amerikalı bir arkadaşınız varsa onunla birlikte gitmek fark yaratabilir. Bir şube sözlü ya da yazılı beyanınızı kabul etmeyebilir. Başka şubeleri deneyebilirsiniz. Elbet birisi kabul edecektir.
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Zorlu bir araç alma serüvenini tamamlamış bulunuyoruz başımızdan geçenleri fazla sıkmadan detaylarıda atlamadan sizlere aktarmaya çalışacağım. Öncelikle almak istediğimiz araca karar verdik kafamızın çok karışmaması için masaya oturmadan önce eşimle araştırıp Toyota Corolla Cross almaya karar verdik. İkinci el işine girmek istemedik çünkü ikimizde araçlarla pek içli dışlı değiliz bu yüzden bize sorun çıkartacak bir ikinci el araç yerine sıfır olarak almaya ayarladık planımızı. Daha sonra etrafımızdaki toyota bayilerinin sitesinden biraz fiyat araştırmasına girdik bu esnada TrueCar uygulamasını keşfettim forumdaki başlıktan ve oradan istediğimiz araç için talep oluşturup etraftaki dealerlardan teklif almaya başladık. Siz talebi oluşturduktan sonra size otomatik mail atıp ellerindeki araçlarla ilgili bilgileri ve sundukları indirimleride belirtiyorlar. Bu esnada facebooktaki amerikadaki yaşayan türkler grubunda buradaki dealerların birinde bir Türk çalışanın olduğunu gördüm ve ilk önce onun yanına gittik fakat inventoryde istediğimiz araç yoktu ay sonunda gelecekti onun için fiyat konuşamadık bize lease ile finance farkından vs bahsetti leasein daha iyi bir seçenek olabildiğini anlattı ve araç geldikten sonra fiyat konusunda konuşabileceğimizi söyledi. Aynı akşam truecar uygulamasından gelen tekliflere bakınca daha yakınımızdaki bir dealerda inventory olduğunu gördük ve teklifte dealer markup fiyatının uygulanmayacağı ve msrp üstünden ekstra 1500$ indirim teklifi vardı. Sabah bu dealera gittik araçları gördük bize teklifi sunduğu araç ellerinde yoktu gelecekti ama aynı teklifi ellerinde bulunan araca uygulayacaklarını söylediler kağıt üstünde 35bin küsürde gözüken aracı 29bin küsürlerde bize sundular. Öncelikle lease için konuştuk ve fiyat aldık. 5bin down payment vereceğimizi söyledik lease için bize çıkarttıkları fiyat 36ay boyunca 450$ civarı birşeydi 36 ay sonunda 16bin küsür ödeme yapmış olacaktık ve bu süreç sonunda aracı almak istersek 19bin daha ödememiz gerekecekti. Bu noktada lease konusu çok aklımıza yatmadı finance ile daha mantıklıya gelecekmiş gibi hissettik ve birde finance için teklif almak istedik. Bu aşamada satıcı bize kredi geçmişi durumumuzu sordu 1 senedir burdayız kredi puanımız experianda eşimin 740, benim ise 708 seviyesindeydi ama eşimin hiç kredi kullanımı yok kartlar dışında, benimde sadece 1-2 adet affirm üzerinden ufak personal loanım mevcut ikimizde düzenli bir işte çalışıyoruz bir senedir. Çok umudu olmadığını ama yinede deneyebileceklerini ve şansı arttırmak için ikimizden ortak başvuru yapacağını söyledi ve kabul ettik. Bize aklımızdaki faiz oranını sordu bu kısımda hata yapıp çok düşük beklemediğimi 7-8 civarında olabileceğini tahmin ettiğimi söyledi. İçeri gidip 5dakika sonra beklediğim iyi bir oran çıktı diyerek 7.99 faiz oranıyla sonuç alabildiklerini söyledi beklediğim faiz oranı olduğu için bu noktada koz onların elindeydi daha aşağı çekme pazarlığını kaptırmış oldum. Bize iki seçenek sundu biri normal 3yıl warranty ile aylık 600$ civarı bir ödemeye geliyordu 60 ay için, diğeri ise uzatılmış 7 yol warranty ile 660-670$ civarına geliyordu biz 3 yıllık warrantynin yeteceğini söyledik, sigortamızı sordu aracı dealerdan çıkartabilmek için sigorta olması gerektiğini söylediler bizde aracı alsak ama 1-2 gün burda tutsak olur mu diye sorduk fakat bunu yapamadıklarını ve dışarıdan sigorta işlemlerinin tamamlanmasının bir kaç haftayı bulabildiğini söylediönümüze çözüm olarak kendilerinin 1 aylık bir sigortasının mevcut olduğunu dilersek bunu kullanabileceğimizi söylediler fiyatı 400$ zaman sorunumuzda olduğu için o an bunu araştırmaya çok vaktim olmadı kabul ettik ve satış işlemine geçtik. Satış birimine yönlendirince buradaki çalışan bize tekrar 7 yıl warrantyi satmaya çalıştı bizde bu noktada zaten aylık bütçemizin biraz üstünde olduğumuzu belirttik bu yüzden almayacağımızı söyledik böyle olunca bize tekrar bir teklif sundu bu warrantyi 10yıla çıkarıp aylık ödeme farkını 30$ seviyesine çekti miktar düşünce kabul etmeye karar verdik ve işlemi tamamladık. Evrak işlemlerini tamamladık bu esnada araç aynı gün sabah onlara transfer olduğu için inspection ve temizlik işlerini yaptılar ve deposunu doldurup bize teslim ettiler. Şu anda dışarıdan insurance firmalarını araştırıyorum geico, mercury vs gibi şirketlerde genelde bizim için 600$ civarında aylık ödeme çıkıyor şu an bulduğum en uygun olanı Teslanın insurance şirketi. Eğer evrak işlemleride uzun sürmüyorsa erkenden başlatıp dealerın bize sattığı sigortayı iade etmeyi düşünüyorum çünkü dealerın yaptığı 400$ insurance için kapsam miktarları düşük geldi.
Bu bölümde gözüme çarpan, dikkat edilmesi gereken noktalar;
-birden fazla dealerla görüşün teklif alın
-ellerinde inventory çok olmadığı için tok satıcı gibi davranmaya çalışıyorlar ama yinede alıcı taraf olarak sizde pazarlık yapmaktan çekinmeyin
-truecar uygulamasından kesinlikle teklif alın orada sözle yapabileceğiniz pazarlığı direk uygulama üstünden size sunuyorlar siz artık orada konuşarak biraz daha fazlasını elde edebilirsiniz
-mümkünse aracı almaya kararlıysanız dealera onun için gidiyorsanız dışarıdan sigortanızı yaptırın onların sigortasına mecbur kalmayın
-sizden beklentiniz olan faiz oranını sorarlarsa aklınızdakinden bir kaç puan düşüğünü söyleyin verdikleri puan üzerinden belki pazarlık etme şansınız olabilir bu noktadaÇok güzel püf noktaları var yazınızda çok teşekkürler 🙂 Truecar ayrıntısı harika olmuş şimdi bi göz attım sitesine 🙂
-
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz. -
@Emre-Kurtulmuş sigortanın 6 aylık süresi dolmak üzere geçtiğimiz haftalarda tesla mail atarak aracın mile bilgisini paylaşmamı istedi çünkü ilk sigortayı alırken yıllık mile tahminimi 8bin olarak girmiştim ve bu 5 aylık araç 2bin mile ulaştı sadece. Güncellemeden 1 hafta sonra bugün bana yeni fiyat bildirimini attılar 245$ olan aylık ödemem 181$ seviyesine düşmüş durumda olacak yeni poliçe döneminde
-
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
Turo ile araç kiralayan var mı? Turist vizesi olanlar araç kiralayinca vergiden muaf oluyor mu?
-
Merhaba road teste girmeden alabildiniz mi?
-
Hocam merhaba,
bende araştırdım sizin gibi fakat o zaman çalıştığımız floridadaki taşıma firması 1 yılın kısa bir süre olduğunu ve gümrükte problem yaşayabileceğimizi söyledi ve hatta istanbul gümrükten de bu konuyu teyit etmişlerdi. -
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin.. -
@Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping
@EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda.
Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize.
İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
-
@aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
Abd Ehliyet Süreleri
-
Merhaba değerli forum üyeleri j1 vizesi ile abd ye gideceğim ve sizlere ehliyet konusunda bir sorum olacaktı abd'de ehliyet verirken vize bitim süresi ile ehliyet süresi aynı oluyormuş acaba bu tüm eyaletlerde geçerli midir? daha yüksek tarihli ehliyet almam mümkün müdür?
-
@arel Abd Ehliyet Süreleri içinde söyledi:
Merhaba değerli forum üyeleri j1 vizesi ile abd ye gideceğim ve sizlere ehliyet konusunda bir sorum olacaktı abd'de ehliyet verirken vize bitim süresi ile ehliyet süresi aynı oluyormuş acaba bu tüm eyaletlerde geçerli midir? daha yüksek tarihli ehliyet almam mümkün müdür?
Sanirim tum eyaletlerde dediginiz gibi oluyor, fakat bildirmek isterim ki ehliyetin uzerinde ABD'de gecici bir vizeyle bulundugunuza dair ibare de var. Yani ehliyetinize bakan bir resmi gorevli, vizenizi de gormek isteyebilir. Boyle bir durumda vizenizi gostermelisiniz ya da statunuzu kanitlamalisiniz. Cunku yasalara gore ABD'de turist/calisma vizesiyle bulunuyorsaniz bu statunuzu gosteren belgeleri surekli yaninizda tasimalisiniz.
-
@crazycells Abd Ehliyet Süreleri içinde söyledi:
z. Cunku yasalara gore ABD'de turist/calisma vizesiyle bulunuyorsaniz bu statunuzu gosteren belgeleri surekli yaninizda tasimalisiniz.
Teşekkür ederim...
Benzer Başlıklar
49
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k