@stardium aynen katiliyorum. sosyal medya veya whats up gibi app ler uzerinden evlilik konusunda sahtekarliklar cok yaygin. Cok dikkatli olunmali.
-
-
Araba benzin sigorta yipranma parasi registiration vs bunlardan kacinmak mumkunse gereksiz harcamalar. Uzun vadede ekonomik ozgurluge yol almada da yardimci olur. Abd de bunu basarmak zor darisi diger isteyenlerin basina.
-
Tecrübesi olan varsa yazacaktır. Ben kendi araştırmalarıma dayanarak bilgilerimi aktarmaya çalışayım.
Yurtdışına gitmek için düz lise mezuniyeti tek başına bir anlam ifade etmiyor maalesef. Hem belgelerle (diploma, MEB onaylı belge vb.) hem de iş tecrübeleriyle ispatlayabileceğiniz bir mesleğinizin olması gerekir. Yasalarla sağlanmış durumlar dışında, sizin yapacağınız iş için öncelik o ülkede yaşayanlarındır.
Avrupa ülkelerinde ise "Meslek Lisesi" mezunu iseniz bir şansınız var. Hatta Almanya'nın meslek lisesi mezunları denklik işlemlerini yapan bir kurumu bile var. Bu denkliği alıp iş arama vizesi ile Almanya'ya gidip iş arayabiliyorsunuz. -
@celica Onlarin da cok kotu olduklari yonleri var; fakat Twitter ozelinde konusursak, tartisma konularini cok daha ciddiye aliyorlar ve olayi hemen siyasete veya sen ocusun ben bucuyum eksenine kaydirmiyorlar.
Mesela gecenlerde NASA'nin actigi bir odaya katildim. Arap ulkeleri ve ozellikle Hindistan'dan katilanlardan cok sorular gelmesi beni sasirtti. Ustelikte oldukca teknik sorular vardi.
-
@redsat2000 Simdi bir cogunuza anlamsiz gelecek ama ben Musluman olup Islamiyeti hayatima uyguladigimdan beri ozgurlugu buldugumu dusunuyorum. Cunku bu dunyada neden var oldugunu bilmedigin surece Ozgurlugu anlamak mumkun degil, ozgurluk her durumda her ne olursa olsun Allah'a guvenmek ve onun desteginin seninle oldugunu bilmek. Bu durumda hem iyi anlarda hemde zor anlarda hep ozgur ve guclu hissediyorsun.
-
merhaba arkadaşlar;
Türkiye'de durumun giderek kötüye gittiği bir gerçek... herkes bir yerlere göç etmenin peşinde... benim bir ricam var, özellikle amerikaya gidip yerleşmiş ve hayatlarını toparlamış olan arkadaşlardan... her gün minik hikayeler paylaşsanız, orada yaşadıklarınızdan, işten güçten vs... hem biz zevkle okur motive oluruz... burada durum kötü ve ben amerikaya gidip yerleşmiş ve mutlu olmuş bir çok kişi adına seviniyorum onların hikayelerini okudukça mutlu oluyorum 🙂 bu başlık altında aklınıza gelen şeyleri bir kaç satırda olsa, günlüğe yazar gibi bizlerle paylaşabilir misiniz acaba? marketlerdeki indirimler, hastalandığınızda ilaç bulma , doktor , hastane durumları, ev kirası faturalar, terfi, tatil, sigorta aklınıza gelen herşey olabilir... şimdiden teşekkürler :9 -
amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis.
...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir. -
@stardium aynen katiliyorum. sosyal medya veya whats up gibi app ler uzerinden evlilik konusunda sahtekarliklar cok yaygin. Cok dikkatli olunmali.
-
Kazanmış biri değilim ancak bu sene ilk defa başvuracağımı, ailemle paylaştığımda ailemdeki herkes son derece olumlu ve destekleyici bir konuşma yaptı. Muhtemel çıkması durumunda da ellerinden gelen maddi/manevi desteği sonuna kadar yapacaklarını belirttiler. Burada kurmuş olduğum işletmemi de kendilerine gözüm arkada kalmadan bırakacağımı belirttim bu konuda da destek gördüm. Tek gayelerinin çocuklarının geleceklerini huzur ve refah içinde yaşamaları için ellerinden geleni yapacakları belirttiler. Bu sene benimle birlikte ailemden birçok kişiye bu fırsatın artık zamanı geldiği ve bir şekilde şanslarını zorlamaları gerektiğini belirttim çoğu da olumlu yanaştı.
-
Hem kendi işletmem olduğu için hem de kişisel sebeplerle bu zamana kadar başvurmayı düşünmemiştim. Ama bu sene ilk başvurumu yapacağım. İlk başvurumda alacağım 👌🏽
-
-
Arkadaşlar bana da çıkmadı ancak şunu anladım ki çekilişe katılırken çok hayal kurmasam da Türkiye' deki bazı şartlar bilinç altımda bu çekilişi kazanmamı istemiş , çıkmadığı için benim de canım sıkkın .
1-2 gündür benim de moralim bozuk ancak hayat devam ediyor - ne yapalım , mücadeleye - çalışmaya devam etmeliyiz
*** 50 yaşında green card çıkan gördüm
*** 19 senedir katılıp da çıkmayan gördüm
*** ilk başvurusunda çıkan gördüm
*** turist vizesiyle Amerika'ya gidip orada green card kazanan gördüm
*** Green card kazanıp da yanlış bilgiden dolayı evrak aşamasında elenen de gördüm .Green Card bekleyip de ömrümüzden zaman harcamamalıyız , bunun yerine bir çok yasal olarak vizeden nasıl faydalanırız onu kollamalıyız .
Ben bu sene ilk defa başvurdum ancak keşke daha önceki yıllar başvursaydım belki çıkardı ama geçmiş senelerde de Türkiye bu kadar Liyakata dikkat etmeyen bir ülke değildi böylece hiç gitmeyi düşünmemiştim .
Hakkımızda hayırlısı olan olsun artık ne diyelim
Bize düşen çalışmaya ve mücadele etmeye devam etmek inşallah bir gün bize de çıkar .
-
yahu başlık altındakileri okuyunca bi içim karardı...
İnsanlar çok haklılar sitem ettikleri konularda dibine kadar.
Bizde toplum olma bilinci yok maalesef. Eğer öyle olsaydı ükemizin başındaki en büyük sorunu seçim dönemine bırakmaz gerekli protestoları tertip eder, derhal çözüm isterdik. Daha doğrusu istediğimiz çözümü uygulatırdık. Dışarıda da Türklerin tutumu maalesef gevşek birbirlerine pek yardımcı değiller. Zira psikolojik mastürbasyon yapma hevesiyle daha çk kazanıp daha ucuza aldığı arabasıyla gelip burada hava atma ihtiyacı içinde olan Türk vatandaşı, başka bir Türkün kendi gibi yükselme ihtimalini kıskanıyor. Sonra buraya gelip @stardium kardeşimizin değidi gibi aman Avrupa'ya gelmeyin durumlar çok kötü diye insaımızı kandırabileceğini sanıyorlar. Maalesef armızda böyle kaypaklık yapanlar haddinden fazla. Bırakın bunlar kendi gelişsin ama siz sürünün, adam bundan zevk alıyor. Böyle olmasını istiyor. Allah sonumuzu hayır etsin ve umarım hak eden herkes istediği yere göç edebilsin. Kim ister ülkesini terk etmeyi fakat şartlar insanları maalesef buna zorluyor. -
-
@pinar bu soruyu her yerde sormazsan seviniriz 2023 bekleme de sana cevap yazdık burada yazarsan bu sefer kim sana bu konuda hangi başlıktan cevap verecek karışır. Bence @crazycells bu başlığı kilitleyelim @pinar a zaten 2023 bekleme odasında cevap verildi
-
@ezgilera, içinde söyledi: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?
@travelleth, içinde söyledi: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?
@ezgilera, içinde söyledi: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?
Forumda gezerken bu konuya daha önce rastlamamış olmama şaşırdım. Bu tarz konu başlıklarını daha çok seviyorum realistik bir insan olarak.
Tüm konuyu okudum, ilk sayfalar genel olarak tartışmadan ibaret ve konunun amacına hitap etmiyor olsa da sonlara doğru gayet faydalı şeyler var.
Paradır, birikimdir, vergidir vb. bunlar halledilir şeyler bence. Ne kadar çok gelirin varsa o kadar çok giderin oluyor ki gayet normal bence bu. Türkiye'deki gibi zenginlere vergi affı, fakire sürekli vergi yükü yok en azından.Yalnız beni endişelendiren konu hiç yazılmamış. Belki de sadece Amerika iç olayları düşünüldüğü içindir.
Bence Amerika'nın en büyük eksisi uzak olması. Direkt uçuş olan şehirlerden birinde yaşıyor olsanız bile, Türkiye'deki bir acil durum sebebiyle Türkiye'ye dönmeniz gerekse, tüm her şey yolunda gitse dahi, en erken 15 saat civarı sürecektir İstanbula varmanız. İstanbul değil de başka bir ilse gitmeniz gereken, durum daha da vahim.
Zaten direkt uçuş olmayan bir yerden son dk uçuşu ile aktarmalı bilet alıyorsanız yaklaşık 1 gün.
Şanslı değilseniz ve günde tek sefer olan o direkt uçuşu kaçırdıysanız, o uçuşa yer bulamadıysanız vb. en az 1.5 günü gözden çıkartmanız lazım.
Bu durum benim için en büyük eksisi.
Avrupa ülkeleri olsa birkaç saat mesafe sadece. İstanbul'un trafiğinde Pendik'ten Silivri'ye kadar arabayla gideceğiniz sürede, Almanya'dan, İtalya'dan, Avusturya'dan, Polonya'dan uçakla gelebilirsiniz örneğin.
Bu aciliyet konuları söylendiğinde aklıma direk cenaze geliyor. Ancak realist baktığımızda bu bir dezavantaj değil.. Hayatada realist bakıyorsanız eğer, ölen ölüyor zaten. Toprağın altına gidiyor, bilinci kapanıyor. Geride kalanlar bu durumu kafaya takıyor sadece..
Evet benim de aklıma o geliyor ama daha kötüsü vedalaşmak için son şansı kaçırmak.
Vedalaşmak için bir son şansınız olmayacak, emin olun.. O son anların heyecanı ile ne söylerseniz söyleyin, "keşke şunu da söyleseydim" diyeceğiniz bir şey kalacak içinizde.. Bunu baştan kabul edip, realist yaklaşmanız çok daha mantıklı..
-
Yılını dolduran öğretmenler MEB yurtdışı programına iyi bir dil puanına sahipse başvuru yapabiliyor. 3 yıl yurtdışında çalışma ve oturma izni alıyor ve hem yurtdışında hem TR de maaş alıyor. 3 yılı doldurduğunda 1 yıl TR de çalışmak şartı ile tekrar programa başvurabilirler. Bu şekilde neredeyse Almanya’dan emekli olanlar var. Belki bundan bahsetmiştir ablanız. Avrupa dahil bir çok ülke var. Bazen Amerika’daki Türk okulları içinde bazı branşlardan öğretmen alımı oluyor. Tek sorun mülakat. Orada takılmamak İçin gerçekten iyi bir Dil puanı şart.
-
@nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler
Merhaba saydı değer forum üyeleri.
Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim
Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli.
Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
ABD ‘de Ağır Mevsim Koşulları ile ilgili sorunlar
-
Amerika’da her şeye alıştım. Ancak şu ani bastıran yağmurlara hiç alışamadım. Her gün vukuat her vukuat . Şemsiye yada yağmurluk hak getire . Acil durum için full set giysi ve ayakkabı işyerinde bulundurman şart .
Miami’de yağmur ile başım dertte idi. Savannahta durum daha ağır ve haşin geçiyor. Sizde aynı durumu hiç yaşamıyor musunuz ? Yada soğuklarla ilgili durum ayrıca başka bir sorun bazı yerler için . -
@redsat2000 Hocam, araba almaniz lazim. Aksi takdirde, scooter ile falan boyle ani bastiran hava durumlari ile hazirliksiz yakalanirsiniz. Veya anlik bilgi veren bir weather app ile hareket etmelisiniz.
-
@MySea Araba işi benim için yaş iş. Kullanmamaya da devam edeceğim. Uygulamaları kullanıyorum. Ara sıra iş için mecbur çıkmak durumundayım. Uber burada kısıtlı yağmurlu saatlerde eğer onu beklemeye kalkarsam işe geç kalırım.
-
@redsat2000
Dun PA da ani bastiran yagmur sebebiyle kapali olmasina ragmen camin kenarlarindan eve su girdi. Tamda yolda silecekleri calistirirken TR de yagmur yagdiriodun burda kova ile ustumuze dokuyorsun diye sovmustum. Evde bizimkiler durumu soylediler.Ilk geldigim aylarda doordash yaparken soguktan gozume igne batmasi gibi seyler oldu, gozlerim kurudu. Damlayla hallettim. Dedim gurbet elde kor olacagiz :D.
Bu arada arabaya karsiyim ama mecbur kullaniyorum. Sirf su artan enflasyondan dolayi daha iyi is bulup baska yere gecsem artan kira ve masraflar gelir artisimi bosa cikaracak oldugu icin yapamiyorum.
-
@Doncarleone benim yaşam felsefem nedeniyle hep karşıydım. 1988 yılında alınan ehliyetten bu yana hiç araba kullanmadım. Hiçte ihtiyaç hissetmedim. Bir şekilde yolunu buldum ve seyahat ettim. İş yerim evime 30 dk yürüyüş mesafesinde scooter ile 10 dk da varıyorum. İş için ve elzem durumlar için söylediğiniz gibi şart. Buda benim hep seçimim oldu. İyisiyle kötüsüyle .
-
Araba benzin sigorta yipranma parasi registiration vs bunlardan kacinmak mumkunse gereksiz harcamalar. Uzun vadede ekonomik ozgurluge yol almada da yardimci olur. Abd de bunu basarmak zor darisi diger isteyenlerin basina.
Benzer Başlıklar
66
22.8k
Users
4.2k
Topics
293.4k