Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • B1-B2 vizesi randevum 13 Nisan'da Cape Town'daydı. Gezi amaçlı gitmiştim ve başvurumu 14 Şubat'da yaptım(Sevgi dolu). 2018 yılında J1-WAT programıyla Amerika'ya gitmiştim.
    Klasik prosedürlerden sonra parmak izi sırasında bir kaç basit soru ve mülakat için sıraya girdim önümde yaklaşık 10 kişi vardı her biri 3dk kadar zaman aldı ve kimsenin red aldığını görmedim.(Pasaportlar geri verilmedi ve mutsuz bir yüz görmedim tek banko olduğu için gözlemlemesi kolaydı.)

    Sonrasında sıra bana geldi ve tebessüm ederek selam verdim ve ahizeyi kulağıma götürürek mülakata başladım.

    • İlki neden Cape townda olduğum?
      Kendimi açıkladım bir firmada remote çalışıyorum ve 1 ay kadar güney afrikada gezip çalışmaya geldiğimi belirttim mantıklı buldu ve şanslısın dedi 🙂
    • Sonrasinda Amerikaya neden gitmek istediğim soruldu
      Burada çalıştığım firmayla ortak iş yapan firmanın etkinliği için bir yazı çıkardım ve evrak olarak bunu sundum bir süre inceledi ve lokasyon ve amaç ile ilgili soru sordu.
    • Amerika'da geçirdiğim sürede ne iş yaptığımı sordu?
      Bu kısımda en çok şaşırdığım andı ve amerikada iken housekeeper olduğumu belirttim. Bir süre duraksayıp nasıl yani şuan bir mühendissin ve amerikada bu işi yaptım diyorsun bu nasıl oluyor? diye sordu. Kendisine wat programının detaylarını açıkladım. Zorlandığımı merak etti bende zordu ama para kazandığımı ve dilimi geliştirdiğimi belirttim. Şaşırmış bir tavırla peki diyerek devam etti.
    • Ankara veya İstanbuldan neden başvurmadığımı merak etti.
      Kendisine bekleme süresini açıkladım ve güney afrikaya seyehat planladığımı ve buranın daha erken randevu verdiğini görünce bunu neden yapmayayım diye düşündüğümü belirttim. Etkinliğin zamanını da buna bir sebep olarak belirttim.
    • Son olarak ne kadar daha Cape Town'da olduğumu sordu?
      Bende 2 hafta kadar daha buradayım dedim.

    Vee, vizeni onaylıyorum 1 hafta içinde teslim alırsın dedi. Teşekkür ederek ahizeyi yerine bıraktım burada tabi teyit amaçlı sizden tekrar parmak izi alınıyor sol 4 parmak olmalı.?* Cape town document return, DHL pickup point Cape Town havalimanında bulunuyor. Yaklaşık 5 işi günü sonra pasaportumu bu noktadan teslim aldım.

    Cape town için,

    • Araba kiralamanız avantajınıza olacaktır.
    • Tokai bölgesinde Amerika güvenlik tehditleri için konsolosluğa giden yolda dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.
    • Reddam Avenue üzerinde bir küçük avm var burada geniş bir otopark var ben aracımı oraya bıraktım.
    • Konsoloslukta ücretsiz locker hizmetide mevcut. Şehir merkezinden(Waterfront) uber ile 35dk civarında ulaşmak da mümkün.
  • ⭐⭐

    @SciNeLy bu bahsettiğiniz soru hangi aşamada çıkıyor? B1/B2 vizesi ile alakalı gibi gözükmüyor. Formu doğru adresten mi dolduruyorsunuz?

    Bu konu başlığı mülakat deneyimleri ve görüşme detaylarını paylaşmak için. Sorularınızı (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAV konusunda sorabilirsiniz.
    Yine aynı başlığın ilk iletisinde bütün detaylar mevcut: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇?page=1.

  • ⭐⭐

    @About-You Güzel bir deneyim. Çok iyi hazırlanmış ve vizeyi almışsınız, tebrikler


  • @charon Sanki biraz daha zor ama imkansız değil gibi. Ben bu yaz yaklaşık 3 hafta kadar Avrupa seyahati planlıyorum. Türkiye'de geçtiğimiz ay red almıştım. DS160 doldururken daha önce red aldınız mı sorusuna evet dediğimiz de 2 yıla yakın randevu alamıyoruz. Almanya'dan başvuru planlasam süre açısından problem olur mu acaba 2 yıl randevu vermeme ihtimalleri varmıdır 🤔 Kuzenim Almanyada yaşıyor, onunla beraber yeni yıla Newyork da girmek istiyoruz. Türkiye'deki şartlardan ve beraber seyahat edeceğimiz için buradan mülakat randevusu aldık desek mantıklı bir açıklamamıdır 🙂


  • merhaba herkese. umuyorum burası soru sorabilmem icin dogru yerdir. bu sene yeni liseden mezun olacagim 18 oldum. annem, kardeşim ve ben newyork için turist vize başvurusu yapacağız. amerikada tanıdığımız var ve hicbirimiz de baska ulkeye onceden gezmek amaclı cıkmadık. süreç nasıl ilerliyor emin değilim ama liseden yeni mezun olmam vizede sansımı ne derece etkileyebilir. beraber gitmemiz donmemize dair bi kanıt olusturur mu vize icin acaba. red yememek adına ne yapabilirim

    ayrıca eger univeristeye girersem vize icin daha mi iyi olur. simdiden tesekkur ederim.

  • ⭐⭐

    @seyit-ikram Merhaba. Bu başlık görüşme deneyimlerine ait. Siz bu başlığı okuyun belki benzer durumda olduğunuz kişiler soru sormuştur cevapları da görürsünüz ve sorunuzu da orada sorun.


  • @Oradaki bilmiyorum sorularınızın cevaplarını açıkçası.
    başka ülkeden b1'e başvuracaksanız ilk soracakları soru neden kendi ülkenizden başvurmadınız olacaktır.
    buna tatmin edici cevap vermeniz gerek.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • Merhaba,
    Annem ve babam yanımıza gelmek için vize görüşmesine girecekler.
    1- DS160 formuna yazılan pasaport süreleri 1 yıl sonra dolacak. Yeni 10 yıllık pasaport alıp eskileri ile beraber görüşmeye gitmeleri sıkıntı yaratır mı ?
    2- Annem 65 Babam 75 yaşında emekliler. Tapu ya da banka hesabı gibi ya da haricinde yanlarında ekstra destekleyici belge götürmeliler mi ? @crazycells


  • greencard için çektirdiğimiz fotolarla ds160 doldursak sorun olur mu ?

    okul tarihlerinde yılları biliyorumda ay ve günden emin değilim çok mu önemli gün ve ay ?

  • ⭐⭐

    @Erdem-AKDEMİR hayır sorun olmaz. mülakata 1 adet fotoğraf götürmeniz gerekiyor, bu götürdüğünüz fotoğraf yeni olmalı, yakın bir zaman çekilmiş bir fotoğrafı götürmeniz daha iyi olacaktır. Diploma için ay ve gün çok önemli değil, diploma / mezuniyet belgesi veya transkripte varsa yazmaya çalışın yoksa tahmini bir değer girebilirsiniz. ( ben bulamadıklarıma tahmini gün / ay girmiştim bir sorun olmadı )

    Bu konu başlığı mülakat deneyimleri ve görüşme detaylarını paylaşmak için. Sorularınızı (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ konusunda sorabilirsiniz.


  • Merhaba, biraz foruma baktım ama göremedim. Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim. KHK ile ihraç edilmiş ve B1/B2 vize başvurusu yapan ve görüşme deneyimi olan var mı?


  • :):):):):):);):)


  • merhaba, seçim sonrasında mülakata gidenler varsa red/onay durumları ile ilgili bilgi verebilirler mi? güncel olarak ne durumda acaba


  • merhaba acaba avrupada turist olarak gezerken oradaki konsolosluktan abdye turist vizesine başvuru yapabilirmiyiz orada oturumumuzun olmaması engelmi. şu an malum türkiyeden randevuda alınmıyr

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • Herkese merhaba,

    Bugün Ankara'da turist vizesi görüşmesine girdim. İzlenimlerimi ve yaşadıklarımı sizlere iletmek isterim. Vizem onaylandı. 👍

    Yaşadıklarım:

    1. Görüşmeden önceki aşamada pasaportumu alan görevli (gişedeki görevli diyeyim) görüşmeyi İngilizce yaparmısınız deyince Türkçe olabiliyorsa Türkçe yapayım lütfen dedim ve o şekilde yönlendirdi.
    2. Görüşmeyi yapan erkek görevli Amerikan vatandaşı ama tahmin edersiniz ki iyi Türkçe konuşuyor. Hangi eyalete/şehre gideceksiniz? Neden gideceksiniz? gibi klasik sorular sordu. Daha önce hangi ülkelere gittiniz diye sordu? Ne iş yapıyorsunuz aylık kazancınız nedir diye sordu? Ben de DS-160'da doldurduğum şekliyle söyledim. Teklemedim. Yalnız mı gideceksiniz diye sordu. Eşiniz neden gelmiyor diye sordu. 3-4 tane daha soru sordu. Aslında bana çok soru sordu. Bu kadar soru beklemiyordum. Daha önce J1 vizesi ile gitmişsiniz İngilizce biliyorsunuz o zaman dedi. Evet dedim. Sonrasına İngilizce devam ettik. İçimden "iyi başladık ama çok soru sordu. Bu nedenle kötü bitebilir" diye geçiriyordum ki vizenizi onaylıyorum deyince ister istemez rahatladım.
    3. Hazırladığım hiçbir evraka bakmadı. Banka hesap dökümlerine, vize talep dilekçeme bakar diye düşünüyordum. Bakmadı. Hangi ülkelere gittiniz diye sordu mesela. Erasmus'a gittim, şuraya gittim buraya gittim, yanımdaki diğer pasaportumdan göstereyim dedim ama gerek yok dedi. Sanırım sözüme güvendi.

    İzlenimlerim:

    1. Bence İngilizce mülakat için kendinizi zorlamayın. Bir beyefendi İngilizce derdini anlatmak için çabaladı çabaladı çabaladı. Onay aldı mı bilmiyorum ama boş yere hakim olmadığı bir dilde konuşmaya çalıştı. Eğer derlerse ki illa İngilizce mülakat olacak, o zaman tabi iyi yada kötü sorulara cevap vermeye çalışacağız orası ayrı. Hakim olduğunuz akıcı Türkçenizi iyi bir şekilde kullanın bence. Bu benim düşüncem.
    2. Rahat olmak, pozitif olmak, şık ve temiz olmak daha önce forumda söylendiği gibi bence de önemli. Evrak hazırlıyorsunuz, evde kendiniz hazırlanıyorsunuz, birçok şey yapıyorsunuz, konsoloslukta da bence sahneye çıkıyorsunuz yani performansınızı gösteriyorsunuz. Yani kesin almam lazım, lütfen alayım gibi size muhtacım hissiyatı vermeyin derim. Orada net ve uzun olmayan cevaplar verin, olmazsa da olmaz yani çünkü birçok faktör var ve red almak da bir ihtimal. Siz iyi niyetli, kibar, güleryüzlü, şık ve cool olun hikayeniz de varsa vizeyi alırsınız diye düşünüyorum.
    3. Kesin bir hikayeniz olsun. Yani oyun planınız olsun. Tatile gidiyorum işte Miami'yi gezeceğim, New York'u gezeceğim gibi olmasın. Vize görevlisine "Bu kişi ABD'ye gitmek istiyor, orada gerçekleştirmek istediği net bir hayali var, onu gerçekleştirecek ve dönecek. Orada kalmayı düşünmüyor" diye düşündürtmeniz çok iyi olur bence. (Tek başına gidecekler için)

    Bunun yanında forumda kısaca tavsiyelerine başvurmak istediğimde beni kırmayan ve yardımcı olmaya çalışan @dytmelek @denizci10 @ayvalik10 @tolgasatir sizlere teşekkür ediyorum. Sağolun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ecdeniz hayırlı olsun vizeniz

  • ⭐⭐⭐

    @ecdeniz tebrik ederim tek başvuran arkadaşlara umut olduğunuzu eklemeden geçemeyeceğim:))

  • ⭐⭐

    @ecdeniz tebrikler. Güzel detaylı bir mülakat deneyimi olmuş. Darısı bekleyenlerin başına.

  • ⭐⭐

    @ecdeniz Tebrikler, iyi yolculuklar


  • Merhaba pazartesi vuze gorusmem var ve cok heyecanliyim. Neden godiyorsunuz sorusuna tatil amacli demem yeterli degil denilmis ne demem gerek bana yardimci olabilir misiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum