Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana teşekkürler ☺


  • @dytmelek Ailece vizeniz hayırlı olsun. Mutlu, keyifli seyahatler dilerim.


  • Ankara'da 22 Eylül'de yaptığım görüşme içeriğini paylaşıyorum,

    Gergin ve kalabalık bir grupla yeni yapılmış konsolosluk binasının giriş katında oluyor bütün her şey. Dışarıdaki güvenlik noktasında randevunuzdan en az yarım saat önce bulunmanızı tavsiye ederim. Ben orada iken görevli yarım saat sonra randevusu olanları anons etti! Dışarıda ki güvenlik noktasında avuç içiniz süprüntü örneği ve pasaportunuz alınıyor. Akabinde ana binaya yönlendiriliyorsunuz. Her şey ana binaya ulaştığınızda gireceğiniz kapının 10 metre ötesinde gelişiyor.

    Size tavsiyem, başvuru tarihinizde çekilmiş fotolara ek olarak yeni fotoğraf çektirerek gitmeniz olur. İlk girişte Ds-160 formunuzu inceleyen bayan dikkatli şekilde fotoğrafın güncelliğini kontrol ederek yenisi çekilip gelin diyebiliyor. Bu bir çok kişinin başına geldi!! Ardından sizin pasaportunuzu kontrol edip dikkatlice kontrol edildiğiniz bölüme ( vezneye ) yönlendiriliyorsunuz, burada pasaportunuz alınıyor inceleniyor, hangi dilde mülakat yapacağınız soruluyor ve buna göre sıra numaranız veriliyor. Ardından artık son aşamaya geçiyorsunuz. Buraya kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar bekliyorsunuz ve beklerken her şey gözünüzün önünde oluyor. Büyük bir salonda bölmelerde gelişen olayları izleyebiliyorsunuz. Ben gittiğimde son kararı veren bir bayan üç erkek görevli vardı ve maalesef bu bayan genelde ret verdi. 20 dakika kadar bekledikten sonra sıra bana geldi ve sarışın, gözlüklü, 40 yaş civarı olan görevliyle mülakatımı yaptım. Görevli benden daha heyecanlıydı desem abartmış olmam))) çok ciddiyim. Çünkü ben kendimi de şaşırtacak kadar sakindim.
    İlk sorusu (K.G) : Daha önce Amerika'da bulundun mu?
    (B) : Hayır, bulunmadım... Bu soruyu bana formaliteden sorduğuna ve cevapların doğru olduğunda sorulara verdiğimiz cevabı algılamak için sorulduğuna eminim!
    (KG) Ne yapmaya gidiyorsun?
    (B) : Gezmeye, (göz temasından hiç kaçmadan doğrudan hiç uzatmadan) Nereye, kadar kalacaksın falan bile demedi.
    (KG) : Daha önce yurt dışına çıktın mı? Evet (E yani der gibi gözlerimi pörtleterek başımla onayladım) Bir sürü ülke gezilmiş, bir çok Schengen vizesi ile dolu idi pasaport... Bence bu soru da formalite sesinizi analiz edip doğruluğunuza önündeki ekrandan bakıyor aynı zamanda vucut dilinizi kontrol ediyor.
    (KG) Evli misin?
    (B) : Evliyim. Hemen sol elime baktı, ben de neye bakıyorsun der gibi sol elime baktım yüzük yok... "Hiç takmam çünkü takı takamam" Neden yüzüğün yok demedi. Ben hala rahattım.
    (KG) : Eşin seninle gelecek mi?
    (B) : Hayır, gelmeyecek. Neden diye sormadı!
    (KG) : Çocuğunuz var mı?
    (B) : Hayır yok.
    (KG) : Ne iş yapıyorsunuz?
    (B) : Milli eğitim Bakanlığına bağlı bir müzik okulum var, müzik öğretmeniyim.
    (KG) : Önündeki işlemi bitirdi tamamen bana dönüp, bence kişisel son sorusunu sordu: Ne tür müzik öğretiyorsunuz?
    (B) : Batı müziği dedim ve o anda bana vizenizi bir hafta içinde teslim alacaksınız dedi. Teşekkür ettim vezneden ayrıldım. Hiç bir evrak vs. ne verdi ne de bu mülakatta benden istedi. Koca dosyayı boşuna taşıdım./
    Orada gördüğüm kadarıyla tutarlı bir duruşa ve hikayeye sahip herkese verdiler diyebilirim. Heyecanlı ve yüksek sesli konuşanlar, gereksiz ayrıntıya girenler maalesef alamadı. Kişisel tecrübemi ve fikirlerimi paylaştım. Bu arada ben gerçekten turist olarak gidip fırsat buldukça gezme amacıyla başvurmuştum.
    Umarım az da olsa fayda sağlarım. Her şey gönlünüzce olsun. Başarılar dilerim.


  • @Musician_Turk tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Deneyiminizi aktardığınız için teşekkür ederim,Amerika'da iyi tatiller


  • @Muhtaradana Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    7 Ocak 2022 İstanbul B1/B2 Turist Vize Randevusu Görüşmesi

    Evet arkadaşlar durumumu anlatıyorum. Ben 13 Mayıs 2021 tarihinde ds160 formunu doldurarak başladım. Ücreti yatırdım ve ilk randevumu Haziran 2022 ye aldım. Sonra Temmuz 2021 de randevumu 14 Mart 2022 ye çektim. Ekim 2021 de vize görüşmeleri başlayınca randevuyu öne çekmek için defalarca elime fırsat geçti ama hem ben uygun olmadığım için hem de evraklarımın hazır olmadığını düşündüğüm için randevumu öne çekmedim. 10 Aralık 2021 tarihinde konsolosluktan 2 mail aldım. İlki randevunuz iptal edilip öne çekilecek dedi sonraki de randevumun 7 Ocak 2022 tarihine aldığını anlatan bir maildi. Randevum tarihi öne çekilince tekrar ds160 formunu doldurduk ve hazırlıklarımızı tamamladık. Yanımda götürdüğüm evraklar şunlar; son ds160 formunun konfirmasyon sayfaları, pasaportlarımız, ds160 formuna yüklediğimiz fotoğraflar, vukuatlı nüfus kayıt örneği, 6 aylık maaş bodları, banka hesap dökümleri, iş yeri kimlik kartları, sgk dökümleri, eski pasaportlarımızın orjinalleri, iş yerinden izin kağıtlarımız. Bunların hiç birini istemediler ve hiç birine bakmadılar.

    Şimdi gelelim bugün neler oldu. Öncelikle sabah 07.20 de arabayı konsolosluk yakınındaki carrefour otoparkına aracı bıraktık. 5 dk lık yolu yürüdük ve konsolosluk önüne geldik. Kapıdaki güvenlik ekibi saat kaçta ise randevunuz o saatteki herkesi çağırıyor. Öncelikle içeri girdik ve ilk olarak pasaport ve fotoğraf kontrolü yapıldı. Sonra binanın içine girdik. Binanın içine girerken aynı havaalanında olduğu gibi kemer dahi her şey çıkararak güvenlikten geçiyoruz. Sadece araba anahtarı yanımızda olabiliyor.

    Sonra içeri girdikten sonra ikinci kata çıkıyoruz. Vize görüşmesinin olduğu yere. Önce pasaport ve yeni ds160 formunu kontrol ediyorlar. Sonra başka bir cama gidiyoruz burada bir daha pasaport kontrolü yapılıyor. Yan tarafa geçiyoruz parmak izi veriyoruz. Oradan sonra sıraya giriyoruz ayakta. Bantlarla çizilmiş olan alanda ilerliyoruz. Konsoloslarla görüşme yerine geçiyoruz.

    Burada neden gideceğimizi nereye gideceğimizi sordular. Biz sorulara İngilizce cevap vermeyi tercih ettik. Ücreti kimin karşılayacağını sordu. Kendimiz dedik. En son da ne iş yaptığımızı sordu. Onları söyledik. Teşekkürler dedi ve vize onaylandı yazan kağıdı uzattı. Ve oradan ayrıldık.

    Biz düz saçlı kadın konsolosa denk geldik. Bir de siyahi konsolos vardı.

    Arkamızdan gelen bir arkadaş daha turist vizesi aldı ama profilini bilmiyorum.

    Bizim profilimiz eşim ve ben devlet memuruyuz. Eşim 12 yıllık ben 14 yıllık. Yeşil pasaportumuz var. 7 Avrupa ülkesine gitmiştik eşimle beraber.

    Bu kadar diyeceklerim. Sorunuz varsa buradan veya özelden sorabilirsiniz müsait oldukça cevaplamaya çalışırım. Fakat lütfen benim böyle nolur diye değil de yaşadıklarımı sorarsanız sevinirim.

    Bu arada sıra ile gidildiği için önümüzdeki 3-4 kişi duyabiliyoruz. 2 kişi f1 den red aldı. Bir yaşlı ama tursit ten onay aldı bir kişiye de idari işlem yani sarı kağıt verildi.

    Bu arada içeriye elektronik hiç bir alet alınmıyor. Dijital saat de dahil. Çanta falan da alınmıyor. Karşıda emanetçiler var isterseniz bırakabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @Musician_Turk Hayırlı olsun. Demek ki rahat olmak bu işin püf noktası.


  • @Programmer bence çok önemli bir ayrıntı. Bazıları vardı bekleme esnasında o kadar gergindi ki sanki hayatı buna bağlıymış gibi davranıyordu. Maalesef belki de bağlıydı!

  • ⭐⭐⭐

    @Musician_Turk vizeniz hayırlı olsun 🙏🏻


  • Merhaba, kisa bir sorum olacakti, aşı karti goturulmesine gerek var mi kontrol var mi ve maske kullanimi şu an için zorunlu mu?

  • ⭐⭐⭐

    @AE123 Merhaba, rutin aşı kartları istenmiyor. Ama Amerika'ya girişte COVID aşısı isteniyor. Maske zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla.


  • @denizci10 o vakitlerde vterbrik edememiştim, tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, umarım hedeflediklerinize kavuşursunuz

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 Hayırlı olsun. Darısı bizlere artık. Bundan sonraki süreci de bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana sağolun hocam. Hepimiz en kısa zamanda emellerimize ulaşırız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Programmer Amin inşallah


  • @dytmelek Teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar merhaba

    12 Ekim sabah 08:00 randevum vardı.
    Vizem onaylandı.

    Süreç şöyle gelişti.

    Hepimizin bildiği belirli kontrolden geçtikten sonra 13 nolu bankodaki 35 li yaşlarda bir beyefendiyle görüştüm.
    Görüşme, görevli ingilizce başlattığı için ingilizce devam etti. Ben de değiştirmek istemedim.

    Ben (B)
    Vize memuru ( VM )

    VM: (Abd vizesi vurulu work and traveldan kalan pasaportumu görünce ) Worka and travel ha ? Nereye gittin ?
    B: Wyoming eyaletine gittim. Jackson şehrinde çalıştım.
    VM: Nereye gideceksin ?
    B: Boston ve New York
    VM: Ne kadar kalacaksın ?
    B: 10 gün kalacağım
    VM: Ne zaman gideceksin ?
    B: 24 Aralık - 4 Ocak arası. Christmas için
    Vm: Nerede çalışıyorsun ve kaç yıldır ?
    B: X şirketinde 5 yıldır.
    VM: Daha önce sadece Abd'ye mi gittin
    B: Evet sadece Amerikaya gittim.
    VM: Neden Boston ?
    B: Ben amatör bir koşucuyum ve Boston maratonunun parkurunu tek başıma koşmak istiyorum.
    Vm: En uzun kaç km koştun ?
    B: 63 Km - 14 saat
    Vm: Maraton koşucususun demek ?
    B: Evet hatta ultra maraton koşuyorum
    Vm: Delirmiş olmalısın o kadar nasıl koşabilirsin
    B: Pek akıllıca sayılmaz haklısın
    Vm: Sence ben koşabilir miyim ?
    B: Tabii ki fakata önce 5 km olarak kendine hedef koy. Sonra gerisi gelir.
    Vm: Bol şans. Vizen onaylandı.
    B: Teşekkürler güzel sohbet için

    Genel yorumum
    Gördüğüm kadarıyla birçok kişiye onay verildi. İnsanların jest ve mimiklerinden onu anladım.

    Nacizane tavsiyem
    Öncelikle net olun.
    Kendinizden emin bir programla gidin.
    Son görüşmeye kadar tüm süreçlerde maske binada zorunlu. Ben son kısımda maskemi çıkarmak için izin istedim. Bu, jest ve mimiklerimi karşıya iletmekte önemliydi. İşe yaradığını düşünüyorum
    İçeride mümkün olduğu kadar sakin olun. Çok insanla sohbet etmeyin. O anda söylenen her şey direkt heyecanınıza modunuza ve enerjinize yansır.
    Evrakların hiçbirine bakılmadı. Eski pasaportum ve sadece fotoğraf istendi. Yine de her ihtimale karşı tüm belgeler eksiksiz olmalı.

    Herkese bol şans.


  • @Aykut5935 tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun iyi tatiller


  • @Aykut5935 Tebrikler, şansın bol olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Aykut5935 Maratona devam. Yolunuz açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum