@yuzi35 Tebrikler. Darısı başımıza 🙂 Sonrasında çağırsalar da problem yok bizim için.
-
ABD reddiniz üzerinden seyahat geçmişi oluşturmuşsunuz, bu seyahatleri de ABD’nin bilgi paylaşımı yaptığı ülkelere yapmışsınız/yapacaksiniz.
Dolduracaginiz DS160’da beyan edeceğiniz tarih ve şehirler doğrultusunda (turistik bir plan ile kısa bir periyot için. Vizeniz onaylanirsa bu tarihlere ve şehirlere uymak zorunda degilsiniz), mülakatta soru gelmesi halinde DS160’da beyan ettiğiniz plan çerçevesinde cevap vererek, hekimlik meslek hayatı veya yoğun TUS hazırlık dönemi öncesi ABD turistik seyahati yapmak istediğinizi - merak ettiğinizi beyan ederek tekrar şansınızı deneyebilirsiniz kişisel görüşüm. Son takdir sizin tabii ki, belki mülakat tarihine kadar araya bir de Schengen vizesi/seyahati zorlarsınız ABD vize mülakatı öncesi. Bol şans 🍀
-
@newbie97 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun
-
@Mehmet-Fatih-Aslan Fatih Bey çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Hayırlı uğurlu olsun çocuğunuzun vizesi.
-
-
-
mülakatsız vize yenileme işlemlerinde önemli güncelleme!!
herkese merhaba,
biliyorsunuz mülakatsız / posta yenileme işlemleri, vize bitiş işlemi 48 ayı doldurmamış vizeler için geçerliydi.
geçen ay verdiğim bilgiye istinaden bazı konsolosluklar bu kuralı 12 aya / 1 yıla indirdiğini duyurmuştum.son güncelleme ile ilgili kural istanbul ve ankara konsolosluğu'nda da güncellendi!
artık türkiye'den de yapılacak vize yenileme başvurularında da vize bitiş tarihi 12 aydan / 1 yıldan az olmalıdır.resmi konsolosluk linki;
a400f292-88be-4735-8153-a0999edd7987-image.png
resmi ais linki;
8d25a21f-eeed-433f-96a1-de8f0e69e4f6-image.png
ilgili muafiyetten yaralanmak isteyenlerin bu konua dikkat etmesini önemle tavsiye ederim.
-
Öncelikle bol şans çekilişte. Konu ile ilgili bizim cekincemizi ve mülakat öncesi yaptığımız evraksal hazirliklari mülakat deneyimimizde bahsetmiştim, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/562?_=1741620550313
-
Bugun esimin ailesi turistik vize gorusmesine girdi.
Biz green card ile 8 ay once ABD ye geldik. Esimin ailesi icin pc uzerinden davetiye mektubu yazdim islak imza atip tarattim ve ailesine pdf olarak gonderdim. Ciktisini alip diger belgelerin arasina koydular.Gorusme sirasinda DS formuna gore sorular sormuslar ve davetiye mektubu var mi diye sormus gorevli, kagidi vermisler ve onayi almislar.
Sorulan sorular su sekilde:
Ne icin gidiyorsunuz?
Kizimiz ve damadimiz abd de yasiyor, ziyaret etmek amaciylaNe kadar zamandir kiziniz ve damadiniz oradalar?
8 aydir. Gc kazandilar ve gittilerNe is yapiyorlar?
Damat Makine muhendisi , kizimiz calismiyor henuz.Davet mektubu var mi?
Var(davet mektubunu alip bakti)Torun var mi?
YokBaska cocugunuz var mi?
Evet oglumuz varOglunuz nerede yasiyor?
Turkiyede yasiyor. İlaç sektöründe calisiyor.Tebrikler vizeniz onaylandi.
(Yesil pasaport ile basvuruldu)
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris
Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?
-
Merhabalar bir sorum olacak.Vizem bitmeden 1 ay önce Amerika seyahatim olacak girişte vize sürem az kaldığı için sorun olur mu?Daha önce çok kez gittim geldim 180 günü hiç geçmedim.Bir de girişte sorun olmazsa vize tarihimin bittiği güne kadar yani 1 ay mu kalmam gerekir yoksa 180 gün izin verildiyse girişte 1 aydan fazla kalmam sorun olur mu?
-
Merhaba turist vizesi ile ilk 2023 haziran ayında giriş yapıp ağustos ayında dönüş yapmıştım eşim ile birlikte 2 ay kalış olmuştu geçtiğimiz yaz haziranda girip eylülde dönüş yaptık döndükten sonra ise kasımda f1 vizesine başvurup red aldık vizemize herhangi bir damga vurup iptal durumu olmadı fakat bu yaz tekrar gitmeyi düşünüyoruz gene 2-3 aylık bir kalış süresi olacak merak ettiğim konu girişteki memurların bu red durumundan dolayı sıkıntı yapıp yapmamaları bu konuda bilgilendirme yapabilirseniz çok memnun kalırım.
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
annem ile babam ayrı mayıs 2025te 17 yaşında olacağım şu anda 11. sınıfım okulu bitirmek için önümde 1 sene daha var babam 2023 yılı green kartını kazandıktan sonra ds-260 formunu doldururken ende geleceğim için benimde adımı yazmıştı fakat ben babam ile beraber konsolosluğa gidemedim babama konsoloslukta sormuşlar kızınız buradamı? babamda hayır cevabını vermiş sonra kızınız sonradan mı görüşmeye katılacak? diye sormuşlar babamda evet cevabını vermiş ma ben o zamanlar gidip gitmeme konusunda kararsızdım kararımı verdikten sonrada 55000 olan kişi sayısı doldu ve ben gidemedim şimdi babamın konsolosluktaki görüşmesinin ardından 1.5 yıl geçti ve şimdi ven turist vizesine başvurmak istiyorum yalnız ds-160 formundaki bazı noktalarda kafam karıştı "Daha önce hiç kimse sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne göçmenlik dilekçesi verdi mi?" gibi ve ayrıca bu formda bana dikkat etmem gereken yerleri önerirseniz çok sevinirim (babam mülakata girerken ben 15 yaşındaydım)
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
-
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler.

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@iremali3535 evet çıktım ama çok değil bi avrupa vizem vardı ve diğerleri de vizesiz giriş çıkışlar
-
@kıvanç Ağustos vize bülteninde f2A greencard eşlerinin bekleme süresi 6 yıla çıktı
-
Merhaba. Geçtiğimiz ay turist vizesi olan arkadaşım yaklaşık Amerika’ya vize alabilmek için girip çıkmadığı yer kalmadı. İtalya, İspanya ,Hollanda gibi 5 ülke gezdi. Ankara’da vize görüşmesine girdi 1 dakika sürmedi hiç birşeyime bakmadılar red verdiler diyor. Amerika’ya vize alabilmek için danışmanlık firması ve gezdiği ülkelere yaptığı tüm masraflar boşa gitmiş oldu malesef ben artık şans gözüyle bakıyorum. Hiç seyahati olmayıp vize alanda çok var
-
@Emre08 merhaba arkadaşınız erkek ve bekar mıydı? Son zamanlarda bu profile direkt red verdiklerini duyuyorum tek başına başvurmak dezavantajmış aileler daha çok alıyor vize sanırım okuduklarımdan bunu çıkardım
-
Herkese merhaba, dün Ankara´da 3. kez red aldım. Ben bu adamların kriterini cidden anlamıyorum artık. Eşim 2022 kasım ayında turist vizesi aldı, işlerimizden dolayı görüşmeye beraber gidememiştik.
Nereye gitmek istiyorsunuz oldu ilk sorusu- california seyahati planladık eşimle, LA, San franciso
Esinizin vizesi var mı?
+evet var
Eşiniz ne zaman vize aldı?
+gecen kasım ayında
Neden birlikte basvuru yapmadınız?
+o daha önce aldı, işlerimizden dolayı
Daha once esiniz amerikaya hiç gitti mi?
+hayır gitmedi
Klavyeye sürekli bişiler yazıyor tabi bu esnada...
Uygun görünmüyorsunuz dedi. Ne kadar aşağlayıcı bir cümle. Vize veremiyorum de baska bişi de. Neyse kısmet tabi. Cok masraflı işler hele bizim gibi baska ilden gidenler için, illa otelde kalmak gerekiyor her seyden once... yıl sonunda vegasta fuar var esimin gecen aralıkta katılmak istediği fuarın aynısı, @Rushvisasnow'a ulasabilirsem ondan yardım isticem belki yılbasına çekeriz bir randevu:) ama sanırım cok yoğun dm, mail yoluyla ulasmak zaman alıyor whatsupptan iletişim kuruluyor mu kendisi ile acaba?
Diğer izlemimlerim de şöyle, kızını görmeye gitmek isteyen bir yaslı amcayla okuma yazma bilmiyorum oğlum diye konuya giren ve yine kızımı ziyaret etmek istiyorum diyen teyzeye vize verildi. İş için gidiyorum, müşteri ziyareti için gidiyorum diyenler aldı. Bir kadın " losencılıs hep hayalimdi hep görmek istemisimdir nolur yaa nolur" diye giriş yaptı ve 10.saniyede adaya veda etti:) turistik amacıyla oraya buraya gitmek istiyoruz diyenlerin vizeleri onaylanmadı ( benimki gibi) sadece bebekli bir çift Boston'a gidicez dedi orasını duyabildim ve onaylandı vizeleri.
İşte boyle
- california seyahati planladık eşimle, LA, San franciso
-
@cagladiyebiri Geçmiş olsun. Size de durumunuzda değişiklik olmadan yeniden başvurmanızı tavsiye etmem dediler mi? Benim reddedilenlerde en çok duyduğum söz bu olmuştu. Eşinizin veya sizin kısa süre içerisinde bir kez yurtdışına çıkmış olmanız bazı şeyleri değiştirebilirdi.
-
@cagladiyebiri geçmiş olsun. Bu retleri duydukça hepimiz geriliyoruz.Önceki retleri değerlendirerek yeni bir geçmiş oluşturarak vize randevusu almanız daha faydalı olabilir.
-
Tesekkur ederim @EasternStar @selamibasaran
Bana bizzat durumumda degisiklik olmazsa yeni basvuru yapmayin diyen olmadi cunku pasaportumda olmasi gereken her sey var sadece son yurt disi seyahatimiz gecen seneydi, 15 agustos bitisli yunanistan cok girisli bir schengenimiz var tek farklılık bi sakız adasına falan gider geliriz ki daha önce de yunana giriş çıkısımız var.Yeni bir geçmiş derken tek geçmişim var nasıl değiştireceğim:))) bir dahaki gidiş nedenimi kesinlikle lay lay lom turistik gezisi için gidiyorum diye belirtmeyeceğim cunku artık cok zor turist vizesi almak bence. Dolar bu rakamlara cıkmısken safi gezmeye gitmeyi sanırım mantıklı bulmuyorlar. Ama gidip de geri donmeyenler koşa koşa youtuba vide atmasalar ne iyi olacak. Turist vizesi ile gidip statu değiştirenlerden geçilmiyor youtube, o yuzden herkese potansiyel göçmen olarak bakıyorlar maalesef bizde yanıyoruz kurunun yanında:(
-
@cagladiyebiri 3. kez red almak daha sonraki başvurular içinde daha da zorlayıcı olur mu acaba ?
-
@Bberturk tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun
-
@cagladiyebiri Pek tabiki geçmişinizi silemezsiniz. Demek istediğim aslında 1. başvuruda neden ret ikinci başvuruda neden ret oldu. Tahmininiz var mı? Bu son ret bence de biraz ağır olmuş ,eşinizin vizesi var sizde beraber tatil yapmak istiyorsunuz. Ama ret alınmış.
Kesin bir formülü yok belki ama seyahat planı ve tarihi,türkiyeye kesin bağlayıcı sebepler ,daha öncesinde yapılmış yurt dışı gezileri artı etkisi oluyor.Ama malesef dediğiniz gibi abd turist vize görüşmesinde eksiden başlıyorsunuz.Önce göçmen olmadığınıza ikna ediyorsunuz sonrada turist olduğunuza ve bunuda hepi topu 2 dk içerisinde yapmanız gerekiyor.Stresli bir durum. Tekrar vize görüşmeniz olursa mülakat deneyiminizi okumak isteriz. -
@cagladiyebiri Çok geçmiş olsun size .Vize sırasını beklerken bu tip olumsuz örnekler insanda motivasyonu düşürüyor.
Adamlara ne desen kulp bulup takacak pozisyona gelmişler sanki.
Bir prosedüre değilde sanki rastgele seçiliyorlar. -
5 sene önce,
önümde iki tane red görmüştüm:
-biri abd’deki kardeşinin düğününe gitmek isteyen evli çocuklu bir ev hanımıydı, davet mektubuna rağmen vize vermediler, muhtemelen maaş bordrosu olmadığı için
-diğeri de evli bir kadındı ama tek seyahat edeceğini, turistik yerlere gideceğini söylemişti -
@nurcan-imğa Mutlaka olacaktır. Bir kere kesin "daha once neden 3 kez red aldınız"diye soracak yetkili. Fakat bu 4. yada 5. başvuruda vize alınmayacağı anlamına gelmiyor:) Arkadasımı annesi 4. görüşmede aldı vizeyi.
-
@selamibasaran tabiki şakaydı
evet çıkarımlarımız oldu o eksikleri giderdik ama bastan iliklenen yanlıs gömlek gibi sanırım dikiş tutturamadım sonraki gorusmelerde. Hayır soru sorsa bana göçmen olmadığıma dair ikna edeyim, fırsatta vermiyorlar. İşimizde gücümüzde insanlarız kendimizce düzgün insanlarız bu yaklaşım hiç hoş olmuyor. 10 senelik sure zarfinda bugun olmasa birgün göç eder diye dusunuyorlarsa da vallahi razıyım tatil süresi kadar vize versin razıyım ben:) Yunanistan ilk girisimizde 5 gün vermişti mesela:))
Şu da var cok yalan söyleyen görmüşler bence bıkmıslar. Mesela 2 red alan erkek nasıl özensiz nasıl lakayıt tavırlar sergiledi. Ben bile inanmadım turistik bir gezi icin gideceklerine cunku tişörtün yakası bağrı kaymış... birde neden diye sordu, konsoloslukta bir bağırdı " size verdiğim kâğıdın dısında yorum yapamam, lütfen kağıdı okur musunuz?" Diye.
Evet yeniden basvuru yapıcam en kısa zamanda:)
-
@kartalveat tesekkur ederim. Cok haklısınız, bende sıradayken bunu dusundum. Ben baskasının gorusmesini dinlemek izlemek zorunda değilim keza baskası da benim görüşmemi. Cok zor değil daha ile bi yere sıraya dizme işini yada kapalı bir kabin olabilir.. sürecin başından sonuna eziyet aslında cok yazık.
-
Merhabalar hocam. Turist vizesi için randevu alacağım fakat mülakatta aklıma takılan bir soru var. 13 yıldız mobilya işi yapıyorum cnc makine operatörüyüm aynı şirkette. Daha önce sadece gürcistana gidip geldim yıllık iznimde. Bu seneki yıllık iznimde de amerikaya gitmek istiyorum 2 haftalık. Fakat aklıma takılan soru şu. Memur bana neden avrupa değilde amerika dediğinde nasıl mantıklı bir cevap verebilirim? Bu zor bi soru benim için çünkü avrupa geçmişim yok. Umarım doğru yere yazmışımdır çünkü az önce kayıt oldum mazur görün
-
@arizmend avrupa yanıyor korkuyorum de biz öyle dicez gerçi yalan da değil yaktık biletleri
-
@cagladiyebiri Son çalıştığınız iş yeri, geliriniz ve uzun süredir çalışıyor olmak da çok önemli bir etken. Eğer bunlarda da bir sorun görmüyorsanız sorun ds-160 formundaki bilgilerden kaynaklanıyor olabilir. Kısa bir Avrupa ziyaretinden sonra bir danışman eşliğinde başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Ben şu güne kadar başvurduğum her vizeyi almama rağmen yine de ds160 için profesyonel danışmanlık aldım, eğer yeniden başvurmak isterseniz size de tavsiye ederim.
-
Herkese merhaba, bugün (1 Ağustos 2023) saat 08:00'de İstanbul'da B1/B2 vizesi için eşim ve benim mülakatımız vardı. Görüşme detaylarımızı bilgi paylaşımı olması açısından paylaşmak isterim.
Öncelikle 07:30 gibi konsolosluk yakınındaki Carrefour'a aracımızı park ettik ve yukarıya yürüdük. Tam konsolosluk kapısına geldiğimizde (07:35 civarı) saat 8 randevuları gelebilir diye seslendi güvenlik görevlisi. İlk kapıdaki kısa üst baş araması sonrası içeriye girdik. Bu arada telefon, akıllı saat vs gibi elektronik eşyaların içeriye alınmadığını tekrar hatırlatmak isterim. İçerideki güvenlik arama ve prosedürlerinden sonra 2. kata çıktık. öncelikle girişte sağda bulunan bankoda pasaport+DS160 formu onay sayfası çıktısı+fotoğraf kontrolü yaptılar. Biz bu 3 belge dışında yanımızda ilave hiçbir şey götürmedik. Görevli, DS160 onay sayfalarımıza ve verdiğimiz fotoğraflara baktı. Sisteme yüklediğiniz foto ile aynı mı bu foto dedi, evet dedik, o zaman gerek yok buna sistem ile aynıysa dedi. Önceden USA seyahatiniz var mı dedi, eşim WAT yapmıştı, onu söyledik, vizenin kayıtlı olduğu pasaport yanınızda mı dedi, evet dedik, konsolos sorarsa gösterirsiniz dedi ve bizi parmak izi için sıraya yönlendirdi. Parmak izimizi de verip mülakat sırasına geçince gergin bekleyiş başladı. 3 konsolos vardı mülakat yapan. Sol tarafta bayan, ortada kel bir adam ve sağda top sakallı diğer bir adam. Sırada beklerken ister istemez mülakattan çıkan adayların eline bakıyorsunuz pasaportla mı ayrılıyor, yani red mi diye. Gerçekten kel konsolos hemen hemen hiç onay vermiyordu 10 kişiden 1'i falan onay almıştır öyle söyleyeyim. Kadın ise çok sevecen ve en yüksek onay ortalaması ile süreci ilerletiyordu. Sağdaki top sakallının da onay durumu biraz sıkıntılı idi, bizim sıramız ona denk geldi. Fakat genel anlamda şunu belirtebilirim, red oranı tahminimden çok yüksekti. Gelelim mülakata;
(Ben : B , Eşim: E, Konsolos : K)K: Merhaba, pasaportlarınız lütfen.
B ve E : Merhaba.
K: Neden vize almak istiyorsunuz.
B: Önümüzdeki yaz için tatil planı yaptık, Orlando ve Miami'ye turistik seyahat yapacağız.
K: Anladım, güzel yerler. Hanımefendi siz ne iş yapıyorsunuz?
E: Avukatım ve kendi hukuk büromu yönetiyorum.
K: Anladım. Peki siz?
B: Ben gemi inşa mühendisiyim ve tersanede çalışıyorum.
K: Çalıştığınız yerde kaç kişi çalışıyor.
B: Yaklaşık 800 kişi.
K: Çocuk var mı?
B: Evet, 3 yaşında 1 oğlumuz var.
K: O da seyahatinize dahil olacak mı yoksa bırakacak mısınız?
B: Onu ananesi ile yazlığa bırakacağız, uzun uçuş onu yorabilir diye düşünüyoruz.
K: Mantıklı düşümüşsünüz. Vizenizi onaylıyorum, şimdiden iyi seyahatler.Biraz uzun oldu yazı, kusura bakmayın ama detaylı anlatmak istedim. Bu arada eşim ve benim de İngilizcemiz iyi olmasına rağmen biz mülakatı Türkçe yaptık. Çünkü rahat olduğun dilde (bence anadil) kendini ifade etmek önemli. İngilizce konuşup çok red alan gördük, bence bir önemi yok o yüzden. İlave bilgi olarak, eşim ve benim birlikte 8 farklı yurt dışı seyahatimiz ve toplamda 2 schengen vizemiz var.
Son olarak da şunu da kısaca anlatmak isterim, mülakat sırasında biraz önümüzde 60'lı yaşlarında bir çift vardı, mülakatlarında 45. evlilik yıldönümlerini SanFrancisco'da geçirmek istediklerini ve ilk yurt dışı seyahatlerinin bu olacağını söylediler. Şaka gibi ama vizeleri onaylandı. Bu kadar red arasında bence çok şaşırtıcıydı.
Bu süreçte olan herkese bol şans. Şimdi PTT'den vizeli pasaportların gelmesini bekleme zamanı

Benzer Başlıklar
46
52.8k
Users
4.8k
Topics
480.1k