Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mesut1905 teşekkür ederim. evet bence de. daha önce gidip geri gelmemin etkisi büyük.

• Merhaba benim greencardım var ancak kardesıme b1/b2 vizesi alacagız.Ankarada ikamet ediyoruz, vize gorusme randevusunu illaki ankaradanmı almamız gerekıyor istanbul daha erken verıyor olarak gorunuyor? Yardımcı olursanız sevınırız tesekkurler

• @ozmell istediğiniz yerden alabilirsiniz ikamet önemli değil

• This post is deleted!

• mülakat tarihini yakın zamanda öne çekebilmeyi başaran var mı acaba? haftalardır 2026'ya kadar boş yer açılmıyor sürekli kontrol etmeme rağmen. bana mı denk gelmiyor diye merak ettim.

• @ozmell Farketmez istedigini konsolosluktan alabilirsiniz. Bu arada Ankara da randevu gorunuyor mu su an ? Gorunuyorsa hangi tarih cikiyor sizde.

• Merhaba ben amerikada greencardlıyım annem için turist vizesi randevusu aldım şu anda randevu tarihi 2 temmuz 2026. ais üzerinden vize başvuru ücreti 1 sene geçerlidir uyarısını gördüm. Randevu günü 16 ay sonra yani bu 185$ mülakat günü konsoloslukta tekrar mı ödenecek bilgisi olan var mı?

• @intelcorei5 Merhaba, randevunuzun tarihi 1 senelik zaman diliminde olması gerekli değil, ücretten sonra 1 sene içerisinde herhangi bir tarihe randevu almanızı istiyorlar. yani bir randevunuz var ise mevcutta 1 sene geçerli kuralı sizin için geçerli değil.

• @mesut1905 ben ödemeyi 16 ay sonraki randevu tarihini alır almaz yaptım bir problem olmaz yani öylemi?

• @intelcorei5 evet ödeme yaptıktan sonra 1 sene içinde x bir tarihe randevu almanızı istiyorlar.

• @mesut1905 anladım çok teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

Bu sabah mülakata girdim bana sorulan sorular sırasıyla şöyle:

• Neden gitmek istiyorsunuz
    • Daha önce yurtdışına çıktınız mı
    • Evli misiniz
    • Çalışıyor musunuz ve ne mezunusunuz(çok fazla üniversite girişim olduğu için kafası karıştı herhalde)

Beni etkilememesi için ve önyargı oluşturmaması için sıra beklerken kimseyi dinlemedim ancak ön sıraya geçtiğimde bir çocuğun fizik mühendisliği demesiyle dikkatim oraya kaydı çünkü bende fizik mühendisliği öğrencisiydim. Çocuk ingilizce yaptı mülakatını istanbulda fizik mühendisliği okuduğunu söyledi avusturya, almanya girişi olduğunu söylemesine rağmen red yedi. Yeşil pasaportlu bir öğretmen onay aldı. Bunların dışında mülakat dinlemedim genel olarak onay mı red mi havası olduğunu bilmiyorum o yüzden ancak dışarıda sıra beklerken içeriden çıkan insanların yüz ifadelerine göre %50 %50 diyebilirim

• @newbie97 Sizin sonuç noldu

• ⭐⭐⭐

@MakeUSAGreatAgain Benim sürecim olumlu sonuçlandı ancak daha yeni kendime gelebildim sıra beklerken soğuktan dondum. En son mülakat sırasına girdiğimde o zigzaglı sırada ayak parmak uçlarımı hissetmiyordum donmuş haldeydi çok fazla soğuk yedim. Metroya giderken kar yağıyordu aşırı soğukta kaldım

Şöyle tarif edeyim metrodan indim konsolosluğa yürüdüm ellerim dondu 5 dakika bile dışarıda duramadım kafeye girdim. Orada biraz takıldım karşıdaki poligonun alt katında emanetçi var oraya her şeyimi bıraktım sıraya girdim sırada aşırı uzun bekledim artık ellerim donmuştu en son. Sabah -5 dereceydi birde rüzgarlı hava, bende de sorun var aslında montun içine tişört giymiştim

• @newbie97 hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim

• ⭐⭐

@newbie97 Gözün aydın bizim yerimize de gez lütfen 🙏 😊

• ⭐⭐⭐

@lawyergirl İnşallah bakalım kaç günde pasaport gelecek

• @newbie97 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun

• ⭐⭐⭐

@Fatih-Çetiner Güney Kore’de ki vize mülakatınız gerçekleşti mi ve sonucunu paylaşır mısınız? Mülakat detayları başka forum kullanicilarina yararı olabilir. Teşekkürler

• Merhaba eşimle onay aldık buraya da detayları yazmak istedim. İlk başları es geçiyorum, bayağı anlatılmıştı.

MÜLAKAT DEĞERLENDİRME FORMU

Mülakat Yeri: Ankara
    Mülakat tarihi : Mart 2025
    Banko no, detay : Güler yüzlü bir kadın 7-8 nolu bankodan birindeydi.

Mülakat dili: Türkçe/İngilizce
    Görüşmeye katılan(lar): Grup, eş ile

Medeni Durumu: Evli

Meslek : Kamuda memur.

İlk yurt dışı çıkış yılı : 2015-2019
    Gezdiği yerler : Schengen bölgeleri, UK, vizesiz Balkan ülkeleri, komşu ülkeler.

İlk başvuru mu : Evet

Tatil planınız? (Tek-grup) Grup
    Kaç gün kalınması planlanıyor 15

Mülakat Sonucu : Onay

Mülakatta sorulan sıkça sorular haricinde bir soru soruldu mu?
    Hayır

Ek belge istendi mi?
    Hayır

Eklemek istedikleriniz ;

Eşimle başvurduk her ikimizde memuruz. Yurtdışına evlenmeden daha öncesinde de çıkmıştık ayrı ayrı.
    İkimizde de schengen geçmişi, komşu ülkeler ve Balkan ülkeleri vardı. Evlendikten sonra beraber UK geçmişimiz ve Schengen gezilerimiz oldu. Yaklaşık 10 yıldır beraberiz. Sabit gelirimiz var. Seyahat geçmişimiz var.
    Mülakata Türkçe başladık, pasaportlarımızı ve profilimizi incelerken niye gitmek istiyorsunuz diye soru geldi, biz de cevap verdik yakın ülkeleri ve coğrafyaları gördük Amerika’yı da görmek istiyoruz diye.
    Nerelere gittiniz dendi schengen ve uk saydıktan sonra yeterli dendi.
    Profili incelerken sanırım dil bildiğimizi gördü ve bundan sonra İngilizce sordu soruları.
    Tekrar nerelere gittiniz dedi İngilizce ve İngilizce cevap verdik.
    İşimizi sordu söyledik.
    Aileleriniz nerede ve çocuğunuz var mı dendi cevapladık.

Ekrana baktı bir şeyler yazdı ve onaylandı vizeniz dendi. Teşekkür ettik ve ayrıldık. Hiçbir belge vs sorulmadı, istenmedi.

Ekstra deneyimlerimiz ;

Biz o etrafta herkesin konuşması duyuluyor neler soruluyor diye beklerken hiçbir şey duyamadık 🙂

Sadece red alanların pasaportla gidişinden anladık. Red olduğunu.

Çok kişi red aldı, eşiyle gidip red alanı da gördük, ailece başvurup belge istenirken anlaşılmadığı için red alanı da.
    Work & travel ya da uni öğrencileri vardı onlara çok sordular ve belge istendi. Sureden tahmin ediyoruz çok sorulduğunu bizimki maksimum 40-50 saniye sürmüştür hızlı hızlı oldu her şey.
    Hiç aaa bu iyiymiş şu gelde dediğimiz olmadı, ne gelirse denk gelip girdik. Sırada herkesi bir yere eşleştirip kendine nerenin geleceğini hesaplayıp yer değiştirenler oldu.
    Biz rahat girdik rahat cevap verdik hiç heyecan yapmadık. Kendimizi net ifade ettik. Onay aldık.

Bence rahat olmak en büyük avantajdı. Herkese telaş yapmamasını öneririm, mülakat provası önemli.
    Buradan çok destek aldım, yardımcı oldu herkes. Tekrar teşekkür ediyorum herkese.
    Danışmanlık vs almadık, her şeyi kendimiz hallettik.

Vize alacak kişilere başarılar diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |