Merhabalar,
10 Mart 2025, 08:15 randevum sonucu turist vizem onaylandı.
Profilimden bahsetmek gerekirse;
25 yaşında,
Kadın,
Bekar,
2 yıllık çalışan,
Üniversite mezunu,
Daha önce J1 ile Amerika'ya, kapıda vizeyle Yunanistan'a ve yalnızca bir ay önce İngiltere'ye gittim.
Mülakatımdan bahsetmek gerekirse,
Hint kökenli olduğunu düşündüğüm kadın ile mülakata girdim. İlk başta İngilizce konuşabiliyor musun diye sordu ancak ben gergince gülümseyip, pek değil dedim. Hiç sıkıntı değil dedi ve Türkçe başladık.
(Soruların sırası karışık olmakla birlikte her soruyu yazdım. Heyecandan dolayı sıralamayı tam hatırlamıyorum.)
S: Ne amaçla gideceksiniz?
C: Las Vegas'ı, San Francisco'yu ve LA'yi turistik olarak gezmek istediğim için gitmek istiyorum.
S: Çalışıyor musunuz?
C: Evet bir şirkette İK'cı olarak çalışıyorum.
S:Ne kadar zamandır çalışıyorsunuz?
C: 2 senedir çalışıyorum. Stajyer/intern olarak başlamıştım ve şu an iştirak şirketlerden birindeyim.
S: Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
C: Evet, 3 kere çıktım. Amerika'ya, Yunanistan'a ve İngiltere'ye gittim.
(Ekranda bir şeyler yazdı uzun uzun ve İngilizce olarak sordu)
S: Amerika'da ne olarak çalışıyordun?
C: Housekeeper olarak çalıştım.
S: Hangi eyalette çalıştın?
C: İndiana'da çalıştım.
S: Şimdi de LA'yi gezmek istiyorsun yani?
C: Evet, LA, SA ve LV.
S: Amerika'da tanıdıkların var mı?
C: Akraba anlamında yok ancak çalıştığım dönemden arkadaşlarım var. (başını onaylarcasına salladı.)
(Yeniden Türkçeye döndü)
S: Evli misiniz?
C: Hayır değilim, erkek arkadaşım var.
Yine sisteme uzun uzun yazılar yazdı ve ben evli olmadığım için eleneceğim sanmaya başlarken "Tamamdır, vizenizi onaylıyorum. Bir hafta içinde elinize ulaşır." dedi.
*Benden ekstra hiç evrak istenmedi, zaten yanıma da almamıştım açıkçası ama sırada beklerken herkesin ellerinde kalın dosyaları görünce korkmuştum. belki onlarınki turist vizesi değildi.
İsteyen herkesin alabilmesi dileğiyle.