Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@aysenalkan
    Amerikaya neden gitmek istiyorsunuz?
    Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
    Ne iş yapıyorsunuz?
    Çocuklarınız var mı? Okuyorlar mı?

Bunun yanında buradaki deneyimleri okumanız çok faydalı olacaktır.

• @aysenalkan yeniden DS160 doldurmanızda ve sistemden güncellemenizde fayda var zira turistik vize başvurusunda seyahat planınızın olması beklenir. kendinize uygun bir gezi rotası belirleyerek bunu ds160 da detaylıca belirtin faydanıza olacaktır mülakat esnasında. Zaten mülakatta nereye gideceksiniz sorusuna kesin bir planımız yok diyemezsiniz haliyle ds160 formunuzda da dememeniz lazım.

• @aysenalkan heyecanınızı yenmenizi orada şık bir kıyafetle gitmenizi tavsiye ederim dik durun ve kendinizden emin konuşun kısa cevap vermek yerine sizi tam anlatacak uzun olmayan kelimeler seçin bu konu altında ki deneyimleri okuyarak sorulara önceden çalışın benzer ama farklı sorular soruyorlar. Konsolosun kararını etkileyeceğini düşündüğünüz bir durumunuz varsa sormasa da belirtmeniz de fayda var.

Sorularınıza cevap vereyim umarım yardımcı olur sizlere

1. Truist vizesine başvuruyorsunuz ve sizin hakkınızdaki tüm bilgileri ds160 formundan öğreniyorlor bu yüzden ds160 forumunzu güncelleyin güzel bir seyahat planı yapınızı hatta daha önce yurt dışı deneyiminiz oldu ise ona benzer seçin
      Ben şu şekilde yazmıştım daha önce gemi turu yaptığım için miamide 4 gün gezeceğim alış veriş yapacağın daha sonra florida'da gemi turu alacağım 7gün tropikal adaları gezeceğim dedim. Bunun üzerine daha önce gemi turu yaptınız mı dedi evet yaptım isterseniz fotoğrafları var dedim gerek yok dedi

2. Bana ne amaçla gitmek istiyorsunuz diye sordu truistik dedim ve devamında 1 maddede yazdığım planı söyledim

3. Çalışıyor musunuz diye sordu buna da; Evet *** yıldır çalışıyorum 10 yıldır da aynı firmadayım **** yıldır da müdür pozisyonundayım dedim
      Kısa cümlelerde kararını etkileyeceğini düşüneceğim kelimeleri söyledim

4. Daha önce yurt dışına çıktınız mı sordu: Evet çıktım iltalya fransa ispanya gittim dedim

5. Eşime döndü siz çalışıyormusunuz dedi oda benim gibi cevap verdi Evet *** yıldır çalışıyorum 5 yıldır da aynı firmadayım **** yıldır da müdür pozisyonundayım dedi

6. Tekrar bana döndü çalışıığım firmanın ismini istedi: Firmanın bilgileri verdim

Ekrana bilgileri girerken bana sormadan kararını etkileyeceğini düşündüğüm şunuda belirttim 2024 Mart ayında evimizi satın aldık eşimle kutlama yapmak istiyoruz dedim ekrana birşey girdi eviniz için tebrik ederim vizenizi onayladı dedi

Ds160 formu önemli daha önceki seyahatlerinizi de göz önünde bulundurarak planınızı yapın

• @T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim.

grup başvurusunda iki kişiye ayrı ayrı mı soru soruluyor yoksa bir kişi diğerinin yerine de cevaplasa olur mu?

forumda eski mesajlarda grup sözcüsü seçin daha kolay olur gibi açıklamalar vardı. 2 kişi için nasıl bir yöntem izlemek gerekir?

grupça gidenler de cevap verebilirse çok sevinirim.

• @aysenalkan eşimin işi ile ilgili eşime bakarak sormuştu ben cevap verdim konsolos çalışanı cevabı eşimden almak istedi eşim cevapladı daha sonra

• @aysenalkan Biz eşim ve kızım ile katıldık görüşmeye. ''Nereye gideceksiniz'' gibi genel soruları ben cevapladım. İş sorusunu eşim kendi yanıtladı. Bizimki kısa bir görüşme oldu. Görüşme sırası beklerken heyecan oluyor biraz. Diğer kişilerin görüşmeleri, vize alamayanları görmek olumsuz etkiliyor. Biz şöyle düşündük ''Gerçekten tatil için gideceğiz. Bunu anlayacaklardır. '' Umarım kolaylıkla alırsınız vizenizi.

• @BlueGeostar başka bir yerde böyle bir şey okudum doğru mu bilmiyorum: eğer size ret veren aynı vize memuruna denk gelirseniz, bunu belirterek başka bir memura gidebilirsiniz yazıyordu. Bu durumda da ne düşünüyorsunuz?

• Merhabalar, ben Amerikan vatandaşıyım eşim greenkartlı. Eşimin annesi için turist vizesine başvuracağız. Bir kaç sorum olacaktı:
    -B1/B2 seçiyoruz?
    -Amerikada irtibat ettiğiniz kişi sorusuna benim adımı mı versek yoksa oğlunu mu?
    -Kaç ay Amerikada kalmak istiyorsun? Veya planlanan tarihleri soruyor şimdilik. 6 ay kalmak istiyor gibi seçsek doğrumudur? Sonradan uzatabilir miyiz?
    -ev hanımı, ama vefat eden eşinden dolayı maaşı var. Bunu yazabiliriz değil mi?
    -açıklama paragrafı gibi birşey ekleyebilir miyiz? Neden gitmek istediğine dair. Bizi özlediği ve burayı görmek istemesi gibi.
    -tahminen kaç ay sonra mülakata gidiliyor?

• ⭐⭐⭐

@istanbullover

Konu ile ilgili dogru konu basligi (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

1. B1/B2 kategorisini sececeksiniz, dogru.
    2. Vatandas olan sizi veya green card sahibi olan oglu arasinda fark yok zira her ikinizde ABD'de yasal olarak bulunuyorsunuz.
    3. 6 ay gibi bir sure beyan ederek konsolosun ekstra dikkatini cekmek yerine, 1 ay gibi bir sure ile plan yaparak ve 1 ay dogrultusunda tahmini tarihleri DS160 formda beyan edebilirsiniz. Vize gorusmesi basarili gecerse bu tarihlere uymasi gerekmiyor. B1/B2 vize kategorisi geregi seyahat eden kisi bir yil icerisinde maksimum 180 gun ABD'de kalabiliyor. Sonradan uzatimi yapilamaz, ulkeden cikis yapmasi gerekiyor veya statu degisikligi yapmaniz gerekebilir yasal bir dayanaga bagli olarak.
    4. vefat eden eşinden dolayı maaşı var yazabilirsiniz. Seyahat ulasim masraflarini annenizin kendisinin, oradaki harcamalarinin sizin karsilayacagini beyan edebilirsiniz.
    5. aciklama paragrafi gibi bir paragraf yok DS160 formunda.
    6. Guncel randevu tarihi su an 2026 yilinin Haziran ayindan sonraki tarihe veriliyor. DS160 formunun doldurulmasi ve AIS kaydi sonrasi randevu tarihini gorebilirsiniz. Randevu tarihini aldiktan sonra sistemden kendi yapacaginiz kontroller veya @Rushvisasnow gibi farkli yazilim programlarindan destek alarak one cekebilirsiniz.

Bol sans

• @ATS16
    🙏🏻 teşekkürler. Son sayfada foto yukle kısmına fotografcıya gidip çektirmesi daha uygun olur değil mi Amerikan vizesine uygun şekilde?

• ⭐⭐⭐

@istanbullover

Evet annenizin fotoğrafçıda istenilen ölçülerde güncel fotoğraf çektirmesi doğru olacaktır. Fotoğrafçı email ortamda fotoğrafını sizinle paylaşırsa sizde başvuru esnasında sistemden fotoğrafını yükleyebilirsiniz. Mülakata giderken 1 adet fotoğrafı da yaninda götürmesi gerekecek annenizin.

• Merhabalar imzalamadan önce bu formu doldururken size yardım eden oldu mu diye soru soruyor. Kayınvalidem için ben doldurdum. Kendimi yazsam bir sorun olmaz değil mi? Ayrıca emaile hemen randevu tarihi geliyor mu?

• ⭐⭐⭐

@istanbullover

Formu doldurmada yardım eden kişiye kendinizi yazmanız sorun olmaz.

Randevu tarihi & saatini ödeme yaptıktan ve AIS kaydınız oluşturduktan sonra giriyorsunuz.

Detaylar için aşağıdaki konu başlığını ve linki okumaniz gerekiyor, size email gelmeyecek.

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1621235730987-ucret-yatirma-ve-randevu-alma.pdf

• @ATS16
    14 aralık 2026 ya randevu alabildik istanbuldan. 😕 Ankara olarak randevu lokasyonu seçebilir miyiz? Ankara daha erkene verebiliyor. Ds160 formunu istanbul olarak seçmiştim.

• ⭐⭐⭐

@istanbullover

Ara ara kontrol ederek tarih açılmasına bağlı olarak hem tarihi öne çekebiliyorsunuz hem de şehiri değiştirebiliyorsunuz.

• @ATS16
    Randevu değiştirme alanında boyle birşey yazıyor:
    “Please select the Consular Section location where you will apply. The Consular Section location selected below must match the Consular Section location entered on the DS-160 Number form.“

Biz ds160 formuna istanbul diye girmiştik, randevununda istanbulda olması gerekiyor diye anladım. Kusura bakmayın bidaha teyit etmek istiyorum 🙂

• ⭐⭐⭐

@istanbullover

Daha erken tarihe boşluk bulursanız Ankara olarak değiştirebilirsiniz, konsolosluklar arasında evrak transfer yapıldığına deneyimler okumuştum, size daha önce ilettiğim doğru konu başlığında benzer deneyimleri okuyabilirsiniz.

• @istanbullover
    Merhaba, TR saati ile Pazartesi 6:45AM-7:30AM arası sistemi dakika dakika yenileyerek randevuyu erkene çekebilirsiniz ben annem için neredeyse 1 sene kadar erkene çekmiştim randevuyu :))

• Merhabalar,

10 Mart 2025, 08:15 randevum sonucu turist vizem onaylandı.

Profilimden bahsetmek gerekirse;
    25 yaşında,
    Kadın,
    Bekar,
    2 yıllık çalışan,
    Üniversite mezunu,
    Daha önce J1 ile Amerika'ya, kapıda vizeyle Yunanistan'a ve yalnızca bir ay önce İngiltere'ye gittim.

Mülakatımdan bahsetmek gerekirse,

Hint kökenli olduğunu düşündüğüm kadın ile mülakata girdim. İlk başta İngilizce konuşabiliyor musun diye sordu ancak ben gergince gülümseyip, pek değil dedim. Hiç sıkıntı değil dedi ve Türkçe başladık.

(Soruların sırası karışık olmakla birlikte her soruyu yazdım. Heyecandan dolayı sıralamayı tam hatırlamıyorum.)

S: Ne amaçla gideceksiniz?
    C: Las Vegas'ı, San Francisco'yu ve LA'yi turistik olarak gezmek istediğim için gitmek istiyorum.

S: Çalışıyor musunuz?
    C: Evet bir şirkette İK'cı olarak çalışıyorum.

S:Ne kadar zamandır çalışıyorsunuz?
    C: 2 senedir çalışıyorum. Stajyer/intern olarak başlamıştım ve şu an iştirak şirketlerden birindeyim.

S: Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
    C: Evet, 3 kere çıktım. Amerika'ya, Yunanistan'a ve İngiltere'ye gittim.

(Ekranda bir şeyler yazdı uzun uzun ve İngilizce olarak sordu)

S: Amerika'da ne olarak çalışıyordun?
    C: Housekeeper olarak çalıştım.

S: Hangi eyalette çalıştın?
    C: İndiana'da çalıştım.

S: Şimdi de LA'yi gezmek istiyorsun yani?
    C: Evet, LA, SA ve LV.

S: Amerika'da tanıdıkların var mı?
    C: Akraba anlamında yok ancak çalıştığım dönemden arkadaşlarım var. (başını onaylarcasına salladı.)

(Yeniden Türkçeye döndü)

S: Evli misiniz?
    C: Hayır değilim, erkek arkadaşım var.

Yine sisteme uzun uzun yazılar yazdı ve ben evli olmadığım için eleneceğim sanmaya başlarken "Tamamdır, vizenizi onaylıyorum. Bir hafta içinde elinize ulaşır." dedi.

*Benden ekstra hiç evrak istenmedi, zaten yanıma da almamıştım açıkçası ama sırada beklerken herkesin ellerinde kalın dosyaları görünce korkmuştum. belki onlarınki turist vizesi değildi.

İsteyen herkesin alabilmesi dileğiyle.

• @lavender tebrikler vizeniz hayırlı olsun. J1 büyük avantaj sağlamış gibi gözüküyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |