Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Fatih-Çetiner

İlk formu doldurduğunuz esnada Tayland ziyaretiniz planlanmamış, daha sonra planlamışsınız. Konu beyana esas olduğu için vize mülakatınızda soru gelirse mülakat tarihinden önce gittiğiniz ülkelere ait, Tayland’a gittiğinizi o zaman beyan edersiniz. Yeni bir DS160 doldurmanıza gerek yok kişisel görüşüm.

G.Kore’deki yasal bulunma statünüzü belge ve ifadeleriniz ile destekleyerek konsolosu ikna edebilirseniz, vizenizi alabileceğinizi düşünüyorum, tamamen kişisel görüşüm zira bu forumda çok örneğini okumadık böyle. @denizci10 geçmiş paylaşımlarından okumuştum (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) Türkiye’deki bekleme süreleri nedeniyle (başvurulan vize tipi neydi tam hatırlamamakla birlikte) danışmanlık verdiği bazı başvurular için TR dışı konsolosluktan vize randevusuna katılanlar olduğunu okumuştum. Bol şans

• Referenced by  Harpy Eagle Harpy Eagle 

• Merhaba arkadaşlar . 9 aralıkta vize mülakatında ben ve kızımın vizesi onaylandı. Kızımın pasaportu 3 gün sonra vize basılmış bir şekilde geldi, fakat benim pasaportum hala gelmedi….neredeyse bir ay dolacak. Sizce vize bir sorun mu var

• ⭐⭐⭐

@nazli002 aşağıdaki siteden kontrol ettiğinizde vize başvurunuzun statüsü ne olarak gözüküyor? NIV seçtikten sonra bilgilerinizi gireceksiniz.

• @nazli002 merhabalar bizde qyni durumdayız 45 gun oldu bir gelişme olmadı malesef

• @nazli002 Merhaba benim başıma şöyle birşey geldi 5 aralık görüşmem vardı bir 6 aralıkta ptt'den mesaj geldi takip numarasından sorgulattığımda ben konya merkez de ikamet ediyorum kargomu ptt yanlış giriş yaptığı için bulunduğum yere 160km uzaklıkta bir ilçede dağıtımda görünüyordu eğer ben arkasına düşüp aramasaydım ptt orada bekleyecekti yada iade edeceklerdi bilmiyorum ama çok uğraştım ptt ulaşmak ölüm konya dağıtım merkezine gittim dilekçe verdim 5 gün sonra teslim aldım

• •	Nereye gidiyorsunuz?

Oğlumuzu ziyaret edeceğiz, turistik olarak. Yeşil Kart ile taşındılar.
    • Oğlunuz Yeşil Kart’ı nereden aldı?
    Türkiye’den.
    • Kaç çocuğunuz var?
    İki çocuğumuz var.
    • Diğer çocuğunuz da Amerika’da mı?
    Hayır, Türkiye’de yaşıyor.
    • Ne kadar kalacaksınız?
    Bir ay.

Vizeniz onaylandı.

Emekli annem ve babam'ın deneyimi bu sekildeydi

• Merhabalar herkese , 4 Aralık'ta İstanbul'da girdiğim mülakattan maalesef orada 30 yıldır yaşayan Amerikan vatandaşından aldığım davetiye olmasına rağmen red aldım. Yaklaşık 14 yıldır sigortali çalışanım. Isyerinden izin belgesi , ve diger bulunmasi gereken evrakları hazırlamıştım. Ancak daha önce sadece 2021'de Ukrayna giriş çıkışım oldu onda da pasaportumu götürmemiştim. 2019 yılında Rusya'ya vize almıştım ancak sınırlar kapandığı için gidememiştim. 2. Kez başvuru yapmayi düşünüyorum ancak öncelikle schengen yapmam gerekir mi ? Birde 2. Başvuruda orada tanıdığım var demem gerekiyor mu ? ilkinde doldurduğum DS160'ta oradan davetiye geldigi icin mecburen tanıdığım var yazmıştım. Görüşlerinize açığım teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@AnnataR ilk ds160ta tanıdık var yazdıysanız tekrar yazmaniz gerek. Eski ds160lara erişimleri var.
    yalan beyan = dümdüz sorusuz red.

gitmeden ingiltere vizesi alın.

• @AnnataR öncelikle sizin adınıza üzüldüm umarım bir daki denemeniz olumlu geçer

Vize konusuna kendi deneyimime göre size şöyle bilgi vereyim

1. benim de tanıdığım vardı ama ben yok dedim tanıdık birinci derece değilse orada bana eksi olarak döneceğini düşündüm

2. 14 yıldır sigortalı bir işte çalışıyorum demişiniz aynı iş yerinde kaç yıldır çalıştığınız daha önemli olduğunu düşünüyorum benim çalışma hayatım sizinle aynı aynı firmada 10 yıldır çalışıyorum dedim memura ne iş yaptığımı ve firma ismini sordu

3. Kesinlikle şunu söyleyebilirim schengen ülkesine gitmeniz bir artı olacaktır bana sordu ben italya Fransa ispanya ibiza ve palermoya gittiğimi gemi turu yaptığımı söyledim

4. Amerikada kısa dolu bir tatil programı yapmanız olacak tanıdık var o bize gezdirecek demek yerine güzel bir plan yapmanızı tavsiye ederim ben daha öncede gemi turu yaptığım için 4 gün miami gezeceğim daha sonra florida dan gemi turu satın alıp tropikal ada turu yapacağım dedim

• @ATS16 merhaba kontrol ettiğimde ! Approved diyor, metin çıkıyor oradada ‘
    Konsolosluk görevlisi, vizenizi vermek için gerekli olan konsolosluk bölümü tarafindan nihai isleme tabi olarak basvurunuzu onayladi. Bu islem tamamlandiginda, durum
    "Yayinlandi" olarak degisecektir.
    Bununla birlikte, bir konsolosluk görevlisinin vize için uygun olmadiginiz sonucuna varmasina yol açabilecek son bir tarama adimi verilmeden önce tamamlanmalidir.
    Bu gerçeklegirse, konsolosluk görevlisi basvurunuzun
    reddedildigini size bildirecek ve durumunuz "Reddedildi" olarak degisecektir.
    Daha fazla bilgi için lütfen ABD'yi ziyaret edin. Istanbul Baskonsoloslugu.

Çevrilmiş hali budur. Fakat bu ibare vizesi onaylandıktan hemen sonra kontrol eden herkese çıkıyor diye biliyorum

• Çok teşekkür ederim, o zaman diğer başvurumu tanıdığın bulundugu eyalete değil, daha turistik ve daha ünlü bir yere yapayım. Dediğiniz gibi schengen için gemi turu vize onayı açısından daha güçlü olabilir.

• ⭐⭐

@AnnataR gidiş sebebiniz önemli değil, profiliniz önemli.
    10 senelik vize veriliyor. Gemi turu 1 hafta 🙂

ha plan yapmak iyidir o ayri.

• ⭐⭐⭐

@nazli002

Vizenizin basılmış olması için “issued” ibaresini görmeniz gerekiyor.

[email protected] ve/veya [email protected] e-mail adreslerine e-mail atarak pasaportunuzun durumunu daha önce sorgulamış mıydınız? Yapmadiysaniz bir çözüm olabilir.

• @charon Öneriniz schengen + İngiltere vizesi midir peki ? 🙂

• @AnnataR eğer unutulmaz bir tatilde olsun diyorsanız kesinlikle gemi turu yapın derim çok çok eğlenceli geçti eşimle unutulmaz bir tatil oldu eğer b1b2 almasaydım bu yaza planım gene gemi turu satın almaktı çok rahat konforlu ve lüks oluyor

• ⭐⭐

@AnnataR pasaport 0 ise her zaman schengen+UK öneririm.

• @charon size katılıyorum kesinlikle vize görüşmesinden önce schengen vizesi alınması lazım eylülde başvurumu yaptığım mülakat tarihim ocak 2026 alabilmiştim 2025 de vize görüşmemden önce UK gitmek istedim hatta turuda satın alıyordum UK olan bir arkadaşımla konuştuğum da acele etmememi randevumu belki öne çekeceğimi söyledi 1 ay içinde aralık 2024 çektim biraz bir tedirginlik vardı bu yüzden imkanı olan en azından schengen vizesinin yanına UK koyması gerekli

• @ATS16 ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Az önce vizemizi onaylandıktan tam bir ay sonra ptt ile yolladılar. Sanırım memur bazen yollarken gözden kaçırıyor. Neticede sorunsuz aldık, içimiz rahatladı

• @T-C-Kubilay-Dikici Değerli önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim, öncelikle Yunanistan gibi diğerlerine nazaran kolay vize veren bir schengen akabinde ingiltere vizesi deneyeceğim. Daha sonra bu yıl içerisinde U.S vizesi için tekrar basvuru yapacağım. Umarım alabilirim 🙏

• Merhaba

Vize görüşmesinde

• 1 fotoğraf, pasaport, Onay ve Talimatlar sayfası, Vize onay formu dışında bir belge gerekli mi?
    • Vize onaylandı diyen kişilerden vize etiketi vs için ek bir TL/$ masraf talebi oluyor mu?
    • İçeriye ev anahtarı alıyorlar mı ?yoksa tüm metalleri emanete vermek mi gerekli?

Bilgisi olan iletirse memnun olurumm.

Teşekkürler

• Referenced by  T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |