B1-B2 vizesi randevum 13 Nisan'da Cape Town'daydı. Gezi amaçlı gitmiştim ve başvurumu 14 Şubat'da yaptım(Sevgi dolu). 2018 yılında J1-WAT programıyla Amerika'ya gitmiştim.
Klasik prosedürlerden sonra parmak izi sırasında bir kaç basit soru ve mülakat için sıraya girdim önümde yaklaşık 10 kişi vardı her biri 3dk kadar zaman aldı ve kimsenin red aldığını görmedim.(Pasaportlar geri verilmedi ve mutsuz bir yüz görmedim tek banko olduğu için gözlemlemesi kolaydı.)
Sonrasında sıra bana geldi ve tebessüm ederek selam verdim ve ahizeyi kulağıma götürürek mülakata başladım.
- İlki neden Cape townda olduğum?
Kendimi açıkladım bir firmada remote çalışıyorum ve 1 ay kadar güney afrikada gezip çalışmaya geldiğimi belirttim mantıklı buldu ve şanslısın dedi 
- Sonrasinda Amerikaya neden gitmek istediğim soruldu
Burada çalıştığım firmayla ortak iş yapan firmanın etkinliği için bir yazı çıkardım ve evrak olarak bunu sundum bir süre inceledi ve lokasyon ve amaç ile ilgili soru sordu.
- Amerika'da geçirdiğim sürede ne iş yaptığımı sordu?
Bu kısımda en çok şaşırdığım andı ve amerikada iken housekeeper olduğumu belirttim. Bir süre duraksayıp nasıl yani şuan bir mühendissin ve amerikada bu işi yaptım diyorsun bu nasıl oluyor? diye sordu. Kendisine wat programının detaylarını açıkladım. Zorlandığımı merak etti bende zordu ama para kazandığımı ve dilimi geliştirdiğimi belirttim. Şaşırmış bir tavırla peki diyerek devam etti.
- Ankara veya İstanbuldan neden başvurmadığımı merak etti.
Kendisine bekleme süresini açıkladım ve güney afrikaya seyehat planladığımı ve buranın daha erken randevu verdiğini görünce bunu neden yapmayayım diye düşündüğümü belirttim. Etkinliğin zamanını da buna bir sebep olarak belirttim.
- Son olarak ne kadar daha Cape Town'da olduğumu sordu?
Bende 2 hafta kadar daha buradayım dedim.
Vee, vizeni onaylıyorum 1 hafta içinde teslim alırsın dedi. Teşekkür ederek ahizeyi yerine bıraktım burada tabi teyit amaçlı sizden tekrar parmak izi alınıyor sol 4 parmak olmalı.?* Cape town document return, DHL pickup point Cape Town havalimanında bulunuyor. Yaklaşık 5 işi günü sonra pasaportumu bu noktadan teslim aldım.
Cape town için,
- Araba kiralamanız avantajınıza olacaktır.
- Tokai bölgesinde Amerika güvenlik tehditleri için konsolosluğa giden yolda dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.
- Reddam Avenue üzerinde bir küçük avm var burada geniş bir otopark var ben aracımı oraya bıraktım.
- Konsoloslukta ücretsiz locker hizmetide mevcut. Şehir merkezinden(Waterfront) uber ile 35dk civarında ulaşmak da mümkün.