Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar Herkese
    peder beyin görüşmesi 26 aralıkta oldu, vizesi onaylandı ancak hala pasaportu gelmedi, sitede vize status'ü approved olarak görünüyor; iletişim merkezini aradığımızda pasaporta atanmış bir takip numaraısnın olmadığını söylüyorlar yani pasaport hala konsoloslukta. bu durum normal mi? o tarihlerde görüşmeye girip pasaportunu alan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Burak-Bayraktar gayet normal, endişeniz olmasın.
    yoğunluktan kaynaklı yaşanıyor bu geçikmeler. ceac statunuz approved ise merak edecek bir konu yok.
    ptt'den gelecek sms'i beklemelisiniz. şimdiden hayırlı olsun vizeniz..

• Merhaba mart ayında Ankara için turist vizesi görüşme randevumuz var
    Oğlum 4 yaşında pasaportu mart 2026' da doluyor. İlk formu doldururken eylül 2025 randevu verdiği için seyahatimizi ds 160 a şubat 2026 olarak belirtmiştik ama randevumuzu sürekli kontrol ederek mart 2025'e çekebildik. Şimdi 3 sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

1. Seyahat tarihimizi değiştirmeli miyiz? Sözlü olarak randevuyu erkene çekebildiğimizi ve bu yaz gitmeyi düşündüğümüzü söylememiz yeterli olur diye düşündük
    2. Oğlumun pasaportunun süresinin MART 2026 da doluyor olması bir sorun yaratır mı? Seyahatimizi temmuz ayı için planlıyoruz
    3. Eğer oğlumun pasaportunu yenilersek 1 defaya mahsus pasaport numarası değiştirebiliyoruz ama pasaport bitiş tarihi vs onlar ds 160 formunda eski pasaporta göre kalmaya devam edecek sorun yaratır mı?
      Şimdiden çok teşekkürler

• @ehan93 merhabalar sorularınız bildiğim kadarıyla cevaplayım

Benim randevum 2026 ocandan aralık 2024 çekmiştim ds160 forumunda ise seyahat planımı 2025 yaza göre planlama olarak girdim. bununla ilgili tarafıma bir soru sormadılar ne zaman gideceksiniz gibi soru sormadılar sadece nereye gideceksiniz dediklerinde ds160 formuna yazdığım plana bağlı kalarak sorusuna cevap verdim.

ds160 formundaki beyanlar sizin sözlü beyanlarınızın tutup tutmadıklarını kontrol ediyorlarsa tatil planınız ne diye sorduklarında bunu söylemeniz sizin için artık olacaktır tahminimce..

• This post is deleted!

• Ekim 2025 Ankara'da 2 haftalık boş randevu var randevuyu öne çekmek isteyenlere duyurulur...

• Merhaba tekrardan.
    Yakın zamanda vize görüşmemiz olacak. Grup randevusu olarak eşim ile randevuya gideceğiz.

Yaz aylarında ABD ' yi turistik olarak seyahat planımız var. Kesin şuraya gideriz diyemiyorum, ucuz bilet-ucuz otel ayarlayabildiğimiz herhangi bir yere gidebiliriz.

Ama görüşmede nasıl bir şey söylemeliyiz? Turist olarak gideceğiz kesin ama illa şuraya gideceğiz diye planlama vs yapıp öyle mi konuşmalıyız?

Profil olarak her ikimizde memuruz ve daha öncesinde Schengen ve UK geçmişimiz var. 4.5 yıllık evliyiz.

Görüşmemizde kesin bir plan yapıp şuraya gideceğiz, şuraları göreceğiz tarzında bir şey mi planlayalım? Neler söylemeliyiz, tavsiyeleriniz nelerdir?

Bu zamana kadar her planımızı ve vizemizi kendimiz aldık, vizeli, vizesiz her yerin rotasını kendimiz yaptık ama ABD olunca geriliyor insan. Bunun için ekstra bir yardım vs almaya gerek var mı sizce?

• @aysenalkan karşı tarafı ikna edeceğiniz için bence bir plana bağlı kalmanız sizin için daha iyi olacaktır ben şahsen yapmayacağım bir planı yapacakmışım gibi söyledim

Benim plan şu şekilde söylemiştim : miami gideceğiz burda 4 gün kalıp art deco sokaklarında gezip alış veriş yapacağız daha sonra florida geçip 6 günlük curise turu satın alıp tropikal ada turu yapacağız dedim bunun üzerine konsolos daha önce gemi turu yapıp yapmadığımı sordu bende 2024 temmuz ayında gemi ile italya Fransa ispanya ibize ve sicilya ya gittimi söyledim

Bir plan her zaman iyidir

• ⭐⭐⭐

@aysenalkan doldurduğunuz DS160 formunda seyahatinizi detaylandırmış miydiniz?

• @aysenalkan Merhaba, Biz DS160 formunda sadece gideceğimiz şehir isimlerini yazmıştık detaylı bir plan yazmamıştık. Vize görüşmesinde ilk soru '' nereye gideceksiniz?'' oldu. Verdiğim cevap : Şimdiye kadar çoğu Avrupa ülkesine seyahat ettik şimdi de Amerika'ya gitmek istiyoruz. ( Neden Amerika ? sorusunun cevabını da vermiş olduk) Sonrasında, gideceğimiz şehir isimlerini söyledim. Başka detay sormadı. Biraz da o anki duruma göre şekilleniyor, fazla detay vermeyelim, başka soru gelmesin diye biz kısa kestik. Ama siz yine de gideceğiniz yerlerle ilgili hazırlıklı olursanız iyi olur bence. ''Orada ne yapacaksınız ? '' gibi bir soru da gelebilir .
    Bol şans

• Selamlar

Önümüzdeki ay 17 ve 18 yaşındaki kardeşlerim İstanbul'da vize görüşmesine girecekler. Kardeşlerimden biri reşit olmadığı için görüşmede yanlarında ebeveyn olması zorunlu mu bu konuda bilgisi olan var mıdır?

• Merhaba bende 16 Ocak'ta vize görüşmesine girdim. Ds formunu kendim doldurmuştum Ekim ayında kontrol ede ede Ocak 2025 e kadar çektim randevuyu. Klasik sorulardan sonra daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığımı sordu hayır dedim çıkmadım hiç mi çıkmadınız dedi hayır dedim işimi sordu görev belgemi verdim biraz bekleteceğim diyip arkaya gitti. Geldiğinde nereleri gezeceksiniz dedi görmek istediğim şehirleri özellikle belirttim. Banka hesabımı görmek istedi gösterdim maaş bordrosunu da o sormadan eline tutuşturdum😄 Mesleğimle ilgili sorular sordu. Tekrar arkaya gitti geldiğinde tebrikler vizeniz onaylandı dedi. Ancak 1 ay olacak pasaportumu göndermediler hala Approved olarak görünüyor. Okuduğum kadarıyla herkesin en geç 1 haftada gönderiliyor. Neye göre bu sıralama acaba ?

• @komsamet vizeniz hayırlı olsun.
    görüşmeye gittiğimde, izlediğime göre uzun mulakat yapan kişilerin çoğu vizesini almış, alamayan da 221(g) reddi alarak ondan konsolosluğa fazla evrak göndermesini istenmiş.

• @Burak-Bayraktar pasaportunuz geldi mi ?

• Bugün istanbul'da görüşmeye gittim. Garip bir şekilde gözlemlediğim kadarıyla çoğu kişi vize alırken bana red verdiler. Sorun aslında red almak değil ama bankodaki kadının benimle ilgisiz konuşması ve bi tık sinirli olması. İlk defa mı gidiyosun dedi ne iş yaptığımı sordu. Ne tür işler yaptığımı sordu cevaplamama rağmen ikna olmadı malesef. Şans diyip geçtim ama aslında yazın 1 haftalığına bi ziyaret planım vardı o rafa kalktı ne zaman bi daha başvurmak sağlıklı olur?

• Arkadaşlar ds-160ı doldurduktan sonra mülakatlarda boşluk oluyor mu deneyim yaşayan var mı göçmenlik visasına gircem yakında yaşlı annem var onuda götürmek istiyorum 6 ayda olsa benden başka sahip çıkacak yok malesef 😢😭

• @Hüseyin-Cansız geçmiş olsun. aslında bugün yeni başvuru yapabilirsiniz ama önce ret sebebi bilmeden yeni başvuru yapmaya tavsiye edilmiyor. isterseniz profilinizden biraz bahsedin ret sebebi için buradaki deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlar.

• ⭐⭐

@Hüseyin-Cansız en az 1 sene bekleme tavsiye ediliyor.

• @ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@aysenalkan doldurduğunuz DS160 formunda seyahatinizi detaylandırmış miydiniz?

ds160 formuna bir eyalet ve otel girmiştim

• Benimde vizem onaylandı, burdaki bilgiler için herkese çok teşekkür ederim.
    Şunu söylemek isterim; eğer ilk randevulardan değilseniz, randevu saatinize çok erken gitmenizi önermem çünkü dış bahçede görevli memur herkesi 15'er dakikalık paketler halinde sıraya sokuyor. Ben erken gittiğim için herkes önüme geçmiş oldu, boşuna bekledim.

Önümüzdeki günlerde vize görüşmesi olanlar bu sayfaya bakıyordur, bu nedenle rahatlatma ve fikir vermesi için aşamalar sırasıyla şöyle;

1. Sadece Pasaport kontrolü ve akabinde güvenlik kontrolü
    2. Confirmation sayfasının kontrolü
    3. Fotoğrafları tarıyorlar
    4. Parmak izi alıyorlar,
    5. Esas vize görüşmesi.

şeklinde, bunların her biri ayrı deskte. Toplam süreç yaklaşık 1 saat sürüyor.
    İçerideki hem türk görevliler, hem amerikalı görevliler çok yardımsever ve nazikler. Umarım görüşmeleriniz güzel geçer.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.7k

| | | |