@bahar_aydin konu hakkinda bilgisi olan var midir? Tesekkur ederim
-
@kadirkoc hem telefon hem bilgisayar uzerinden denedim ayni. Ankara acilmiyor hic. Istanbul dan aldim simdilik, her gun kontrol ediyorum.
-
-
@bahar_aydin konu hakkinda bilgisi olan var midir? Tesekkur ederim
-
merhabalar ds 160 formunu doldururken en son alınan abd vizesi bölümünde sondan bir önceki vize bilgileri yazmışım yeni fark ettim. bir ay sonra randevum var. sizce yeni bir ds 160 formu doldurmalı mıyım. yoksa mülakatta belirtsem yeterli mi. yardımlarınız için teşekkür ederim
-
@ozmell istediğiniz yerden alabilirsiniz ikamet önemli değil
-
Öncelikle bol şans çekilişte. Konu ile ilgili bizim cekincemizi ve mülakat öncesi yaptığımız evraksal hazirliklari mülakat deneyimimizde bahsetmiştim, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/562?_=1741620550313
-
Istanbul 2026 Aralık ayına verdi 2-3 gün önce başvuran bir forum kullanıcısına.
Randevu öne çekme hizmeti sunan firmalardan bir tanesi de @Rushvisasnow, detaylarına aşağıdaki başlıktan ulaşabilirsiniz.
Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmeti
Sorularınıza da aşağıdaki doğru başlıktan cevap alabilirsiniz güncel takip etmek için.
-
Bugun esimin ailesi turistik vize gorusmesine girdi.
Biz green card ile 8 ay once ABD ye geldik. Esimin ailesi icin pc uzerinden davetiye mektubu yazdim islak imza atip tarattim ve ailesine pdf olarak gonderdim. Ciktisini alip diger belgelerin arasina koydular.Gorusme sirasinda DS formuna gore sorular sormuslar ve davetiye mektubu var mi diye sormus gorevli, kagidi vermisler ve onayi almislar.
Sorulan sorular su sekilde:
Ne icin gidiyorsunuz?
Kizimiz ve damadimiz abd de yasiyor, ziyaret etmek amaciylaNe kadar zamandir kiziniz ve damadiniz oradalar?
8 aydir. Gc kazandilar ve gittilerNe is yapiyorlar?
Damat Makine muhendisi , kizimiz calismiyor henuz.Davet mektubu var mi?
Var(davet mektubunu alip bakti)Torun var mi?
YokBaska cocugunuz var mi?
Evet oglumuz varOglunuz nerede yasiyor?
Turkiyede yasiyor. İlaç sektöründe calisiyor.Tebrikler vizeniz onaylandi.
(Yesil pasaport ile basvuruldu)
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris
Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?
-
Merhabalar bir sorum olacak.Vizem bitmeden 1 ay önce Amerika seyahatim olacak girişte vize sürem az kaldığı için sorun olur mu?Daha önce çok kez gittim geldim 180 günü hiç geçmedim.Bir de girişte sorun olmazsa vize tarihimin bittiği güne kadar yani 1 ay mu kalmam gerekir yoksa 180 gün izin verildiyse girişte 1 aydan fazla kalmam sorun olur mu?
-
Merhaba turist vizesi ile ilk 2023 haziran ayında giriş yapıp ağustos ayında dönüş yapmıştım eşim ile birlikte 2 ay kalış olmuştu geçtiğimiz yaz haziranda girip eylülde dönüş yaptık döndükten sonra ise kasımda f1 vizesine başvurup red aldık vizemize herhangi bir damga vurup iptal durumu olmadı fakat bu yaz tekrar gitmeyi düşünüyoruz gene 2-3 aylık bir kalış süresi olacak merak ettiğim konu girişteki memurların bu red durumundan dolayı sıkıntı yapıp yapmamaları bu konuda bilgilendirme yapabilirseniz çok memnun kalırım.
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
annem ile babam ayrı mayıs 2025te 17 yaşında olacağım şu anda 11. sınıfım okulu bitirmek için önümde 1 sene daha var babam 2023 yılı green kartını kazandıktan sonra ds-260 formunu doldururken ende geleceğim için benimde adımı yazmıştı fakat ben babam ile beraber konsolosluğa gidemedim babama konsoloslukta sormuşlar kızınız buradamı? babamda hayır cevabını vermiş sonra kızınız sonradan mı görüşmeye katılacak? diye sormuşlar babamda evet cevabını vermiş ma ben o zamanlar gidip gitmeme konusunda kararsızdım kararımı verdikten sonrada 55000 olan kişi sayısı doldu ve ben gidemedim şimdi babamın konsolosluktaki görüşmesinin ardından 1.5 yıl geçti ve şimdi ven turist vizesine başvurmak istiyorum yalnız ds-160 formundaki bazı noktalarda kafam karıştı "Daha önce hiç kimse sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne göçmenlik dilekçesi verdi mi?" gibi ve ayrıca bu formda bana dikkat etmem gereken yerleri önerirseniz çok sevinirim (babam mülakata girerken ben 15 yaşındaydım)
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
-
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler.

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@stardust şu an yasal olarak abd'de bulunuyor olmanı ziyadesiyle yeterli.
bu yüzdne aileniz de bunu mülakatta abd vatandaşı ile evli oğlumuz ve gelinimizin yanına gidiyoruz şeklinde belirtsinler. -
@stardust merhaba kendi tecrübemizden yola çıkarak size tavsiyem green kartınızı aldıktan sonra aileniz başvursun.Benim turist vizem vardı eşim için başvuru yaptık oğlumuz abd vatandaşıyla evli green kartını almadan başvurunca diğer seçeneği işaretledik.Aslında danışmanlıkta almıştık ama bunun sorun olmayacağı söylendi.Eşime 214b red verildi.Tekrar başvurunca nasıl olur açıkcası bilmiyoruz keşke bekleseydik diye düşünüyoruz.
-
An itibariyle 10 yıllık vizemi aldım! Deneyimlerim şöyle:
Profilim:
Medeni Durum: Bekar
Meslek: Makine Mühendisi
Konum: Bir Orta Doğu ülkesinde inşaat projesinde çalışıyor
Pasaportumdaki ülkeler: 3 adet Balkan ülkesi (hiçbiri Schengen değil) + 2 adet Orta Doğu ülkesi
Süreç:
DS-160 formunu doğru ve eksiksiz şekilde doldurdum. Bulunduğum Orta Doğu ülkesinden yaklaşık 2 hafta sonrasına randevu aldım ve konsolosluğa gittim. Mülakatı İngilizce olarak yaptım. Şöyle geçti:Görevli: Nereye gitmek istiyorsun?
Ben: New York’a gitmek istiyorum. Yazın 2 haftalık bir tatilim olacak. Bu kısıtlı sürede gezebildiğim kadarıyla New York atmosferini ve meşhur yerlerini görmek istiyorum.Görevli: (hmm)
Görevli: Ne zamandır buradasın?
Ben: (Net bir şekilde) Yaklaşık bir yıldır, xx.xx.xxxx tarihinde geldim.Görevli: Daha önce hangi ülkelere gittin?
Ben: (DS-160’dakiyle aynı sırayla) xx, xx, xx, xx ülkeler (hiçbiri Schengen değil).Görevli: (Pasaportumu eline aldı, sırayla tüm sayfalara baktı. Pasaportumda çok sayıda giriş-çıkış damgası var, çünkü Türkiye’ye izin için sık sık gidip geliyorum.)
Görevli: X’te mi kalıyorsun?
Ben: Evet, XX inşaat projesinde çalışıyorum ve projenin kampında kalıyorum.Görevli: (Bilgisayarda bir şeyler yazmaya başladı, yüz ifadesi asıktı. Açıkçası reddedildiğimi düşündüm.)
Görevli: Your visa is approved. Your visa will be shipped to your location.
Ben: Teşekkür ederim.Değerlendirme:
Genç, bekar ve erkek olduğum için vize alamayacağımı düşünüyordum, ancak sürecin sonunda vizeyi aldım. Avantajlarımın şunlar olduğunu düşünüyorum:Yurtdışında prestijli bir inşaat projesinde 1 yıldır çalışıyor olmam,
Schengen vizem olmasa bile yurtdışında farklı ülkelere gitmiş olmam,
Pasaportumun oldukça dolu olması (sık sık giriş-çıkış damgalarının bulunması).
Sonuç:
Genç, bekar, erkek gibi "dezavantajlı" bir profilde olsanız bile, doğru bir planlama ve güçlü bir geçmişle bu dezavantajı kapatmak mümkün. Umarım bu paylaşım, benzer durumda olanlara faydalı olur. Herkese bol şans! -
@suspended hayırlı olsun, tebrikler
-
This post is deleted! -
@Umut-5 Vizeniz hayırlı olsun daha önce yurt dışına çıkmamış birinin vize aldığını görmek mülakat bekleyen sizinle aynı durumda olanlar için çok umut verici bir deneyim oldu..
Benimm görüşmem de 2dk sürdü sürmedi çok hızlı geçti sanırım trump geldikten sonra biraz daha kontrolcü gidiyorlar benden hiç bir evrak istememişlerdi görüşme sırasında.
Şimdiden iyi tatiller.
-
Merhaba arkadaşlar, çok heyecanlıyım ama kendim için değil kız kardeşim için
. Geçen sene kız kardeşime turist vizesi başvurusunda bulunduk. Şubatta mülakati var.
Eşim ve ben amerikada yaşıyoruz. Eşim vatandaş ama ben greencard liyim henüz.. 5 yıldır burdayım. Annem 2 sene önce aldı vizesini ama henüz gelmedi. Kardeşim de alsın istedim. Rahatça beni ziyaret etme özgürlüğü olsun istiyorum. Kardeşimin 7 yıllık bir şirketi vardı ama kapattı o dönemden beri 5 ülke gezdi. Biri kapı vizeli Yunanistan. Arabası var. Bekar ama çalışmıyor suan(özel sağlık prob dolayi)
Vizeyi alirsa Martta kardeşim gelecek ve mayista beraber döneceğiz. Öyle planladik.Asla Amerika’ya göç etme kalma niyeti yok. Eşimle ekonomik olarak iyi durumdayşz ve sponsor olacagiz. Bunu icin neler yapmamiz gerek. Ya da ufak trick’ler varsa önereceğiniz çok sevinirim. Şansımız düşük mu sizce -
Merhaba,
Cuma günü 3 kişilik aile olarak vize görüşmemiz var. DS 160 formunu 2024 Temmuz ayında doldurmuştum. O dönemde seyahat tarihlerini 2025 kurban bayramını da kapsayacak şekilde planlamıştım. Ancak okulların kapanış tarihi ve kızımın gireceği sınav tarihi ötelendiği için planladığımız tarihleri revize etmeli miyim? Tekrar DS160 formu doldurmak kabus gibi . Soru geldiğinde, formda değiştirmedim ama seyahat tarihlerimiz değişecek demek olumsuz olur mu?
-
This post is deleted! -
@deepbluesk asıl bilgilerinizde değişiklik olmadığı sürece (pasaport değişmesi, yeni bebek doğması vs.) yeni bir form doldurmanıza bence gerek yok, seyahat tarihlerin değişmesi normal bir şey.
-
@zakaria Teşekkür ederim, bana da öyle geliyor , tekrar form doldurmak daha stresli olacak.
-
Cuma sabah 8.45 görüşmemiz var. Buradaki tüm görüşme deneyimlerini okudum. Platformu oluşturan ve tecrübelerini aktaran herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Randevuyu öne çekme işleminden , konsolosluk yakını araç park yerine kadar buradan güzel bilgiler edindim. İnşallah pazartesi günü ben de detaylı olarak gözlemlerimi yazacağım. Tekrar teşekkürler
-
Herkese merhaba! Ablamın şubat sonu vize görüşmesi var, ds160 formunu güncelleyeceğiz ilk defa, güncelledikten sonra Ais sistemine yeni onay numarasını işlemek gerekir mi? İşlersek de görüşmeye gittiğinde oradaki görevliye bunu vurgulaması gerekir mi gittiğinde? 3 yıl önce anneminkini güncellemiştik ama sistemden falan değiştirme yapmamıştık, bişeyler değişmiş olabilir diye sormak istedim. Bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler
-
28 Ocak 2025 Salı günü Ankara ABD Büyükelçilik'te 08:00 randevulu görüşmemiz vardır. Güvenlik kontrolü-giriş kaydı-parmak izi vs. derken 08:30 gibi mülakata hazırdık. Oğlum 11 yaşında. Ondan parmak izi almadılar. Eşim ve oğlum ile başvurduk. Vizemiz onaylandı evet ama bizi biraz gerdi. Aşağıda detaylarını anlatıcam. CEAC sisteminde hala Approved olarak gözüyor. Bekliyoruz bakalım pasaportları.
Sürece geçmeden önce düşmek istediğim önemli bir not var; Evraklara bakmıyorlar vs. diyor herkes. Bende buna istinaden evrak falan götürmeyecektim. Nasılsa bakmıyorlar diyerek. Ama yine de ne olur, ne olmaz diyerek bir kaç evrak götürdüm. (Araba ruhsatları - hepsi şirket üstüne- , tapular -kendi adıma-, şirketin banka hesap dökümleri - şahsi hesapları koymadım - ve şirketin resmi evrakları)
Öncelikle 7 numaralı bankodaki - bankolar değişiyor mu bilmiyorum, belki sonra bu arkadaş başka bankoda karşınıza çıkabilir - biraz turuncuya çalan sarışın, genç bir erkekti. Biz kayıt, parmak izi işleri için beklerken ilk o başlamıştı mesaiye. Bankosunda ki hoparlörü de son ses açmıştı. Herkes mülakatı dinleyebiliyordu. Bu biraz rahatsız edici açıkcası. - Sonradan gelen diğer bankodaki görevlilerin hiç birinden o kadar yüksek ses çıkmıyordu - Biz mülakat sırasına girdiğimizde diğer bankodakilerde mülakatlara başlamışlardı. O arkadaşa gelmek istemedim çünkü bizden önce aldığı mülakatların çoğuna red verdi. Fakat, ona denk geldik tabi ki
Hiç dil tercihimizi sormadan, doğrudan mülakata Türkçe başladı ve Türkçe devam etti. Türkçesi de oldukça iyiydi. Önce klasik sorular ile başladı. Niye gidiyosunuz, kaç gün kalcaksınız vs.
G (Görevli) - B(Ben) - E(Eşim)
G: Amerika'ya neden gitmek istiyorsunuz?
B: Eşimin kuzeni ve ailesi Virginia'da yaşıyor. Onları ziyaret etmek, yaz tatilini değerlendirmek ve şirketimin 2.yılını başarıyla tamamlamasını kutlamak istiyoruz.
G: Şirketiniz ne üzerine?
B: Enerji depolama sistemleri üretiyoruz.
G: Kaç kişi çalışıyor?
B: Şuanda 6 kişi.
G: Teşekkürler - ekrana dönüp bi yukarıdaki ekrana bi aşağıdaki ekrana bakıyor.G: -eşime yönelerek-Behlül sizin kuzeniniz mi oluyor?
E: Hayır, kuzenimin eşi.
G: - Tekrar ekrana dönüp bişiler kurcaladı.-G: Kuzeninizin ismini ve sadece doğum yılını kağıda yazar mısınız? - bankodan bir kağıt uzattı -
E: - kağıda kuzeninin adını ve doğum yılını yazdı ve geri verdi -
G: -Yine ekran, çok çalışıyorum, inceliyorum modu-G: Behlül Bey'in doğum yılı nedir?
E: Yılını bilmiyorum ama xxx yaşında.
G: Tamam!
G: - yine ekran, "hmm ok" nidaları, birader biz çok iyi inceleriz modları -G: -bu sefer bana dönüp- Davet mektubunuz var mı?
B: Hayır, davet mektubumuz yok. - Bunu derken evrakların karıştırıyormuş gibi bir refleksle elim dosyaya gitti -
G: Siz dosyayı bana verin!
B: Buyrun, tabi ki!
G: -Dosyayı açtı, evraklara göz ucuyla baktı.-
G: Sizi biraz bekleteceğim!
-Mikrofonu, bankoyu kapattı, sandalyesini de aldı ve arkaya doğru yollandı. -- Bu arada biz banko önünde oğlum, ben, eşim endişeli ama belli etmemeye çalışan bir duruşla, sus pus, arada offf'layarak bekliyoruz. Oğlum bana bişiler sormaya çalışıyor sessizce, ben de şşş falan diyorum. Eşim göz ucuyla beni kesiyor, suratıma bakıyor, acaba ben gergin miyim diye? Benim gerildiğimi görse, kendisi panik atak yaşayacak
Biliyorum ki orada kamera var, mikrofon var ve her konuşmamız, hareketimiz kayıt altına alınıyor, hatta ispatlayamam ama arkada muhtemelen evrak falan bakmadı, kameradan bizi izledi görevli arkadaş
-
G: -Elinde evrak dosyası ile geri geldi- Beklettim sizi kusura bakmayın.
B: Yoo, sorun değil - heyecandan sesim "bir tek dileğiiim var" derken detone olan adam gibi içeri kaçmış -
G: - Evrakları toparlıyor ve ekrana bakıyor tekrar. -
B: - İç sesim - Yeter ulan artık, reddet de gidelim....
G: - Dosyayı topladı, klavyede çıt çıt bişiler yazdı - kesin ahaha nası gerdim ama diye falan not düştü dosyaya - Dosyayı eline aldı, eli pasaportlara doğru gitti, onları düzeltti.
B: - İç Sesim - Aha reddetti. Ohhh mis, şimdi uğraş dur.
G: Seyahat masraflarınızı kim karşılayacak?
B: Kendi bütçemden karşılayacağım.
G: - Pasaportları kenara koydu, onaylandı kağıdını aldı ve dosyala birlikte bankoda bana uzatarak - Vizeniz onaylandı. 5 gün içinde pasaportlarınız PTT ile gönderilecek.
B: Tişikkirler sipirmin.Elçilikten çıktıktan sonra
E: Ohaa ya, böyle bişi olamaz. Adam bize resmen gerilim filmi çekti.
O: Baba ben kalpten gidiyodum az daha.
B: En yakın tuvalet nerde?Süreç bu şekilde bitmiş oldu. Ama amaç nedir, neden böyle bir muamele gördük bilmiyorum. Evraklara gerçekten baktı mı bilmiyorum. Ama şunu biliyorum, Ankara'nın en zor görevlisi ile muhtemelen mülakat yaptık. Gerçi benden hemen önce bir anne ve 4-5 yaşlarındaki kızına 20sn içinde "vizeniz onaylandı" dedi. Ama bizi baya zorladı, canı sağolsun.
Şimdi "Approved" durumundan "Issued" durumuna geçmesini bekliyoruz. Sonrasında da pasaportları gönderirlerse şahane. Çalmadılarsa pasaportlarımızı problem yok
- Bu arada biz banko önünde oğlum, ben, eşim endişeli ama belli etmemeye çalışan bir duruşla, sus pus, arada offf'layarak bekliyoruz. Oğlum bana bişiler sormaya çalışıyor sessizce, ben de şşş falan diyorum. Eşim göz ucuyla beni kesiyor, suratıma bakıyor, acaba ben gergin miyim diye? Benim gerildiğimi görse, kendisi panik atak yaşayacak
-
@merlin2020 Merhaba evet yeni ds160 form numarasını ais hesabından güncellemeniz gerekli ve unutmayın bunu sadece 1 kez yapabilirsiniz. İyi şanslar
-
@M-Emre-Paksoy
tebrikler, ve hayirli olsun.evrak ile gitmenin avantajini yasamissiniz dedigimiz gibi %90 evrak bakmasa da kafasina takilan birsey oldugunda isteyebilir ve bu da kararini etkiliyor.
-
Merhabalar. Cuma günü vize mülakatımız vardı ve olumlu sonuçlandı. Daha önce de yazdığım gibi DS 160 doldurma aşamasında ve vize görüşmesi için hazırlanırken buradaki paylaşımlardan çok faydalandım. O nedenle ben de vize deneyimimi paylaşmak istiyorum.
DS 160 formunu buradaki ve youtube içeriklerinden faydalanarak kendim doldurdum. Sistem Temmuz 2024 başvurum için 2026 yılına randevu verdi. Sonrasında sürekli deneyerek sağolsun @T-C-Kubilay-Dikici motivasyonuyla tüm günümü ekran başında geçirerek randevu tarihimi öne çekebildim.
Profilimizden bahsedecek olursam; Biz ailece eşim ve kızımla birlikte grup randevusu oluşturduk. Ben 2 yıl önce emekli oldum aynı şirkette çalışmaya devam ediyorum. Eşim devlet memuru, yeşil pasaport sahibiyiz. Son 7 yıl içinde yurt dışı seyahatlerimiz oldu. Benim 15 yıl önce aldığım Amerika vizem vardı. Bu şartlarda vize alırız diye tahmin ediyordum. Ama yine de tedirginlik oluyor tabi.
Vize görüşmesi için bir gün önce yaşadığımız şehirden İstanbul'a gidip konsolosluğa yakın bir yerde konakladık. Görüşme günü aracımızı Konsolosluk yakınındaki Carrefoursa otoparkına bıraktık. Sadece araç anahtarı ve evrak dosyamız yanımızdaydı. Çanta, telefon vs içeri almıyorlar. Konsolosluk önünde sıra vardı biz de beklemeye başladık, görevli randevu saatine göre içeri alıyor. Öncelikle yine dış alanda beklemeye devam ettik sonrasında havaalanı gibi güvenlik kontrolünden geçerek üst kata çıktık. Orada DS 160 , pasaport , 1 foto verdik. Sonra ayrıca pasaport kontrolü, parmak izi ve nihayetinde görüşme sırasına girdik. 4 banko çalışıyordu. 1 tanesi sadece ingilizce görüşme içindi. Rutinde böyle mi bilmiyorum. Görevli anons ediyor ingilizce yapmak isteyenleri sıra geldikçe alıyorlardı. Biz Türkçe yaptık görüşmeyi sorun olmadı. Çoğunluk Türkçe yapıyordu zaten.
Görüşme diyaloğu şöyleydi;
Görevli: Nereye gideceksiniz
Ben: Avrupada çoğu ülkeye seyahat ettik şimdi de Amerikayı görmek istiyoruz
Görevli: Nerede çalışıyorsunuz
Ben: İşimden bahsettim
Görevli: Yeşil pasaport nasıl aldınız
Eşim: İşinden bahsetti
bu arada ekrana sürekli bir şeyler yazmaya devam ediyordu. O sessizlik anları insan ne yapacağını bilemiyor.
Sonrasında pasaportlarımıza baktı, daha önce gittiğimiz ülke giriş çıkışlarını kontrol etti. Yine birşeyler yazdı ve vizenizi onaylıyorum dedi. Kısa süren bir görüşme oldu. Hiç belge sormadı. Ama biz hazırlıklı gitmiştik. Banka hesap bilgileri, işyerinden aldığımız yazı, SGK dökümleri, kimliklerimiz, kızımın öğrenci belgesi, tapu, araç ruhsatı yanımızdaydı.
Gözlemlerime göre kabul oranı yüksekti.
*Muhtemelen çocuklarının yanına giden orta yaş üzeri amca, teyzelerin hepsi vize aldı.
*Genç bekar bir erkek yeşil pasaportluydu vizesi onaylanmadı.
*Genç bir kadın ingilizce mülakat yaptı son işyerindeki çalışma süresi kısa olduğu gerekçesiyle(6 ay) ret aldı. Çok sayıda İngiltere dahil seyahat geçmişi vardı oysa.
Benim tahminim, DS 160 bilgilerine göre ikna olmak istedikleri konularda sorular sorup zorluyorlar. Vize onayı tamamen görüşme anında belli olmuyor bence, belirsiz kalan konular vize görüşmesinde netleşmiş oluyor.
*Örneğin bir avukat vardı konuşmaları çok duyamadım ama epeyce soru sorduktan sonra beklemesini söylediler, 10 dk sonra malesef onaylayamıyoruz dediler. Muhtemelen o arada bir değerlendirme yaptılar.
*Fuar vs için gideceklere çok soru soruyorlar.
Gözlemlerim bu şekilde. Umarım faydalı olur. -
@deepbluesk Vizeniz hayırlı olsun olumlu deneyimleri okudukça mutlu oluyorum 1 haziran ile 14 haziran arası bir tur planladım netleşince burada en azından benim gibi ilk defa gidecekler için bir deneyim olur
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim. Evet olumlu sonuçlar mutlu ediyor. Sonuçta maddi manevi emek sarf ediyoruz.
Biz de bu yaz için planladık, bakalım inşallah yapabiliriz. Tecrübelerinizi okumak isterim. -
Herkese iyi akşamlar. Bu sabahki randevum olumlu sonuçlandı. 32 yaşında bekar erkek bir profilim. Belki bir arkadaşımın sorularının cevabı olur diye deneyimimi paylaşmak istiyorum.
Randevum sabah 8'di. 7:30 da kapidayim guzel bir ankara sogugu yediktam 8de bile gelenler oldu görevliler ön sıraya aldılar. Sanirim erken gitmenin +si olmuyor. İceride hersey cok seri ilerliyor. Guvenlik kontrolü+ ds160 kayit+parmak izi+mulakat gorusmesi hepsi 30dk da bitti. Kısa boylu gözlüklü minyon erkek görevli ile yaptık görüşmeyi. Gözlüklü ablamız yine yargı dağıtıyordu
onay vermedi kimseye..(benim bulunduğum süre içerisinde ben şahit olmadım)
B: Merhaba, günaydın
G: gunaydin, do you speak english
B: yes, but i want to speak turkish please
G: "ok" diyip tercuman çağırdı.
G: neden amerikaya gitmek istiyorsunuz
B: bu yılki yillik iznimin 2 haftasini yaz tatilimi ulkenizde gecirmek istiyorum
G: nereye gideceksiniz
B: miami ve orlando
G: ne kadar kalacaksiniz
B: 2 hafta
G: ne is yapiyorsunuz
B: askeri personel olarak gorev yapiyorum
G: isinizden biraz daha bahseder misiniz. Goreviniz nedir. Kac yildir bu isi yapıyorsunuz
B: 9 yildir gorev yapiyorum. Hava kuvvetlerinde piyadeyim.
G: evli misiniz
B: hayır evli değilim (bekarim ve evli degilim kelimeleri arasinda git gel yasadim. Evli degilim demek daha mantikli geldi)
G: birisiyle mi seyahat edeceksiniz yoksa tek mi
B: tek
G: (pasaport sayfalarina bakmaya basladi) hangi ülkeleri ziyaret ettiniz
B: 5 balkan ulkesi + fransa, ispanya, yunanistan. (2 schengenim vardi birisi 45 gunluk fransa, digeri 6 günlük avusturya)
G: fransada kac gun kaldiniz
B: 17 gun
G: mesleginizi seviyor musunuz
B: (gulerek kollarimi iki yana actim:) ) emin olun sevmesem 9 yil kimse askerlige katlanmaz.
G: (kahkaha atmaya basladi) tebrikler vizeniz onaylandi, iyi tatiller.(Turkce)Biraz fazla soru sordu gibi geldi bana ama sonucun olumlu olmasina degdi

Benzer Başlıklar
74
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.4k